bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

07-12-2018

B-log: 8 t/m 14 december 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 21:59

Vrijdag 14 december:
Kwart voor zeven wakker en op. Al vroeg heb ik wat werkzaamheden voor de Kap gedaan; om half negen wandel ik naar het kantoor. Daar heb ik overleg, schrijf ik verder, help ik mee met allerlei. Even na elf uur wandel ik naar huis. De Vrouw gaat net de deur uit voor een lunchafspraak. Ik ga verder met mijn schrijfwerk van vanmorgen en lunch. Na de afwas fiets ik naar een supermarkt en daarna haal ik het groentepakket op. De Vrouw is weer thuis. Ik sleep de kerstboom naar de woonkamer en monteer de lampjes erin. Zo, mijn kerstklus zit er weer op voor dit jaar. Even na vijf uur ga ik avondeten maken. Tofu bakken, ui erbij, knoflook, peper, paprika, postelein, fikse schep currypasta Madras en een blik tomatenblokjes. Mie koken. Salade van bosui, komkommer, augurk en peer. De Zoon is er iets voor zes. We eten alles op. Ik was af en ga vervolgens hardlopen. Het is erg koud buiten, maar ik loop mezelf al snel warm. Thuis werk ik de webstek bij; vervolgens lees en luister ik nog iets. Half elf.
Muziek vandaag: Thursday Afternoon (Brian Eno), Chance (Manfred Mann’s Earth Band), Market Square Heroes (12″ single) (Marillion), Script For A Jester’s Tear (Marillion), Fugazi (Marillion), Stars Die – The Delerium Years 1991-1997 (Porcupine Tree)

Donderdag 13 december:
Lange dag. Toch ben ik heel vroeg op de werkplek. Zo heb ik wat ‘extra gewerkte uren’ die ik rond de kerstdagen kan opnemen. Ook fijn. Vanmorgen kan ik in alle rust veel doen. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en felle zon. In de middag ook veel. Vanavond een ontmoetingsavond met cliënten. Ook leuk. Nieuwe gezichten, vertrouwde mensen en ook een paar enthousiaste begeleiders waar we wat aan hebben. Collega zet me iets voor half tien af in Beekbergen; de bus komt vijf minuten later. Kwart voor tien ben ik thuis. Even bijkletsen met De Vrouw. Ze vraagt hoe het was en valt vervolgens op de bank in slaap, haha. Ik ben ook moe en ga naar bed.
Muziek vandaag: geen.

Woensdag 12 december:
Pas om half acht op. Om negen uur ben ik op de werkplek hier in Apeldoorn. Ik doe er zowaar ook nog wat, maar schiet niet echt op. Vrijdag verder. Half elf wandel ik via de biowinkel naar huis. Daar koffie en vinyl met De Vrouw. Dan een lunch. De Vrouw gaat om twee uur naar het werk. Een half uur later fiets ik naar een plein waar kerstbomen te koop zijn. Ze zijn ingepakt in een netje, dus ik kan niet zien of het wat is, maar neem de gok. De opbrengst gaat naar een goed doel, al ken ik het goede doel niet. Thuis zet ik de boom op het balkon om wat op te warmen. Dan kan hij vrijdag naar binnen. Als ik het netje weg knip, zie ik dat de onderkant nogal bruin is, dus dat wordt nog wat. Kwart voor vijf ga ik een ronde hardlopen. Het gaat redelijk soepel. Als ik thuis kom, is het echt donker. Ik maak eenvoudig avondeten: kikkererwtenpasta koken, ondertussen ui snijden, puntparika en kastanjechampignons. Pasta afgieten en in vergiet laten zitten, in de pan ui champignons bakken, ui erbij, paprika, peper, zout, Italiaanse kruiden. Pasta erdoorheen, goed doorwarmen. Dan op een bord, parmesan eroverheen en binnen twaalf minuten klaar. De afwas is heel klein. Ik werk de webstek bij en ga dan lezen en luisteren. De Vrouw is er om acht uur en ik ga om tien uur slapen.
Muziek vandaag: Thursday Afternoon (Brian Eno), Origami (Fay Lovsky), Birds Of Fire (Mahavishnu Orchestra), All Time Greatest Hits (Mama’s & Papa’s), Masannah (P-I Man & Emre Buku), Solar Fire (Manfred Mann’s Earth Band), Disque Debs volume 1 (allerlei), From The Trees (Peter Hammill), If (Glass Hammer), Manifesto Of An Alchemist (Roine Stolt’s The Flower King)

Dinsdag 11 december:
Heel stuk beter vandaag. Beter dan wat? Ja, geen idee. Ik houd het niet bij. Of wacht, dat doe ik juist wel. Op de werkplek van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag een grote eindejaarsbijeenkomst met allerlei collega’s van een grote afdeling waarvoor ik nogal wat klussen doe. Mooie ploeg bij elkaar. Om half zes weer thuis. De Vrouw serveert een soep van wortel en knolselderij. De Zoon helpt mee opeten, maar dat lukt niet. Tweede gerecht is het restant van de lasagne van eergisteren. De afwas is nog te overzien en aansluitend breng ik afval naar de containers. Dan heb ik nog ruim tijd om te lezen en te luisteren. Nog voor half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: A Life In Yes – A Tribute To Chris Squire (allerlei), Hemispheres (40th Anniversary Deluxe Edition) (Rush)

Maandag 10 december:
Het lijkt allemaal best oké, vanmorgen. Dat de stadsbus op het Willemsplein in Arnhem hard langs een ander perronnetje voorbijrijdt, kan me niet eens veel schelen. Grapje, zeker. Op de werkplek is het rustig en kan ik veel doen. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. In de middag ook veel. Half zes ben ik thuis. Ik maak snel avondeten voor mijzelf: spaghetti koken en afgieten, kastanjechampignons bakken, uitje erbij, spitskool, peper, zout, oregano, pasta erbij, parmesan erover en eten maar. Ondertussen lees ik de krant. De afwas is snel klaar en zo om kwart voor zeven loop ik mijn ronde hard. Het gaat redelijk soepel. Op de laatste honderd meter vallen er druppels en als ik op de galerij kom, regent het stort. O? Ik werk de webstek bij en lees en luister. De Vrouw is er om half negen. Wat bijpraten en ik ga op tijd naar bed.
Muziek vandaag: A Life In Yes – A Tribute To Chris Squire (allerlei), From The Trees (Peter Hammill)

Zondag 9 december:
Kwart voor acht wakker en op. Ik wil gaan hardlopen, maar buiten regent het waarlijk stort. Dan maar douchen en koffie en lezen en luisteren. Ook doe ik werkzaamheden voor de Kap. De Vrouw is eind van de ochtend wakker. De Zoon is er om een uur voor de lunch. Ik doe allerlei klussen in huis: afwas, was, stofzuigen. Ook werk ik de webstek van Kunst-Zinnig-Brein bij. We horen allerlei vinyl. Rond vijf uur ga ik avondeten maken. Een lasagne is lang geleden. Deze lukt uitstekend. Rundergehakt, uien, knoflook, paprika, peper, snijbiet, tomaten, dat gaat erin. Ik kies voor een smalle, maar hogere schaal, waardoor ik niet alleen meer lagen pasta kan maken, maar ook een boel saus kwijt. Vijfendertig minuten in de oven, toe maar. Verder geen gedoe: er is nog veel salade van gisteren over. De schaal met lasagne gaat nog niet half op. Denk dat ik morgen een makkie met koken heb en De Vrouw overmorgen ook. De afwas is niet groot, maar de keukenpoetsklus wel (oven, afzuigkaproosters). Ik werk de webstek nog bij en lees de PROG uit en luister. Tien uur maar weer.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de set Between The Silence (Travis & Fripp), Hommage à Eberhard Weber (allerlei), Andando El Tiempo (Carla Bley, Andy Sheppard & Steve Swallow), Introspection 1&2 (Thijs van Leer), Grands Succès (Gérard Lenorman), Running In The Family (Level 42), Van Voor De Zomer (Robert Long), The Very Best Of (Trini Lopez), Recordings (Porcupine Tree), het plaatje dat met de PROG mee kwam, Ride The Tiger (Greg Lake & Geoff Downes)

Zaterdag 8 december:
Kwart voor acht op. Koffie. Meer koffie met De Vrouw. En vinyl. Halverwege de ochtend wandel ik door de lichte regen naar de bioslager en winkel. Op de terugweg is het redelijk droog. Dan loop ik door naar de markt voor allerlei fruit en naar een bakker voor brood. Nog meer koffie met De Vrouw. En vinyl. De Zoon is er om half twee voor een lunch. Na de afwas wandelen De Vrouw en ik naar een boekwinkel waar een presentatie is van verschillende ontwerpen voor een nieuw Marktplein. We mogen meepraten door op een van de vier ontwerpen te stemmen. Het is er redelijk druk. Snel weer terug naar huis. Daar nog wat vinyl. De Vrouw pakt twee dozen met kerstzooi uit. Ik ga avondeten maken. Salade van bosui, komkommer, koolrabi, tomaat, ananas en blauwe bes. Witlof met ham en kaas uit de oven. Lamsshoarma met knoflookyoghurtmayo. De boel smaakt. Ik was af. Daarna wil ik gaan hardlopen, maar het regent fiks en het ziet er niet naar uit dat het op korte termijn ophoudt. Morgenochtend vroeg misschien? Ik lees de krant, werk de webstek bij en ga dan lezen en luisteren tot na half elf.
Muziek vandaag: het tweede plaatje uit de set Between The Silence (Travis & Fripp), Live – The Road (The Kinks), Sugar Baby Kisses (Mac & Katie Kissoon), Spooky Lady’s Sideshow (Kris Kristofferson & Band), Greg Lake (Greg Lake), Manoeuvres (Greg Lake), Western Party And Square Dance (James Last), het vierde concert uit de doos Halloween ’77 (Frank Zappa), Paper Monkeys (Ozric Tentacles), The Sun Will Dance In Its Twilight Hour (Wilson & Wakeman)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment