bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

17-08-2018

B-log: 18 t/m 24 augustus 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 18:16

Vrijdag 24 augustus:
Kwart over zeven heb ik de werklaptop geopend op de eettafel. Vandaag werk ik thuis, inderdaad. Er is van alles te doen. Tussendoor draai ik vinylplaten. De Vrouw is om half elf naar werk. Ik lunch tussen de middag en ga rond twee uur te voet het groentepakket ophalen. Als ik thuis ben, is De Vrouw er ook weer. We praten bij en luisteren vinyl. Ondertussen rond ik mijn werkzaamheden af. Half zes gaat De Vrouw oppassen op de Neven. Ik ben dan bezig met het voorbereiden van het avondeten. Zes uur is De Zoon er. Met z’n tweeën eten we een grote pan spaghetti met goede saus half leeg. Erbij een komkommer-augurksalade. Ook met De Zoon is het fijn bijkletsen. Als hij weg is, heb ik afgewassen en ga ik een ronde hardlopen. Tussen de buien door ren ik de ‘regenroute’ en het gaat best aardig. Thuis zie ik een muziekdvd en lees en luister ik tot het elf uur is geweest.
Muziek vandaag: Extinction Suite (Steve Jansen), Corridor (Steve Jansen), Main Course (Bee Gees), Children Of The World (Bee Gees), Here At Last … Live (Bee Gees), Spirits Having Flown (Bee Gees), Bran Coucou (PinioL) Live in concert at Carnegie Hall (Harry Belafonte), Bellamy Brothers featuring ‘Let Your Love Flow’ (and others) (Bellamy Brothers), Lone Rhino (Adrian Belew), Twang Bar King (Adrian Belew), Speaking Of Now Live (Pat Metheny Group)

Donderdag 23 augustus:
Het is nog altijd zeer aangenaam buiten, ook als ik om half zeven bij de bushalte sta. De rest van de dag ben ik wel binnen. Hoewel, tussen de middag wandel ik door het bos. Op het werk werk ik. Om half zes ben ik thuis. De Vrouw serveert een schotel van bosui, paprika, aubergine en champignons, met pepersteaks en een salade van komkommer, tomaten en bosui. Dan gaat ze naar het werk. Ik heb afgewassen en lees en luister. Negen uur is De Vrouw weer thuis. Ik lees en luister nog door tot ongeveer half elf.
Muziek vandaag: I’ve Gotta Get A Message To You (The Bee Gees), de dvd die mee kwam met Phantasmagoria (Curved Air), The Rules Have Changed (3.2), Sleeping In Traffic: Part Two (Beardfish), Earth Is Sleeping (Judy Dyble)

Woensdag 22 augustus:
Opnieuw geen wekker, maar toch om half zeven op. Even kijken of er werk is voor de Kap. Dat is er. Negen uur ben ik daar voor de koffie en een kort overleg. Kwart over tien wandel ik via de biowinkel weer naar huis. Daar koffie met De Vrouw op het balkon. Het is warm buiten! De Vrouw gaat met collega’s ergens lunchen. Ik doe nog wat werkzaamheden voor de Kap, lunch draai vinyl en wandel dan langs het kanaal en de opbouw van het kanaalconcert naar een supermarkt voor een komkommer. Thuis lees ik de krant op het balkon. De Vrouw komt ook thuis. We draaien nostalgisch vinyl. De Vrouw regelt concertkaarten voor Steven Wilson op 18 februari, een busreis en twee hotels in diezelfde week. Eind van de middag maak ik avondeten. Eenvoudig: het restant soep, het restant pasta van vrijdag, het restant salade van maandag en ik bak er lamsshoarma bij. Een boel aardbeien is het nagerecht. Ik was af, breng afval naar de containers, hoor nog wat vinyl, lees op het balkon en luister later binnen verder tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Voyagers (Steve Howe & Paul Sutin), Riverhead (Ulver), The Void (Beardfish), The Bears (The Bears), Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (The Beatles), Wired (Jeff Beck), Horizontal (The Bee Gees), Massachusetts (The Bee Gees), Sleeping In Traffic: Part One (Beardfish), Swan Hunter (Big Big Train)

Dinsdag 21 augustus:
Geen wekker. Vandaag werk ik thuis. Maar eerst ga ik een ronde hardlopen. Kwart over zeven loopt ik buiten en het gaat heel goed. Weer een stuk verder zonder extra pauzes. Ik ben wel echt bekaf als ik terug kom. Niet erg. Acht uur heb ik de werklaptop open. Nog geen half uur later is de schilder in huis. De Vrouw gaat naar het werk. Ik doe allerlei werkzaamheden. De schilder is eind van de ochtend klaar. Het ziet er geweldig uit en de prijs is ook geweldig. Eenvoudige lunch en nog verder werken. De Vrouw is er rond half drie weer. Ik stap even op de fiets en rijd naar een supermarkt. Thuis de laatste werkdingen; even na vijf sluit ik af. Het avondeten is niet moeilijk: ui bakken, knoflook erbij, gekookte mais, bouillon, staafmixer erop, gebakken chorizo erin, veel bonen, bosui en nog wat meer gekookte mais. De Zoon is er om half zeven. De pan komt niet leeg. De bak fruitsalade (watermeloen, aardbei, blauwe bes) ook niet. Ik was af en verwerk mail van de bijeenkomst van de kindervakantieweek in oktober. Dan lees en luister ik tot het bijna half elf is.
Muziek vandaag: Seraphim (Paul Sutin & Steve Howe), All Time Greatest Hits (The Beach Boys), The Beach Boys Bests – 40 Greatest Hits (The Beach Boys), 20 Greatest Hits (The Beach Boys), Coming Of Age (Camel), Phantasmagoria (Curved Air)

Maandag 20 augustus:
Een leuk weerzien op de werkplek in Arnhem, vanmorgen. Het hele team is weer bijeen na vakantie en zwangerschapsverlof. Er is veel bij te praten. Dat doen we dan ook. Gelijk is het ook vertrouwd goed. Goed. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Het is niet zonnig, eerder somber, maar de temperatuur is uitstekend. Weer geen jas bij me. Ook in de middag is er van alles over te dragen en bij te werken. Om zes uur ben ik thuis. Ik lees de krant en maak avondeten. Een salade van bosui, komkommer en tomaat, een schotel van uit, bieten in room met walnoot en gorgonzola, plus lamsfiletlapjes. De Vrouw is er om half acht. We gaan aan tafel en ik draai ook nog maar weer een vinylplaat. Na de afwas lees en luister ik. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Swan Hunter (Big Big Train), Tarot Suite (Mike Batt and friends), The Rules Have Changed (3.2), Phantasmagoria (Curved Air)

Zondag 19 augustus:
Wederom ben ik om zeven uur wakker en uit bed. Koffie, webstek, ontbijtje. Om acht uur loop ik mijn ronde hard. Het is aanvankelijk fris en dan loopt het erg lekker door. Het gaat dan ook uitstekend. Aan het eind is het alweer zonnig en warm en dan is het veel minder aangenaam. Toch lukt het goed. Even uitblazen en veel drinken. Dan nog even bij De Vrouw in bed. Niet lang. Koffie. Verder met vinyl draaien. De Zoon komt om een uur lunchen. Erna was ik af, veeg ik het huis en ga ik naar een supermarkt voor wat spul dat ik vergeten was. De supermarkt die ik wil bezoeken blijkt gesloten op zondag, dus fiets ik verder naar een ander filiaal. Die is open! Altijd wat te doen in ons zo majestueuze Apeldoorn. Thuis lees ik het boek van Dirk van Weelden alweer uit. Verder met herlezen, verder met vinyl draaien. Amusant allemaal. Ik maak avondeten klaar: venkel uit de oven, runderlapjes en een fruitsalade van watermeloen, aardbei en blauwe bes. Toe maar. Na de afwas brengen we bergen afval naar de container. Dan ga ik lezen en luisteren en om tien uur ga ik slapen en is het weekend voorbij.
Muziek vandaag: Venice (Fennesz), Natural States (David Lanz & Paul Speer), Harbour Of Tears (Camel), In The City Of Angels (Jon Anderson), In Visible Silence (Art Of Noise), Re-works of Art Of Noise (Art Of Noise), Asia (Asia), Whenever You Need Somebody (Rick Astley), Seen One Earth (Pete Bardens), The Sea Within (The Sea Within), Civilisation (Southern Empire)

Zaterdag 18 augustus:
Om zeven uur ben ik wakker en ga ik uit bed. Koffie, webstek, klussen. Ook lees ik in Tegenwoordigheid van geest (Dirk van Weelden). Half tien wandel ik naar de biowinkel en bioslager. Het is mooi zonnig, een prachtige morgen. Aansluitend ook nog naar de markt voor fruit. Met De Vrouw koffie op de galerij. Dan nog even brood halen en vervolgens lunchen. In de middag bespreken De Vrouw en ik allerlei zaken en draaien we een boel vinylplaten. Het bijzondere aan al je vinyl van voor naar achteren draaien is dat je midden in augustus kunt zitten luisteren naar een kerstplaat. Zes uur stappen we op de fiets en we rijden naar een restaurant. Daar eten we mooi spul. Tien uur zijn we thuis. Heel even uitblazen en om half elf lig ik alweer in bed.
Muziek vandaag: Plight & Premonition (David Sylvian & Holger Czukay), Flux + Mutability (David Sylvian & Holger Czukay), Corridor (Steve Jansen), Lost In Love (Air Supply), The One That I Love (Air Supply), Olias Of Sunhillow (Jon Anderson), Song Of Seven (Jon Anderson), Animation (Jon Anderson), Three Ships (Jon Anderson)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment