bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-12-2018

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – zondag 23 december 2018

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 19:41bazbo 0316: Patrick Moraz – Out In The Sun
Deze heb ik ergens tweedehands gekocht op 16 april 1987. Ik zou niet meer weten waar en het blijkt zowaar een Nederlandse versie van deze elpee uit 1977. Deze soloplaat van Moraz is zo mogelijk nog Zuid-Amerikaanser, maar evengoed erg proggy. Zonnige liedjes, swingende instrumentaaltjes, ingewikkelde melodieën en nauwelijks mee te tellen maten, alles hoogst luchtig gebracht in een Caraïbisch sausje. Lekkâh. Plaat is van voor naar achter zeer genietbaar. Lang niet gehoord, ook. Fijn!  

0316bazbo 0315: Patrick Moraz – The Story Of I
Moraz! Mooi! In 1973 vertrok Rick Wakeman bij Yes en voor hem in de plek kwam Patrick Moraz, de Zwitserse toetsenbespeler. Na de geweldige Relayer-plaat uit 1974 gingen alle leden van Yes een soloplaat maken. Anderson en Howe hebben we al gehoord, nu is het de beurt aan die van Moraz. Het is een suite van stukken in allerlei stijlen, maar het geluid van Moraz is zo duidelijk uit duizenden herkenbaar. Lekkere plaat, dit. Ook al een hele tijd niet gehoord. Ik kocht ‘m op 13 februari 1987, de dag dat mijn Vader drieënvijftig jaar oud werd, en ik heb een heruitgave uit 1982. Geeft niks. Heerlijk hard gedraaid op deze zondagmorgen.  

0315
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment