bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

28-12-2018

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – vrijdag 28 december 2018

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 11:52bazbo 0334: The Nice – Nice
Geweldige plaat uit 1969. Vier stukken uit de studio en de tweede plaatkant is live. Allerlei stijlen en toch een mooi geheel. Inmiddels was de band een heel sterk trio geworden. Dit album klinkt zelfverzekerd. Opener Azrael Rivisited is een jazzy pianobewerking van het b-kantje van hun eerste single, Hang On To A Dream is een net zo jazzy pianobewerking van de Tim Hardin-klassieker, Diary Of An Empty Day is het eerste stuk van de plaat met een Hammond erin en is een bewerking van een klassiek stuk van Lalo en For Example is een progstuk met zowaar zelfs blazers erin. En dan kant twee. Rondo ’69 ragt erin en Emerson mag zijn Hammond volop laten gieren. Voor mij is het laatste stuk echter het absolute hoogtepunt van de plaat. She Belongs To Me is een bewerking van een liedje van Dylan, maar de band laat geen spaan heel van het origineel. Emerson speelt hier meesterlijk. Hij fiedelt allerlei thema’s van Bach erin, brengt het het volume terug en weer omhoog, laat horen waarom hij ‘de Hendrix van de Hammond’ werd genoemd en ondertussen zit ik hier met kippenvel. Ik kocht deze prachtplaat op 5 november 1982 en heb een Duitse heruitgave uit 1982. Ik draai She Belongs To Me nog een keer. Mag dat?

0334
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment