bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-08-2018

B-log: 25 t/m 31 augustus 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 19:47

Vrijdag 31 augustus:
Nog voor zeven uur ben ik uit bed en nog geen drie kwartier later zit ik achter de werklaptop. Van alles te doen. Ondertussen vinyl draaien. De Vrouw gaat rond tien uur naar het werk. Ik lunch tussendoor en vind het rond een uur of een welletjes. Dan wandel ik langs het kanaal naar een supermarkt. Als ik terug kom, is De Vrouw ook weer thuis. We drinken iets en draaien nog meer vinyl. Half vijf ga ik avondeten maken. Een bijzonder recept: ik heb een spaghettipompoen. Die snijd ik doormidden en ik verwijder de pitten en zaadlijsten. Ik leg de helften in een grote braadslee en zet ze zeker vijftig minuten in de oven. Ondertussen maak ik een fruitsalade van galiameloen en ananas. En ik maak een fikse bolognesesaus van rundergehakt, prei, knoflook, peper, paprika en tomaten. De twee pompoenhelften trek ik leeg met twee vorken. Het worden draden die wel wat weg hebben van spaghetti. De spaghettidraden doe ik weer terug in de helften, ik schenk de saus eroverheen, leg er dan plakken mozarella op en schuif de schaal weer even in de oven. De Zoon is er om kwart over zes. We eten beide pompoenhelften leeg! Naast de fruitsalade zet ik nog mooie mirabellen en het avondmaal kan niet meer stuk. Ik was af en breng afval naar de containers. Ook heb ik pijn in mijn rechterknie. Iets met de spier of de pees, geen idee. Als ik gewoon loop, is er niets aan de hand, maar als ik trap op of af loop of als ik ga zitten, opstaan of mijn benen over elkaar leg, dan is er een nare zeurpijn. In de gaten houden. Ik lees en luister tot een uur of half elf.
Muziek vandaag: Radiophonics (Robert Fripp), A Blessing Of Tears (Robert Fripp), Nude (Camel), Pressure Points (Camel), Ice Cream For Crow (Captain Beefheart & The Magic Band), het eerste plaatje van Raindances – The Transatlantic Recordings 1973-1975 (Gryphon), My Life In The Bush Of Ghosts (Brian Eno & David Byrne), The Singles 1969-1973 (Carpenters), Horizon (Carpenters), Christmas Portrait (Carpenters), Live at the Palladium (Carpenters), de eerste show uit de set Halloween ’77 (Frank Zappa), Skyscraper Souls (Downes Braide Association)


Donderdag 30 augustus:
Fijne dag op de werkplek. Veel te doen, ik doe ook veel. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag veel verder. Half zes ben ik thuis. De Vrouw gaat net naar het werk. Ik maak iets te eten voor mijzelf en ga dan een ronde hardlopen. Ik loop ontspannen en ik kom onafgebroken weer een stuk verder dan anders. Moe maar voldaan terug. Thuis lees en luister ik nog. De Vrouw is er om negen uur. Beetje bijkletsen, beetje verder lezen en luisteren en even na tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: A Live Record (Camel), het eerste plaatje van Raindances – The Transatlantic Recordings 1973-1975 (Gryphon)

Woensdag 29 augustus:
Kwart voor zeven wakker. Koffie. Is er werk voor de Kap? Ja, dat is er. Er ligt nog wat van vorige week. O. Om kwart voor negen wandel ik naar kantoor daar. Op het kantoor ligt na een half uur het hele systeem eruit, dus ga ik weer. Ik wandel via de biowinkel weer terug naar huis. Daar werkt het systeem wel weer, dus schrijf ik een concept artikel voor een krant. Begin van de middag lopen De Vrouw en ik naar een nieuw eettentje dichtbij in het centrum. Het is er niet druk voor de lunch. We bestellen beide de salade met osshaaspuntjes, gamba’s en champignons en die blijkt bijzonder smakelijk. We krijgen een nagerecht van het huis: cholocadetaart met ijs en slagroom. Ook lekker. Dan gaan we weer terug naar huis. Ik draai wat vinyl en aan het eind van de middag maak ik het avondeten. Eerst een salade van komkommer, bosui en tomaten. Dan een groenteschotel van ui, knoflook, paprika, courgette en zeekraal. Ten slotte bak ik varkensfiletlapjes. Eenvoudige hap, maar zeer goed na een dikke lunch. Na de afwas wandel ik naar Reinier en haal daar een stapel van onze boeken voor de verkoop. Thuis lees en luister ik nog heel even voor het tien uur is en ik ga slapen.
Muziek vandaag: 1999 (Robert Fripp), Camel (Camel), Mirage (Camel), Moonmadness (Camel), Rain Dances (Camel), Remixed (Amsterdam Klezmer Band), Before And After Science (Brian Eno)

Dinsdag 28 augustus:
Geen wekker. Niet gek dat ik pas om half acht uit bed ben. Koffie. De Vrouw moet even weg. Ik draai vinyl en verzend mail voor de bijeenkomst van de kindervakantieweek, nu gepland op 13 oktober hier bij ons thuis. De Vrouw is snel weer terug en we drinken koffie. Om kwart over tien ga ik de deur uit naar de werkplek in Arnhem. Daar van alles te toen. Ook in de avond; er is een ontmoetingsbijeenkomst van cliënten. Om tien uur ben ik weer thuis. Heel even bijkletsen en nog geen half uur later slaap ik al zowat.
Muziek vandaag: Lionheart (Kate Bush), On Stage (Kate Bush), The Dreamer (Kate Bush)

Maandag 27 augustus:
Ik heb vanmorgen vroeg een jasje aan. Op het werk is het hard werken, dus daar kan hij uit. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag doe ik ook iets. De streekbus terug heeft oponthoud, dus ben ik pas om half zeven thuis. Ik lees de krant en maak avondeten. De Vrouw is pas om half negen thuis. We draaien vinyl en eten een Marokkaanse schotel met kogelbiefstuk en een fruitsalade van aardbei en framboos. Ik was af en heb dan nog vijf kwartier om wat te lezen en te luisteren.
Muziek vandaag: The Kick Inside (Kate Bush), Raindances – The Transatlantic Recordings 1973-1975 (Gryphon)

Zondag 26 augustus:
Kwart over zeven weer op. Koffie, webstek, alle mail voor de bijeenkomst van de kindervakantieweken bundelen en een datumvoorstel naar de vier anderen sturen, was vouwen, enzovoorts. Tien uur nog meer koffie met De Vrouw. En weer verder met vinyl luisteren. De Vrouw gaat even na half twaalf op stap met haar Zus en Schoonzussen. De Zoon komt om een uur lunchen. Het is weer leuk. Ik was af, doe nog wat kleine dingen in huis, wandel een rondje door het centrum en haal een concertkaartje bij de Poptempel, luister vinyl, maak de spaghetti van vrijdag warm en eet dat op. Als ik wil gaan afwassen, komt De Vrouw thuis. Haar eet- en drinkrondje door het centrum was leuk, maar aan eten onvoldoende. Gelukkig heb ik nog wat over. Dat maak ik weer warm. Ik vergezel haar bij het nagerecht (aardbeien en frambozen) en dan was ik wel af. Vervolgens ga ik een ronde hardlopen. Inmiddels is het nogal bewolkt. Er valt af en toe een druppel, maar het is niet erg. Ik loop prima en houd het lang vol. Acht uur ben ik gedoucht en al en kan ik nog wat lezen (Levi Weemoedts boekje Daar komt de bruid…) en luisteren tot het tien uur is.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de set Between The Silence (Travis & Fripp), Andando El Tiempo (Carla Bley, Andy Sheppard & Steve Swallow), Northlands (Tony Patterson & Brendan Eyre), The Music of David Gates & Bread (David Gates & Bread), Running On Empty (Jackson Browne), Feels Good To Me (Bruford), One Of A Kind (Bruford), The Bruford Tapes (Bruford), Master Strokes – 1978-1985 (Bill Bruford), Spanish Train and Other Stories (Chris de Burgh), I Love The Night (Chris de Burgh), Live Underslunky (Ozric Tentacles), On The Way To Two (Kenny Wheeler & John Taylor)

Zaterdag 25 augustus:
Nog voor half acht ben ik wakker en op. Koffie, webstek, ook de webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Ik lees in Mobilhome (Dirk van Weelden). Nog meer koffie met De Vrouw en dan ook weer beginnen met vinyl draaien. Ik wandel naar de biowinkel en bioslager en daarna naar de markt. De Zoon komt om een uur, maar juist dan is er een enorme plens- en hagelbui gaande, dus lunchen we iets later. Na de lunch doen we klussen in huis. We ronden kleine verfklusjes af en bergen de schilderspullen goed op in de schuur in de kelder. Nog even wat lezen en tegen zes uur ga ik eten maken. Een roerbakschotel van vis, ui, paprika, champignons en knoflook, met ernaast de beruchte Griekse bietensalade. Toe is er ijs met een fruitsalade van aardbei en framboos. Als de afwas klaar is, is het acht uur. Ik lees Van Weelden uit en luister nog even voordat ik om half elf ga slapen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de set Between The Silence (Travis & Fripp), Desire Caught By The Tail (Adrian Belew), Sextet (Carla Bley), Open, To Love (Paul Bley), Greatest Hits (Blood Sweat & Tears), The Blues Brothers (Original soundtrack recording) (The Blues Brothers), Love For Sale (Boney M.), Let’s Dance (David Bowie), Cercando l’Oro (Angelo Branduardi), Rajaz (Camel), Ceremony (Spooky Tooth & Pierre Henry), Summer Dancing (Judy Dyble & Andy Lewis)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment