bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-10-2018

B-log: 27 oktober t/m 2 november 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 19:05

Vrijdag 2 november:
Ik zet geen wekker. Niet nodig, want ik slaap niet zo heel veel en goed. Nog voor zeven uur ben ik op. Ik eet iets en doe al het een en ander voor de Kap. Om kwart voor negen ben ik daar in kantoor en anderhalf uur later wandel ik via de biowinkel naar huis. Daar koffie met De Vrouw en wat vinyl. Vervolgens een lunch. In de middag fiets ik naar Onze Vader. Hij is nog wat ontdaan van zijn verminderde gezichtsvermogen en wacht op de hulpmiddelen. Tot die tijd kan hij nauwelijks lezen en met de laptop werken. Gelukkig zit hij al snel weer op zijn heerlijke praatstoel en na dik twee uur neem ik afscheid van hem. We hebben afgesproken dat ik ga onderzoeken hoe hij aan huishoudelijke hulp komt. Dat is niet moeilijk, want hij heeft er gewoon recht op via de Wmo. Half vijf ben ik thuis. Nog wat vinyl en om zes uur is De Zoon er. We wandelen naar een Thais eethuis en daar doen we ons ter gelegenheid van de zesentwintigste verjaardag van De Zoon tegoed aan allerlei lekkers. Voor mij rijstflensjes gevuld met groenten, een curry met vis en aubergine en ananas en toe vers fruit met ijs. Negen uur zijn we weer thuis en heb ik nog een uurtje om te lezen en te luisteren.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de set Between The Silence (Travis & Fripp), de tweede elpee van Vijf Jaar Hits (Boudewijn de Groot), Van Een Afstand (Boudewijn de Groot), Mountain Dance (Dave Grusin), GTR (GTR), Chronometree (Glass Hammer)

Donderdag 1 november:
Ik slaap weer niet zo goed. Veel wakker vannacht. Het laatste uur slaap ik dan weer heel diep, dus als de wekker om kwart over vijf gaat, hoef ik niet vertellen hoe zwaar het is om uit bed te gaan. Eenmaal op is het oké. Om half acht sta ik voor de locatie in Arnhem voor ons symposium van vandaag. De eerste twee uren zijn we volop bezig zalen in te richten, sprekers te ontvangen en techniek uit te testen. Ank, Jan en Marian van Kunst-Zinnig-Brein zijn er ook. Vanaf half tien is er inloop van de gasten. Wat blijkt? We hebben alles prachtig geregeld. De inleidingen en de sprekers blijken een gouden greep. De lunch verloopt geordend en de workshops in de middag blijken zeer goed aan te slaan. Het programma is om kwart over vier afgelopen en nog een uur later is alles al echt opgeruimd. Zeer geslaagde dag. Het kostte me veel tijd en moeite om alles te ondersteunen, maar het is uiteindelijk goed gelukt. Ik lift met een collega mee naar Beekbergen en daar moet ik nog wat wachten op de bus. Om kwart over zes ben ik thuis. De Vrouw is naar de film en uit eten. Ik lees de krant, maak eten (bosui, paprika en linzen) en doe een kleine afwas. Dan werk ik de webstek bij en ga ik lezen en luisteren. Rond tien uur ben ik heel moe en ga ik slapen.
Muziek vandaag: Prog Noir (Stick Men), Just A Poke / Darkness To Light (Sweet Smoke), Union Cafe (Penguin Cafe Orchestra)

Woensdag 31 oktober:
Ik heb geen wekker gezet. Zeven uur ben ik wakker en sta ik op. Ik heb niet zo heel goed geslapen. Komt de spanning achteraf? Kwart over acht ga ik de deur uit naar de werkplek. De werkplek? Ja, de werkplek in Arnhem. Het is heel zonnig. Op de werkplek handel ik de laatste zaken af voor het grote symposium morgen. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag maak ik alles af en om kwart voor vier vertrek ik. Thuis maak ik eenvoudig eten: champignons bakken, bosui erbij, paprika, twee eitjes, peper, zout en kaas. Dat eet ik op. Ook lees ik de krant. De afwas is klein. Op tijd kan ik mijn ronde hardlopen. Het gaat heel aardig. Ik kies de droge, wat langere route, maar die blijkt halverwege opgebroken. Het haalt me ietwat uit mijn ritme, maar ik loop toch door. Thuis de webstek bijwerken en lezen en luisteren. De Vrouw is er om half negen. Even bijpraten en om tien uur ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: Book Of Romance And Dust (Exit North), Phantasmagoria (Curved Air), Dreams & Absurdities (Dave Sturt)

Dinsdag 30 oktober: De Zoon jarig! Bas, Willem en ik in Theaterzaal Gigant, Apeldoorn
Malle dag. Het is wat minder koud vanmorgen. Dat is niet mal. Op de werkplek enigszins een gekkenhuis. Ik wil allemaal dingen doen voor het symposium van donderdag, maar er komt een spoedklus tussendoor. Toch weet ik werkzaamheden te doen. Geen pauze. Kwart over drie ga ik naar huis. Daar heel even uitrusten, vinyl draaien en de laatste dingen voor vanavond voorbereiden. De Zoon is er om kwart voor zes. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! De Vrouw serveert een schotel van ui, paprika, courgette, doperwten, spitskool en tomaten, met ernaast varkenslapjes en een salade van komkommer, augurk en bladsla. En er zijn havertoetjes. ik was nog af ook. Zeven uur ben ik in Gigant. Niet veel later zijn Willem en Reinier er ook. Op het podium van de Theaterzaal doen we een korte soundcheck. Het Cultureel Café begint om acht uur en de zaal zit merendeels vol. De Zoon en De Vrouw zijn er ook. Bas, Willem en ik mogen aftrappen. Ik begin en zie mezelf geconfronteerd met ‘het zwarte gat’ waarin ik kijk. Hierdoor heb ik geen of nauwelijks contact met het publiek. In de stiltes die ik af en toe laat vallen, merk ik dat het publiek ademloos is, dus dat is goed. Een grote zaal is een keer leuk, maar ik merk dat ik liever een kleinere setting heb, waarin we kunnen inspelen op de reacties van het publiek. Niettemin: we hebben succes! Ha, ik zing voor De Zoon zijn verjaardag op het podium. Wat me verder opvalt: ik ervaar geen enkele spanning of nervositeit. Dat zal wel komen door ‘het zwarte gat’. Ik kan als het ware alleen voor mezelf spelen en dat werkt rustgevend. Er zijn goede reacties na afloop. We hebben een half uur, maar volgens mij pikken we wel drie kwartier in. Verder op het programma: singer/songwriter Lotte de Jong (die we kennen van Cultuur bij je Buur afgelopen april), folkblueszanger Henk Jans en twee jonge knullen die beatboxen. Zo heeft het publiek van het Cultureel Café vanavond een zeer afwisselend programma voorgeschoteld gekregen: wij als energieke openers, dan twee wat gezapige inzakkers en een afsluitende klapper. Gedrieën drinken we nog iets na en ik ben om elf uur thuis. Daar nog heel kort napraten en dan ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Piano Odyssey (Rick Wakeman), The Message (12″ single) (Grandmaster Flash & The Furious Five), Looking Up Granny’s Dress (The Grandmothers), de eerste plaat van Vijf Jaar Hits (Boudewijn de Groot)

Maandag 29 oktober:
Het is heel koud vandaag. Ik draag mijn superdikke vest onder mijn jasje. Op de werkplek weet ik weer veel te doen voor het symposium dat donderdag gaat plaatsvinden. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ook in de middag kom ik aardig op orde; morgen en overmorgen de laatste kleine dingen, die vast nog veel tijd gaan vragen. Niet erg. Kwart voor zes ben ik thuis. Ik maak een eenvoudige maaltijd van champignons, bosui, paprika en courgette en lees de krant. Dan was ik af en ga ik mijn ronde hardlopen. Nog steeds heel koud, maar al snel heb ik daar geen last van. Thuis de webstek op orde en dan ga ik lezen en luisteren. De Vrouw is er om half negen en ik ga slapen om tien uur.
Muziek vandaag: Union Cafe (Penguin Cafe Orchestra), The Floor’s Too Far Away (Ozric Tentacles)

Zondag 28 oktober:
Kwart over acht ben ik echt wakker. Koffie met De Vrouw. Zij vertrekt even na negenen voor een trainingsdag ergens. Ik doe de was en werk webstek bij. Twaalf uur ben ik weer in het café om de boel van gisterenavond op te ruimen. Dat is binnen een uur gedaan. Half twee is De Zoon in huis voor de eenvoudige lunch. Ik was af, stofzuig en bereid me wat voor op dinsdagavond. Om vier uur wandel ik naar een café in het centrum. The Foolz spelen weer! Dit keer een duoconcert met Cubaanse bluesband Anima Mundi. The FoolZ zijn aangekondigd voor half vijf, maar het duurt zeker tot kwart over vijf voordat de band mag beginnen. We krijgen dan een mooi setje van een uur. Vervolgens is het dan bijna drie kwartier wachten tot Anima Mundi klaar is. En als die dan beginnen, weet ik: dit is zo luid, dit trek ik niet lang, ook niet met oordoppen. Muziek zelf is heel goed te pruimen, ik vind het mooi zelfs, maar met een belachelijk hoog geluidsvolume raken ze me kwijt. Na drie nummers verlaat ik dan ook het redelijk volle café. De Vrouw is inmiddels thuis. Ik maak avondeten: de witlof van eergisteren gaat in de oven, ik warm de groentecurry van gisteren op, maak een salade van rode ui, tomaat en komkommer, prepareer nog een fruitsalade van aardbei, framboos en braam en ten slotte bak ik runderhamburgers met uien. Dat eten we op. Ik was af, breng allerlei afval naar de container en dan heb ik nog een uur om wat foto’s te bewerken en iets te lezen en te luisteren.
Muziek vandaag: Book Of Romance And Dust (Exit North), Ocean Sounds (iamthemorning), Past The Evening Sun (Ring Van Möbius), Forever Comes To An End (Bjorn Riis), Strange Circles (Bokanté), het plaatje dat met de PROG mee kwam, Hugsjá (Ivar Bjornson & Einar Selvik)

Zaterdag 27 oktober: Zappaloween
Ik ben nog voor zeven uur op. Koffie, iets eten en dan ga ik een ronde hardlopen. Het is koud, maar daar merk ik niet zo veel van. Lopen gaat heel aardig. Het heeft geregend, dus ik neem de route over de straten. Als ik thuis kom, schijnt de zon uitbundig. Nog geen half uur later wandel ik naar de bioslager en de markt. Thuis koffie met De Vrouw. Elf uur zijn we in het Art café Sam Sam. Samen met Karin, Pedro en Auke versieren we de zaal voor het feest van vanavond. Vorig jaar deden we er lang over; nu zijn we nog voor een uur klaar. We weten wat handig is, wat een goed effect heeft en kunnen dus efficiënt te werk. De Vrouw en ik gaan vervolgens naar een lunchroom om een salade te eten. Daarna hebben we een rustige middag. We luisteren vinyl, ik maak avondeten (lamslappen met een curry van zoete aardappel en salade) en rond negen uur wandelen we naar het café. Er zijn heel weinig mensen, maar The FoolZ spelen twee leuke sets zoals we van hen gewend zijn: soms slordig, vaak briljant en altijd hoogst aangenaam. Half een is het alweer afgelopen en gaan we naar huis. Daar ga ik gelijk naar bed.
Muziek vandaag: A Meeting Of Spirits (Gary Husband), Mama (12″ single) (Genesis), After Dark (Andy Gibb), Koyaanisqatsi (Philip Glass), Ismism (Godley & Creme), Goodbye Blue Sky (Godley & Creme), All This And Heaven Too (Andrew Gold), A Change Of Heart (Golden Avatar), On The Future Of Aviation (Jerry Goodman), Stars Die (Porcupine Tree)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment