bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

20-04-2018

B-log: 21 t/m 27 april 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 06:44

Vrijdag 27 april: koningsdag
Pas om kwart over acht ben ik uit bed. Koffie. Ik lees. Meer koffie met De Vrouw. Dan wandel ik langs het kanaal naar een supermarkt voor wat kleinigheden. Nog meer koffie met De Vrouw. Eind van de ochtend wagen we ons in het koningsdaggedruis. We slenteren langs kleedjes en kramen in straten en parken. We lunchen ergens en zo rond half drie zijn we weer terug. Ik ben het moe. De Vrouw gaat met De Zoon naar de bioscoop. Ik maak avondeten. Een schotel van ui, knoflook, peper, paprika, prei, courgette, bonenkiemen en aardappel. Erbij braad ik kipworsten en maak ik een salade van bosui, komkommer en tomaat. Half zeven gaan we aan tafel. Een nagerecht is er ook yoghurts met verse ananas en aardbeien. De Zoon vertrekt rond half acht. Ik was af en breng afval weg. Dan ga ik verder lezen en luisteren tot het weer elf uur is geweest.
Muziek vandaag: On Land (Brian Eno), Day Trip (Pat Metheny, Christian McBride & Antonio Sanchez), It’s All About (Spooky Tooth), de derde show uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa), Camel (Camel)

Donderdag 26 april:
Opnieuw zo’n volle en hectische dag op de werkplek. Niet erg. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Het is net een beetje droog en de zon breekt zelfs door. Om kwart voor zes ben ik thuis. De Vrouw is er ook net. Ik maak avondeten. Snelle makkelijke hap. Knoflookyoghurtmayo. Salade van bosui, komkommer, tomaat en mosterddressing. Gebakken aardappelen. Kalkoenshoarma. Nog natafelen ook. Na de afwas ga ik hardlopen. Ik moet nog steeds wat wandelpauzes nemen, maar het lopen gaat gemakkelijker en lekkerder. Thuis lees en luister ik nog wat. Zo begin ik in Mannen zonder vrouw (Haruki Murakami) en na elf uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Live in Vienna (King Crimson)

Woensdag 25 april:
Geen wekker. Toch om half acht op. De Vrouw gaat naar de dokter voor wat controledingen. Ik wandel rond negen uur naar de Kap voor wat redaciewerkzaamheden. Een uur later ook weer klaar. Op de terugweg loop ik via de biowinkel. Het regent licht. Koffie met De Vrouw en niet veel later ook een eenvoudige lunch. Dan zoeken we alle spullen bijeen voor de belastingaangifte 2017. Stipt twee uur is het mannetje er. Dit jaar is de aangifte wat complexer, want ik heb wat extra inkomsten uit werkzaamheden en want tweede huis uit erfenis van Schoonmoeder. Dit keer ietsje bijbetalen, dus. Na afloop ruimen we alle paperassen goed op. Dan ga ik avondeten maken: een stoemp van aardappel en pastinaak, plus een schotel van kip, ui, knoflook, paksoy en sla. Een salade van bosui, komkommer, augurk en tomaat erbij en klaar. Toetje is er ook: aardbeien met Griekse yoghurt. Zeven uur is alles opgeruimd en ga ik lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Music For Films (Brian Eno), The Last Puff (Spooky Tooth), de tweede show uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa), Exo (Monomyth)

Dinsdag 24 april:
Vanmorgen is de bus juist weer heel op tijd. Of dat de komende maandag en dinsdag het geval gaat zijn, valt nog te bezien. Er is staking op komst. Dan thuis werken, ben ik bang. Vooralsnog is er op de werkplek vandaag razend veel te doen. Zo’n dag van alles door elkander en van hot naar her. Tussen de middag wandel ik door het bos. Ook in de middag allerlei hectiek. Ik ben alleen en iedereen wil iets van me. Niet erg. Ik weet dat het af en toe gebeurt en stel me erop in. Half zes ben ik ook weer thuis. De Vrouw heeft bamisoep en De Zoon helpt mee opeten. Na de afwas loop ik mijn ronde hard. Nog veel pauzes nodig, maar uiteindelijk heb ik wel het idee dat ik lekker bezig ben geweest. Hoofd leeg. Leeg genoeg om te lezen en te luisteren. Half elf.
Muziek vandaag: It’s All About (Spooky Tooth), The Rotters’ Club (Hatfield And The North)

Maandag 23 april:
Fit op. De bus is laat. Daardoor mis ik de aansluiting in Arnhem. Niet erg. Vanmorgen werk ik. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Stuk minder warm. In de middag vervolg ik het werk. Ik ben om kwart voor zes thuis, in de veronderstelling dat De Vrouw er ook is, eten heeft gemaakt en om half zeven weg moet. Die veronderstelling klopt niet. Dat betekent dat ik eten kan maken. Dat doe ik. Een saus van uien, knoflook, rundergehakt, peper, paprika en pastinaken. Dat kan snel klaar zijn. Appbericht: De Vrouw is pas om zeven uur thuis. O. Zeven uur is de saus en de kikkererwtenpasta klaar. De Vrouw is er even voor half acht. We eten de boel op. Ik was af en ga dan lezen en luisteren. Tien uur weer.
Muziek vandaag: Tightly Unwound (The Pineapple Thief)

Zondag 22 april:
De wekker gaat niet, maar toch ben ik op kwart voor acht wakker en op. Koffie, klussen, webstek, van alles. Halverwege de ochtend ga ik op de galerij in de zon zitten lezen. De Vrouw komt er ook bij. Nog meer koffie. De Zoon komt om een uur mee lunchen. Erna was ik af en stofzuig ik en ga ik boodschappen doen bij een supermarkt. Dan lees ik op de galerij Varanen, Orang-Oetans en paradijsvogels – Reizen met Alfred Russel Wallace door Indonesië (Alexander Reeuwijk) uit. Goed boek, veel spelfouten. Ik maak avondeten. Niets ingewikkelds: venkel uit de oven, een salade van bosui, komkommer en tomaat, een fruitsalade van mango en aardbei, plus runderbiefstukken. Ik snijd me aan een waterglas. Ik snijd me aan een waterglas. Ik herhaal het. Expres. Dan is het dus waar wat u leest. We eten de boel op. Buiten is het donker geworden en het begint te regenen en te onweren. Ik was af, breng afval naar de containers en dan is de onweersbui buiten voorbij. Hardlopen, dus. Het gaat niet heel goed. Steeds een paar honderd meter rennen en dan weer honderd meter wandelen. Aan het eind gaat het beter, maar dan ben ik weer thuis. Onderweg nog een paar druppels. Thuis is het nog niet afgekoeld. Ik lees en luister tot tien uur.
Muziek vandaag: Music For Films (Brian Eno), On Land (Brian Eno), Secret Messages (Electric Light Orchestra), Spooky Two (Spooky Tooth)

Zaterdag 21 april: Record Store Day
Geen wekker. Toch voor zeven uur uit bed. Koffie. Ik wandel vroeg naar de platenwinkel. Het is Record Store Day. Buiten staat een clubje van een man of acht te wachten tot om negen uur de winkel open gaat. We krijgen koffie. Dan stormen we naar de bakken. Ik heb binnen twee minuten dat wat ik zoek: How Big The Space (Steven Wilson) en Lumpy Gravy – Primordial (Frank Zappa). Twee ‘singles’ en of ik even meer dan vijftig ballen wil dokken. Ik lijk wel gek. Ik ben het ook. We halen de trein van tien uur. Ook als die niet een kwartier vertraging zou hebben gehad. Kwart over elf staan we in Amsterdam en een kwartiertje later stappen we het tassenmuseum binnen. Na twee zaaltjes is het klaar. Hebben we hier twaalf vijftig de man voor betaald? Ja, hier hebben we twaalf vijftig de man voor betaald. O. Gelukkig is iets verderop Concerto. Het is er erg druk, want Record Store Day. Ik koop uiteindelijk vier cd’s voor de prijs van dertig pleuro. Klassiekertjes die nog in de verzameling ontbraken. We eten omelet en broodje kip bij een café in de straat en wandelen dan verder naar de Aalbert Cuyp. Daar doen we geen boodschappen. We drinken ergens iets en gaan dan verder over de markt. Uiteindelijk belanden we traditiegetrouw in de Bazar en daar eten we allerlei mediterraanse happen. We hebben de trein van zeven uur terug en vijf kwartier later zijn we thuis. Ik draai vinyl en ga dan lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), The Deform Variations (Adam Holzman), How Big The Space (Steven Wilson), Lumpy Gravy – Primordial (Frank Zappa), Rotters Club (Hatfield And The North), Dead Magic (Anna von Hausswolff)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment