bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

28-06-2018

B-log: 30 juni t/m 6 juli 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 19:04

Vrijdag 5 juli:
Vandaag toch naar de werkplek in Arnhem. Daar is het stil. Doodstil. Ik rond er alle dingen af voor de vakantie. Er blijft weinig liggen en dat weinige draag ik over. Half vier ben ik thuis. Even de krant lezen op het balkon en dan ga ik avondeten maken. De Zon is er rond half zes. De pot schaft tandooriballen in een curry van ui, paksoy, paprika en courgette, met een salade van bosui, komkommer en kerstomaat, plus couscous en een fruitsalade van peer en watermeloen. Het is op voor we het weten. De afwas ik ook snel klaar. Ik lees nog iets op het balkon. De buren komen op bezoek. Koffie, drankje, verhalen. Ook leuk! Iets na twaalf uur zwaaien we ze uit en ga ik naar bed. Vakantie.
Muziek vandaag: geen

Donderdag 5 juli:
Geen wekker. Toch op tijd op. Koffie. Webstek en wat dingen voor Kunst-Zinnig-Brein. Kwart voor negen wandel ik naar de Kap. Ik heb in de planning dat ik er een half uurtje ben, maar het loopt wat uit. Op de terugweg wandel ik langs de biowinkel. Thuis een snelle lunch. Twee uur ga ik naar Gigant, waar ik een paar schilderijen van Kunst-Zinnig-Brein ophang in de foyer. Aansluitend naar het Leienplein. Daar ontmoet ik de collega’s van de Kap op een terras. We krijgen een rondleiding door een winkel, spelen een pubquiz, eten een hapje en ontmoeten elkaar. Zeer aangenaam. Kwart voor acht ben ik thuis. De Vrouw is er nog niet. Ik lees en luister.
Muziek vandaag: async (Ryuichi Sakamoto), Warp (Jon Balke), Katakofti (Amsterdam Klezmer Band & The Galata Gypsy Band), Pat Metheny Meets Cuong Vu Trio (Pat Metheny & Cuong Vu Trio), The Single Factor (Camel), Plight & Premonition (David Sylvian & Robert Fripp)

Woensdag 4 juli:
Vroeg op de werkplek in Arnhem. Volop werk. Tussen de middag gaan we met het kleine team van naaste collega’s ergens op een terras zitten voor de jaarlijkse terug- en vooruitblik. Ondertussen lunchen we ook nog eens. Dan weer terug naar de werkplek. Daar nog meer volop werk. Rond vier uur rijden we met een paar andere naaste collega’s naar het nieuwe huis van naaste collega Jessy, die op 17 mei ook nog eens een dochter heeft gebaard. Mooi huis, mooi kindje, mooie collega. In de tuin drinken we water, geven we cadeaus, geven we het kindje door en praten we kort bij. Met die ploeg naaste collega’s zitten we tegen zessen op een ander terras nabij Rheden. Daar luiden we de zomer in met een drankje en een diner. Leuk. Ik krijg een lift naar Arnhem, heb een bus om kwart over negen en ben wederom om tien uur thuis. Twintig minuten later lig ik in bed.
Muziek vandaag: geen

Dinsdag 3 juli:
De wekker gaat zoals gebruikelijk om kwart over vijf. Maar ik kan blijven liggen. Kwart voor zes toch op. Pas om tien voor acht de deur uit. Om negen uur een afspraak ergens in het centrum van Arnhem, vandaar. Erna naar de werkplek en daar weer volle bak. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag weer vol aan de bak. Vanavond een ontmoetingsavond voor het project dat ik ondersteun. Tien uur thuis. Heel even bijpraten en dan weer slapen.
Muziek vandaag: Silhouettes (Klaus Schulze)

Maandag 2 juli:
De bussen rijden weer. Op de werkplek is het een drukte van belang. Pas om half twee kan ik een ronde lopen door bos, veld en felle zon. Vraag is of ik al die drukke werkzaamheden deze week nog af krijg. We zullen zien. Om half zes ben ik thuis. Eerst even uitblazen en de krant lezen. Dan avondeten maken. De Vrouw is er pas om half negen en dan zet ik op tafel: de Turkse gehaktschotel met snijbiet, een knoflookyoghurtmayo en een fruitsalade van watermeloen, ananas, aardbei en blauwe bes. Na de afwas heb ik nog een heel klein uurtje om wat te lezen en te luisteren.
Muziek vandaag: Black & White Night 30 (Roy Orbison & Friends), Over The Years (Graham Nash), The Diary Of Robert Reverie (Needlepoint)

Zondag 1 juli:
Ik ben om half acht al wakker. Niet erg. Koffie. Ik lees veel. De Vrouw is ook geeneens laat op. Samen koffie. De Zoon is er om half een voor de uitgebreide lunch. Erna is hij weer foetsie. Dag, Zoon. Na het afwasje en stofzuigen wandelen De Vrouw en ik even het centrum in. Er moet een Street Art Festival aan de gang zijn. We zien wel drie bouwschuttingen waarop jongeren enige streetart maken. Op het Marktplein is een voetbalwedstrijdje en een dansdemonstratie gaande. Een handjevol bezoekers is erbij. We eten ijs en gaan dan weer terug naar huis. Op het balkon lees ik Mythos (Stephen Fry) uit. Geweldige vertelling. Dan begin ik in mij vaderdagcadeau. Ook leuk. Rond half zes begin ik gaan avondeten. Eenvoudig. Een fruitsalade van watermeloen, ananas, aardbei, framboos en blauwe bes. Die peer past er niet meer in. Ik bak biobiefstukken en maak een saus van uien, champignons en tomaten. Alleen die fruitsalade komt niet op. Ik was af en breng afval naar de groene container. Vervolgens lees en luister ik en om tien uur ga ik slapen. ’s Kijken of er morgen een bus rijdt. Ben benieuwd.
Muziek vandaag: Plight & Premonition + Flux & Mutability (David Sylvian & Holger Czukay), Mangupi (Parne Gadje), Szikra (Amsterdam Klezmer Band & Söndörgö), Out Of Myself (Riverside), Voices In My Head (Riverside), Silhouettes (Klaus Schulze)

Zaterdag 30 juni:
Pas om acht uur uit bed. Koffie, klussen, webstek. Rond een uur of tien wandel ik naar de biowinkel. Het is zonnig en al flink warm. Erna ga ik nog naar de markt en de Turkse bakker in de straat. Koffie met De Vrouw. Dan loop ik langs het kanaal naar een supermarkt voor de laatste dingen. Als ik terug kom, zijn de nieuwe balkonstoelen gearriveerd. Mooi! Het betekent dat onze oude eetkamerstoelen overbodig zijn. De Zoon komt om half twee lunchen. Daarna was ik af. De Zoon komt nog met een verlaat vaderdagcadeau: het boek De Apeldoornse Grift en haar stroomgebied (Hans van Eekelen, Theo Kuipers, Henk Weltje); daarna gaan De Vrouw en Hij naar de bioscoop. Nog geen kwartier later komen Ank en Bob de eetkamerstoelen ophalen. Zij willen ze graag gebruiken. Ook mooi. Ik breng nog een boel afval naar de container en maak avondeten. Als De Vrouw om kwart over zes terug is, serveer ik een eikenbladslastoemp met spek en ui, ernaast een biorunderrookworst, een salade van bosui, komkommer en een boel tomaten, plus een fruitsalade van watermeloen, frambozen en blauwe bessen. We krijgen de salades niet helemaal op (goh). Ik was weer af en ga mijn ronde hardlopen. Het is nog loeiwarm buiten en het valt niet mee. Niet erg ook. ’s Avonds lees en luister ik nog wat en om elf uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Marco Polo (Nicola Alesini & Pier Luigi Andreoni), Riverhead (Ulver), Under The Fractured Sky (Lunatic Soul), The Unity Sessions (Pat Metheny), Hugsjá (Ivar Bjornson & Einar Selvik)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment