bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

21-09-2018

B-log: 22 t/m 28 september 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 20:02

Vrijdag 28 september:
Half acht heb ik de werklaptop uitgeklapt en ga ik aan de slag. Eind van de morgen stap ik op de fiets en rijd ik naar een markt in Apeldoorn-Zuid voor wat fruit. Op de terugweg kom ik langs de biowinkel en de bioslager. Thuis een lunch. De Vrouw komt terug van het werk. Ik werk nog even door. Ondertussen draai ik veel vinyl. De Vrouw gaat om half vier weer naar werk. Ik klap een uurtje later de werklaptop weer dicht. Nog weer een uurtje later is De Vrouw terug van werk. Half zeven zitten we in een restaurant en nuttigen we een vijfgangenverrassingsdiner, nog ter gelegenheid van ons achtentwintigjarig huwelijk, negen dagen geleden. Het is heel mooi eten, vol van bijzondere en verrassende smaken. Half elf zijn we weer thuis. Nog even uitblazen en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: Siwan (Jon Balke), Warp (Jon Balke), Electric Light Orchestra (Electric Light Orchestra), ELO 2 (Electric Light Orchestra), On The Third Day (Electric Light Orchestra), The Night The Light Went On (In Long Beach) (Electric Light Orchestra), Eldorado (Electric Light Orchestra), Face The Music (Electric Light Orchestra), Reinvention (Gryphon), Katla (Amsterdam Klezmer Band)

Donderdag 27 september: met Kunst-Zinnig-Brein naar het Nursing Congres in Dordrecht
Ik sta op de ‘gewone’ tijd op: kwart over vijf. Kwart voor zeven wandel ik naar een plek waar ik gemakkelijk bij Ank in de auto kan stappen. Tweeënhalf uur later zijn we in een congrescentrum in Dordrecht. Kunst-Zinnig-Brein is opnieuw aanwezig op het Nursing Congres. Het programma is grotendeels hetzelfde als in januari. We zetten een paar schilderijen op het podium. Na een introductie door een neurochirurg nemen drie deelnemers van Kunst-Zinnig-Brein plaats op het podium. Ze krijgen de gelegenheid iets te vertellen over hun schilderijen en vervolgens krijgen zij veel vragen uit de zaal. Dan verkassen we naar de grote foyer. We kunnen daar heel veel meer schilderijen laten zien, twee mensen gaan zitten schilderen en Ank en ik gaan met congresbezoekers in gesprek en verkopen boeken en praatjes. Mooie dag. Veel contacten en mensen enthousiast gemaakt. Eind van de middag nemen we afscheid van de leuke dame van de organisatie en rond zes uur ben ik weer thuis. Ik maak eten en werk aan de webstek van Kunst-Zinnig-Brein en mezelf. De Vrouw is om negen uur terug van haar werk. Vanmorgen is ze naar de fysioherapeut geweest en die raadt haar aan om de komende dagen voorzichtig te zijn met de rug belasten. Dat heeft gevolgen voor zaterdag. Om half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Hun Grootste Hits (Ekseption), Ekseption ’78 (Ekseption), Floating Seeds – Remixed (Ozric Tentacles), A Meeting Of Spirits (Gary Husband)

Woensdag 26 september:
Ja. Half zeven wakker en op. Koffie, even kijken of er werk bij de Kap is. Dat is er. Ik ben er om negen uur. Half twaalf wandel ik er weg, via de biowinkel naar huis. Thuis nog een keer koffie met De Vrouw. Zij heeft van alles uitgezocht rondom onze hypotheek; we kunnen het gehele aflossingsvrije deel wegwerken met het restant van het nagelaten geld van Schoonmoeder en we gaan het doen ook. Dan blijft er nog een klein deel staan, dat vanwege het annuïteitskarakter ieder jaar nog kleiner wordt. Maandlasten gaan wéér omlaag en dus kunnen we weer wat extra sparen voor tegenvallers en aanvulling op pensioen straks. Lekker bezig. Maar eerst een lunch. Dan was ik af en ga ik een rondje boodschappen doen, omdat ik vrijdag werk en onze aanstaande zaterdag wat vol zit. Het is zonnig en aangenaam om buiten te fietsen. Halverwege de middag ben ik terug en ga ik nog iets voor de Kap en Kunst-Zinnig-Brein werken. De Vrouw gaat om half vijf naar het werk. Ik maak iets te eten voor mezelf. Niet heel moeilijk: linzenpasta koken, vervolgens het restant chili van gisteren opwarmen en de linzenpasta erdoorheen. Beetje parmesan eroverheen en het restant salade van gisteren ernaast. Flinke hap. Dan was ik het weinige af en ga ik een ronde hardlopen. En wat gaat het lekker! Ik houd het weer langer vol dan anders, dus het voelt zeer tevreden. Ik rond mijn werk voor de Kap nog af en dan ga ik lezen en luisteren. De Vrouw is er om negen uur. Bijkletsen, verder lezen en dan om tien uur naar bed.
Muziek vandaag: het vijfde en zesde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), I Am (Earth Wind & Fire), Earthworks (Bill Bruford’s Earthworks), Beggar Julia’s Time Trip (Ekseption), 3 (Ekseption), Reinvention (Gryphon), async (Ryuichi Sakamoto)

Dinsdag 25 september:
Alles fijn. Buiten is het heel koud. Ik heb een extra vest aan. Op de werkplek weer heel veel, maar ik heb alles goed gepland, dus er is ruimte in de agenda en in mijn hoofd. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Het is heel aangenaam nu. Ook in de middag veel. Kwart voor zes ben ik thuis. De Vrouw is uit, dus ik maak eten voor De Zoon en mijzelf. Een fikse chili met raapstelen erin, een salade van bosui, komkommer, augurk en walnoot, plus een nagerecht van vruchtenyoghurts met een fruitsalade van aardbei en banaan. Half acht ben ik weer alleen en was ik af. Dan ga ik lezen en luisteren. Half elf slaap ik.
Muziek vandaag: The Long Run (Eagles), Allow Yourself (Nosound), Moonchild – A Deep Journey Into The Poetry And Music Of Greg Lake (Annie Barbazza & Max Repetti), het plaatje dat mee kwam met de PROG

Maandag 24 september:
Vooruit. Het is koud buiten. Op de werkplek is zo veel te doen, dat ik er warm van word. Tussen de middag wandel ik door zon, veld en bos. Ook in de middag veel, maar ik heb alles zo gepland, dat ik af krijg wat ik af wil en moet hebben. Morgen weer verder, hoor. Half zes ben ik thuis. Ik handel wat mail af voor Kunst-Zinnig-Brein, lees de krant en maak avondeten voor mijzelf. Kastanjechampignons, rode ui, bosui, courgette, wat kruiden, rucola en als alles op het bord ligt ook nog geraspte geitenkaas. Er is nog salade van gisteren over voor erbij. Het is goede voeding; als alles op is, heb ik pijn in mijn buik. Ik was het weinige af, breng afval naar de container en ga dan lezen en luisteren. De Vrouw is er om negen uur. Even bijpraten en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Moonchild – A Deep Journey Into The Poetry And Music Of Greg Lake (Annie Barbazza & Max Repetti), Allow Yourself (Nosound), Reinvention (Gryphon), The Rules Have Changed (3.2)

Zondag 23 september:
Half acht wakker en op. Ik eet iets en ga dan een ronde hardlopen. Ik neem de regenroute over de verharde weg. Het gaat me verrassend goed af. Het is fris en dat noodt me tot doorlopen, want dan word ik warm. Pas de laatste honderd meter vallen er wat druppels. De rest van de dag regent het gestaag tot plens. Meer koffie. Later nog meer koffie met De Vrouw. We horen vinyl. De Zoon is er na half een voor een lunch. Na de afwas lees en luister ik verder. Tussendoor heb ik alle was gedaan. Eind van de middag maak ik dan avondeten. Een curry van ui, peper en Chinese kool. Een salade van bosui, komkommer, bindsla en tomaten. Een knoflookyoghurtmayosaus. Een Provencaalse lamslap. Het nagerecht is een fruitsalade van ananas, aardbei en banaan. We eten de boel goed op. Tegen zevenen is alles ook weer afgewassen en opgeruimd en lees en luister ik verder. Tien uur ga ik maar weer slapen.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), At Budokan (Bob Dylan), Real Live (Bob Dylan), Desperado (Eagles), One Of These Nights (Eagles), Their Greatest Hits 1971-1975 (Eagles), Hotel California (Eagles), Spice Doubt – Streaming – A Gig In The Ether (Ozric Tentacles), First Utterance (Comus)

Zaterdag 22 september:
Het is kwart over zeven en ik sta op. Koffie, klussen, webstek. Dan wandel ik naar de biowinkel en bioslager. Als ik de boodschappen thuis heb opgeruimd, ga ik naar de markt voor vis en fruit. Thuis koffie met De Vrouw. Buiten waait het en af en toe valt er regen. Ik haal brood bij de leuke Turkse bakker iets verderop. We lunchen getweeën en horen allerlei vinyl. In de middag is De Vrouw af en toe naar buiten voor een boodschap. Ik lees Voordewind van Martin Bril uit en begin in zijn Het tekort. Half zeven lopen we door de lichte regen naar een restaurant in het centrum. Daar zit de schoonfamilie. We proberen het laatste geld van De Schoonmoeder op te maken. Het eten is voortreffelijk en gezelschap goed. Aanvankelijk lijkt het me wat te lawaaierig, maar dat blijkt al snel mee te vallen. Ik houd het mooi vol. Vlak voor middernacht zijn we weer thuis, maar dan ben ik wel heel moe en ik ga gelijk slapen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Greatest Hits (Dr. Hook), Greatest Hits (The Drifters), New Moon On Monday (Duran Duran), Before The Flood (Bob Dylan & The Band), Zaraza (Amsterdam Klezmer Band), Lost And Found (Buena Vista Social Club), Buena Vista Social Club presents Ibrahim Ferrer (Ibrahim Ferrer)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment