bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-09-2018

B-log: 8 t/m 14 september 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 07:21

Vrijdag 14 september:
Kwart voor zeven op. Drie kwartier later heb ik de werklaptop aan. Ik mag een boel doen aan protocollen op het interne net zetten. Dat lukt, met wat technische horten en stoten. De Vrouw gaat om half elf naar het werk. Ik wandel niet veel later even langs het kanaal naar een supermarkt. Thuis lunch ik en werk ik nog wat verder. Half twee ben ik in de Kap. Morgen is het vijftigjarig jubileumfeest en ik help mee met aankleden. Zo is er een kleine kamer waarin ik morgen met Aad en Willem ga voorlezen. Al snel is het een klein theaterzaaltje. Nog wat verder sjouwen en schoonmaken en om half vier ben ik alweer thuis. De Vrouw is er even later ook. We horen weer wat vinyl en eind van de middag ga ik eten maken. De Zoon is er om kwart voor zes en dan staat de bamisoep op tafel. Hij is zo goed, dat ik helemaal vergeet om foto’s ervan te maken. Na de afwas ga ik nog een ronde hardlopen. Een rustig tempo lukt me en zo loop ik verder zonder pauze dan de vorige keer. Kortom: het gaat lekker. Thuis nog wat werken aan de webstek en dan lees en luister ik en niet veel later dan tien uur ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: Between The Silence (Travis & Fripp), Greatest Hits (Dawn featuring Tony Orlando), Pig Views (Regal Worm), The House Of Blue Light (Deep Purple), Greatest Hits – Volume 2 (John Denver), Zijn grootste successen (John Denver), Curious Corn (Ozric Tentacles), Pieces Of The Sun (Tony Levin), There Is No Love (David Sylvian, Rhodri Davies & Mark Wastell)

Donderdag 13 september:
Is het nou gewoon koud vanochtend? En is dat erg? Ja en nee. Op de werkplek lekker veel te doen. Ik doe lekker veel. Wel in rustig tempo. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. Het is niet gewoon koud, maar gewoon aangenaam. Ook in de middag doe ik lekker veel. Wat vandaag niet af is, doe ik morgen of maandag. Kwart voor zes weer thuis. Ik lees de krant en maak een vegetarische schotel voor mijzelf. De Vrouw is de komende tijd op maandag en donderdag laat thuis en eet op het werk. Ik hoor nog een vinylplaat, lees en luister. De Vrouw is er om negen uur weer. Bijpraten en dan is het tien uur geweest en ga ik slapen.
Muziek vandaag: 24 Carat Purple (Deep Purple), Merchants Of Light (Big Big Train), Waters Of Eden (Tony Levin)

Woensdag 12 september:
Kwart over zeven. Anderhalf uur later wandel ik naar de Kap. Daar kan ik van alles doen. Kwart voor elf sta ik voor het Raadhuis; De Vrouw is er ook. Nog wel meer mensen. Heidi’s en Arie’s dochter Jelleke trouwt er. We maken de plechtigheid en het moment dat het bruidspaar naar buiten komt mede. Dan wandel ik naar de biowinkel. De Vrouw en ik lunchen thuis en luisteren vinyl. De Vrouw gaat in de middag nog naar werk. Ook ik maak werkzaamheden voor de Kap af. Eind van de middag maak ik avondeten: een stoemp van zoete aardappel, aardappel en een krop rode eikenbladsla die op moet. Erbij een salade van bosui, komkommer en tomaat. Plus ik bak kalfschnitzels. Ik denk dat ik een foto maak van het hoofdgerecht, maar dat blijkt later niet zo te zijn. Nagerecht is een fruitsalade van galia- en watermeloen en die foto lukt wel. Als ik de afwas heb gedaan en het afval naar de containers heb gebracht, ga ik een ronde hardlopen. Het is bewolkt en heel af en toe valt er een enkel druppeltje, maar verder is het prima loopweer. Het gaat ook wel aardig, al moet mijn wandelpauze even iets langer zijn dan anders. Thuis heb ik nog tijd om te lezen en te luisteren en dan is het tien uur.
Muziek vandaag: Discretion (Travis & Fripp), American Dream (Crosby Stills Nash & Young), Colours By Numbers (Culture Club), Kiss Me Kiss Me Kiss Me (The Cure), The Best Of The Spender Davis Group (The Spencer Davis Group), Past The Evening Sun (Ring van Möbius), Pig Views (Regal Worm), Swan Hunter (Big Big Train)

Dinsdag 11 september:
Volle dag op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Ook in de middag vol. Half zes thuis, moe. De Vrouw serveert een schotel van chorizo, uien en Chinese kool, met ernaast een fruitsalade van banaan, watermeloen, galiameloen en aardbei. De Zoon zorgt ervoor dat alles op is. Ik was af en ga dan lezen en luisteren tot het kwart over tien is.
Muziek vandaag: CSN (Crosby Stills & Nash), Merchants Of Light (Big Big Train), Pig Views (Regal Worm)

Maandag 10 september:
Alles is oké, vanmorgen. Ik ben fit, opgewekt, enzovoorts. Op de werkplek weer in de weer. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Ook in de middag in de weer. Op de terugweg haal ik in de muziekwinkel mijn bestelde cd en bluray van Yes op. Om zes uur ben ik thuis. Even de krant lezen en dan maak ik een maal voor mijzelf: champignons, rode ui, courgette en paprika bakken met pistachenoten erbij en eenmaal op het bord wat kaas eroverheen. Zeer smakelijk en voedzaam. Hoop druiven toe. Dan ga ik lezen en luisteren. De Vrouw is er pas om negen uur. We kletsen bij en om tien uur ga ik weer slapen. De dagen worden korter. Of wat zeg ik nu?
Muziek vandaag: Live (David Crosby & Graham Nash), Past The Evening Sun (Ring van Möbius), Live at the Apollo (Yes featuring Anderson Rabin & Wakeman)

Zondag 9 september:
De wekker gaat niet, maar toch ben ik voor half acht uit bed. Koffie, iets eten en nog voor half negen ren ik buiten mijn ronde hard. Het gaat fijn; ik houd het fiks lang vol. Het is droog en aangenaam. Thuis nog even bij De Vrouw in bed, dan douchen en aankleden en op het balkon de weekendkrant lezen. De zon doet gewoon pijn aan mijn ogen. Nog meer koffie, nu met De Vrouw op het balkon. De Zoon komt om een uur lunchen. We horen een vinylplaat. Twee uur later is alles weer opgeruimd, afgewassen en is het huis gestofzuigd. We gaan bij Jaap op verjaardagsvisite. Hij is zo ongeveer achterbuurman, dus ver hoeven we niet. Vijf uur zijn we weer thuis. Nog wat vinyl draaien en dan ga ik avondeten maken. Ik braad een varkensrollade, vul het restant van de curry van donderdag aan en maak een salade van bosui, komkommer en tomaat. Nagerecht is het restant fruitsalade van gisteren. Als alles weer is afgewassen en opgeruimd, help ik De Vrouw nog met afhandelen van wat mail en dan heb ik nog even om wat te lezen en te luisteren voordat het weer tien uur is.
Muziek vandaag: Follow (Travis & Fripp), 4 Way Street (Crosby Stills Nash & Young), Graham Nash & David Crosby (Graham Nash & David Crosby), Whistling Down The Wire (David Crosby & Graham Nash), The Sea Within (The Sea Within), World Diary (Tony Levin)

Zaterdag 8 september:
Ik ben om zeven uur op. Koffie, webstek. Iets na half tien gaat De Vrouw nog iets werken. Ik wandel naar de biowinkel en bioslager. Aansluitend bezoek ik de markt en koop ik brood bij de aardige Turkse mevrouw in het kleine Turkse bakkerijtje om de hoek. Omdat ik volgend weekend geen gelegenheid heb, koop ik een boel zakken om in te vriezen en prompt krijg ik een sesambrood cadeau. Waar maken we dat nog mede? De Vrouw is er om half een weer, De Zoon schuift aan voor de lunch om een uur. We horen vinyl. Ik was af en wandel nog langs het kanaal naar de supermarkt. Tegen vieren gaan we getweeën naar een kopieerwinkel om wat af te drukken en vervolgens bezoeken we een gelegenheid in het centrum, omdat daar een opening is van een expositie door verschillende ons bekende fotografen. Er hangt mooi werk, heel mooi. Lang blijven we niet hangen. Thuis draaien we vinyl en beleven we nostalgie. Ik warm de soep van gisteren op en maak een fruitsalade van galiameloen, watermeloen en aardbei. IJs als nagerecht en klaar. Afwas, afval. Dan is het bijna donker en iets te laat om te gaan hardlopen. Morgenvroeg een poging. Ik lees en luister en ga om half elf naar bed.
Muziek vandaag: Thread (Travis & Fripp), Live at Coventry Cathedral (Travis & Fripp), Spike (Elvis Costello), Wheels Of Fire (Cream), Gold (Creedence Clearwater Revival), Jim Croce’s Greatest Love Songs (Jim Croce), The Last Puff (Spooky Tooth), het plaatje dat mee kwam met de PROG

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment