bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

31-08-2018

B-log: 1 t/m 7 september 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 18:50

Vrijdag 7 september:
Zeven uur uit bed. Koffie, webstek, wat klussen voor de Kap. De Vrouw gaat om kwart voor elf naar het werk. Ik maak mijn werk af voor vandaag, lunch en stap op de fiets. Bij de stort lever ik een oude koffer en een wasrekje af. Althans, dat wil ik. Maar ik mag het terrein niet op met mijn fiets. Wel als ik een veiligheidshes draag. Nou, vooruit. Op de terugweg doe ik boodschappen bij een supermarkt en haal ik het groentepakket op. Ik zet mijn fiets op de galerij om mijn fietstassen uit te pakken. Dat wil ik iets te snel. Oeps. Een doosje eieren valt uit mijn handen. Nou ja, zo opgeruimd. De Vrouw is om vijf uur thuis. Ik heb het avondeten dan al bijna klaar: een Mexicaanse soep, goed gevuld met saucijs, chorizo, ui, rode ui, mais, paprika, peper, knoflook en bonen. Erbij wat brood en een zelf gemonteerde kruidenboter. De Zoon is er om zes uur en wat er volgt is een hoogst aangename bijeenkomst vol etensmaal, gesprek en gelach. De afwas is zo gepiept en dan lees en luister ik en kijk ik een muziekdvd en ga ik even voor elf uur slapen.
Muziek vandaag: The Wine Of Silence (Robert Fripp, Andrew Keeling, Metropole Orkest), Equation Stars (Fripp & Eno), Jazz (Ry Cooder), Paris, Texas (Ry Cooder), Become The Other (Ozric Tentacles), Live in Austin TX (David Byrne), Anytime… Anywhere (Rita Coolidge), Blood & Chocolate (Elvis Costello and the Attractions), Tokyo Storm Warning Pts 1 & 2 (Elvis Costello and the Attractions), Abraxas (Santana), de dvd die mee kwam met Raise The Dead – Live from Wacken (Alice Cooper)

Donderdag 6 september:
Slapen weer wat af en aan. Toch sta ik goed op. Vanmorgen regent het stort, maar als ik in Arnhem naar de werkplek loop, is het weer droog. Ik werk. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Het is nog steeds droog. In de middag werk ik verder. Het werk is nog lang niet af en dat is niet erg, want ik ga er maandag mee verder. Kwart voor zes ben ik thuis. De Vrouw is werken en blijft er eten, dus ik maak een eenvoudige groenteschotel voor mijzelve. Rode ui, peper, bosui, sla. Een boel druiven vormen het nagerecht. Dan was ik af en lees en luister ik. De Vrouw is er om half acht. We kletsen bij. Ik ga verder met lezen en luisteren tot het half elf en dus bedtijd is.
Muziek vandaag: White Of The Eye (Nick Mason & Rick Fenn), de tweede show uit de doos Halloween ’77 (Frank Zappa), The Snow Goose (2013 rerecorded) (Camel)

Woensdag 5 september:
Voor een derde nacht op rij slaap ik niet zo goed. Nog voor zeven uur ben ik op. Even na half negen wandel ik naar de werkplek hier in Apeldoorn. Dan heb ik thuis al het een en ander gedaan. Ik kan er een beetje doen, daarna ben ik afhankelijk van een collega die er (nog) niet is. Ik wandel door de zon – het is weer warm – naar de biowinkel voor wat boodschappen. Thuis wat koffie met De Vrouw. Ook horen we vinyl. Half een wandelen we naar een koffiehuis waar we gaan lunchen. We hebben nog een tegoedbon – gekregen voor onze verjaardag. We eten burgers, ik een bietenburger. Om twee uur ben ik weer in de Kap. Even wat zaken doorspreken, dan twee artikelen (her)schrijven. Drie uur ben ik weer thuis. Ik lees de krant en in de PROG (die gisteren binnen kwam) op het balkon. Kwart over vijf maak ik avondeten: eerst een salade van bosui, komkommer en augurk, dan een curry van rode ui, mangold, kurkuma-tofu, peper en knoflook. De boel smaakt goed. De Vrouw zet een nagerecht op tafel: allerlei ijs. Ik was af, breng afval naar de containers en ga mijn ronde hardlopen. Het is half acht, maar nog heel benauwd. Het gaat minder goed dan de vorige keren, maar ik kom een heel eind. Thuis nog dik anderhalf uur om te lezen en te luisteren. Dan is het tien uur.
Muziek vandaag: Love Cannot Bear (Robert Fripp), At The End Of Time (Robert Fripp), The Best Of (Commodores), 40 Greatest (Perry Como), Forever – 32 Hits (Perry Como), Nick Mason’s Fictitious Sports (Nick Mason), Profiles (Nick Mason & Rick Fenn)

Dinsdag 4 september:
Nog steeds aangenaam buiten, zij het bewolkt. Op de werkplek is er werk. Tussen de middag wandel ik door het bos en de zon. Ook in de middag heb ik werk. De terugweg duurt lang, want er is allerlei vertraging op de weg. Pas om kwart voor zes thuis. De Vrouw is laat; Zij is naar de Zus, die gisterenavond op haar verjaardag plots in het ziekenhuis is opgenomen. Ik maak avondeten: een stoemp van aardappel, ui en wortel, met rundersaucijzen en een salade van bosui, komkommer, romasla en tomaten. De Zoon is er om zeven uur. Samen eten we en kletsen we. Dan gaat hij weg. De Vrouw is er om half negen. Ook Zij wil nog eten. Geen probleem. We praten bij. De afwas is klaar om half tien en dan heb ik nog heel even om wat te lezen en te luisteren.
Muziek vandaag: Live From Austin, TX (David Byrne), Abraxas (Santana)

Maandag 3 september:
Het zou vandaag zonnig zijn, maar vanmorgen om half zeven is het grijs en bewolkt bij de bushalte. Donker ook. Op de werkplek is het stil. Bijna alle collega’s zijn elders. Ik doe van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Het is nog steeds grijs en bewolkt. En donker. Halverwege krijg ik een miezerbui. Niet erg. De miezerbui is al snel geen miezerbui meer. Gelukkig moet ik honderd meter onder bomen door. Als ik onder de bomen vandaan kom, is het weer droog. Ook in de middag doe ik mijn werkzaamheden. Eind van de middag is het zonnig en warm. Om half zes ben ik thuis. De Vrouw zou vandaag heel laat thuis zijn van werk, maar bericht dat ze er om half acht is. Dan wacht ik met eten maken. Kwart voor acht is ze er. Op tafel: lamsfiletlapjes, de pastasaus van vrijdag met spliterwtenpasta, een salade van komkommer, bosui en augurk. We luisteren een vinyl plaat en praten veel bij. Ik was af en breng afval naar de container. Dan nog heel even lezen en luisteren en het is tien uur. Mijn knie doet niet meer pijn.
Muziek vandaag: Nick Mason’s Fictitious Sports (Nick Mason), Profiles (Nick Mason & Rick Fenn), Sounds Of Passion (Coda), White Of The Eye (Nick Mason & Rick Fenn)

Zondag 2 september:
Ik ga om zeven uur uit bed. Een uur later loop ik mijn ronde hard. Het is fris, maar lopen is lekker. En het gaat prima; ik ren weer een stuk verder onafgebroken. Pas de laatste paar honderd meter merk ik de lichte pijn in de spier of pees van mijn rechterknie. Thuis duik ik nog heel even bij De Vrouw in bed. Na een uurtje staan we op. Koffie, klussen, vinyl luisteren en nog meer koffie op de galerij. Tussendoor lees ik in het boekje De ziekte van Lodesteijn (Lévi Weemoedt). De Zoon komt om kwart over een lunchen. Erna was ik af, stofzuig ik en hang ik was op. Weer wat vinyl draaien. Halverwege de middag wandelen we een rondje door het centrum en langs het kanaal. Het is zonnig en erg mooi. We trakteren onszelf onderweg op ijs. Thuis lees ik op het balkon het boekje van Weemoedt alweer uit. Rond een uur of zes ga ik avondeten maken. Niet moeilijk: ik maak een knoflookyoghurtmayo, bak oesterzwammen en bosui en peper en knoflook en kerstomaatjes en daarnaast ook nog eens shoarma. Dat zet ik op tafel, naast de fruitsalade van gisteren. We eten de boel op en horen weer wat vinyl. Dan was ik af en ga ik lezen en luisteren tot het tien uur is.
Muziek vandaag: The Gates Of Paradise (Robert Fripp), Backtrackin’ (Eric Clapton), Edge Of Darkness (Eric Clapton & Michael Kamen), Ballade Pour Adelina (Richard Clayderman), The Power And The Glory (Jimmy Cliff), Unchain My Heart (Joe Cocker), Out Of Sinc (Richard Sinclair), Hugsjá (Ivar Bjornson & Einar Selvik), Pie Jesu (Robert Fripp)

Zaterdag 1 september:
Kwart over zeven wakker en op. Koffie, klussen, webstek. Half tien wandel ik naar de biowinkel en bioslager. Erna snel naar de markt en de Turkse bakker. De aardige mevrouw heeft nog geen brood. Als ik wat baklava koop en zeg dat ik dan later terug kom om het brood te halen, hoef ik de baklava nog niet te betalen. Leuke zaak. Half twaalf krijgen we kort koffiebezoek van Heidi en Auke. Ook leuk! Kwart voor een wandel ik met ze naar beneden, zij het dat ik nog een keer naar de Turkse bakkeres ga. De Zoon is er om half twee voor de lunch. Als ik heb afgewassen, wandelen De Vrouw en ik naar een culturele markt vlakbij. Het is wat kleiner dan we hadden verwacht, dus drie kwartier later zijn we weer thuis. Ik ruim wat rommel op en breng spullen naar de berging in de kelder. Dan even lezen op de galerij. Tegen vieren lopen we naar een galerij, alwaar onder andere fotowerk van Cees de Wilde hangt. Het blijkt geen nieuw werk van hem, maar het blijft mooi om te zien. We zien en spreken een boel bekenden. Nog geen uur later zijn we in het ACEC voor de aftrap van het twee maanden durende evenement Apeldoorn Fotostad. Ook hier veel bekenden. Heel lang blijven we niet hangen; om half zeven zijn we weer thuis. Ik schuif cordon bleus in de oven (jaja), bak aardappelen en monteer een salade van komkommer, bosui en tomaat. Nagerecht is een fruitsalade van galiameloen, ananas en aardbei. Ondertussen horen we vinyl. Na de afwas breng ik nog wat glas en papier naar de container. Het is me wat te laat voor een ronde hardlopen. Bovendien heb ik nog een weinig last van de spier/pees in mijn knie. Het gaat vandaag al heel veel beter (gisterenavond met mijn been omhoog gezeten), maar bij traplopen en opstaan voel ik de pijn nog steeds. Morgenochtend ga ik kijken of het lukt. Voor nu lees en luister ik nog iets en voor half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: That Which Passes (Robert Fripp), November Suite (Robert Fripp), The Best Of Johnny Cash (Johnny Cash), Solitude/Solitaire (Peter Cetera), Tracy Chapman (Tracy Chapman), Arborescence (Ozric Tentacles), A Nod And A Wink (Camel)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment