bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

31-12-2018

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – maandag 31 december 2018

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 20:30bazbo 0347: Osmonds – Our Best To You
Oudejaarsfeest! Met deze plaat uit 1974 krijgen we de boel wel aan het swingen. Hij is van De Vrouw, dat u het weet. Ze heeft de enige Nederlandse versie van dit verzamelalbum. Er staat allerlei solomateriaal op van Donny, Jimmy en Mary, maar natuurlijk ook van de gehele familie tezamen. Die stukken vind ik het leukst. Mocht u geïnteresseerd zijn: in 1974 was de Official Osmonds fan club te bereiken via London WIA 4YE.

0347bazbo 0346: Mike Oldfield – Mike Oldfield’s Wonderland
Van radio en tv. Zowaar, De Vrouw heeft een Oldfieldplaat. Een verzamelaar uit 1981. Naast delen van de ‘grote vier’ (Tubular Bells, Hergest Ridge, Ommadawn en Incantations) staan er wat singles en wat korte stukjes op. Leuk overzicht van de ‘klassieke’ periode van Oldfield. Hierna werd het allemaal toegankelijker en poppy en iets minder interessant.

0346bazbo 0345: Mike Oldfield – Airborn
Op 23 december 1982 koop ik deze dubbelelpee uit 1980 tweedehands. Ik heb dan geen idee dat het een bijzonder geval is. Het is de alternatieve versie van het album Platinum en is alleen in Noord-Amerika uitgebracht. Van dat album staan op de eerste plaat zeven van de acht stukken. Als achtste stuk staat discostamper Guilty erop. De derde kant is het eerste deel van Tubular Bells live (uit de Exposed doos) en kant vier is een deel van Incantations in een mengsel van studio en live (ook weer van Exposed). Mijn versie is een van de zes verschillende die er zijn. Platinum was het begin van het wat meer poppy/toegankelijk en korter werk van Oldfield. De gelijknamige vierdelige suite beslaat plaatkant 1 en eindigt met North Star (van Philip Glass). Zelf vond ik het malle Punkadiddle altijd het leukst. Fijne eindejaarsmuziek. Ik zeg maar wat.

0345
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment