bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

30-11-2018

B-log: 1 t/m 7 december 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 20:02

Vrijdag 7 december:
Half zeven wakker en op. Koffie. Al snel de werklaptop open. Er ligt van alles en ik doe van alles. Koffie met De Vrouw. We horen vinyl. Zwager komt eind van de ochtend met twee Neven even koffie drinken. Dan werk ik weer even verder. We lunchen eenvoudig. Na de kleine afwas fietsen we naar een winkelcentrum in een buitenwijk. Daar is een hoorwinkel. Ik laat mijn gehoorbeschermers schoonmaken en controleren (of ze nog wel goed dempen). Ook laat ik mijn gehoor wat uitgebreider onderzoeken. Er is wel reden tot zorg: in vergelijking met het vorige onderzoek (zes jaar geleden) is het harder achteruit gegaan dan zou moeten. Ik krijg een adviesbrief voor de KNO-arts mee. Die leveren we in bij de huisarts, even verderop. Maandag gaat de brief als een doorverwijzing van de huisarts naar de KNO-arts en dan krijg ik later een oproep voor een consult. Oké. We doen boodschappen bij een supermarkt en fietsen dan met tegenwind door de regen terug naar huis. Daar rond ik wat werkzaamheden af. Ik klap de laptop dicht en lees iets in de PROG die gisteren binnen kwam. Rond zes uur fietsen we naar een restaurant aan de rand van het centrum. We eten oesters en krijgen vervolgens een verrassingsmenu. Allemaal zeer puik voedsel, mooi bereid, zeer smaakvol en toch geen exclusieve gekkigheid. Zelfs het bedrag dat ik moet afrekenen om kwart voor tien valt mee. Buiten is eindelijk het droog (ook mooi meegenomen) en thuis lees en luister ik nog drie kwartier voordat ik ga slapen.
Muziek vandaag: Corridor (Steve Jansen), het eerste plaatje uit de set Between The Silence (Travis & Fripp), The Book Of Romance And Dust (Exit North), The Young Person’s Guide To King Crimson (King Crimson), Three Of A Perfect Pair (King Crimson), Sleepless (12″ single) (King Crimson), Rhapsody – Sun Plaza Hall, Tokyo – May 3, 1984 (King Crimson), Riverhead (Ulver)

Donderdag 6 december:
En weer wat beter geslapen. Op de werkplek weer van alles, maar ik kom er niet goed toe. Wel veel ander gedoe. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en lichte regen. Ook in de middag van alles, maar ik kom er weer niet goed toe. Morgen verder. Kwart voor zes thuis. De Vrouw is aan het oppassen. Ik maak eten voor mijzelve: ik bak kastanjechampignons, bosui en paprika erbij en dan een fikse hoeveelheid veldsla. Peper, zout en uiteindelijk kaas eroverheen. Goede hap. De afwas is klein en ondanks de lichte motregen ga ik hardlopen. Halverwege valt het flink tegen, omdat ik nogal straffe tegenwind heb. Maar ik red mijn gebruikelijke afstand en het laatste stukje heb ik de wind weer mee. Thuis lezen en luisteren en dan iets na tien uur weer slapen. Ik ben onrustig, kan me moeilijk concentreren, ben heel snel afgeleid en voel me gespannen.
Muziek vandaag: Platform One (The Wrong Object featuring Annie Whitehead & Harry Beckett), Manifesto Of An Alchemist (Roine Stolt’s The Flower King)

Woensdag 5 december:
Pas om half acht wakker. Niet eens slecht geslapen. Koffie en dan naar de Kap. Daar begin ik met het uitwerken van mijn interview van afgelopen vrijdag. Tussendoor doe ik ook nog een fotosessie voor een andere afdeling. Via de biowinkel naar huis. Daar is De Vrouw vandaag weg; ze is weer wat aan het werk. Ik ga ook aan het werk, lunch tussendoor en wandel nog even het centrum in voor wat sinterklaasboodschappen. Thuis verder met werk. De Vrouw is er rond half vijf. We pakken cadeaus uit en horen vinyl. Een uurtje later ga ik avondeten maken. Niet ingewikkeld: ik warm de schotel van gisterenavond op, bak er spiegeleieren bij en maak een ferme fruitsalade van ananas, peer, framboos en blauwe bes. Dat eten we allemaal op. Ik was af en breng afval naar de container. Ten slotte neem ik de tijd om de webstek bij te werken en te lezen en te luisteren.
Muziek vandaag: Sea Airs (Rick Wakeman), Disque Debs International Volume 1 – An Island Story: Biguine, Afro Latin & Musique Antillaise 1960-1972 (allerlei), Starless And Bible Black (King Crimson), Red (King Crimson), New World Live (Dave Kerzner), Silhouettes (Klaus Schulze)

Dinsdag 4 december:
Wederom slaap ik niet goed. Toch sta ik op. Op de werkplek lekker veel. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Ook in de middag veel. Geeft niet; donderdag verder. Half zes ben ik thuis. We eten op tijd; De Zoon is er ook. Kwart over zes is de afwas gedaan en stappen we op de fiets. In het rouwcentrum even verderop condoleren we de familie van de buurvrouw van enige huizen verder op de galerij en ontmoeten we wat andere buren. Kwart voor acht zijn we ook weer terug. Het is koud buiten, maar ik ga toch nog een ronde hardlopen. Het gaat best lekker. Eigenlijk is het voorbij voordat ik er erg in heb. Thuis nog heel even lezen en luisteren en dan ga ik iets na tien uur slapen. Vandaag is Frank Zappa een kwart eeuw dood.
Muziek vandaag: Who Needs Pyjamas? (Deckchair Poets), Book Of Romance And Dust (Exit North)

Maandag 3 december:
Echt slecht geslapen. Toch maar op. Dan gaat het. Het is nat buiten. Bij de bushalte heb ik heel plots een loei van een angstaanval, eerder vanmorgen had ik al het voorgevoel dat er iets heel ergs te gebeuren staat. Dan gaat het. Ik mag de hele dag op de werkplek aan het werk. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en lichte regen. Om half zes weer thuis. De Vrouw heeft een halve dag gewerkt en het ging zo goed, dat ze er hernieuwde energie van krijgt. Mooi. Ze serveert een schotel van kalfsmerquez, spek, pompoen en spruiten. Zeer smakelijk. We praten mooi bij. Ik was af en heel op tijd ga ik de webstek bijwerken en lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Hemispheres – 40th Anniversary Edition (Rush), Disques Debs International Volume 1 – An Island Story: Biguine, Afro Latin & Musique Antillaise 1960-1972 (allerlei)

Zondag 2 december:
Pas om acht uur wakker. Koffie. Later op de ochtend meer koffie met De Vrouw en wat vinyl. De Zoon is er om kwart over een voor lunch. Afwasje. Vinyl. Ik bedenk me: Nu ben ik wat uitgerust en heb ik zin om iets te gaan doen en nu is het weekend bijna afgelopen. Even voor vier wandelen we naar het Art café Sam Sam. Daar opent Peter de nieuwe fotoexpositie van Cees. Er hangt weer heel mooi werk. We kennen zijn stijl, die heeft hij verder uitgediept. Maar echt verrassend nieuw vind ik het niet. Toch een paar topfoto’s aan de muur daar. Het is niet zo heel druk. Ik vind het leuk sommige mensen weer even te zien en te spreken, maar als de muziek begint te spelen, merk ik een gevoel van ongemakkelijkheid en een beklemmend soort angst. Gelukkig heeft De Vrouw het ook wel gezien en om kwart over vijf zijn we weer terug. Ik maak een ferme salade van bosui, komkommer, koolrabi, tomaat en rucola. Voorts bak ik aardappeltjes en een varkenshaas. Dat eten we op. Na de afwas ga ik hardlopen. De regen van vandaag is voorbij, de temperatuur is hoogst aangenaam en de wind ik fiks. Zo gemakkelijk als ik eergisteren liep, zo lastig gaat het nu. Niet erg, want ik red het goed. Thuis werk ik de webstek bij en lees en luister ik tot het nog geen tien uur is.
Muziek vandaag: het vijfde en zesde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Lizard (King Crimson), Islands (King Crimson), True Stories – The Complete Soundtrack (David Byrne), Larks’ Tongues In Aspic (King Crimson), Friendship (Rikard Sjöblom’s Gungfly), Ocean Sounds (iamthemorning)

Zaterdag 1 december:
Pas om half acht wakker en het duurt even voordat ik echt wakker ben. Koffie, klussen, de was. Dan koffie met De Vrouw, plus wat vinyl. Halverwege de morgen wandel in naar de bioslager en biowinkel voor ruime boodschappen. Vervolgens naar de markt voor vis en fruit. De Zoon komt om een uur mee lunchen. Erna was ik af en dan fiets ik naar Onze Vader. Hij is opgewekt. Gisteren is zijn leeshulpapparaat bezorgd en geïnstalleerd en ik krijg een uitgebreide demonstratie. Toch zal hij nog een andere manier van kijken moeten leren, want daar waar hij op focust, dat is juist niet scherp en ziet hij niet. Verder vertelt hij dat hij veel gedoe en geregel heeft. Op zich niets ernstigs, maar hij merkt dat het hem meer tijd en energie kost dan voorheen en dat maakt hem ook eerder moe. En natuurlijk mist hij zijn auto; hij is nu minder gemakkelijk bij vrienden en familie die verder weg woont en dus mist hij het contact. Ik luister vooral naar hem en stel wat vragen, wat maakt dat hij al snel weer op zijn prachtige praatstoel zit. Half vijf neem ik afscheid. Thuis even bijpraten en dan ga ik avondeten maken. Op zich niet moeilijk: ik warm de schotels van gisteren en eergisteren op. Daarnaast maak ik een salade van het restje van gisteren, aangevuld met komkommer, peer, framboos en blauwe bes. Ten slotte bak ik kogelbiefstukken. Het geheel eten we op. Dan was ik af en kan ik de webstek bijwerken, lezen en luizeren.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Tapestry (Carole King), In The Court Of The Crimson King (King Crimson), In The Wake Of Poseidon (King Crimson), True Stories – The Complete Soundtrack (David Byrne), Gleb Kolyadin (Gleb Kolyadin), The Sun Will Dance In Its Twilight Hour (Wilson & Wakeman)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment