bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

14-12-2018

B-log: 15 t/m 21 december 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 20:03Vrijdag 21 december:
Kwart voor zeven wakker en op. Koffie. Half acht heb ik de werklaptop open en ga ik aan de slag. Er is veel en ik doe veel, maar wel in een heel rustig tempo. Koffie met De Vrouw. We horen vinyl. Eind van de morgen wandel ik naar de slager en super (ik ga niet meer zeggen dat het bio is, want ondertussen koop en eet ik bijna niks anders meer). Het regent licht. Thuis koffie met De Vrouw en een lunch met het soepje van dinsdag en brood en kazen. Ik was af en fiets door de vlagende regen om het groentepakket op te halen. Snel ben ik weer terug. Thuis werk ik nog het een en ander af en na half vijf doe ik de werklaptop dicht en de werktelefoon uit. Even de krant lezen. Dan avondeten maken. De boerenkoolschotel van eergisteren vul ik aan met boerenkool en peper. Ik maak een salade van bosui, komkommer, tomaat en peer. Ten slotte bak ik kastanjechampignons, verscheidene andere paddenstoelen, ui en veldsla. Ik zet alles op tafel en we eten het op. De afwas is niet eens groot. Ik lees verder in het intrigerende boek van Murakami (dat is net zoiets als een ronde cirkel). Ook werk ik de webstek bij en luister ik. Half elf is het weer fijn geweest.
Muziek vandaag: Le Voyage De Sahar (Anouar Brahem), Piano Odyssey (Rick Wakeman), The Sun Will Dance In Its Twilight Hour (Wilson & Wakeman), Travels (Pat Metheny Group), The Falcon And The Snow Man – Original Motion Picture Soundtrack (Pat Metheny Group), First Circle (Pat Metheny Group), Still Life (Talking) (Pat Metheny Group), Spacelines (Nodens Ictus), Metanoia (Porcupine Tree), … and I know… (We Are Kin)Donderdag 20 december:
Weer geen wekker. Vandaag werk ik niet. Nou ja. Om acht uur heb ik een controle gedaan op mijn artikel dat ik gisterenmorgen naar de krant heb gestuurd. Er ontbreekt wat aan de proefdruk die binnen is en dat corrigeer ik nu. Net op tijd. Het moest voor negen uur gedaan. Koffie. De Vrouw is ook op tijd wakker. We horen vinyl. Eind van de ochtend wandelen we naar de biomarkt enkele straten verderop. We kopen brood en mooie kazen. Dan weer terug. Daar koffie en lunch. De lunch bestaat uit brood en mooie kazen. Ik was af en breng afval naar de containers. Dan doe ik nog wat aan de webstek. Ook lees en luister ik. Kwart voor vier wandel ik naar een Indonesisch kookcomplex een straat verderop. Daar tref ik allerlei collega’s van de Kap. We krijgen een workshop: in groepjes bereiden we allerlei gerechten voor een uitgebreide rijsttafel. Ik maak het nagerecht: de pannacotta met mango. Leuk, want ik wil rond Kerst ook pannacotta maken en ik heb nog nooit met gelatine gewerkt. Het stelt geen bal voor. Het eindresultaat van de kookworkshop is uitstekend! Tussendoor veel ruimte voor uitwisseling en informeel gesprek. Ik maak veel filmopnames, zodat ik de komende dagen kan oefenen met monteren. Even het geleerde van gisteren in de praktijk brengen. Iets voor negen uur ben ik weer thuis. Daar de webstek bijwerken en wat lezen en luisteren en rond half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Le Pas Du Chat Noir (Anouar Brahem), 80/81 (Pat Metheny), As Falls Wichita, So Falls Wichita Falls (Pat Metheny & Lyle Mays), Offramp (Pat Metheny Group), Photos Of Ghosts (Premiata Forneria Marconi), Benja (Amsterdam Klezmer Band), The Height Of The Reeds (Arve Henriksen), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)

Indonesische rijsttafel (zonder rijst)
Pannacotta met mango en spekkoek

Woensdag 19 december:
Geen wekker. Half zeven op. Rustig aan. O ja, ik zou vanmorgen nog iets doen voor de Kap. Om half acht heb ik mijn artikel/interview met foto naar de stadsredactie van de lokale krant gestuurd.  Kwart over acht ga ik de deur uit. Vijf kwartier later ben ik ergens in Arnhem-Zuid aanwezig bij een training over filmen met de mobiele telefoon. Leuke training. Beetje filmtechniek, beetje inhoud, beetje theorie, beetje praktijk, beetje filmopnames maken en die met behulp van een app monteren, van voice-over en muziek voorzien. Alleraardigst en dit ga ik gebruiken. Kwart voor zes zit ik in de bus terug en even voor zeven ben ik thuis. Ik maak de (groene en paarse) boerenkoolstamppot zonder aardappelen maar met knolselderij en rundergehakt en peper. Erbij een salade: het restant van gisteren, aangevuld met komkommer en augurk. De Vrouw is er om kwart over zeven en een kwartier later zitten we aan tafel om de schotel te nuttigen en om bij te praten. De afwas is weer drie kwartier later gedaan. Dan ga ik de webstek bijwerken en lezen en luisteren en niet heel lang na tien uur ben ik zo moe, dat ik naar bed ga.
Muziek vandaag: het eerste en vierde plaatje uit de doos Clutching At Straws (2018 Deluxe Edition) (Marillion)


Dinsdag 18 december:
Slapen lukt beter. Ik sta opgeruimd en opgewekt op. Op de werkvloer vandaag doe ik werk. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag doe ik werk. Er is ook een kerstbijeenkomst, maar die vindt grotendeels plaats in een ruime zaal waarin een afgrijselijke akoestiek heerst en de vele mensen die luid spreken en lachten maken me werkelijk heel iebelig en angstig. Na korte tijd ben ik weer terug op mijn werkplek en gelukkig is het snel kwart over vier en ga ik naar huis. De Vrouw serveert een soep van tomaten met champignonnen en gehaktballen, plus een salade van wortel, augurk, rode ui en Chinese kool. Erbij ook brood met olijventapenade en gezouten boter. De Zoon helpt mee opeten. Ik was af en ga dan mijn ronde hardlopen. Zelfde windstreek, maar dit keer gaat het lopen me gemakkelijker af. Thuis werk ik de webstek bij. Ik maak mail naar Aar en vraag naar zijn ervaringen met het nieuwe opmaakprogramma in WordPress, waarmee deze webstek is gemaakt. Ik moet er nog heel erg aan wennen en er zitten wat zaken in die voor mij niet zo handig zijn. Maar ik kom er wel uit. In sommige berichten zal de opmaak wat anders worden. (Pas dus op, Lezer!) Verder lees en luister ik en ik ga weer rond tien uur naar bed.
Muziek vandaag: Chocolate Kings (P.F.M.), Jetlag (P.F.M.), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)

Maandag 17 december:
Niet goed geslapen. Angst. Gedachten. Geen feiten. Toch vroeg op de werkplek. Daar van alles. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en regen. Fijn. In de middag van alles. Half zes thuis. Daar snel werk voor de Kap doen; half uur later is het klaar. Ik maak avondeten voor mijzelf: mie in kokend water weken, ondertussen bosui snijden, paprika, kastanjechampignons, spitskooltje. Dan mie afgieten, in de pan de groente bakken, restant curry van vrijdag erbij, mie erbij en goed bord vol. Dan zie ik een app van De Vrouw. Dat ze om zeven uur thuis is en of ik nog wat te eten wil bewaren. Nou, vooruit. Dan zie ik nog een app van De Vrouw. Dat ze later komt. O. Ik eet mijn portie op en laat wat over. Ik was af wat kan. Dan werk ik de webstek bij. De Vrouw is er om half negen. Ze eet. Ik was het laatste af. Ik lees en luister. Tien uur probeer ik te gaan slapen.
Muziek vandaag: The Height Of The Reeds (Arve Henriksen), Photos Of Ghosts (Premiata Forneria Marconi), The World Became The World (Premiata Forneria Marconi), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)

Zondag 16 december:
Kwart voor acht wakker en op. Buiten is het wit; het heeft vannacht gesneeuwd, maar de verwachting is dat het snel is gesmolten. Koffie en lezen in het nu al verslavende boek van Murakami. De Vrouw is ook vroeg op. Er zijn zorgen om de Schoonzus; het gaat niet goed met haar (lever aangedaan, waarschijnlijk aan de chemo, prognose vijf tot zes maanden). We drinken koffie en luisteren vinyl. De Zoon komt om een uur lunchen. Ik was af, veeg de naaldentsunami en poets de pot. De Vrouw gaat vanmiddag op stap. Ik doe wat werkzaamheden en ontspan. Om zes uur is De Vrouw terug. Ik serveer kogelbiefstuk, gebakken aardappelen, de salade van gisteren en een fruitsalade van peer, aardbei en framboos. Na de afwas ga ik een ronde hardlopen. De bodem is nat en er staat een stevige wind, maar het loopt prima (behalve als ik aan het eind die stevige wind tegen heb). Nog even luisteren en lezen en dan ga ik om tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Thursday Afternoon (Brian Eno), Astrakan Cafe (Anouar Brahem Trio), Matt Bianco (Matt Bianco), Lyle Mays (Lyle Mays), Sweet Freedom – The Best Of Michael McDonald (Michael McDonald), Bright Size Life (Pat Metheny), Pat Metheny Group (Pat Metheny Group), American Garage (Pat Metheny Group), het tweede plaatje van Raindances – The Transatlantic Recordings 1973-1975 (Gryphon), Life Is Good (RTFACT)

Zaterdag 15 december:
Kwart voor acht op. Koffie, klussen. Ook lees ik Heroes (Stephen Fry) uit. Halverwege de morgen wandel ik naar de bioslager en winkel. Het is flink koud. Thuis heeft De Vrouw de kerstboom ingericht. We drinken koffie, horen vinyl en lunchen eenvoudig. Dan gaat De Vrouw met De Zoon naar de bioscoop. Ik was af, doe iets aan de naaldentsunami en ga naar de markt voor fruit. Thuis de krant en vinyl. De Vrouw is rond vieren weer thuis. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik warm de soep van dinsdag op, maak een salade van bosui, komkommer, koolrabi en tomaat, een fruitsalade van peer, aardbei en framboos en bak varkensschnitzels. Dat eten we allemaal op. Ik was af en breng afval naar de containers. Dan werk ik de webstek bij en ga ik lezen in Kafka op het strand (Murakami) en luisteren tot het half elf is geweest. Verder geen nieuws.
Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), The Deform Variations (Adam Holzman), Real To Reel (Marillion), Misplaced Childhood (Marillion), Brief Encounter (Marillion), Babylon By Bus (Bob Marley & The Wailers), Legend – The best of (Bob Marley and the Wailers), Technicians Of The Sacred (Ozric Tentacles), Cor Cordium (Glass Hammer), From The Trees (Peter Hammill)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment