bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

28-07-2018

B-log: 28 juli t/m 3 augustus 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 06:29

Vrijdag 3 augustus:
Ik zet geen wekker, maar ben toch voor zes uur uit bed. Nog geen uur later loop ik een ronde hard. Het is nog niet zo warm, lekker eigenlijk. En het lopen gaat ook nog eens vrij gemakkelijk. Rustig op straat. Als ik nog voor half acht terug ben, is het al minder koel buiten. Hoop water drinken, douche, koffie met De Vrouw en dan doe ik de werklaptop open. Tegelijk kijk ik of er voor de Kap nog wat werk is. Dat is er en ik heb het redelijk vlot afgerond. Voor Arnhem doe ik van alles en van alles doe ik voor Arnhem. De Vrouw gaat halverwege de ochtend weg voor een gesprek elders. Ik werk door. Lunch rond een uur of een. Dan verder werken. Tussendoor veel mailverkeer met Rolf en José en anderen van de kindervakantieweek die ik mede begeleidde van 1986 tot en met 2000. Ik heb hier alle foto’s uit die tijd en die heb ik opgeruimd en nu wil ik ervanaf. We gaan een bijeenkomst organiseren dat we nog een keer met een boel mensen bijeen komen, de foto’s bekijken en verdelen en vervolgens sluiten we het boek voorlopig. De lijst met mensen die we erbij willen hebben groeit en groeit. De Vrouw is rond een uur of twee weer terug. Ik doe dan de werklaptop weer dicht en sluit alles af. We praten wat bij. Ik wandel naar de supermarkt aan het kanaal, maar als ik er bijna ben, merk ik dat ik geen bankpas bij me heb, dus ga ik terug, pak mijn bankpas en stap dan op de fiets om alsnog die boodschapjes te doen. Ik maak avondeten: de schotel van gisteren vul ik wat aan tot een ferme pastasaus, ik kook kikkererwtenpasta, maak een salade van komkommer, bosui en augurk, en ten slotte nog een fruitsalade van watermeloen. De Zoon is er stipt om kwart over zes. We eten alles op. Het fruit krijgt gezelschap van wat ijs. Ik was af. Vervolgens lees en luister ik. Rond half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Bananamoon (Daevid Allen), Seven (Soft Machine), Teddy Boys Don’t Knit (Vivian Stanshall), Permanent Damage (GTO’s), Far From Home (Traffic), het plaatje dat met de PROG mee kwam, het tweede plaatje uit de set The Elements Tour Box 2018 (King Crimson), Earth Is Sleeping (Judy Dyble)

Donderdag 2 augustus:
Gaan we weer. Vanmorgen niet warm op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag wel warm op de werkplek. Vijf uur thuis. De Vrouw serveert een schotel van gehaktballen en snijbonen in tomatensaus. Goed. Ik was af, lees, luister en ga om een uur of tien weer slapen. Jaja.
Muziek vandaag: Of Monsters And Birds (Monika Roscher Big Band), het eerste plaatje uit de set The Elements Tour Box 2018 (King Crimson)

Woensdag 1 augustus:
Toch om zeven uur wakker. Douche, koffie en even kijken wat of er vandaag bij de Kap te doen staat. Genoeg. Ik ben er om negen uur. Doe er nog allerlei schrijfwerk ook. Zoals gebruikelijk lukt het me niet voor het middaguur klaar te zijn, maar kwart voor een kan ik weg. Op de terugweg bezoek ik de biowinkel. Thuis lunchen met De Vrouw. Daarna gaat De Vrouw naar de bioscoop met De Zoon. Ik log thuis nog een keer in en maak wat werkzaamheden voor de Kap af. Dan lees ik de krant en ontspan ik wat. Eind van de middag bereid ik avondeten voor. De Vrouw is er weer om half zeven en dan serveer ik kippenvleugels, chili en met kruidenkaas gevulde portabello, allemaal uit de oven. Daarnaast bak ik falafelburgers en heb ik een salade van bosui, komkommer en wilde tomaten. Nagerecht is er ook: rabarberijs met de fruitsalade van eergisteren. Toe maar. Ik was af en breng afval naar de container. Op de terugweg kijk ik in de brievenbus. Kijk aan! Mijn twee bestellingen, die ik zondagmiddag heb gedaan, zijn binnen! Failure in Wonderland en Of Monsters And Birds (Monika Roscher Big Band). Gaaf. Ik zet gelijk de eerste op. Mooi. Zo herinner ik het me ook. Ik doe weer van alles aan de webstek en op de sociale media, bovendien lees en luister ik wat tot een uur of tien.
Muziek vandaag: het tweede plaatje uit Between The Silence (Theo Travis & Robert Fripp), Permanent Damage (Girls Together Outrageously), First Utterance (Comus), Failure In Wonderland, het derde plaatje uit Between The Silence (Theo Travis & Robert Fripp)

Dinsdag 31 juli:
Fijne klamdag op de werkplek weer. Veel te doen ook. Dat doe ik ook. Tussen de middag wandel ik door bos. Daar is het redelijk koel. In de middag is het op de werkplek lastig vol te houden. Toch lukt het. Vijf uur thuis. De Vrouw maakt bamisoep, ik help wat en De Zoon helpt met opeten. Na de afwas lees en luister ik.
Muziek vandaag: Terms Of Em-bar-ass-ment (Flat Earth Society), Carl Palmer’s ELP Legacy Live (Carl Palmer’s ELP Legacy), Boggamasta (Flat Earth Society & David Bovée), de rest van het eerste plaatje uit Between The Silence (Theo Travis & Robert Fripp)

Maandag 30 juli:
De wekker gaat af. Kwart over vijf. Gebruikelijke tijd. Alles oké. Buiten is het al aangenaam. Op de werkplek laat ik verlichting uit, zodat het koel blijft. Vakantieverhalen. Ondertussen aan de slag. Boel mail lezen, begrijpen wat er op stapel staat, ordenen, plannen, overleggen. Tussen de middag wandel ik door gortdroog veld en bos en brandende zon. Het land is moe. Erna is het ook op de werkplek niet meer koel. Nog iets later is het ronduit benauwd en zweterig. In de streekbus terug is geen airco. Dat is helemaal erg. Thuis even bijpraten. De Vrouw is deze en volgende week nog thuis, de huisarts is tevreden over de wondroos, maar nog veel rust. Ik maak avondeten: een pittige chili, een salade van komkommer, bosui en augurk, plus een fruitsalade van ananas, watermeloen, aardbei, braam en blauwe bes. We eten (lang) niet alles op. Afwas en opruimen. Dan wat lezen en luisteren. Nog steeds heel warm in huis.
Muziek vandaag: Earth Is Sleeping (Judy Dyble), First Utterance (Comus), een klein stukje van het eerste plaatje uit Between The Silence (Theo Travis & Robert Fripp)

Zondag 29 juli:
Half acht wakker. Was aan, koffie, webstek. Meer was, meer koffie, meer webstek. De Vrouw is ook op; met haar been gaat het een stuk beter, als is ze wel erg moe. De Zoon komt lunchen om half twee. Erna ruimten we afval naar de containers en wandelen we even het centrum in, maar niet lang, want dat houdt De Vrouw niet vol. Op het balkon lees ik de PROG alweer uit. Na zes uur maak ik het avondeten en een uurtje later staat het op tafel: lamsshoarma met knoflookyoghurtmayo en een forse salade gemengd met ei en kikkererwten. Afsluiter is een fruitsalade van watermeloen, ananas, aardbei, braam en blauwe bes. Ik was af en breng nogmaals veel afval naar de containers. Dan betaal ik online de bestelde cd’s van Monika Roscher Big Band en werk ik nog meer aan webstek. Ook luister en lees ik weer eens wat. Tien uur. Einde vakantie.
Muziek vandaag: There Is No Love (David Sylvian, Rhodri Davies & Mark Wastell), Corridor (Steve Jansen), Seven (Soft Machine), Bananamoon (Daevid Allen), Magma (Magma), Üdü Wüdü (Magma)

Zaterdag 28 juli:
Kwart voor zeven wakker en uit bed. Even wat eten en dan hardlopen. Het is al fiks warm om half acht! Echt gemakkelijk gaat het dan ook niet, dus ik neem de alternatieve route (de ‘regenroute’). Kapot kom ik terug. Koffie en op het balkon wat lezen in de PROG die binnen is. Halverwege de ochtend regent het! Afkoelen doet het niet. Ik wandel naar de biowinkel en de markt. Af en toe valt er wat meer regen. Tussen de druppels door fiets ik nog naar een supermarkt voor een fikse lading water. De Zoon is er om twee uur voor een lunch. Als hij net weg is, breekt er een enorme plensbui uit. Lang duurt die niet. Erna is het wat koeler. Half vijf hebben we de bus naar Voorthuizen. We beleven een genoeglijke namiddag en avond bij schoonzus en zwager. bijpraten, lekker eten, plezier. Kwart voor tien nemen we de bus terug. Het is inderdaad wat afgekoeld. Half twaalf lig ik in bed.
Muziek vandaag: geen.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment