bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-05-2018

B-log: 19 t/m 25 mei 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 18:38

Vrijdag 25 mei:
Geen pijn in de ogen vanmorgen. Ik ben vroeg op de werkplek. Daar zit ik zo’n beetje de gehele dag alleen en ik kan er veel achterstallig werk inhalen. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. Eind van de middag is er nog een overleg waar ik bij moet zijn en pas om half zeven ben ik thuis. De Vrouw heeft een salade niçoise gemonteerd en De Zoon helpt mee de enorme schaal leeg te eten. Geen probleem. Ik was af, lees de krant op de galerij en ga dan binnen verder met lezen en luisteren. Ook zie ik een muziekdvd en heel erg op tijd ga ik slapen, want ik ben zeer moe. Niet erg.
Muziek vandaag: Capture Light (John Holden), de dvd Live (Greg Lake)

Donderdag 24 mei:
Zo. Ik heb wel eens vaker pijn in mijn ogen als ik opsta, maar vandaag is het extreem. Na een uur lijkt het wat gezakt, maar de gehele ochtend blijf ik er last van houden. Ik ben ook nog erg moe en echt scherp ben ik niet op de werkplek, ondanks de vele werkzaamheden en overleggen die er zijn. Tussen de middag wandel ik door het bos. Het is warm en benauwd; er lijkt steeds een onweersbui op komst, maar die zet niet door. Ook in de middag van alles en om half zes ben ik thuis. De Vrouw is er een half uurtje later en dan ben ik al volop bezig met het avondeten. Eenvoudige hap: kalkoenshoarma met kaas- en spinazieburgers, plus salade van de afgelopen dagen en een knoflookyoghurtmayo. De boel is snel op en afgewassen. Ondanks dat ik nauwelijks energie heb, ga ik hardlopen. Het lukt me nog goed ook. De laatste twee uren van vandaag lees en luister ik tot het bijna tien uur is en ik zo goed als inzak van de slaap.
Muziek vandaag: The Prodigal Son (Ry Cooder), Vortex (Sonar with David Torn)

Woensdag 23 mei:
Nog voor half zeven ben ik uit bed. Twee uur later heb ik koffie op en al veel werk voor de Kap gedaan. Ik ga er nog heen. Twee overleggen, wat tekstschrijverij en een kleine traktatie voor mijn verjaardag vorige week. Op de terugweg wandel ik langs de biowinkel. Een uur ben ik thuis en ik wandel gelijk door naar een lunchroom in het centrum. Van de Kap had ik nog een kerstcadeau en dat maken De Vrouw en ik nu op. Wel raar om na afloop weg te lopen zonder te betalen. We bezoeken nog een paar winkels en gaan dan naar huis. Ik lees nog iets op de galerij en eind van de middag maak ik avondeten. Dit keer een andijviestamppot met rookworst en de pruttelpot van eergisteren ernaast. Ernaast ook een salade van bosui, kerstomaat en rode paprika. We eten er goed van. Ik was af, breng groen afval naar de containers en lees en luister tot het tien uur is geweest.
Muziek vandaag: The Pearl (Harold Budd & Brian Eno), Capture Light (John Holden), Soyuz (Gazpacho)

Dinsdag 22 mei:
Vanmorgen vroeg heb ik nog een jasje nodig, denk ik. Eigenlijk niet, dus. Het is heerlijk buiten, al belooft het ook wat te gaan regenen. Op de werkplek weet ik al snel veel werk weg te werken. Rare zin. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon. Het is warm. In de middag ga ik iets eerder weg; ik heb de afgelopen tijd genoeg extra gewerkt om dat te kunnen. Thuis is De Vrouw nog even. Ik begin met het avondeten maken. De Vrouw vertrekt om op de Neven te gaan passen. De Zoon is er om zes uur en we eten met z’n tweetjes een enorme pan chili op. Ernaast een salade van bosui, komkommer, augurk en cranberry’s. Erna was ik snel af en nog voor zeven uur loop ik buiten mijn ronde hard. Het is nog warm en benauwd, maar het lukt me goed. Ik kom wéér verder dan de vorige keren. Kortom: ik bouw mooi op. Thuis is de douche heel hard nodig en dan ga ik lezen en luisteren. Half elf.
Muziek vandaag: Capture Light (John Holden), Vortex (Sonar), Soyuz (Gazpacho)

Maandag 21 mei: tweede pinksterdag
Half acht. Koffie, webstek, de webstek van Kunst-Zinnig-Brein, mail. Dan lees ik op de galerij Hang On To A Dream – The Story Of The Nice (Martyn Hanson) uit en begin ik in zijn The Show That Never Ends … Encore. De Vrouw komt ook koffie drinken. We lunchen rond een uur of een met broodjes, avocado, kazen, gekookte eieren enzovoorts. Na de afwas wandelen we naar het station om daar een product (busabonnement) op mijn openbaarvervoerkaart te zetten. We maken een rondje door het centrum zonder ergens naar binnen te gaan (alle winkels zijn dicht). Ik ga een uurtje verder lezen en maak dan avondeten: een tajine van lam, ui, knoflook, tomaten en groene paprika. Erbij een salade van rucola, komkommer, bosui, augurk en cranberry’s. En vers Turks brood. Aardbeien en blauwe bessen vormen het nagerecht. De afwas is snel gedaan. Ik lees nog even op de galerij en ga dan naar binnen om te lezen en te luisteren. Tien uur is dit lange pinksterweekend voorbij.
Muziek vandaag: Apollo (Brian Eno), More Music For Films (Brian Eno), Nice (The Nice), Five Bridges (The Nice), Another Green World (Brian Eno)

Zondag 20 mei: eerste pinksterdag
Nog voor half acht ben ik uit bed. Niet goed ingeslapen, maar daarna alle rust gehad. Ik voel me redelijk fit. Koffie, was, webstek. Rond half tien ga ik in de zon zitten lezen op de galerij. De Vrouw is laat wakker en we drinken koffie op de galerij. De Zoon komt rond half een meedoen met de tostilunch. Ik was af en boen de plee; De Vrouw stofzuigt het huis. Weg is de feestboel. Op de cadeaus op de kast na, dan. Ik lees nog wat meer op de galerij en doe ondertussen allerlei was. Dan maak ik avondeten. Een eenvoudige hap: een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en blauwe bes, plus ik bak runderhamburgers met uien. Na de afwas ga ik een ronde hardlopen. Het is nog flink warm en ik kies voor het eerst sinds tijden de langere route langs de Grift en Marialust, door het Wilhelminapark en een deel van de Parken. Het gaat heel redelijk; langzaam bouw ik mijn uithoudingsvermogen verder uit. Een week of twee geleden kon ik nog maar tien minuten achtereen rennen, dat gaat nu al veel beter naar de vijfentwintig minuten, al heb ik nog wel een korte wandelpauze op tweederde nodig. In de avond lees en luister ik. Half elf ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: Music For Airports (Brian Eno), The Plateaux Of Mirror (Brian Eno & Harold Budd), Thrust (DeWolff), The Thoughts Of Emerlist Davjack (The Nice), Ars Longa Vita Brevis (The Nice), Here Come The Warm Jets (Brian Eno)

Zaterdag 19 mei:
Kwart over acht wakker. Koffie. Halverwege de morgen wandel ik naar de biowinkel. Het is wat grijs en het regent licht. Aansluitend loop ik ook naar de markt voor fruit en naar de Turkse bakker in de straat voor brood. Nog meer koffie met De Vrouw. Dan ga ik nog naar een supermarkt voor echt de allerlaatste dingen van vandaag. De Vrouw heeft inmiddels allerlei hapjes en salade gemaakt. We lunchen eenvoudig en vlot. Ik maak hummus en knoflookyoghurtmayo. Net op tijd. De eerste gasten komen rond drie uur binnen. Erna nog veel meer. Het is leuk vol in huis, maar dat is geen prestatie sinds we veel kleiner zijn gaan wonen. Arie, Peter, Plonia, Mariëlle, Frans, Hans, De Vader, Marieke, Boudewijn, Cas, Gerda, Fieke, Henk, Christine, Geraldine, Dante, Kian: het kan er allemaal net in. Fijn dat iedereen er is. De Zoon komt wat later binnen en van hem krijg ik het album Thrust (DeWolff). Gelijk draaien. Veel hoor ik er niet van, maar wat ik wel mee krijg, klinkt lekker. Half zes is er een exodus. Marja komt nog op de valreep en De Zoon blijft hangen. Tussendoor was ik wat af en ruim ik op. Half negen zijn we alleen. Ik ruim het allerlaatste af. Nog een uurtje krant lezen en dan is alle energie op. Kwart over tien lig ik in bed.
Muziek vandaag: The Extinct Suite (Steve Jansen), Thrust (DeWolff)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment