bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-06-2018

B-log: 23 t/m 29 juni 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 13:26

Vrijdag 29 juni:
Nog steeds busstaking. Daarom heb ik om kwart over zeven de werklaptop al aan. Veel te doen weer. De Vrouw gaat om half negen naar het werk. Ik verzet veel. Tussen de middag een eenvoudige lunch. Dan zet ik de werklaptop uit en ga ik het groentepakket ophalen. Het is zonnig en lekker buiten. Als ik terug kom, is De Vrouw ook thuis. Nog even wat zaken doen voor het werk in Arnhem én van de Kap en dan is het om vier uur klaar. Krant. Even over vijf wandel ik naar een restaurant voorbij het centrum. De Vrouw gaat op de fiets. Op het terras ontmoeten we Heidi en Auke. We praten mooi bij, tijdje niet gezien. Het eten is goed, de bediening lachwekkend. Tien uur loop ik weer terug. De anderen gaan nog een café in het centrum binnen, ik loop door naar huis. Elf uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Pligh & Premonition + Flux & Mutability (David Sylvian & Holger Czukay), Saison 8 (Lazuli), The Sea Within (The Sea Within), Gleb Kolyadin(Gleb Kolyadin), Nude (Camel)

Donderdag 28 juni:
Even voor zeven op. Half uur later is de werklaptop aan. Goed slapen lukte niet, maar ik ben fris en scherp. De Vrouw gaat om half negen de deur uit naar werk. Ik werk thuis, want staking in streekvervoer. Het duurt heel even voordat ik in het ritme ben. Bovendien wil ik naar de biomarkt. Daar loop ik naartoe voor loeikazen. Dan ga ik er goed voor zitten. Ik werk me suf, neem een snelle lunch en ga verder. De Vrouw is terug na tweeën. Pas om half vijf klap ik de werklaptop dicht en ga ik de krant lezen op de galerij, want het is nogal warm en zonnig buiten. Dan maak ik avondeten. Ik warm de vegacurry van maandag op, maak een schotel van tuinbonen met ui en spek en monteer een salade van koolrabi, komkommer, bosui en augurk. De boel is mooi op smaak en we eten zo goed als alles op. Ik was af en ga hardlopen. Met die warmte doe ik het wat rustig aan, maar toch loop ik lekker door. Dat ik twee keer niet heb gelopen, merk ik geeneens. Thuis nog wat lezen en luisteren en dan is het weer tien uur. Morgen thuis verder.
Muziek vandaag: Heaven’s Isle (Oliver Wakeman), The Sea Within (The Sea Within), The Diary Of Robert Reverie (Needlepoint), Strangeitude (Ozric Tentacles), Scambot 2 (Mike Keneally)

Woensdag 27 juni:
Ik ben om half zeven uit bed. Koffie. Dan doe ik alvast wat zaken voor de Kap. Kwart voor negen wandel ik naar het kantoor. Daar een overleg en vervolgens weer terug. Thuis werk ik verder. Met De Vrouw een eenvoudige lunch. In de middag doe ik nog meer werkzaamheden. Ook wandel ik even naar de kringloopwinkel in de straat, omdat zaterdag onze twee balkonmeubelen geleverd komen en ik van vier eetkamerstoelen af moet. Morgen even terug, dan is de baas er en die kan beoordelen of hij ze wil hebben. O. Zes uur zijn Ank en Bob er. We bekijken ons huis en lopen dan naar een eetstraat in het centrum. Op het terras van een eetgelegenheid nemen we plaats en na een voorgerecht gaan we binnen zitten. Behalve dat we enorm bijkletsen, bespreken we belangrijke zaken voor Kunst-Zinnig-Brein op de korte termijn en plus eten we bijzonder lekker. Pas om half elf lopen we de tent uit. We vissen ergens nog een torso van een etalagepop uit een container en nemen op de parkeerplaats afscheid. Mooie avond, goede ontmoeting. Elf uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Silhouettes (Klaus Schulze), Trippin’ With Dr. Faustus (Amplifier)

Dinsdag 26 juni:
Vandaag is de werkdag nog wat voller dan gisteren. Kan dat? Dat kan. Tussen de middag wandel ik door zon en bos. In de middag nog meer bezige boel. Aan het eind zelfs een ‘borrelbijeenkomst’ waarin een manager van alles vertelt op een locatie elders. Zes uur ben ik er klaar en om zeven uur schuif ik aan aan tafel. De Vrouw heeft een pan gemaakt met een schotel van aardappel, ham, doperwt, witte boon en kaas. Erbij een salade van tonijn, alfalfa, bladsla en tomaat. De Zoon helpt mee de pan leeg te maken. Ik was af en dan heb ik nog even om te krant te lezen, nog meer te lezen en te luisteren voordat ik om tien uur zeer moe ineenzak. Zak.
Muziek vandaag: Saison 8 (Lazuli), The Diary Of Robert Reverie (Needlepoint), , Flux & Mutability (2018 remaster) (David Sylvian & Holger Czukay)

Maandag 25 juni:
Nog maar twee weken. Niet dat ik aftel, heus niet. Op de werkplek doe ik veel. Veel doe ik ook niet. Dat is voor morgen. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Om half zes ben ik thuis. Even de krant lezen en dan maak ik het avondeten: omdat we gisteren hadden afgesproken dat we minder vlees gaan eten wordt het een loei van een vegetarische curry met ui, peper, knoflook, venkel, kastanjechampignons, courgette en tomaten. Erbij een fruitsalade van ananas en watermeloen. De Vrouw is er pas om half negen. Dan heb ik ook al de webstek van Kunst-Zinnig-Brein bijgewerkt en alle sociale media ermee ondergespamd. Ik zet die loei van een curry op tafel en het eerste dat De Vrouw vraagt is: ‘Wat is het vlees?’ Geen, dus. Nu kan ze toch wat lastig eten. Niet alleen zijn vanmorgen de hechtingen verwijderd van haar kaakoperatie, bovendien heeft ze sinds gisteren last van een pijnlijke tong. Ik was af en breng afval weg. Daarna is het bijna half tien en heb ik nog heel even voordat ik ga slapen.
Muziek vandaag: The Diary Of Robert Reverie (Needlepoint), The Sea Within (The Sea Within), Plight & Premonition (2018 remaster) (David Sylvian & Holger Czukay)

Zondag 24 juni:
Slapen gaat niet zo heel goed. Gelukkig hoeven we niet vroeg op. Half tien of zo zijn we uit bed. We krijgen een vorstelijk ontbijt en hebben mooi de tijd om goed bij te praten. Mooi! Rond twaalf uur stappen we op de stadsbus en nog geen half uur later zitten we in de trein naar Utrecht. Een zeer voorspoedige reis. Nog voor half vijf zijn we thuis. De tas uitpakken, de was aanzetten, foto’s overhevelen naar de computer en bewerken. Begin van de avond zitten we in een grillroom in de straat en eten shoarma en falafel op een schotel. Niet heel verkeerd. Mijn plan is om nog te gaan hardlopen, maar het regent nogal en ik ben echt zeer vermoeid, dat gaat nooit goed. In plaats daarvan doe ik een kleine afwas, zet ik foto’s op de webstek en lees en luister ik tot het nog geen tien uur is.
Muziek vandaag: Saison 8 (Lazuli), Trippin’ With Dr. Faustus (Amplifier), Silhouettes (Klaus Schulze)

Zaterdag 23 juni: Midsummer Prog Festival in Valkenburg
Half zeven wakker en uit bed. Om kwart over acht zitten we in de trein. Voorspoedige reis; iets na twaalven wandelen we door Valkenburg. Valkenburg? Ja, Valkenburg. We lunchen ergens in een gelegenheid en erna vervolgen we onze weg naar het Openluchttheater op de Cauberg. Heel lang wachten hoeven we niet. In de rij ontmoeten we Tim en Chantal. Het Midsummer Prog Festival heeft misschien maar vijftienhonderd bezoekers en dat in combinatie met een bijna sprookjesachtige locatie maakt het tot een zeer intieme gelegenheid. Tim doet de aankondigingen op het podium (dat er overigens niet is). Eerste op de lijst is de Limburgse band Lesoir, die ondersteuning krijgt van een heus orkest. In sommige passages is dat orkest nauwelijks te horen, maar over het algemeen is het geluid prima uitgebalanceerd, niet te hard. Beetje stevige maar melodieuze prog, mooi om eens te horen. In de Umbaupause ga ik even boodschappen doen: twee shirts en een gratis cd: Trippin’ With Dr. Faustus (Amplifier). De volgende band is Lazuli. Ha, die hebben we twee keer op Zappanale gezien, maar dat is alweer een tijdje geleden. Hun muziek is nog wat verder ontwikkeld en we krijgen een fantastisch concert met pakkende stukken die toch zeer verrassend zijn. Ik hoor in de basis nogal wat Peter Gabriel, maar de band geeft er met de Franse teksten en de gierende léode een geweldige eigen draai aan. Mooi! In de pauze ga ik eens kijken of ik hun onlangs uitgebrachte plaat kan bemachtigen en zowaar. De derde band is Amplifier. Ik heb twee leuke platen en weet dat ze live nogal luid zijn. Dat klopt. De eigen geluidsman draait de knoppen flink open, maar alles is nog prima in balans. Ik heb zelfs mijn gehoorbeschermers niet nodig. De setlijst bestaat uit de beuksongs van hun laatste album (zie: boodschappen). Frontman Sel Balamir is lekker bij stem en kan ondanks een gebroken vinger toch een boel noten uit zijn gitaar halen. Fijn bandje. Dan is er opnieuw pauze. Het is al zeven uur geweest. De rij bij de ene eettent is nogal lang, bovendien is het assortiment bijna uitverkocht. De Vrouw en ik lopen het dorp in en vinden al snel een frituur. Dat is lang geleden. Zo lang geleden, dat het een ouderwetse traktatie is. Frietje met, kroketburger. Als we weer in het Openluchttheater zijn, zit The Gathering halverwege hun set. De band is na vijf jaar stilliggen weer aan het werk. Veel hebben we niet gemist. Het klinkt allemaal wat vlak, zonder vuur. Niet slecht, maar zeker geen spektakel. Niet erg. En dan kunnen we ons opmaken voor de hoofdact. Ook Riverside heeft even stilgelegen na het plotselinge overlijden van hun gitarist. Dit concert is het eerste sinds lange tijd. En wat klinkt het geweldig! We krijgen veel stukken van de laatste twee platen en aan het eind twee (lange) ouwetjes. Vooral Into The Blue Horizon, Leftout en toegift Second Life Syndrome zijn de stukken die grote indruk maken. Natuurlijk is het veel te snel afgelopen, ook al heeft de band dan meer dan anderhalf uur gespeeld. Met Tim en Chantal wandelen we naar het station. Daar pakken we de trein van over half een. Op het station wacht een taxi en om kwart over een drinken we nog een afzakker bij Tim en Chantal in huis. Dan ligt het kampeerbed klaar in de woonkamer en gaan we slapen. Lukt dat?
Muziek vandaag: Blue Maqams (Anouar Brahem)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment