bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-11-2018

B-log: 17 t/m 23 november 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 20:30

Vrijdag 23 november: Mosae Zappa festival, Heerlen
Half acht op. Koffie, laatste dingen voor de Kap deze week. Ik fiets naar de supermarkt aan het kanaal voor wat laatste boodschappen. Dan thuis lunch met De Vrouw. Even voor half twee wandel ik naar het station. De Vrouw blijft thuis. De reis verloopt zeer voorspoedig en om kwart voor vijf ben ik in het centrum van Heerlen. Hotelkamer hoogst aangenaam. Even installeren. Dan wandel ik een rondje en al snel zie ik Clint en Luuk hun hotel ingaan. We spreken af in de naastgelegen Ierse pub. Daar drinken we iets en praten we bij. Dan gaan we in het nabijgelegen Indiaas restaurant curry eten. Ook leuk. Aan de tafel naast ons zit de band Gabba Zappa Hey! met Tim en Chantal. Niet veel later zijn Jean-Paul, Jessica en Hasi ook in het pand. Om half negen staan we even verderop in het café Bluff. Daar nog veel meer bekenden. Ute en Olav, Marco en Helen, Sjon en Anita, fotograaf Fred, Lilo en zoon, noem ze allemaal maar op. Een uurtje later opent Gabba Zappa Hey! de preparty van het festival Mosae Zappa. Het geluid is hard, dus oordoppen in. De band heeft nu alle gelegenheid om het materiaal te spelen en tussendoor is er ook tijd (‘rust’ is niet het goede woord) voor grappen en grollen. Aan het eind moet de band een paar keer terugkomen en omdat alle repertoire is gespeeld, krijgen we enkele stukken gewoon nog een keer. Niet erg. Kwart over elf is het afgelopen en ik loop de paar honderd meter naar het hotel om daar proberen te slapen.
Muziek vandaag: The Extinction Suite (Steve Jansen), Janis Joplin’s Greatest Hits (Janis Joplin), International (Udo Jürgens), Weir Keeper’s Tale (Wilson & Wakeman)

Donderdag 22 november:
Ik slaap onrustig. Goh. Toch op tijd op en alles gaat goed. Op de werkplek kan ik wederom veel doen. Tussendoor appverkeer van De Vrouw. Ze is wat meer op, doet de was, maakt soep voor zichzelf. Dat klinkt wel beter. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag doe ik ook weer van alles wat moet en ik ga opnieuw een uurtje eerder weg. Half vijf thuis. Het gaat inderdaad iets beter met De Vrouw, maar ze kan nauwelijks staan en is snel doodmoe. Ik haal medicijnen voor haar bij de apotheek en ga dan eten maken. Een salade van bosui, komkommer, tomaat en kaki. Een groentebakschotel van oesterzwam, rode ui, courgette en paprika. Een lamsfiletlap. Zowaar, De Vrouw eet ervan. Niet veel. Ik was af en ga dan mijn ronde hardlopen. Het gaat heel goed. Mijn hoofd raakt niet echt leeg, maar het is fijn lopen. Thuis lees ik in Heroes (Stephen Fry) en luister ik. Iets na tienen is het welletjes en kruip ik naast De Vrouw in bed.
Muziek vandaag: Proxy (The Tangent), het eerste plaatje van Raindances – The Transatlantic Recordings 1973-1975 (Gryphon)

Woensdag 21 november:
Geen wekker. Kwart over zeven wakker en op. De Vrouw slaapt nog. Koffie en de mail van de Kap controleren. Half negen wandel ik naar kantoor. Daar doe ik niet eens veel; ik ben met drie kwartier ook weer weg. Ik wandel via slager en biowinkel en apotheek. Half elf weer thuis. De Vrouw is redelijk wakker; ze drinkt zelfs koffie. Dan neemt ze de eerste medicatie van haar kuur en dat vreet energie en alles. Ze eet een boterham mee. Ik was af en breng afval naar de containers. In de middag doe ik nog een paar werkzaamheden, niet veel. Ook ik heb wat tijd voor mezelf nodig. Rond vijven ga ik avondeten maken. Heel moeilijk is het niet: ik schuif een schotel met restant aardappelpompoenandijviestoemp van gisteren in de oven, maak een cranberrycompote en bak biefstukjes. Zowaar, De Vrouw eet er iets van mee. Het cranberrysap dat ik heb gekocht is echt heel zuur. De rest smaakt prima, maar toch komt het niet helemaal op. Ik was af en breng weer afval naar containers. Dan gaat De Vrouw weer naar bed. Ik werk de webstek bij, maak mail aan Onze Vader. Ik lees het boekje van Dorrestijn uit en luister wat tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Piano Odyssey (Rick Wakeman), Greatest Hits – Volume 1 & Volume 2 (Billy Joel), Short Stories (Jon & Vangelis), The Friends Of Mr Cairo (Jon & Vangelis), Private Collection (Jon & Vangelis), Music from the film Scream For Help (John Paul Jones), Merry Christmas, Mr Lawrence (Ryuichi Sakamoto), Friendship (Rikard Sjöblom’s Gungfly), Vier (Perfect Beings)

Dinsdag 20 november:
De Vrouw sliep onrustig. Ik dus ook. Toch sta ik goed op. Opnieuw is het goed koud vandaag en er staat bovendien een stevige wind. Op de werkplek weet ik een enorme inhaalslag te maken. Eind van de ochtend bericht De Vrouw dat het echt niet goed gaat. Ze is heel beroerd en heeft bijna zwarte urine. De Zoon is het spul naar de huisarts aan het brengen voor onderzoek. Tussen de middag wandel ik door het bos. In de middag werk ik nog meer achterstallig spul weg. Ik organiseer dat ik een uur eerder naar huis ga. Half vijf ben ik daar. In de drogisterij koop ik een thermometer en die test De Vrouw gelijk uit. Dik negendertig. O. Ondertussen heeft ze contact met de huisarts: het is vermoedelijk toch een fikse blaasontsteking, maar de urine gaat voor de zekerheid ook naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. O. Ik probeer medicatie bij de apotheek te halen, maar tot twee maal toe is er geen recept aangekomen. O. Ik maak avondeten: een stoempje van aardappel, flespompoen en andijvie, monteer een salade van bosui, komkommer, tomaten en buffelmozarella, plus bak varkensfiletlapjes. Voor De Zoon en mijzelf, want De Vrouw kan niets eten. Haar temperatuur is inmiddels veertig en nog wat. O. De Zoon is er iets voor half zeven en we eten getweeën. Dan was ik af en ga ik een ronde hardlopen door de duisternis en de lichte regen. Het is flink koud en de wind snijdt. Zo lang ik blijf rennen, is het niet erg. Het lukt me goed. Thuis kan ik nog twee uurtjes de webstek bijwerken (met foto’s van dinsdagavond 30 oktober uit de Theaterzaal Gigant door Douwe Wits!), lezen en luisteren en dan is het tien uur geweest.
Muziek vandaag: Three Cheers (For The Broken-Hearted) (Glass Hammer), Proxy (The Tangent)

Maandag 19 november:
Kou en regen. Toe maar. Op de werkplek kan ik wederom veel doen. De achterstand inhalen, bijvoorbeeld. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en lichte regen. In de middag is de achterstand nog niet helemaal weg. Kwart voor zes ben ik thuis. De Vrouw is weer aan het werk. Ik maak eenvoudig avondeten. Bosui bakken, paprika erbij, restant groene kool, eieren, garam massala, roeren maar, parmesan eroverheen en opdienen. Opeten is ook een optie. De afwas is niet groot. Ik werk de webstek bij, lees en luister. De Vrouw is er tegen negenen. Ik ben dan druk lezende in Het complete anti-hondenboek (Hans Dorrestijn). De Vrouw heeft veel pijn overal en loopt goed krom. Ze is niet in orde en gaat zo ongeveer gelijk naar bed. Ik blijf nog drie kwartier zitten, maar even over tien slaap ik.
Muziek vandaag: Proxy (The Tangent), Yesterday And Today – A 50th Anniversary Tribute To Yes (allerlei), Lightbulb Sun (Porcupine Tree)

s

Zondag 18 november:
Acht uur op. Koffie, webstek, foto’s. Meer koffie met De Vrouw. Even na elf komt Heidi binnen. Weer koffie. De Vrouw gaat met haar naar een wintermarkt. De Zoon is er om half een. Getweeën lunchen we. Ik was af, stofzuig, doe de was en ontspan dan door van alles te lezen en te luisteren. Zo komt De groene stad (Redmond O’Hanlon) ook uit. Nu weer verder met de Arbeidsvitaminen (Martin Bril & Dirk van Weelden). De Vrouw laat weten dat ze in de stad blijft eten. Ik eet ook in de stad; ik woon daar tenslotte. Een eenvoudige dis maak ik: oesterzwammen, bosui, courgette en paprika bakken en dan parmesan eroverheen. Het smaakt prima. Na de kleine afwas ga ik mijn ronde hardlopen. Het is koud, maar doordat ik hardloop, merk ik dat niet. Thuis nog verder lezen en luisteren. De Vrouw is er halverwege de avond. Die Arbeidsvitaminen lees ik uit. Ik ga om tien uur slapen.
Muziek vandaag: Sylvian/Czukay (David Sylvian & Holger Czukay), Aqualung (Jethro Tull), Songs From The Wood (Jethro Tull), Negative Toe (Camembert), Moonchild – A Deep Journey Into The Poetry And Music Of Greg Lake (Annie Barbazza & Max Repetti), Phantom Speaker (State Of Monc), Hidden Details (Soft Machine), Pig Views (Regal Worm), The Yumyum Tree (Ozric Tentacles)

Zaterdag 17 november:
Geen wekker. Half zeven wakker. Ik heb om negen uur een bus naar Arnhem. Ik open een gebouw en maak een zaal leeg van stoelen en tafels. Een collega komt ook binnen. Kwart voor elf is een theatergezelschap aanwezig. Zij bouwen op; ik doe allerlei andere werkzaamheden en zet catering klaar. Vanaf twee uur inloop van veel collega’s. Half uur later begint voorstelling Lastige ouders, die indrukwekkend is. Veel vragen na afloop. Ik haal de bus van kwart voor vijf en ben rond half zes thuis. Eten van gisteren opwarmen, afwassen, afval naar de container, alle spullen bij elkaar zoeken en klaar voor vertrek. Maar waar is de schuursleutel? Niet op de vaste plek. Ik probeer De Vrouw te bellen die ergens in het centrum met De Zoon zit te eten. Geen contact. Dan met de bus. Het is al bijna half acht. Het lukt. Een kwartier voor aanvang ben ik in een grote achterkamer in een huis in een buitenwijk. Niet alleen gitaarkwartret Granada speelt; Bas, Willem en ik ook ook. We kunnen drie sets doen; dat is mooi ruim. Er is een man of vijfentwintig aan publiek; dat is ruim mooi. Veel goede reacties. Heel even napraten, dan de bus naar huis. Daar ben ik rond twaalf uur. Mooie dag, maar intensief. Ik ben kapot.
Muziek vandaag: Warp (Jon Balke)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment