bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

27-04-2018

B-log: 28 april t/m 4 mei 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 19:12

Vrijdag 4 mei:
Een zonnige dag. Vanmorgen vroeg toch nog wel fris. Op de werkplek in Arnhem komt er opnieuw niets van geplande werkzaamheden, door wederom wat spoedzooi. Niet erg. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Rond kwart voor vier vind ik het welletjes met die niet geplande werkzaamheden en ga ik naar huis. Vijf uur ben ik daar. De Vrouw serveert een pan soep van spek, ui, aardappel, prei en rookworst. De Zoon helpt mee opeten, maar het lukt niet. Wel maakt hij het laatste restant schepijs op. Half acht is alles schoon en opgeruimd en ga ik mijn ronde hardlopen. Het gaat me redelijk af. Aan het eind is het acht uur en tijd om even stil te staan. De Vrouw gaat vanavond uit. Ik lees en luister en zie muziekfilm. Half twaalf ga ik slapen.
Muziek vandaag: It Could Be Home (Plenty), de video Live at QPR (Yes)

Donderdag 3 mei:
Bijzonder veel op de planning vandaag op het werk. Daar komt niet veel van terecht. Er moet iets urgents tussendoor en dat vraagt veel tijd in de ochtend (nieuwsberichten, promotiemateriaal, overleg, plannen, contacten, enzovoorts). Tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon. Eind van de middag blijkt dat het urgente toch niet door gaat en heb ik nog drie kwartier om alles te annuleren. Zes uur ben ik weer thuis. De Vrouw heeft avondeten gemaakt. Biefreepjes met rode biet en ui en champignons. Half acht is alles op en opgeruimd en lees en luister ik.
Muziek vandaag: It Could Be Home (Plenty), The Silent Corner And The Empty Stage (Peter Hammill), Over (Peter Hammill)

Woensdag 2 mei:
Dit keer ook geen wekker en toch om half zeven uit bed. Gelijk maar even wat werkzaamheden doen voor Arnhem. Half negen wandel ik naar de Kap. Daar doe ik redactiewerkzaamheden en om twaalf uur ben ik weer terug. Eenvoudige lunch met De Vrouw. Om twee uur zijn we in CODA. Vereniging Oud Apeldoorn vertoont er oude beelden van onze woonplaats en aansluitend krijgen we een rondleiding langs historische ‘paviljoens’ in de aanpalende bibliotheek. Vooral de filmbeelden van een groente- en fruitgroothandel die begin vorige eeuw bij ons in de straat is geweest zijn mooi, maar ook de verhalen van de oud-gemeenteambtenaar die ons rondleidt zijn goed. Op de terugweg eten we een nagerecht bij een ijszaak in onze straat. Thuis maak ik avondeten: ik warm de restanten van de vorige twee dagen op en maak daarnaast een verse salade van bosui, komkommer en groene asperges. Het is zo op. Ik ga hardlopen. Deze keer gaat het net weer een stukje beter, dus doorgaan zo. De laatste tweeënhalf uur van vandaag breng ik lezend en luisterend door. Tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Live at Coventry Cathedral (Travis & Fripp), American Utopia (David Byrne), Dead Magic (Anna von Hausswolff), Auri (Auri)


Dinsdag 1 mei:
We worden wakker van stemmen op de galerij. Wat is er gaande? En hoe laat is het? Het is half acht geweest en er staan bouwfuckers die onze galerij afzetten met geel lint, omdat ze de gevel van het gebouw naast ons gaan ontdoen van asbest platen. O. Half negen heb ik de werklaptop opengeklapt, omdat de streekbussen ook vandaag niet rijden. Ik doe werk. Elf uur ben ik bij de Kap om met Erna te spreken over de inhoud van een artikel voor een wijkkrant. Uurtje later ben ik weer terug. De schoonmaakster komt ook binnen. De Vrouw en ik lunchen. Tussendoor doe ik werk. Na de lunch gaat De Vrouw ergens boodschappen doen en ik doe werk. Half vijf is het mooi geweest en ga ik avondeten maken. Een pruttelpot van lamsvlees, uien, knoflook, peper, paprika, courgette en tomaten. Een salade van komkommer, bosui en groene asperges. Couscous. De Zoon is er om zes uur en anderhalf uur later is alles op en opgeruimd, inclusief groen afval in de container. Ik lees en luister en ga om half elf weer slapen. De galerij is vrij van versperringen.
Muziek vandaag: Thread (Travis & Fripp), Piano Portraits (Rick Wakeman), Erpsongs (Ozric Tentacles), Tantric Obstacles (Ozric Tentacles), het zevende en tegelijkertijd laatste plaatje (de soundcheck en film shoot) van de doos The Roxy Performances (Frank Zappa), You Must Be This Tall (Mike Keneally), Pretending 2 Run (Tiles)

Maandag 30 april:
Kwart voor acht ben ik op. Koffie en even later ook de werklaptop open. Vandaag niet naar Arnhem, omdat er geen streekvervoer rijdt. Ook goed. De Vrouw is even na half negen de deur uit voor een lange werkdag. Ik kan van alles doen. Eind van de ochtend wandel ik naar de markt (in de straat) en de biowinkel. Dan een eenvoudige lunch. Vervolgens weer een boel werk. Rond half vijf klap ik de werklaptop dicht. Morgen (hier) weer verder. Ik maak avondeten. De eenvoudige, doch zeer goede schotel van spek, zuurkool, karwij en witte bonen. Met een rookworst erin, dit keer. Ook een salade van bosui, komkommer en kerstomaat. De Vrouw is echt erg laat, dus ik eet alvast. Dan doe ik al een deel van de afwas en lees en luister ik. De Vrouw is er pas om negen uur. We praten bij, ik doe het laatste beetje afwas en dan is er nog piepklein beetje tijd om te lezen en te luisteren en om half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: The Extinct Suite (Steve Jansen), Rosetta (Vangelis), de drie plaatjes uit Saved By The Bell – The Selected Works Of Robin Gibb 1968-1970) (Robin Gibb), The Last Puff (Spooky Tooth), Another Scoop (Pete Townshend), de rehearsals en studio recordings (het zesde plaatje) uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa), On (Jane Getter Premonition), Orchestrion (Pat Metheny), Journey To An Imaginary Land (Gandalf)

Zondag 29 april:
We raggen er een zondag doorheen. Kwart voor acht ben ik wakker en uit bed. Koffie. Webstek. Ik lees. Als De Vrouw op is, dan nog meer koffie. De Vrouw maakt de galerij schoon en ontdooit de vriezer in de schuur; ik boen de plee en vouw was. De Zoon komt om twaalf uur lunchen. Ik was af, stofzuig en vouw nog meer was. Dan lees ik Murakami uit; opnieuw een mooie set verhalen. Ik maak avondeten: een schotel van ui, knoflook, peper, kastanjechampignons, sla en spinazie. Erbij een salade van bosui, komkommer en kerstomaat in mosterddressing, plus ik bak köfte van de slager uit de straat. De boel is goed. Ik was weer af en ga een ronde hardlopen. Niet onaardig, al moet ik weer een extra wandelpauze houden. We maken langzaam vorderingen. In de avond lees en luister ik. Een Brusselmans maar weer eens herlezen: Poppy en Eddie en Manon, dit keer. Iets na tien uur is het bedtijd. We raggen er een zondag doorheen.
Muziek vandaag: On Land (Brian Eno), Music For Films (Brian Eno), Sibelius (Leif Ove Andsnes), Manhattan Intermezzo (Jeffrey Biegel, Brown University Orchestra), Upojenie (Pat Metheny & Anna Maria Jopek), Bonfires OF São João (Forro In The Dark), Fly From Here – Return Trip (Yes), de vierde show uit de doos The Roxy Performances (Frank Zappa), Mirage (Camel)

Zaterdag 28 april: Kunsthal, Rotterdam
Wakker word ik om half acht en niet veel later ben ik op. Koffie. We gaan om iets voor tien de deur uit. Eerst een bus, want de treinen rijden een tijdje niet tussen Apeldoorn en Amersfoort. Iets na twaalf uur zijn we in Rotterdam en een tram naar het Museumpark hebben we snel gevonden. We lunchen bij Rodin en dan gaan we naar de Kunsthal. Vooral de expositie hyperrealisme is indrukwekkend. Het is zó echt dat het eng en tegelijkertijd ook weer zo onwerkelijk wordt. Daarna kijken we nog in de andere hallen en na een paar uur hebben we het gezien. We drinken iets in een café in de Witte de Withstraat, lopen nog een stukje langs de Schiedamse kade en belanden uiteindelijk in restaurant Nazar, waar we Turkse gerechten eten. Acht uur hebben we een trein naar Amersfoort terug en kwart over tien zijn we weer thuis. Ik lees een stuk krant en ga rond elf uur slapen.
Muziek vandaag: The Wine Of Silence (Robert Fripp, Andrew Keeling & Metropole Orchestra), Country Airs (Rick Wakeman)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment