bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

29-12-2018

B-log: 29 t/m 31 december 2018

Filed under: B-log 2018 — bazbo @ 10:58Maandag 31 december: Oudjaar
Kwart voor acht pas wakker. Niet goed geslapen, maar het laatste stukje weer wel. Koffie. De Vrouw is al even wakker en zij gaat om half negen naar het werk. Ik heb de werklaptop al opengeslagen en doe ook het een en ander. Heel veel komt er niet uit mijn vingers. Halverwege de ochtend wandel ik naar de biowinkel. Dan weer even iets doen. Plus een lunch. De Vrouw komt rond twee uur thuis. Barst, ik heb het brood voor morgen vergeten. We gaan samen op zoek en vinden het bij een klein Turks winkeltje. Thuis maak ik een nagerecht voor vanavond en daarna de basis voor de pot eten voor morgen. Tegen vier uur wandelen we naar een café in het centrum. We zouden er iemand ontmoeten, maar die is er niet. Na een kop thee gaan we weer naar huis. Ik maak het avondeten. Niet moeilijk: de witlofbootjes met paprika en blauwe kaas, gebakken aardappelen en lamsshoarma erbij. En een knoflookyoghurtmayo. Alles gaat mooi op. Na de afwas ga ik hardlopen. Ik neem de ouderwetse route langs een beek en door parken, in de hoop geen last te hebben van vuurwerkbaldadigheid. Het lukt maar half. Acht uur terug. De Zoon is er om half negen. Ik serveer een nagerecht: pannacotta met meloen. Goed gelukt. De Zoon en De Vrouw gaan wat televisie zitten kijken; ik werk de webstek bij en zie een muziekfilm. Er komt veel politie en brandweer voorbij door de straat. Als de muziekfilm is afgelopen, ontdek ik online wat er is gebeurd: vlakbij is een houten pand helemaal afgebrand. Half twaalf trekken we onze jassen aan en lopen we naar het Marktplein. We moeten omlopen, want de brandweer is nog volop bezig. Op de markt is een aftelfeest aan de gang. Hoop mensen en veel lawaai. Na vijf minuten is het twaalf uur. Iedereen een heel goed, gelukkig en gezond nieuw jaar! We zien het professionele vuurwerk. In de nieuwsberichten was ons twintig minuten beloofd, maar volgens mij duurt het krap acht. Niet erg. Leuk om even gezien te hebben. We wandelen weer terug naar huis. Daar praten we wat na. Televisie kijken trek ik niet; op het grote scherm doen al die snelle beelden en lichtflitsen pijn in mijn hoofd. Ik ga om iets na een uur naar bed.
Muziek vandaag: Monochrome (Daniel Cavanagh), Airborn (Mike Oldfield), Mike Oldfield’s Wonderland (Mike Oldfield), Liquid Glass (Yoshihiro Hanno meets Mick Karn), What Heat (Bokanté & Metropole Orkest), Our Best To You (Osmonds), Darskapens Monotoni (Kaipa Da Capo), de bluray die mee kwam met de set Wembley Or Bust (Jeff Lynne’s ELO)

lamsshoarma met gebakken aardappelen en paprikawitlofsalade
pannacotta met meloen
aftelfeest op het Marktplein
aftelfeest op het MarktpleinZondag 30 december:
Half negen pas echt wakker en op. Nog goed geslapen ook. Nou ja. Koffie. Meer koffie met De Vrouw. En vinyl. De Zoon is er om een uur voor een lunch. We eten bacon and eggs en kerstbrood. Na de afwas stofzuig ik het huis. Weg is de naaldentsunami weer. Dan wandel ik door miezerregen langs het kanaal naar een supermarkt voor wat dingen, zodat ik dat morgen niet hoef te doen. Op de terugweg regent het niet meer miezer, maar plens. Even wat lezen en vinyl, dan maak ik avondeten. Ik kook parelcouscous en wortel, grill kebabs op de plaat en bak uien, knoflook, peper, paprika en courgette. Ik meng de pasta met de groenten en leg de kebabs erbovenop. Mooie dis. Smaakt nog goed ook! Weinig afwas. Dan nog ruim gelegenheid om een fikse muziekset te draaien en te luisteren en te lezen. Half elf slapen.
Muziek vandaag: Hudson (Hudson), Nigel (Nigel Olsson), De Regen Voorbij (Rob de Nijs), Met Je Ogen Dicht (Rob de Nijs), One Size Fits All (The Nylons), The Nylons (The Nylons), European Queen (12″ single) (Billy Ocean), Incantations (Mike Oldfield), Strange Circles (Bokanté), Live In Vienna (King Crimson)

bacon and eggs
langs het kanaal
lamskebab
lamskebab met gebakken groente en parelcouscous


Zaterdag 29 december:
Kwart over acht op. Niet zo goed geslapen. Bij vlagen wat. Hoofd nog vol. Niet erg. Koffie en foto’s van gisteren bewerken. De Vrouw is ook vroeg op. Tien uur stapt ze op de bus naar het ziekenhuis in Ede. Haar Zus is daar opgenomen om bij te sterken voor de chemokuur die ze gaat krijgen. Ik wandel naar de biowinkel en daarna de bioslager. De Zoon komt om kwart over een lunchen. Dat doen we. Met broodjes, tosti’s, sap, enzovoorts. Als hij net een kwartiertje weg is en ik de afwas heb gedaan, is De Vrouw weer terug. We praten bij; het gaat redelijk met Zus, gelukkig. Dan gaan we even het centrum in en bij een lokale kaasboer verzilveren we een cadeaubon aan veel biologische kaas. Dat wordt oudejaar smullen. Ondertussen regent het niet meer miezer, maar stort. Thuis nog de krant lezen en dan maak ik avondeten: witlof uit de oven, een salade van bosui, kerstomaat, komkommer, peer en rode kool, plus nog een keer hertenbiefstuk. Die is goed mals en smaakt voortreffelijk. Als de afwas weer is gedaan, ga ik hardlopen. Het is net droog. Lopen gaat fijn, op sommige stukken heb ik fiks de wind tegen, maar dat is niet erg. Thuis de webstek bijwerken en een muziekdocumentaire zien en lezen en luisteren dan rond half elf slapen. Wie weet lukt het.
Muziek vandaag: Corridor (Steve Jansen), American Utopia (David Byrne), Keith Emerson with The Nice (Five Bridges & Elegy) (The Nice), Elegy (The Nice), Oyoyoy (Amsterdam Klezmer Band), Abandoned Dancehall Dreams (Tim Bowness), de documentaire die mee kwam met de doos Clutching At Straws (Deluxe Edition) (Marillion), The Ghosts Of Pripyat (Steve Rothery)

hertenbiefstuk met witlof


• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment