bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

07-06-2018

B- log: 9 t/m 15 juni 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 18:39

Vrijdag 15 juni:
Om kwart voor zeven ben ik uit bed en drie kwartier later heb ik de werklaptop open en ga ik aan de slag. Vandaag heb ik allerlei dingen die ik moet doen en allerlei dingen die ik wil doen. Half tien ben ik al een heel eind en ga ik een rondje boodschappen doen bij de biowinkel. Thuis nog meer koffie met De Vrouw en weer verder. Dan nog een rondje supermarkten op de fiets en aansluitend lunchen. De Vrouw fietst ergens heen, ik maak mijn werkzaam heden af (ik heb gedaan wat ik moet en wil) en ga lopend het groentepakket ophalen. Dan fietsen we naar een tuinmeubelenzaak langs het kanaal en kopen daar twee comfortabele stoelen voor op ons balkon. Kunnen die oude eetkamerstoelen naar de kringloop. Ik lees even op de galerij en maak dan avondeten. Als De Zoon om half zeven aanwezig is, serveer ik wraps met vulling en meloensalade. Als de afwas klaar en De Vrouw haar rug is ingetapet, is het kwart over acht. Ik werk de webstek bij en lees (in de PROG die vandaag binnen kwam) en luister tot kwart voor elf.
Muziek vandaag: Rosetta (Vangelis), I Can See Your House From Here (Camel), Yesshows (Yes), Out Of Sinc (Dave Sinclair)

Donderdag 14 juni:
Nog meer te doen vandaag op de werkplek. Maar het lukt allemaal. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Erna maak ik alles af wat ik af wilde hebben. Om half zes nog thuis ook. Ik maak avondeten: een schotel van aardappel, knoflook, peper, paprika, kastanjechampignons en rookworst. Hoop Italiaanse kruiden erbij. Een salade van komkommer, bosui en tomaat. Ook fijn. We maken alles op. Buiten regent het, dus na de afwas ga ik niet hardlopen. Ik lees de krant, werk de webstek bij en ga dan lezen en luisteren. Welja, de autobio van Emerson is uit. Blijft enorm amusant. Een van de leukere autobiografieën door een muzikant die ik ken. Half elf slapen.
Muziek vandaag: Out Of Sinc (Dave Sinclair), Velvet Darkness (Allan Holdsworth), Static (Dave Kerzner)

Woensdag 13 juni:
Ik ben om half zeven echt wakker en sta op. Koffie en gelijk wat werkzaamheden voor de webstek van Kunst-Zinnig-Brein en voor de Kap. Twee uur later wandel ik naar de biowinkel. Thuis handelen De Vrouw en ik wat zakelijkheden af. Tegen half twaalf ben ik in het kantoor van de Kap voor enkele overleggen. Hoop werk te doen weer. Half twee weer thuis. Lunch met De Vrouw, een kleine afwas en dan allerlei schrijfwerkzaamheden. Eind van de middag een moment rust en vervolgens maak ik avondeten. Nog even rekening houden met de bekgesteldheid van De Vrouw (het gaat goed!): een zachte curry van kip, ui, kastanjechampignons en tomaten, met ernaast een couscoussalade. Opnieuw een afwas en afval wegbrengen. De Vrouw gaat een avond aan het werk. Ik werk de webstek bij en dan lees en luister ik weer tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Blade Runner (Vangelis), Portraits (Vangelis), Breathless (Camel), Pungent Effulgent (Ozric Tentacles), Tap – John Zorn’s Book Of Angels – vol. 20 (Pat Metheny), America – The BBC sessions (The Nice), Soyuz (Gazpacho)

Dinsdag 12 juni:
Het is koud buiten! Nou ja, een paar graden minder dan de afgelopen dagen. Dat is alles. Het voelt alleen plots een stuk frisser. Niet erg. Ook niet erg zijn alle werkzaamheden die ik vandaag doe. Veel door elkaar. En mijn hoofd zit al zo vol. De Vrouw gaat vandaag bij de paradontholoog onder het mes. Iets met implantaten. En ik zit hier op de werkplek. Nog meer zorgen. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag nog meer werkzaamheden door elkaar. Chaos compleet. Om half zes ben ik thuis. Met De Vrouw gaat het goed. Als ik drie kwartier later een chili met couscoussalade op tafel zet, eet ze gewoon mee. De Zoon ook. Ik was af, breng afval naar containers en ga mijn hoofd leeg maken door een ronde hard te lopen. Gemakkelijk gaat het niet, maar het lijden helpt. En het voelt goed. Thuis handel ik mail af. Je raadt het nooit: de festivalkaart was begin juni al bezorgd, maar omdat we niet thuis waren heeft de postbode hem maar naar het dichtstbijzijnde postagentschap gebracht. En vergeten ons in te lichten. Het postagentschap heeft het poststuk gisteren opnieuw verstuurd en dus lag hij vanmorgen in de brievenbus. Er moet nieuwe wetgeving komen die postbodes verbiedt. Ik lees en luister tot het half elf is.
Muziek: Coming Of Age (Camel)

Maandag 11 juni:
Minder warm, lijkt het. Jas aan. Heel op tijd op de werkplek. Daar werk. Veel aan het hoofd en het hoofd is al zo vol. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag nog meer aan het hoofd. Maar zes uur ben ik thuis. De Vrouw is niet naar het werk gegaan vandaag. Ze heeft al een week heel veel (spier)pijn in haar rug en loopt voorovergebogen als ze kan lopen. Vaak ligt ze plat. Fysiotherapie helpt iets en tape op haar rug ook. In een paar dagen tijd lijkt ze zo oud geworden. Maak ik me zorgen? Nee, ik maak me geen zorgen. Ik maak me geen zorgen, hoor. Heus niet. Echt geen zorgen. Weet je wat? Ik maak me zorgen. De Vrouw heeft een bietenstoemp in elkaar gezet met kalkoenshoarma erin. Ik mag de boel door elkaar frotten en een fikse knoflookyoghurtmayo ernaast maken. Ook bak ik nog snel wat paddenstoelen die op moeten. De boel smaakt goed. Aardbeien toe. Ik was af en heb dan gelegenheid om de webstek van Kunst-Zinnig-Brein bij te werken en wat te lezen en te luisteren.
Muziek vandaag: A Nod And A Wink (Camel), Velvet Darkness (Allan Holdsworth), Hugsjá (Ivar Bjornson & Einar Selvik)

Zondag 10 juni:
Ik ben al om kwart over zeven wakker en sta op. Koffie, webstek, krant van gisteren. Met De Vrouw nog meer koffie, ook op de galerij. De Zoon komt om een uur lunchen. Erna was ik af, stofzuig ik de hele boel en ga nog eens achter het betaalde festivalkaartje aan. Halverwege de middag wandel ik het centrum in. Er is een vreetfestival in een park met veel mensen en lawaai en er hangt allerlei kunst in het ACEC. Na een uurtje ben ik weer terug. Even iets lezen op de galerij en dan maak ik avondeten. De Griekse bietensalade (biet in een dressing van knoflook, citroensap, peper, zout, honing, walnoten en olijfolie) met een kalfskotelet. Genoeg. Ik was weer af en beantwoord een festivalkaartmail. Er is contact! Mooi, nu het kaartje voor De Zoon nog deze kant op en anders via mail. Anders zwaait er wat. Stekende koppijn. Mijn hoofd zit vol. Ik ga mijn ronde hardlopen. Het is warm, maar er is een windje, zij het een tegenwindje. Ik loop. Thuis heb ik nog twee uren om wat te lezen en te luisteren.
Muziek vandaag: Chariots Of Fire (Vangelis), Soil Festivities (Vangelis), 1492 (Vangelis), Dust And Dreams (Camel), Rajaz (Camel), Capture Light (John Holden), Talking To Strangers (Judy Dyble)

Zaterdag 9 juni: International Conference of the International Lymphoedema Framework, SS Rotterdam + Camel in Tivoli, Vredenburg
De wekker gaat om kwart over vijf. En dat in het weekend. We hebben de trein van kwart over zeven. De Vrouw loopt nogal moeilijk, dus doen we rustig aan. Anderhalf uur later zijn we in Rotterdam en stappen we over op metro en dan op bus. Kwart over tien zijn we op de SS Rotterdam voor de patiëntendag van de internationale conferentie over lymfoedeem. Echt heel nieuwe dingen horen we niet, al zijn er ontwikkelingen rondom medicatie en operatie. Wat altijd aanspreekt, zijn de ervaringsverhalen, vooral als ze aansluiten bij het idee van positieve gezondheid: het vermogen om je aan te passen aan de verander(en)de omstandigheden. Er is een lunch en De Vrouw krijgt nog ergens een ontspannende massage. Half drie hebben we het wel gehad en zijn we moe. Niet alles is even interessant en sommige wetenschappers lezen hun presentatie voor van de sheets die we ook zelf zouden kunnen lezen. We pakken de pendelbus naar het metrostation en hebben perfecte aansluiting. Ook op het station gaat het prima en om kwart over vier zijn we in Utrecht. We drinken iets op een terras en vervolgens eten we burgers in een burgertent. Half zeven zijn we bij de concertzaal. Er is veel volk. Toch weten we een zitplaats te bemachtigen voor De Vrouw. Ik doe boodschappen (de albums Dust And Dreams, Coming Of Age, Rajaz en A Nod And A Wink ontbraken nog in mijn verzameling), breng de tas naar de garderobe en haal water. Acht uur begint het feest. Andy Latimer is niet zo heel goed bij stem (longontsteking), maar zijn gitaartoon is als vanouds. Op de momenten dat zijn timing ook nog eens goed is, lopen de kriebels over mijn ruggengraat. Voor de pauze krijgen we het gehele album Moonmadness en hier zitten al een zwik hoogtepunten in: opener Song Within A Song, Another Night en Lunar Sea. Na de pauze een heel arsenaal aan klappers uit het oeuvre. Een sterke Rajaz (waarin de brokkelige schuurstem van Andy Latimer verrassend goed past), Coming Of Age en vooral een loepmooie Ice schieten er wat mij betreft uit. Kippenvel. Knaller Lady Fantasy is natuurlijk de toegift. Pas om elf uur is het afgelopen. We hebben de directe trein van even over half twaalf en nog voor een uur liggen we in bed.
Muziek vandaag: Prelude To A Century (Rick Wakeman)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment