bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

06-04-2018

B-log: 7 t/m 13 april 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 22:14

Vrijdag 13 april:
Geen wekker. Toch om zeven uur op. Koffie. Ik doe wat dingen voor de Kap en later ook voor Arnhem. De Vrouw gaat naar haar werk. Ik dompel planten in water en maak de plee schoon. Verder verzamel ik stukken voor de voordrachten van morgen en overmorgen. Half elf is een monteur van de was-droogcombinatiewinkel er. Hij zet een andere slang op de was-droogcombinatie en zie: geen lekkage meer. Fijn. Ik rond de werkzaamheden af en wandel naar de biowinkel. Thuis een eenvoudige lunch. Dan loop ik naar een supermarkt. Als ik terug kom, is De Vrouw ook thuis. We fietsen naar een kringloopwinkel. Niet om te kringloopwinkelen, maar omdat er een meneer van de lokale groene buurtstroom zit. Het blijkt een mevrouw te zijn vandaag. We weten weer heel veel meer. Nu nog ons jaarlijks verbruik precies weten en we kunnen overstappen. Op de terugweg gaan we langs Reinier en GAteL om wat boeken voor de verkoop morgen op te halen. Heel even blijven we hangen en drinken we wat. Leuk! Het betekent wel dat we pas tegen zes uur thuis zijn. Ik maak het avondeten: een stoemp van aardappel en spinazie, met een rookworst en een fruitsalade van ananas, peer en aardbeien ernaast. De Zoon komt om kwart over zeven eten. Half negen is alles op en opgeruimd en heb ik gelegenheid om te lezen (in de PROG die vandaag binnen kwarm) en te luisteren. Elf uur.
Muziek vandaag: Music For Airports (Brian Eno), Metheny / Mehldau (Pat Metheny & Brad Mehldau), Rare Broadcasts (Caravan), Tardigrades Will Inherit The Earth (The Mute Gods), Do Not Disturb (Van Der Graaf Generator), Gleb Kolyadin (Gleb Kolyadin), Geronimo Black (Geronimo Black)

Donderdag 12 april:
Voort maar weer. Opnieuw een volle dag op het werk. Mijn collega Jessy neemt vandaag voorlopig afscheid: ze gaat met zwangerschapsverlof. Vreemd idee dat ze er zo lang niet zal zijn. Ik merk dat ik veel op haar bouw. Daarnaast is ze ook nog eens een geweldig mens. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Daarna ben ik in een andere locatie vanwege een presentatie van een project dat ik ondersteun. De projectleider zet mij ergens in Beekbergen af en zo ben ik toch redelijk op tijd thuis. De Vrouw zet een een schotel op tafel van kip, rijst, paprika en linzen op tafel. Het is voldoende om mijn ronde op te kunnen hardlopen. Het lopen gaat al beter dan de afgelopen keren. Ik loop verder door, maar heb nog wel een pauze nodig. Krampachtige spierpijn in een kuit. Overbelast? Het lijkt me sterk, maar het zou kunnen. Gelukkig gaat het de komende dagen niet lukken om ’s avonds te lopen, dus krijgen mijn spieren rust. Ik lees in Varanen, orang-oetans en paradijsvogels – Reizen met Alfred Russel Wallace door Indonesië Alexander Reeuwijk) en luister. Half elf ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Wing Beat Elastic (Mike Keneally), American Utopia (David Byrne), Auri (Auri)

Woensdag 11 april:
De wekker gaat een uurtje later dan gewoonlijk. Ik slaap diep en kom wat moeilijk uit bed. Daarna is het oké. Even voor acht wandel ik naar de mondhygiëniste. Ze reinigt mijn muil grondig en ik kan weer een half jaar vooruit. Ik wandel door naar de Kap en doe daar een boel werk. Opnieuw krijg ik vragen of ik meer redactioneel werk wil gaan doen en dat wil ik. Nu nog bekijken en ondervinden hoe dat gaat lukken in combinatie met mijn tijdelijke uitbreiding in Arnhem (collega gaat vanaf morgen met zwangerschapsverlof, waardoor ik tot september vier dagen voor Arnhem ga werken). Eind van de ochtend ben ik thuis. Nog wat koffie op de galerij in de zon met De Vrouw, dan weer verder werken. Tussen de middag lunchen we met tosti’s. Ik rond werkzaamheden af. De Vrouw gaat kort naar het werk. Ik lees op de galerij en ga dan beginnen met eten maken. Iets na zes uur zitten we aan tafel. Op de tafel staat een stoemp van aardappelen en aardperen, plus de pastasaus van maandag en een salade van bosui, komkommer, bleekselderij en augurk. We eten alles op. Ik was af en ga dan vooral lezen. Zo komt Rond de wereld in 160 eilanden (Boudewijn Büch) uit. Nog wat luisteren ook en dan ga ik om tien uur naar bed.
Muziek vandaag: wat bonusstukjes van Live in Vienna (King Crimson), Fly From Here – Return Trip (Yes), The Age Of Plastic (The Buggles), On Stage (Rainbow), Dead Magic (Anna von Hausswolff)

Dinsdag 10 april:
Ook vandaag een volle werkdag. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Zeer lekker weder. Om kwart voor zes ben ik thuis. De Zoon komt mee-eten. De Vrouw heeft een schotel van knolselderij, doperwten en blauwe kaas, plus een schotel van kip, chorizo, uien, paprika en linzen. Ernaast een salade van de resten van de afgelopen twee dagen, aangevuld met aardbeien. Na de afwas loop ik mijn ronde hard. Het gaat nog niet heel goed. Ik moet een paar keer stoppen vanwege kramp of spierpijn in mijn benen. Uiteindelijk ben ik goed moe als ik terug kom. Dan handel ik wat mail af, werk de webstek bij en lees en luister tot het half elf is.
Muziek vandaag: Live in Vienna (King Crimson)

Maandag 9 april:
Niet zo heel goed geslapen en dat is niet zo heel erg. Pijn in mijn ogen van het licht. Vroeg op de werkplek en daar kan ik vandaag bijzonder veel doen. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Het is hoogst aangenaam buiten. In de middag veel overleg. Om zes uur ben ik thuis. De Vrouw is laat. Als ze om kwart over acht thuis is, heb ik verse tortellini gekookt met een saus van uien, knoflook, peper, paprika, courgette en tomaten. Ernaast een groene salade van bosui, bleekselderij, komkommer en augurk. We praten bij. De afwas is om half tien gedaan. Nog heel even luisteren en de webstek bijwerken. Tien uur is het weer gedaan voor vandaag.
Muziek vandaag: Rising (Rainbow), het zevende (en tevens laatste) plaatje uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa)

Zondag 8 april:
Acht uur. Koffie, webstek. Als De Vrouw anderhalf uur later ook wakker is, is het buiten op de galerij warm en zonnig. We drinken er koffie. De Zoon komt lunchen. Na de afwas nog meer klussen. Halverwege de middag wandelen we een rondje Kunstroute. In galerie PS20 heeft Auke niet alleen expositie-, maar ook knutselruimte. Er hangt leuk spul. Ook in het ACEC-gebouw is interessant materiaal te zien. Verder kijken hoeft voor ons niet. We gaan terug naar huis en rusten uit op de galerij. Ik maak het eenvoudige avondeten: een salade van bosui, bleekselderij, komkommer en tomaat, ik bak oesterzwammen en lamsbiefstukken. Knoflookyoghurtmayo erbij en klaar. Afwas is snel klaar. Ik breng afval naar de containers en dan heb ik nog tijd en gelegenheid om te lezen (het dikke Yes-tourboek is uit) en te luisteren. Tien uur is het weekend voorbij.
Muziek vandaag: More Music For Films (Brian Eno), The Plateaux Of Mirror (Brian Eno & Harold Budd), Travelling Ways (Caravan), het zesde plaatje uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa)

Zaterdag 7 april:
Half acht ben ik op en uit bed. Koffie, klussen, webstek. Enige tijd later is De Vrouw ook op. Ik wandel naar de biowinkel. Dat het vandaag mooi weer zou worden, wist ik, maar dat ik mijn dikke vest onder mijn colbertjasje en mijn sjaal nu al niet nodig heb, had ik niet verwacht. Thuis haal ik de klapstoelen uit de schuur en zet ze op de galerij in de zon. Met De Vrouw koffie. We spreken de buren, die net terug zijn van een maandje overwinteren in Spanje. Vanaf heden delen we de krant, dus vandaag lees ik ‘m wat later. Ik loop (zonder dik vest en sjaal) naar de markt. Mijn tas is nog niet gerepareerd. Wel koop ik fruit en vis en op de terugweg bij de Turse bakker in de straat allerlei brood. De Zoon komt lunchen. Erna wandel ik langs het kanaal naar een supermarkt. Veel hoef ik niet te halen en dus ben ik ook snel weer terug. Ik veeg de galerij en ga dan een paar schoenen naar de schoenmaker brengen. Met een uur zijn ze klaar. Ik heb dan allerlei was gedaan. De nieuwe ecobollen lijken goed te werken. Minder is dat er nog altijd water bij de kraan lekt als de machine in gebruik is. Ik maak avondeten: een salade van bosui, komkommer, bleekselderij en peer, plus een schotel van kalkoenshoarma, uien, knoflook, aubergine en tikki massala currypasta. De boel smaakt uitstekend, is zelfs fiks pittig. Er is fruityoghurt na. Ik was af en ga dan mijn ronde hardlopen. Het is nog altijd warm. Lopen gaat weer iets beter dan de vorige keer, al heb ik snel wat spierpijn in de benen. Een wandelpauze blijf ik nodig hebben, maar hij schuift wel verder naar achter. In de avond handel ik mail af en lees en luister ik. Elf uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: The Pearl (Brian Eno & Harold Budd), Apollo (Brian Eno), Miss Balanço (Clara Moreno), de vierde show uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa), The Way Up (Pat Metheny Group)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment