bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-08-2018

B-log: 11 t/m 17 augustus 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 08:14

Vrijdag 17 augustus:
Ik ben nog voor half zeven op, ook al staat er geen wekker. Half acht belt de schilder aan, vandaar. Hij doet niet alleen de buitenboel, maar ook al een heel groot deel van het werk binnen. Oh, dat betekent dat ik gordijnen nog een keer weg moet halen, tafel aan de kant, saus van uit de berging moet halen, enzovoorts. Niet erg. Ik werk vandaag thuis en heb de werklaptop al lang opengeklapt. De Vrouw gaat halverwege de ochtend naar het werk. Ondertussen schiet ik goed op. Veel werk dat ik al tijden voor me uit schuif doe ik vandaag dan echt, gewoon omdat ik er in alle rust eens voor kan gaan zitten. De schilders zijn rond half een weer vertrokken; dinsdag willen ze er weer zijn en anders wordt het vrijdag weer. Ik lunch eenvoudig, stofzuig en ruim een boel spullen weer terug. Dan werk ik weer verder. En ik begin iets wat ik al een tijdje wil: ik ga alle grammofoonplaten uit onze verzameling draaien op volgorde dat ze in de kast staan. Een FOK!ker is er een paar maanden geleden ook mee begonnen en houdt iedereen op de webstek op de hoogte met foto’s en al; verschillende anderen hebben zijn voorbeeld gevolgd en ik nu dus ook. Ik zet die foto’s ook op Twitter en Instagram, waarom niet? Rond half vier is De Vrouw thuis en heb ik net de werklaptop weer dichtgeklapt. Ik wandel langs het kanaal naar een supermarkt. Het is heerlijk weer buiten. Thuis even de krant lezen op het balkon en dan ga ik het avondeten maken. Een saus van shoarma en prei, met spliterwtenpasta en een salade van komkommer en tomaten. De Zoon eet om kwart over zes mee. De boel smaakt goed. Ik was af en heb dan een fikse avond voor me om te lezen en te luisteren. Gewoon cd’s, hoor.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de set Between The Silence (Travis & Fripp), Super Trouper (ABBA), The Visitors (ABBA), The Lexicon Of Love (ABC), Past Light (William Ackerman), The Sane Day (Beardfish), Spooky Two (Spooky Tooth)

Donderdag 16 augustus:
Maar weer geen jas aan. Hoeft ook niet. In de ochtend werk ik lekker op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Niet door zon, want heel zonnig is het niet. Redelijk warm dan weer wel. Ook in de middag werk ik veel af. Half zes thuis. De Vrouw serveert een schotel van bonen, ham en ui in kaassaus. Erbij wat rauwkost en een salade van meloen, mandarijn en witte druif. Dan gaat De Vrouw naar het werk. Ik was af en ga mijn ronde hardlopen. Het is benauwd, dus ik moet halverwege echt een extra wandelpauze nemen. Niet erg. Thuis de webstek bijwerken en nog lezen en luisteren en nog voor half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Vortex (Sonar), Velvet Darkness (Allan Holdsworth), Crosswinds (Billy Cobham)

Woensdag 15 augustus:
Half zeven weer op. Jaja. Eerst koffie en dergelijke, plus alvast wat werk voor de Kap. Negen uur ben ik daar in kantoor. Nog geen uur later heb ik het werk dat ik kan doen er al weer opzitten. Ik wandel via de biowinkel terug naar huis. Met De Vrouw koffie op het balkon. Ik lees in Bedroefd maar dankbaar (Levi Weemoedt). We lunchen. Daarna gaat De Vrouw ergens op visite, ik maak veel werk voor de Kap af. Eind van de middag maak ik avondeten: een slastoemp met een saus van uien, knoflook, de soep van afgelopen dagen, het restant van de kievitsbonen en runderrookworst. Erbij ook een fruitsalade van galiameloen, aardbei en witte druif. We eten de boel op. Ik was af en breng afval naar containers. De Vrouw gaat oppassen bij de Neven. Ik maak het laatste werk voor de Kap af, zie een muziekdvd en lees en luister. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de set Between The Silence (Travis & Fripp), Jurassic Shift (Ozric Tentacles), The Nature Of Connections (Arve Henriksen), Cardington (Lifesigns), de dvd die mee kwam met Jurassic Shift (Ozric Tentacles), It’s All About (Spooky Tooth)

Dinsdag 14 augustus:
Een jas aan. Lang niet gedaan. Echt nodig is het niet eens. Toch heb ik het gedaan. Op de werkplek in Arnhem verricht ik in heel korte tijd een paar werkzaamheden waar ik al langere tijd tegenaan hik. Valt weer mee. Wanneer leer ik nou eens die dingen waar ik tegenop zie als eerste te doen, omdat ze toch altijd meevallen en me veel energie geven voor de andere dingen? Nooit, ben ik bang. Tussen de middag wandel ik kort door het bos. Zonder jas. Ook leuk. In de middag nog wat dingen doen en dan ga ik weer en ben ik om half zes thuis. De Zoon komt eten. De Vrouw heeft chili gemaakt en nog goede ook. Snel afwassen en dan ga ik een ronde hardlopen. Valt me tegen. Het is gewoon warm buiten. Toch loop ik weer ‘ver’ en houd ik het lang vol. Thuis nog wat lezen en luisteren en rond half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: … Of Monsters And Birds (Monika Roscher Bigband), Civilisation (Southern Empire)

Maandag 13 augustus:
Het is donker! Ik doe zelfs een lamp aan boven de eettafel vanmorgen. Dat is al in geen maanden gebeurd. Als ik in Arnhem bij de werkplek uitstap, regent het licht. De temperatuur is prima, dat wel. Op de werkplek is weer van alles. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Het is aanvankelijk droog, later vallen er af en toe druppels. In de middag is er ook van alles. Half zes ben ik thuis. Daar maak ik avondeten: een groentecurry, een salade en een fruitsalade. De Vrouw is er om half acht en ik bak dan ook nog pepersteaks. We eten de boel op. Ik was af, lees de krant op het balkon en doe nog iets aan de webstek. Dan is het tien uur en weer mooi geweest.
Muziek vandaag: Civilisation (Southern Empire), Dream Theory In Malaya (Jon Hassell)

Zondag 12 augustus:
Half acht uit bed. Koffie, webstek. Op het balkon lees ik Het Maleise Eilandenrijk (Alfred Russel Wallace) uit. Ha, in de bus ben ik in de Engelse en elektronische versie nog niet zover. Eind van de ochtend is De Vrouw ook wakker en we verkassen naar de zon op de galerij. Het is aangenaam. De Zoon is er om een uur voor de lunch. Na de afwas stofzuig ik en dompel ik de planten. Nog even iets lezen op de galerij. Half vijf wandelen we naar een café. De FoolZ spelen er. Tim helpt ze mee. Geluid is wat vlak, niet alles komt even goed door, maar het plezier op het podium is weer aanstekelijk. Redelijk wat volk in huis, dus wat willen we nog meer? Heel klein beetje bijkletsen met Chantal en Tim, Heidi en Auke. Half acht is het afgelopen. Zoals gebruikelijk stort ik dan geheel in. De Vrouw en ik nemen plaats in de serre van een eetcafé. Ik eet gevulde vegetarische tortillas. Prima. Half tien zijn we thuis. Nog geen half uur later lig ik doodmoe in bed.
Muziek vandaag: More Music For Films (Brian Eno), The Pearl (Brian Eno & Harold Budd), Extinction Suite (Steve Jansen)

Zaterdag 11 augustus:
Geen wekker. Toch voor half zeven uit bed. Koffie en wat eten. Nog geen uur later loop ik mijn ronde hard. Het heeft vannacht geregend en doorgaans loop ik een groot stuk over onverharde weg, dus om plassen te omzeilen kies ik vanmorgen voor een alternatieve route. Wederom gaat het lekker en hoef ik slechts één tussenpauze te nemen. Nog een keer koffie. Dan wandel ik naar de biowinkel en bioslager. Het is inmiddels zonnig. Aansluitend naar de markt en een bakker. Met De Vrouw nog een keer koffie op het balkon. We fietsen naar een supermarkt en vervolgens naar een bouwmarkt. Daar halen we tape, grondverf en een kabelgoot. Precies, er staan weer wat klusjes in de planning. De Zoon is er om half twee voor een lunch. Dan was ik af, doen we de was en lees ik de krant op het balkon. Kwart voor vijf zijn we in Gigant om alle schilderijen van Kunst-Zinnig-Brein van de muren af te halen. Ank is er ook. Het werk is snel klaar en we drinken gedrieën een drankje op een zonnig terras. Ook maken we plannen voor de naaste toekomst. Een fijne ontmoeting! Kwart voor zeven zijn we weer thuis. Op tafel komt de tomatensoep, kip van onder de grill en een fruitsalade van galiameloen, aardbei, braam en blauwe bes. Ik was af en breng afval naar de containers. Dan lees en luister ik en nog voor elf uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: het vijfde en zesde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Dust And Dreams (Camel), Silhouettes (Klaus Schulze)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment