bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

04-08-2018

B-log: 4 t/m 10 augustus 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 08:20

Vrijdag 10 augustus:
De wekker gaat wel. Buiten is het koud. Toch geen jas aan. Op de werkplek in Arnhem is het vandaag nog uit te houden ook. Ik doe heel veel, ga niet buiten wandelen, maar vertrek om twee uur als alles wat ik (van mezelf) moet doen af is. Uurtje later ben ik thuis. Krant lezen op het balkon. De Zoon komt ons om vijf uur halen en we rijden weer eens naar Radio Kootwijk. Ingrid viert dat ze is geslaagd voor haar beroepsopleiding. Barbecue, drankje, aardige mensen, niet echt weer om uitgebreid buiten te hangen, dat is het wel. Na negenen rijdt De Zoon ons weer terug. Ik ontspan nog een half uurtje en ga dan slapen.
Muziek vandaag: geen.

Donderdag 9 augustus:
Opnieuw geen wekker. Toch kwart over zes uit bed. Iets eten en koffie. Dan ga ik een ronde hardlopen. Het is fris, bijna koud. Ik loop geweldig, heb de vaart er fijn in, loop weer wat verder aan één stuk, heb zelfs slechts een enkele wandelpauze nodig in plaats van twee (of drie). Als ik weer bij huis kom, schijnt de zon en is het alweer warm. Thuis douche en dan gaat de werklaptop open. Vandaag werk ik thuis en niet in kantoor in Arnhem. In alle rust kan ik geconcentreerd een grote klus afmaken. Tussendoor lunchen De Vrouw en ik. De Vrouw lakt het badmeubel in de badkamer. Half vijf klap ik de laptop weer dicht, niet veel later staat er een schilder op de stoep. Hij komt binnenkort de ramen aan de balkonzijde schilderen en is er nu om te kijken of hij ook wat meerwerk kan doen (badkamer, toilet, keuken). Dat kan hij. Tegen mooi tarief. Zo. Geregeld. De Vrouw maakt avondeten: een goede tomatensoep. Daar eten we van. Er blijft nog veel over; dat is voor zaterdag of zondag. Ik was af en breng afval naar de container. Dan weer lezen en luisteren en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: het derde en vierde laatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Pressure Points (Camel), Agusa (Agusa), Folklore (Big Big Train), Failure In Wonderland (Monika Roscher Bigband), The Sea Within (The Sea Within), Dead Magic (Anna von Hausswolff)

Woensdag 8 augustus:
Geen wekker. Toch om half zeven op. Ik ben vannacht wakker geworden van regen en heb de schuiframen voor het balkon dichtgedaan. Nu is de regen weg, al lijkt het dreigend. Koffie. Ik stuur mail naar de mensen die ooit zijn meegeweest met de kindervakantieweek van buurthuis de Trekpot en de Stichting Kindervakantie Apeldoorn en die we hebben kunnen vinden. Inloggen bij de Kap, kijken of er werk is. Er is werk. Negen uur ben ik er. Voltallige personeel heeft een of andere training, er is nog een computer vrij en met anderhalf uur ben ik zo goed als klaar. Ik wandel naar de biowinkel en doe wat boodschappen. Het lijkt afgekoeld vannacht, maar dat is niet zo. Het is alweer warm, al is het veel minder zonnig. Thuis koffie en lunch met De Vrouw. Erna gaat De Vrouw het badkamermeubel schuren om later te lakken; ik wandel naar de supermarkt langs het kanaal. De schilder zou vanmiddag komen kijken, maar we zien hem niet. Ik doe nog wat werk voor Kunst-Zinnig-Brein (en ontdek dat onze tekst en schilderij een prominente plaats hebben gekregen op de website en catalogus van de kunstveiling van HersenStrijd in Meerssen die op 29 september gaat plaatsvinden). Vervolgens lees ik de krant op het balkon. Dan ga ik avondeten maken. Prei met ei en ham en kaas uit de oven, met kebabs en een fruitsalade van galiameloen en aardbei. We eten de boel op. De Vrouw gaat even na zeven even naar het werk. Ik heb afgewassen en afval weggebracht en ga nu lezen en luisteren. Voor half elf ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Son (Amsterdam Klezmer Band), het tweede plaatje van The Elements Tour Box 2018 (King Crimson), het plaatje dat mee kwam met de PROG, The Nature Of Connections (Arve Henriksen)

Dinsdag 7 augustus:
Tot half elf is het werk te doen in Arnhem. Daarna eigenlijk niet meer. Gelukkig vind ik kamers met airco. Tussen de middag wandel ik door bos en zon, maar het is niet verkoelend. Vijf uur ben ik thuis. De Vrouw is er (nog) niet. Een uur later laat ze weten dat ze nog even weg blijft en of ik iets te eten wil maken. Dat wil ik. Een curry van kip met bonen en met gele rijst. Erbij een fruitsalade van ananas, aardbei en braam. De Zoon is er om zeven uur en we gaan aan tafel. Het is nog altijd warm in huis, zeer zweterig en plakkerig. Ik was af, lees nog iets op het balkon en dan ga ik binnen verder met lezen en luisteren tot half elf. Ik ga dan een tropische nacht tegemoet.
Muziek vandaag: het eerste plaatje van The Elements Tour Box 2018 (King Crimson), The Nature Of Connections (Arve Henriksen)

Maandag 6 augustus:
Op de werkplek in Arnhem is het tot een uur of elf uit te houden. Dan niet meer. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en felle zon. In de middag schiet het werk niet op. Half zes thuis. De Vrouw serveert lamsshoarma met een salade. Toe is er ijs. Na de afwas werk ik verder aan de lijst met bekenden van de kindervakantieweken van de Trekpot en SKA. Het schiet op, we hebben al bijna dertig mensen op de lijst staan. Dan lees en luister ik en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Bran Coucou (Piniol), The Nature Of Connections (Arve Henriksen), Listening To Pictures (Jon Hassell)

Zondag 5 augustus:
Kwart voor zeven wakker en op. Eerst iets eten, dan hardlopen. Het is koel op straat. Lopen gaat uitstekend. Als ik weer thuis kom, is het weer warm en benauwd. Vandaag staat er wel een bries die door het huis jakkert. Koffie, was, webstek. Nog meer koffie met De Vrouw. De Zoon komt om een uur lunchen. Dan was ik af en ruimen we op. De Zoon haalt ons rond half drie op. We rijden naar Radio Kootwijk, de verjaardag van Marja. Het gaat redelijk met haar, ze doet rustig en ze lijkt wat vlak en alles niet zo intens te kunnen volgen. Veel werk heeft ze zich niet op haar hals gemaakt en dat is goed. Even na zevenen vertrekken we weer. Thuis nog wat lezen en luisteren en om tien uur ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de set Between The Silence (Travis & Fripp), Corridor (Steve Jansen), Em-bar-ass-ment (Flat Earth Society), Boggamasta (Flat Earth Society & David Bovée), From Silence To Somewhere (Wobbler)

Zaterdag 4 augustus:
Nog voor zeven uur uit bed. Koffie, was, webstek. Half tien wandel ik naar de biowinkel en de bioslager. Daarna de markt en een bakker. De Zoon komt niet eens lunchen. We lunchen op tijd. Ik was af. Buiten is het weer heel warm, dus rust is een goede manier om de middag door te komen. Halverwege de middag schiet me te binnen dat ik nog een foto zou maken van een schilder van KZB dat in de foyer in Gigant hangt. Dus trek ik kleren aan en wandel ik naar Gigant. Ik maak de foto en wandel terug. Doodmoe word ik ervan. Thuis maak ik op tijd avondeten en om vijf uur zitten we aan tafel: lamsfiletlapjes met een forse salade van bosui, komkommer en een heleboel tomaten, daarnaast een fruitsalade van watermeloen, aardbei en braam. De Vrouw gaat om half zes met De Zoon naar de bioscoop. Ik was af, breng afval naar de container en handel de laatste was af. Ik zie een muziekfilm en lees op het balkon. De Vrouw is om half negen weer terug. Ik vouw was en om negen uur ga ik binnen verder lezen en ook luisteren. Kwart voor elf ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de set Between The Silence (Travis & Fripp), de dvd die mee kwam met Carl Palmer’s ELP Legacy Live (Carl Palmer’s ELP Legacy), Magma (Magma), Üdü Wüdü (Magma)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment