bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

01-06-2018

B-log: 2 t/m 8 juni 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 18:40

Vrijdag 8 juni:
Zeven uur wakker. Een half uur later heb ik de werklaptop open en ga ik aan de slag. De Vrouw is rond half negen de deur uit voor wat werk. Ik doe nogal wat en ga om half elf door de regen een boodschap doen bij de biowinkel. Als ik terugkom, is De Vrouw ook thuis. Koffie en lunch. Dan nog wat werken. Rond een uur of half drie is het plots droog en snel ik naar een supermarkt voor de laatste weekenddingen. De Vrouw ligt op bed vanwege nogal vervelende spierklachten in de rug. Dat belooft wat voor morgen. Half vijf begin ik met de voorbereidingen van het avondeten. Om zes uur is De Zoon er en serveer ik couscous met een kormacurry van kip, ui, paksoy, peper en paprika. Erbij een salade van bosui, komkommer, tomaat en rettich. Het nagerecht is verse ananas en aardbei. Alles smaakt uitstekend, ik was af en breng afval naar containers. Dan ga ik hardlopen. Het is bewolkt, maar droog en nog zeer warm. Lopen gaat lekker. Tempo laag, gestaag doorgaan. Thuis heb ik nog twee uurtjes om te lezen en te luisteren. Tien uur te bed.
Muziek vandaag: The Family Album (Rick Wakeman), Andando El Tiempo (Carla Bley, Andy Sheppard & Steve Swallow), Sliding Gliding Worlds (Ozrick Tentacles), The Bits Between The Bits (Ozrick Tentacles), Live at the Fillmore East – December 1969 (The Nice), Earth (Vangelis)

Donderdag 7 juni:
Dus. Warm vandaag, dus kalm aan. Dat lukt deels. Op de werkplek is het vanmorgen goed uit te houden en dus doe ik veel. Tussen de middag wandel ik door zon, veld en bos. Het is echt warm, maar ik vind het heerlijk buiten. Terug op de werkplek is het benauwd en ik kom niet tot heel veel. Vijf uur thuis. Nog even snel de Turkse super in de straat in voor bosui en kebabkruiden. De Vrouw zou pas om zes uur thuis zijn, maar is er al om kwart over vijf. Mooi, dan maak ik gauw avondeten. Nog voor zes uur staan er kebabs op tafel met een fikse salade van bosui, komkommer, tomaat, jalapeno en rode eikenbladsla. De hele boel is snel op. Nog ene nagerecht? Welja. Bio-ijs met verse bio-aardbeien. De afwas heb ik snel gedaan. De Vrouw moet om half acht nog naar werk. Ik werk de webstek bij en lees en luister tot een uur of half elf.
Muziek vandaag: A Live Record (Camel), On Her Journey To The Sun (Rikard Sjöblom’s Gungfly)

Woensdag 6 juni:
Geen wekker. Toch kwart over zes op. Een half uur later ben ik aan het werk voor Kunst-Zinnig-Brein. Gisteren is de opening van een expositie geweest en ik maak een verslag op de webstek en op de sociale media. Ook doe ik al wat voor de Kap. Daar ben ik om negen uur in levenden lijve. Half elf ga ik er ook weer weg. Ik wandel langs de biowinkel voor wat kleinigheden. Thuis lunch ik en om half een ga ik opnieuw naar de werkplek. Een uur heb ik een ontmoeting met Aad, de huidige stadsdichter. Hij gaat de tekst voor het lied ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de organisatie maken. Met een fikse delegatie vertellen we over het karakter van de instelling. Na afloop heb ik wat leuke gesprekken met hem en anderen; mogelijk zijn er optredens voor Bas, Willem en ik, Aad en Pur Sang tijdens het jubileumfeest op 15 september. Half drie loop ik naar huis via de boekenwinkel. Van de boekenbonnen die ik voor mijn verjaardag kreeg koop ik Het Maleise Eilandenrijk (Alfred Russel Wallace) en Mythos (Stephen Fry). Thuis doe ik nog wat schrijfwerk aan een artikel voor een wijkkrant en om half zes is het welletjes. De Vrouw is vandaag bij haar familie in Voorthuizen en blijft er eten; ik maak een eenvoudige omelet gevuld met bosui, kerstomaatjes en een halve krop rode eikenbladsla. Met parmesan. Zeer goed. Dan de afwas. Om kwart over zeven heb ik mijn ronde hardgelopen. Inderdaad, in de warmte. En het ging uitstekend. De wandelpauze hoeft pas laat in het parcours en ik kom moe, bezweet en tevreden terug. Nog even wat werkzaamheden en wat mail afhandelen en dan is De Vrouw thuis. Bijkletsen. Ten slotte lees en luister ik tot het tien uur is.
Muziek vandaag: het vierde en vijfde plaatje uit de doos Music for Installations (Brian Eno), Szikra (Amsterdam Klezmer Band & Söndörgö), The Prodigal Son (Ry Cooder), Autumn ’67 – Spring ’68 (The Nice), Unsung Prophets & Dead Messiahs (Orphaned Land), het zesde plaatje uit de doos Music for Installations (Brian Eno)

Dinsdag 5 juni:
Zo. Fijn. Veel te doen op de werkplek en ik doe het nog ook. Tussen de middag wandel ik door bos. Het leek zo warm, maar het is zelfs fris zonder jas. Tussen de middag nog meer te doen en plots merk ik dat ik te lang ben doorgegaan. Daarom heb ik een bus later en die staat ook nog eens vast onderweg naar het station, waardoor ik te laat ben voor het avondeten. Als ik thuis kom, gaat De Vrouw net weg. De Zoon eet een tweede bordje nasi met me mee. Ik was af en doe iets met afval (naar de groene container brengen). Dan werk ik de webstek bij en vervolgens lees ik de krant en meer en luister ik en halverwege de avond is De Vrouw weer terug en nog voor half elf ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Rain Dances (Camel), The Grand Pecking Order (Oysterhead), Unity Band (Pat Metheny)


Maandag 4 juni:
Het lijkt wel koud, vanmorgen. Het is het niet. Ik heb een jasje aan, maar eigenlijk is het niet echt nodig. Op de werkplek weer van alles, maar de drukte is er even vanaf. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Het is grijs, maar de temperatuur is prima. Ook in de middag weer van alles. Zes uur thuis. Ik maak avondeten: ravioli in een saus van spek, oesterzwammen, portabello, peper, raapstelen en geitenkaas, met daarnaast een salade van bosui, komkommer en kerstomaat. De Vrouw is er om kwart voor acht en niet heel veel later zitten we aan tafel om alles te verorberen. Dat doen we dan ook: aan tafel zitten en alles verorberen. Een hele bak aardbeien is het nagerecht. Ik was af en heb dan nog een dik uur om te lezen in Pictures of an Exhibitionist (Keith Emerson) en te luisteren voordat het tien uur en dus bedtijd is.
Muziek vandaag: Szikra (Amsterdam Klezmer Band & Söndörgö), Hugsjá (Ivar Bjørnson & Einar Selvik)

Zondag 3 juni:
Wakker ben ik om acht uur. Uit bed vijf minuten later ook. Even wat frisse lucht het huis injagen: ik zet deuren en ramen tegen elkaar open. Heel erg helpt het nog niet. Koffie, klussen, webstek. Dan even lezen op de galerij. De Vrouw drinkt koffie mee. De Zoon komt om half twaalf lunchen. Dan gaat hij de auto ophalen. Tegen een uur rijden hij en ik naar Gouda. Jolande ontvang ons; zij heeft in Turkije twee broeken voor De Zoon gekocht. Even later is Aar er ook; hij komt net terug van een Citroën-conferentieweekend in de Eifel. We drinken thee en kletsen bij. Iets na vier uur vertrekken we weer. Half zes ben ik thuis. Ik maak het avondeten: asperges en lamsbiefstuk met kaassaus. Ernaast een salade van bosui, komkommer, cranberry, jalapeno en wilde groene tomaat. We eten de boel op. De Vrouw heeft een nagerecht: baklava. Schranzen. Ik was de bliksemse boel af en ga dan lezen en luisteren totdat het boek van Brusselmans uit is en het tien uur is en ik ga slapen.
Muziek vandaag: het tweede en derde plaatje uit de doos Music for Installations (Brian Eno), What We Have Sown (The Pineapple Thief), Agusa (Agusa)

Zaterdag 2 juni:
Half acht wakker. Op. Het is nog warm in huis, dus ik zet alles open. Een beetje waait het door. Helpt het? Koffie, klussen, webstek. Half tien wandel ik naar de biowinkel en terug. Dan naar de markt en weer terug. Koffie met De Vrouw. Vervolgens haal ik brood bij de Turkse bakker. De Zoon is er om kwart over een voor de lunch. De Vrouw gaat na de lunch even weg voor een boodschap. Ik stofzuig, doe van alles aan de webstek van Kunst-Zinnig-Brein en dompel de planten. Ook haal ik vlees bij de Turkse slager. Dan een half uurtje pauze op het balkon. Tegen vijven ga ik avondeten maken. Eerst een knoflookyoghurtmayo, dan een salade van bosui, komkommer, tomaat en jalapeno, en ten slotte een schotel van kalkoenshoarma, ui, peper, aubergine, krulsla en Turkse peterselie. Kwart over zes zitten we aan tafel. Aardbeien zijn het nagerecht. Ik was af en ga mijn ronde hardlopen. Het lukt redelijk, een korte extra wandelpauze. Ondanks dat het vandaag de hele dag bewolkt is en wat waait, is het nog steeds wat benauwd. Thuis handel ik wat mail af: we hebben drie weken geleden een ticket voor het Zappanalefestival gekocht en die is nog steeds niet binnen. Nu blijkt er iets met de betaling niet goed gegaan, terwijl het bedrag wel van onze rekening is afgeschreven. Ben benieuwd wat er aan de hand kan zijn. Ik lees en luister nog wat en ga om half elf weer slapen. Slapen? Slapen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de doos Music for Installations (Brian Eno), Tightly Unwound (The Pineapple Thief), Hugsjá (Ivar Bjørnson & Einar Selvik)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment