bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-06-2018

B-log: 16 t/m 22 juni 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 19:35

Vrijdag 22 juni:
De Vrouw is om half zeven als eerste op. Ik volg niet veel later. De Vrouw gaat naar een symposium elders en ik heb om acht uur de werklaptop open. Fiks aan het werk. Tegen half twaalf wandel ik een rondje naar de biowinkel, alwaar ik dubbel betaal (van woensdag ook), en aansluitend lunch ik eenvoudig. Nog heel even aan het werk en halverwege de middag is het mooi geweest. Ik lees de krant, werk de webstek van Kunst-Zinnig-Brein en de sociale media bij met nieuws over de expositie die morgen is te bekijken in Gigant Apeldoorn. (Helaas kan ik er zelf morgen niet bij zijn.) Aan het eind van de middag ga ik avondeten voorbereiden. Een fruitsalade van ananas en watermeloen en voorts warm ik de prut van woensdagavond op met kikkererwtenpasta. De Vrouw en De Zoon zijn er om kwart over zes. We eten de boel goed op. De afwas is niet veel en ik ga snel mijn ronde hardlopen. Het is redelijk fris buiten, maar ik loop lekker door en het gaat werkelijk prachtig. Thuis nog twee uurtjes lezen en luisteren en dan op tijd slapen.
Muziek vandaag: Souvenance (Anouar Brahem), Out Of Sinc (Dave Sinclair), The Octopus (Amplifier), Festival (Flutatious), It Could Be Home (Plenty), Music From The Penguin Cafe (Penguin Cafe Orchestra), Love, Fear And The Time Machine (Riverside), Silhouettes (Klaus Schulze)

Donderdag 21 juni:
Eigenlijk wilde ik pas halverwege de ochtend naar de werkplek gaan, maar er is allerlei urgents en dus ben ik op de ‘normale’ tijd op en op de werkplek. Vandaag dus allerlei urgents. Tussen de middag geen gelegenheid om te wandelen, wel tref ik met een deel van de collega’s een collega die al lange tijd ziek is. In een restaurant. We praten met elkaar bij en het is prima. In de middag niet veel urgents, wel veel. Eind van de middag maak ik een zaal klaar voor vanavond en vanaf zes uur is het gewoon werken geblazen. De deelnemers aan de ontmoetingssite krijgen een thema-avond over contact maken en ik heb van alles georganiseerd. Het is allemaal mooi om te zien, maar het vraagt wel het een en ander aan handelingen én energie. Gelukkig kan ik om negen uur weer met een collega mee naar Beekbergen terug rijden. Daar ben ik om iets voor half tien en een minuut later komt de bus langs. Mooi. Nog voor tien uur thuis. Daar heel even bijpraten en dan ben ik al bijna in slaap gevallen van vermoeidheid en dus lig ik rond half elf in bed.
Muziek vandaag: geen.

Woensdag 20 juni:
Precies. Ik ben half zeven op en doe twee uur lang van alles, onder andere aan de webstek van Kunst-Zinnig-Brein, die zaterdag ergens exposeren voor een dag. Om negen uur ben ik in de Kap en daar doe ik kort wat redactiewerk. Ik wandel naar de biowinkel, haal daar twee tassen boodschappen en bij de kassa blijkt dat het pinapparaat het niet doet. ‘U komt hier vaker, hè?’ Naam en telefoonnummer genoteerd en of ik de volgende keer dan wel wil betalen. Vooruit. Thuis koffie en lunch met De Vrouw. Kwart over twaalf ben ik terug in de Kap. Ik heb er een interview met een vrijwilliger voor een artikel in een wijkkrant. Leuk. Erna wandel ik terug naar huis. Het is inmiddels lekker warm buiten. Vervolgens loop ik door naar de supermarkt langs het kanaal en weer terug. De Vrouw gaat haar rug ontspannen door even op bed te liggen en ik maak avondeten voor mezelf vanavond én voor vrijdagavond. De Vrouw eet buiten de deur. Ik eet de kikkererwtenpasta met een saus van tomaten, paprika en courgette. Hoop groene pestokaas erover. Afwassen en dan ga ik mijn ronde hardlopen. Ondanks de broeierige warmte vandaag lukt het me redelijk. Thuis is De Vrouw weer terug. Ik werk de webstek bij en lees en luister nog tot het weer tien uur is.
Muziek vandaag: Le Voyage De Sahar (Anouar Brahem), The Astounding Eyes Of Rita (Anouar Brahem), Erpland (Ozric Tentacles), Dead Magic (Anna von Hausswolff)

Dinsdag 19 juni:
Zo! Opnieuw een werkdag met heel veel. Tussen de middag kan ik gelukkig wel een ronde lopen door bos en veld. Het maakt mijn hoofd weer leeg en ik kan verder tot zes uur. Een collega zet me in Beekbergen af en om kwart voor zeven ben ik thuis. De Vrouw heeft het kleine restant van de stoofpot aangevuld met aardappel en bloemkool en zet er een salade van rucola, paprika en tonijn naast. De Zoon helpt mee alles op te eten. Ik was af en breng afval weg. Dan heb ik nog even tijd om te lezen en te luisteren. Is de pijn in mijn hand minder? Het lijkt er wel op. Iets na tien uur ga ik slapen, want wel degelijk doodmoe na vandaag.
Muziek vandaag: Crosswinds (Billy Cobham), Silhouettes (Klaus Schulze)

Maandag 18 juni:
De kop is rustig als ik opsta. Op de werkplek een volle dag, dus geen tijd om me zorgen te maken over wat dan ook. Ik heb zelfs geen gelegenheid om een half uur pauze te houden. Kwart voor zes ben ik thuis. De Vrouw is nog naar het werk. Ik maak het avondeten. De rundertajine opwarmen is niet moeilijk; de salade van rode bosui, komkommer, bladsla en blauwe bessen ook niet. De Vrouw is er om zeven uur. We eten en ik was af. Dan nog even lezen en luisteren en hoe kort kan het allemaal?
Muziek vandaag: Under The Fragmented Sky (Lunatic Soul), Silhouettes (Klaus Schulze)

Zondag 17 juni:
Half acht uit bed. Koffie, van alles. Ik lees de PROG al uit, begin in Mythos (Stephen Fry) en het eerste hoofdstuk al ervaar ik als zeer onderhoudend en bijzonder geestig. De Vrouw is laat uit bed. Ik heb even op de galerij gezeten, maar het is bewolkt en het waait nogal. De Zoon komt om een uur lunchen. We eten broodjes, vis, kazen en fruitsalade. De Zoon komt met de mededeling dat Richard vandaag zijn verjaardag viert. Of we ook komen. Ik heb de hele ochtend al een vol hoofd, voel me niet heel ontspannen, had zelfs een moment van paniek en angst: ik moet het niet doen. Om half drie ben ik alleen. Ik lees en luister, maak een stoofpot voor morgenavond, zie twee afleveringen van Gastank (de Britse televisieshow van Rick Wakeman uit begin van de jaren tachtig, maak een eenvoudige avonddis en een fruitsmoothie. De Vrouw is om negen uur terug ik en lees en luister nog meer tot het tien uur en het allemaal wat kalmer en leger in de kop is.
Muziek vandaag: Le Pas Du Chat Noir (Anouar Brahem), Nexus (Virgil & Steve Howe), Ginastera: Piano Concertos No.1 and 2 (Dora de Marinis, Slovak Radio Symphony Orchestra, Julio Malaval), O Manus (Parne Gadje), het plaatje dat met de PROG mee kwam, KIN (Pat Metheny Unity Group), The Life And Times Of Scrooge (Tuomas Holopainen)

Zaterdag 16 juni:
Kwart over zeven weer wakker en uit bed. Koffie. Rond negen uur wandel ik naar de markt voor een boel fruit. Half elf stappen De Vrouw en ik op de fiets en we rijden naar de Stadsakkers. Daar is het jaarlijkse zomerfeest. Er is weer van alles te zien en te kopen. Dat doen we dan ook. Kaas, groenten, kruiden. We nuttigen een aardbeiensmoothie en cake met aardbeien. Dan fietsen we weer terug. (De Zoon zien we niet; die doet iets met een pendelbus op een parkeerplaats.) Thuis koffie en een gemakkelijke lunch. Afwasje en allerlei was. Dan wandelen we het centrum in. In een straat is straatfeest. Veel kramen, veel mensen, veel lawaai. Na een uurtje hebben we het wel gezien. Thuis op de galerij even de krant lezen. Half zes maak ik avondeten. Lamslapjes met een schotel van bosui, peper, knoflook, shi-take en groene asperges. Erbij een fruitsalade van watermeloen, aardbeien en frambozen. Van de salade blijft veel over, dus De Vrouw douwt ze in de blender en produceert nog een smoothie. Ik was af en breng afval weg. Dan hardlopen. Thuis de webstek en ik merk dat de pijn in mijn rechterpols steeds erger wordt. In de gaten houden; straks heb ik de golfersarm van negen jaar geleden weer terug. Nog wat lezen en luisteren en om half elf weer slapen.
Muziek vandaag: Astrakan Café (Anouar Brahem Trio), The Island Sessions (Hotel), Vivacitas – Live at Glasgow 2002 (Keith Emerson and The Nice), Auri (Auri)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment