bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

12-04-2018

B-log: 14 t/m 20 april 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 19:13

Vrijdag 20 april:
Niet zo goed geslapen. Vandaag de eerste keer dat ik een vierde dag naar het werk in Arnhem moet. De Vrouw is ook heel vroeg op en we gaan zelfs gezamenlijk de deur uit om half zeven. Op de werkplek is het stil. Zeer aangenaam. Zo kan ik veel doen. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. En volle zon. Kwart voor zes ben ik weer thuis. Even uitblazen op de galerij. Dan maak ik avondeten. Een eenvoudige curry van spek, kastanjechampignons, knoflook, uien, peper, courgette en linzen. Erbij een salade van bosui, bleekselderij, komkommer en tomaat. We eten de boel op! Ik was af en breng afval naar de container en dan ga ik de webstek bijwerken en lezen en luisteren.
Muziek vandaag: het plaatje dat met de PROG mee kwam, Auri (Auri)

Donderdag 19 april:
Een uur later dan gewoonlijk staat de wekker. Ik laat hem niet afgaan. Ik ben eerder wakker en ga uit bed. Vanmorgen mag ik met veel collega’s ergens op een werkvloer meehelpen met cliënten. Ik kom terecht op een werkplaatsafdeling, waar allerlei cliënten industriële werkzaamheden verrichten. Ik herken veel van wat ik de eerste achttien jaar van mijn carrière in Heerde deed. Op de werkvloer dingen doen met cliënten is zeker geen straf en het is goed om te zien voor wie ik die ondersteunende werkzaamheden door mijzelf nou eigenlijk doe. Begin van de middag ben ik weer terug op mijn vaste werkplek. Daar duurt het niet lang voor ik me weer geheel in beslag laat nemen door de dagelijkse werkzaamheden. Eind van de middag gaan we met dezelfde ploeg collega’s naar een Thais restaurant in Oosterbeek. We zitten op het terras buiten, want het is de gehele dag al bijzonder mooi weer. Warm zelfs. Het gezelschap is goed en de stemming prima. Het eten vind ik wat minder spektakel. Negen uur ben ik op het station in Arnhem en kwart voor tien ben ik thuis. Nog heel even bijpraten en wat foto’s bewerken en dan lig ik om half elf weer in bed.
Muziek vandaag: geen

Woensdag 18 april:
Geen wekker. Toch om kwart voor zeven uit bed. Meer dan anderhalf uur later wandel ik naar de Kap. Daar bespreek ik wat PR-zaken voor een aankomend jubileumfeest van de organisatie en bewerk ik een paar artikelen voor het organisatieblad. Er komen nog meer werkzaamheden aan; ik ben volop in beeld en de manager zet me graag in. Op de terugweg neem ik de biowinkel mee. De Vrouw gaat vanmiddag naar de bios. Ik zit op de galerij en lees. Ook maak ik lunch voor mezelf. Vervolgens fiets ik naar een supermarkt voor wat zaken. Dan verder lezen op de galerij. De Vrouw is bijna eind van de middag weer terug. Ik maak de jambalaya van gisteren warm en die eten we. Vroeg in de avond loop ik dan mijn ronde hard. In zomertenue en volop in de warmte. Het is nog benauwd. Ik moet weer wat extra wandelpauze houden, maar uiteindelijk gaat het redelijk. Thuis lees en luister ik verder.
Muziek vandaag: An Evening Of Magic (Richard Sinclair’s Caravan Of Dreams), Agusa (Agusa), Sketches Of Brunswick East (King Gizzard & The Lizard Wizard with Mild High Club)

Dinsdag 17 april:
Vandaar dan ook. Opnieuw een goed gevulde dag. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Erna op een andere locatie aan de slag. Een collega brengt me weer tot Beekbergen en zo ben ik toch op tijd thuis voor het avondeten. De Vrouw zet een enorme pan jambalaya op tafel, met ook nog eens minipizza’s ernaast. De Zoon komt nog helpen met opeten, maar dat lukt niet. Ik was af, breng afval naar de container en werk de webstek van Kunst-Zinnig-Brein bij. Dan even tijd om zelf te lezen en te luisteren en voor ik het weet is het half elf.
Muziek vandaag: Someone Here Is Missing (The Pineapple Thief), de eerste show uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa), Dead Magic (Anna von Hausswolff)

Maandag 16 april:
En zo geschiedde. De werkweek begint. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ik ben om half zes thuis en maak avondeten: een goed hete chili, met daarnaast een salade van bleekselderij, bosui, komkommer en bladsla. De Vrouw is er pas om half negen. Dan eten we we de goed hete chili en de salade van bleekselderij, bosui, komkommer en bladsla. Erna was ik af. Vervolgens is er nog een klein uur om te lezen en te luisteren. Dat doe ik dan ook. Ook dan.
Muziek vandaag: Spooky Two (Spooky Tooth), Ceremony: An Electric Mass (Pierre Henry & Spooky Tooth)

Zondag 15 april: Cultuur bij je Buur
Half acht ben ik wakker en ga ik uit bed. Koffie, webstek. Later ook de krant. En de was vouwen. We brunchen op tijd. Ik fiets iets na twaalf uur weg en rijd naar de huiskamer van Diana en Rob. Daar vindt de tweede dag van Cultuur bij je Buur plaats. Dit maal zijn Bas, Willem en ik compleet. Kleinkunstduo Puur Sang is er ook. Het publiek niet. Dat laat nogal op zich wachten. Pas om drie uur kunnen we beginnen. Twee setjes slechts. Tijdens de eerste zijn er twee mensen van buitenaf; tijdens de tweede ook, maar zit de kamer toch vol met mensen uit het netwerk van artiesten. Het is altijd leuk om te doen, maar ik ben ook blij als ik om kwart voor zes weer naar huis kan. De Vrouw serveert lamsbiefstukken, aardappelpartjes uit de oven, doperwten met paprika en spekjes, plus een salade van komkommer, kerstomaat en ananas. Ik was af en dan heb ik nog even om de webstek verder bij te werken en om te lezen.
Muziek vandaag: Venice (Fennesz), In Between (Erik Truffaz), The Seven Wonders Of The World (Rick Wakeman), Heavy Horses (2018 New Shoes Edition) (Jethro Tull), Auri (Auri)

Zaterdag 14 april: Cultuur bij je Buur
Half acht ben ik uit bed. Koffie, webstek. Ik wandel nog voor tien uur naar de markt. Daar koop ik fruit en haal ik mijn werktas weer op bij de lederwarenkraam. Op de terugweg koop ik brood bij de Turkse bakker in de straat. De Vrouw en ik lunchen samen op tijd. Half een ga ik naar Bart, woonachtig in de Hoofdstraat. Cultuur bij je Buur gaat beginnen. Reinier kan er vandaag niet bij zijn, dus vandaag treden we op onder de naam Bas, Willem en ik niet. Tijdens de eerste set is de kamer half gevuld, maar tijdens de tweede en derde goed vol. De reacties zijn mooi. Fijn. Het is ook altijd aangenaam om te doen voor dit alleraardigste evenement. Thuis doe ik mijn mooie jas uit Camden uit en ik loop naar een plaatselijk café. Daar zitten De Vrouw, GAteL, Thea en Maarten. Later nog wat mensen. We drinken iets en dan gaan De Vrouw en ik verderop in de straat eten in een Indiaas restaurant. Het is er vol en nogal rumoerig. Ik ben moe, dus dit vraagt nogal wat van me. Het gaat goed. Ik eet gefrituurde groente en een curry van lam, spinazie en munt. Even voor negenen hebben we het gezien en gaan we naar huis. Daar zit ik nog even en ik lig nog voor half elf in bed.
Muziek vandaag: Discreet Music (Brian Eno), Crosswinds (Billy Cobham), Oté Maloya – The Birth Of Electric Maloya On Réunion Island (1975-1986) (allerlei), Limonchiki (Amsterdam Klezmer Band), Children Of The Sounds (Kaipa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment