bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

01-01-2019

B-log: 1 t/m 4 januari 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 20:46Vrijdag 4 januari:
Half acht wakker en op. Slapen ging redelijk. Koffie. Een half uur later heb ik de werklaptop open. Meer koffie met De Vrouw. Vinyl. Potjandorie, de muziek van Annette Peacock heb ik gemist, de afgelopen vijfentwintig jaar, zeg. De Vrouw ruimt heel veel kerstrommel en de inloopkast op. Zo komen de lijsten tevoorschijn met daarin nog elpeehoezen. Die hoezen haal ik eruit, ik stop de bijbehorende elpees er weer in en zet ze weer terug in de platenkast. Begin van de middag lunchen we snel. Na de afwas sleep ik allerlei spullen naar de lift en ik zet ze op straat. Half drie is De Zoon voor de deur met de auto. We laden alles in, rijden bij Onze Vader in om twee parasolvoeten in de kofferruimte te kwakken en gaan dan naar de kringloop/grofvuilinzamelplaats. Vrij snel raken we van onze spullen af. Kwart voor vier ben ik weer thuis. Ik maak de werkzaamheden af en om vijf uur klap ik de werklaptop weer dicht. Nog even wat vinyl draaien. De Zoon is er om zes uur weer. De Vrouw serveert een quiche van ui, spek, pompoen, pastinaak en palmkool. Erna komt er ijs met meloen. Ook goed. Ik was af en werk vervolgens de webstek bij. Half negen wandelen we gedrieën naar een café in het centrum. Zwager en Schoonzus vieren respectievelijk hun vijftigste en veertigste verjaardag met een dansfeest. Er zijn nogal wat mensen. Het is best aangenaam. Na een uurtje merk ik dat ik niets meer hoor. De mensen praten luid, de muziek staat aan en alles wat ik ervaar is luid geluid. Dan komt er een deejay en gaat het volume omhoog. Ik hoor nu echt helemaal niets meer; als ik wil horen wat iemand tegen me zegt, moet ik daar heel veel moeite voor doen en dan wil ik wat terugzeggen en dan zegt de ander weer wat en dat wil ik horen en dat kost weer heel veel moeite en daar word ik heel moe van. Kwart over elf lukt het me echt niet meer en ga ik naar huis. Heel even uitblazen en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: Thursday Afternoon (Brian Eno), Tapestries (Rick Wakeman & Adam Wakeman), Abstract-Contact (Annette Peacock), Beyond The Planets (Kevin Peek, Jeff Wayne, Rick Wakeman, etc), A Nice Pair (Pink Floyd), Ummagumma (Pink Floyd), To The Bone (Steven Wilson), Saison 8 (Lazuli)Donderdag 3 januari:
Slapen lukt een beetje. Nog moe sta ik vroeg op. Een gewone werkdag. Op de werkplek zie ik sinds tijden mijn collega’s weer. Er staat van alles te gebeuren. Niet erg. Nieuwe dingen leveren altijd iets op. Ook doe ik werkzaamheden. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Eind van de middag naar huis. De bus heeft oponthoud. Zes uur thuis. De Vrouw heeft pizza’s gemaakt van de overgebleven Turkse broden. Hoop vulling erop. Ze smaken. Ik was af en breng afval naar de container. Dan ben ik echt moe. Ik maak thee voor twee en ga de webstek bijwerken en luisteren en lezen in het bij sommige vlagen doodenge verhalenboek Verhalen uit het gekkenhuis (Maarten Biesheuvel). Iets na tien uur ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: Demon (Gazpacho), 5 (Tony Banks), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)

Schaarsbergen
SchaarsbergenWoensdag 2 januari:
Kwart over acht pas uit bed. Niet zo heel goed geslapen, bij vlagen wat. Mijn keel is dik en doet erg zeer. Verder gaat het. Koffie. Ik lees het laatste verhaal uit De olifant verdwijnt (Murakami), dus die is ook uit. De Vrouw is ook op tijd op. Nog meer koffie met De Vrouw. Vinyl. Ik haal de versiering uit de kerstboom. Als ik de kale boom naar de galerij wil slepen, valt in de hal de emmer eronder vandaan. Die emmer zit grotendeels vol met water. Fijn. Niet fijn. Dat wordt opdweilen. Een uurtje later is de boom weg, de vloer droog, de naaldentsunami weggeveegd en gestofzuigd en is alle nieuwjaarsafval naar de containers. Weer koffie en vinyl. We lunchen. Dat doen we door een heel Turks brood dat over is van gisteren tot tosti’s te degraderen. De Vrouw gaat even voor een naar het werk. Ik was af. Dan ga ik iets organiseren rondom het feest van Onze Vader. We kunnen ergens terecht op zaterdagmiddag 16 februari en aanstaande zaterdag gaan de Zus en ik er kijken en afspraken maken. Buiten is het zonnig; ik wandel even het centrum in, op zoek naar sla en keelpastilles. Die vind ik. Thuis weer even wat vinyl en om kwart voor vijf durf ik het aan: ik ga een ronde hardlopen. Het is fris, maar daar heb ik geen last van. Net als eergisteren loop ik de oude vertrouwde wat langere route en ik houd het ook nu goed vol zonder extra pauzes. Ik maak avondeten: bosui en paprika bakken, restje bladsla en gehalveerde kerstomaatjes erbij, dan het restant parelcouscous met wortel erbij in, boel Italiaanse kruiden, opdienen en een fikse berg geraspte kaas eroverheen. Dat is goed voer. Ik eet het op, was af, werk de webstek bij en ga lezen en luisteren. De Vrouw is er om negen uur. Even bijpraten en om tien uur ga ik slapen. Of wat daarvoor mag doorgaan. Maar doorgaan doen we.
Muziek vandaag: Piano Odyssey (Rick Wakeman), The Turn Of A Friendly Card (The Alan Parsons Project), Eye In The Sky (The Alan Parsons Project), Crossword Puzzle (Partridge Family), I’m The One (Annette Peacock), X-Dreams (Annette Peacock), The Collection (Annette Peacock), Been In The Streets Too Long (Annette Peacock), het plaatje dat met de PROG mee kwam, In Absentia (Porcupine Tree)

bosui paprika bladsla wortel parelcouscous kaas!
thee!Dinsdag 1 januari:
Kwart voor tien uit bed. Koffie. Verhip, ik heb keelpijn en dat is meestal een voorbode van fikse verkoudheid. Meer koffie met De Vrouw. Vinyl. We lunchen met pompoenbroodjes, kazen en allerlei. Na de afwas zetten we wat spullen klaar. Ik bel met Onze Vader en stel hem het idee van zijn kinderen voor. Voor zijn vijfentachtigste verjaardag bieden we hem een feest aan op zaterdagmiddag 16 februari en na afloop gaan we met het gezin ergens eten. De Vader vindt het een leuk idee; deze week geeft hij de namen door van mensen die hij er graag bij wil hebben. Met broers en zus spreek ik af dat ik ga uitzoeken wat mogelijk is en zaterdagmiddag gaan de zus en ik op een locatie kijken. Mooi. De Zoon is er even na drie uur. Niet lang daarna zijn Gea en Reinier, Plonia, de Buren, Robert en Marja, Richard en Ellen en Heidi er ook. De traditionele nieuwjaarsopenhuisbijeenkomst is een feit. Ik zet hapjes en een ferme soep vol groente op tafel. We kletsen bij en het is allemaal hoogst aangenaam om het jaar in te luiden. Zeven uur neemt iedereen afscheid. De afwas is snel gedaan en om acht uur is het huis weer goed aan kant. Ik werk de webstek bij, lees en luister nog wat en ga om tien uur weer proberen te slapen.
Muziek vandaag: The Wine Of Silence (Robert Fripp, Andrew Keeling & Metropole Orkest), 20 Greatest Hits (Gilbert O’Sullivan), Running The Endless Mile (John Parr), Tales Of Mystery And Imagination – Edgar Allan Poe (Alan Parsons Project), Disque Debs Volume 1 (allerlei), Ode To Echo (Glass Hammer), Let’s Move To Cologne The City Of Tiny Lights – Live In Stockwerk (Pierrejean Gaucher Zappe Zappa)

Nieuwjaarsopenhuis
Luuk Gea Reinier
Richard Luuk Ellen
Riet Wiep Plonia Gea


• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment