bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

03-11-2018

B-log: 3 t/m 9 november 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 16:50

Vrijdag 9 november:
Kwart over zeven op. Koffie. Werk voor de Kap. Met De Vrouw vinyl draaien. Telefoon van Onze Vader. De auto is verkocht, hij heeft de garage opgeruimd en de huur opgezegd. Voor een schoonmaakster kiest hij de optie dat wij de onze navragen of die nog iemand weet. Verder klinkt hij redelijk goed. Mooi. Eind van de ochtend rond ik mijn werk voor de Kap af. We lunchen eenvoudig. Na de afwas wandel ik langs het kanaal naar een supermarkt. Thuis even lezen en dan avondeten maken. Ik vul paprika’s met de stoof van gisteren en maak een linzen-courgettechili en een salade van bosui en komkommer. De Zoon is er om half zes. We eten de boel op. Ik was af. De Vrouw gaat oppassen bij De Neven. Ik werk de webstek bij, zie een muziekdvd, lees en luister nog heel iets en ga dan slapen. Nog altijd wat opgejaagd en gespannen en gierende tinnitus, maar langzaam komt er ruimte in mijn hoofd. ’t Is allemaal wat.
Muziek vandaag: Chariots Of Fire (Vangelis), Soil Festivities (Vangelis), Night Rains (Janis Ian), The Crystal Fire (I Spy), The 24 Greatest Songs (Julio Iglesias), I’m The Man (Joe Jackson), Night And Day (Joe Jackson), Body And Soul (Joe Jackson), Blitzmash (Amsterdam Klezmer Band), de dvd die mee kwam met Second Album (Curved Air), Chronomonaut (Glass Hammer)

Donderdag 8 november:
De bus staat in de file, daarom ben ik een half uur later op de werkplek. Het betekent vandaag een race tegen de klok. Ik val van het een in het ander en weet alles maar net af te krijgen. Tussen de middag wandel ik wel door veld en bos en zon. Om kwart voor zes ben ik thuis. Ik ben enorm moe, sta wankel op mijn benen en merk dat ik me instabiel, opgejaagd en gespannen voel. De Vrouw serveert een stoofpot van schnitzel, koolraap en abrikozen. Best goed. Erbij een fikse salade. Ik was af en ga dan een ronde hardlopen. Die lukt goed. Thuis de webstek bijwerken, wat lezen (PROG = uit) en luisteren en dan toch heel op tijd naar bed.
Muziek vandaag: Stupid Dream (5.1 surround mix) (Porcupine Tree), Cinemage (Ryuichi Sakamoto)

Woensdag 7 november:
Geen wekker, toch om kwart over zeven op. Ik doe alvast wat werk voor de Kap. Kwart voor negen ben ik daar op kantoor. Na wat koffie ga ik er aan de slag en anderhalf uur later wandel ik via de biowinkel naar huis. Daar koffie, wat vinyl en een eenvoudige lunch met De Vrouw. Half twee ben ik bij het internetbedrijf dat Kunst-Zinnig-Brein helemaal AVG-bestendig gaat maken. Ank is er ook. Na afloop drinken we thee in de aanpalende galerie en bespreken we allerlei zaken. Even na vijf ben ik weer thuis. Ik warm de soep van gisteren op en vul die wat aan. We eten alles op en ik was het weinige af. Dan werk ik de webstek van Kunst-Zinnig-Brein bij en die van mezelf ook. Rond acht uur heb ik tijd en gelegenheid om wat te lezen en te luisteren tot het weer tien uur is.
Muziek vandaag: Beginnings (Steve Howe), The Steve Howe Album (Steve Howe), Eternal Wheel (Ozric Tentacles), Zappe Zappa (Pierrejean Gaucher)

Dinsdag 6 november:
Het belooft mooi weer te worden vandaag. Als ik op de werkplek kom, is het net een beetje licht. Daar weet ik weer veel te doen. Binnen. Tussen de middag wandel ik door het bos en de zon. Erna werk ik weer veel. Om kwart voor zes ben ik thuis en is het donker. Ook in huis. Wacht, De Vrouw appte dat ze weer aan de antibiotica zit omdat de wondroos weer heeft toegeslagen. Oei. Ze ligt dan ook in bed. Het betekent dat ik het avondeten ga maken. Ik ga gelijk aan de slag. Alles voor bamisoep is in huis. De Zoon is er om kwart voor zeven en dan kunnen we ook aan tafel. Mooi. De Vrouw eet een hapje mee, maar het lukt niet echt. Ik was af, breng afval naar de containers en dan is het bijna acht uur en ga ik nog een ronde hardlopen ook. Ik heb het nodig, merk ik. Mijn hoofd zit vol, ik heb het idee dat ik van alles moet, voel me opgejaagd, maak me zorgen om De Vrouw en Onze Vader en word er emotioneel van. Het lopen gaat nog redelijk ook. Thuis heb ik dan nog tijd en gelegenheid om wat te lezen en te luisteren totdat het wat na tienen is en ik De Vrouw vergezel in bed.
Muziek vandaag: In Flight (Damanek), Reinvention (Gryphon)

Maandag 5 november:
Het is niet meer zo heel koud. Op de werkplek is het aanvankelijk stil. Niet dat er niets te doen is; integendeel. Ook bel ik voor Onze Vader naar het Wmo-loket om een indicatie aan te vragen voor hulp bij het huishouden. Blijkt dat de eigen bijdrage toch nog naar inkomen is en mogelijk wel eens schrikbarend hoog kan zijn. Dan maar anders; wellicht dat onze eigen schoonmaakster nog een gaatje heeft of anders iemand weet.Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Ook in de middag ben ik lekker bezig. Ik kom weer aardig op orde en haal wat achterstallig werk in. Niet alles. Morgen verder. Op de terugweg haal ik in de platenwinkel Home Invasion, de weergave van de derde avond in the Royal Albert Hall van Steven Wilson in maart. Daar waren we bij. Half zes ben ik thuis. Ik lees de krant, warm het eten van gisteren en eergisteren op en eet. Dan was ik af, doe ik een en ander aan de webstek en hoor die nieuwe aanwinst. Mooi. De Vrouw is er om half negen. Bijkletsen en dan weer verder lezen tot het tien uur is.
Muziek vandaag: In Flight (Damanek), Home Invasion – In Concert at The Royal Albert Hall (Steven Wilson)

Zondag 4 november:
Kwart voor acht ben ik op. Koffie, webstek en wat zaken voor Onze Vader uitzoeken. Ook lees ik het zeer vermakelijke boek van Eric Idle uit. Nog meer koffie met De Vrouw. En vinyl draaien. De Zoon is er om een uur voor een lunch. Aansluitend wandelen we gedrieën naar een klerenwinkel om met De Zoon wat wintergoed te bekijken. Zowaar, hij kijkt. En koopt. Dan gaat hij weer naar huis. Ik ga wat lezen in de PROG die donderdag binnen kwam, hoor wat vinyl en eind van de middag bel ik Onze Vader. Ik vertel over de mail die ik hem vanmorgen heb gestuurd. Die heeft hij nog niet gezien. Niet erg; ik leg uit hoe hij hulp bij het huishouden kan aanvragen via de Wmo bij de gemeente. We spreken af dat ik morgen ga bellen om een afspraak bij hem thuis te maken. Ik merk dat hij het waardeert. Hij is nog wat overrompeld door zijn verminderde zicht en moet erg wennen aan een nieuwe manier van kijken en ervaren. In de praktijk loopt hij tegen veel dingen aan; aan de andere kant redt hij het nog steeds. We hebben snel weer contact. Dan ga ik eten maken. De boerenkoolschotel, is dat goed? Ook komt er een salade bij van bosui, komkommer, tomaat en augurk, plus het restant van de fruitsalade van gisteren. We tafelen uitgebreid na, dan was ik af en heb ik nog een uurtje of wat om te lezen en te luisteren tot het tien uur is en het weekend voorbij.
Muziek vandaag: async (Ryuichi Sakamoto), Warp (Jon Balke), Country Airs (Rick Wakeman), The Luxury Gap (Heaven 17), Take It From The Boys (Marcia Hines), Hai Hai (Roger Hodgson), Atavachron (Allan Holdsworth), Sand (Allan Holdsworth), Whitney Houston (Whitney Houston), Coma Divine (Porcupine Tree), Earth (Vangelis)

Zaterdag 3 november:
Kwart over zeven wakker. Redelijk goed geslapen. Acht uur loop ik mijn ronde hard. Het is heel koud, maar daar merk ik niet veel van. Het lopen gaat aardig goed. Koffie met De Vrouw en wat vinyl draaien. Vervolgens fiets ik naar de slager, biowinkel en twee supermarkten. De Zoon is er na half twee. Ik heb dan brood bij de Turkse bakker op de hoek gehaald. Na het eten gaan De Zoon en De Vrouw een auto schoonmaken. Ik wandel naar de markt voor allerlei fruit en heb dan nog een stukje van de middag om wat te ontspannen. De Vrouw is terug om kwart voor vijf. Nog even lezen en dan ga ik eten maken. Eerst de salade van bosui, komkommer, tomaat en walnoot, dan pastinaken koken en die vervolgens opbakken met rode ui en een roomsaus, ondertussen de kipbeenham braden en een fruitsalade van aardbei, braam en framboos maken. Half zeven zitten we aan tafel en eten we de boel niet helemaal op. Ik was af en breng afval naar de container. Dan werk ik de webstek bij en zie ik een concertfilm. Uiteindelijk lees ik nog heel even voordat ik nog voor elf uur in bed lig.
Muziek vandaag: het derde plaatje van de set Between The Silence (Travis & Fripp), There’s A Whole Lot Of Love (Guys ‘n’ Dolls), Together (Guys ‘n’ Dolls), Music inspired by Lord Of The Rings (Bo Hansson), Moviestar (Harpo), Culcha Vulcha (Snarky Puppy), Phileas Band (Pierrejean Gaucher), de bluray die mee kwam met de set Meltdown – Live in Mexico (King Crimson)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment