bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

01-01-2019

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – dinsdag 1 januari 2019

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 20:32bazbo 0350: The Alan Parsons Project – Tales Of Mystery And Imagination – Edgar Allan Poe
Jazeker, bij ons staat Alan Parsons Project bij de P. De P van Parsons, niet van Project. Dit album uit 1976 was de eerste plaat van dit project. Ik kocht ‘m op 2 juni 1983 en heb een Portugese versie uit 1976 op het 20th Century Records label. Ook al vijfentwintig jaar niet gehoord en ik vind het een schitterende plaat. Atmosferisch, spannend, sinister. De maniakale stem van Arthur Brown past goed bij de onheilspellende songs die hij zingt. The Raven en The Tell-Tale Heart vind ik prachtig, maar het hoogtepunt is wat mij betreft het lange en orkestrale The Fall Of The House Of Usher. Mooi werk!

0350bazbo 0349: John Parr – Running The Endless Mile
Wat is dit nou weer? Wie is John Parr? Hij maakte in 1986 in ieder geval goed in het gehoor liggende, beetje proggy songs. Minder is die afgrijselijke productie uit de jaren tachtig. Alles blik. Maar de liederen zelf mogen er zijn. Krachtig. Geen idee waarom De Vrouw dit ooit gekocht heeft. Alleraardigst is het wel. Schijnt dat Parr nog altijd muziek maakt en optreedt.

0349bazbo 0348: Gilbert O’Sullivan – 20 Greatest Hits
Nieuwjaarsfeest! Van de TV reklame. Arcade Records (Netherland) b.v. is gevestigd aan de Industrieweg 11, 4130 Vianen. Dat u het weet. Weer een plaat van De Vrouw. Had O’Sullivan eigenlijk nog iets anders gemaakt dan deze twintig grootste hits, waarvan ik er wel drie ken?

0348
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment