bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-01-2019

B-log: 5 t/m 11 januari 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 09:41Vrijdag 11 januari:
Acht uur wakker en uit bed. Goed geslapen. Koffie. Rustig aan. Wat lezen. Meer koffie met De Vrouw. Vinyl. Ik lees het mooie maar beklemmende boek Verhalen uit het gekkenhuis (Maarten Biesheuvel) uit. Het is beangstigend, omdat ik veel van zijn gekte herken, zij het in mindere mate. Nou ja. Meer koffie en dan een lunch. Na de afwas fiets ik naar een supermarkt. Het regent wat en ik word er erg nat van. Dan door het groentepakket ophalen. De Vrouw gaat kort naar het werk. Ik begin te lezen in Dans Dans Dans (Haruki Murakami) en begin met het voorbereiden van avondeten. De Vrouw is rond half vijf weer thuis. Een uur later staat de bamisoep op tafel. De Zoon is er ook. Vinyl. Ik was af en breng afval naar containers. Dan werk ik de webstek bij. Acht uur wandel ik naar het poppaleis om getuige te zijn van een optreden van Orgel Vreten. Als ik het gebouw binnen kom, merk ik dat ik mijn telefoon niet bij me heb. En ik heb wel speciaal een ander jasje aan, zodat ik die telefoon goed ergens in een zak kan steken. Van Reinier hoor ik dat er een of ander gaar voorprogramma is, dus heb ik nog ruim tijd om mijn telefoon op te halen. Dat doe ik. Als ik de zaal alsnog betreed, zie ik het gordijn hangen dat de zaal halveert. Dan weet je dat er nauwelijks kaarten zijn verkocht. Dat is jammer. Het voorprogramma is nog bezig: Wat een lawaaiband, denk ik nog. Als ik achter het gordijn kijk, zie ik dat het een enkele jongeman is die zingt, gitaar speelt en met zijn voeten een bas- en snaredrum bedient. Een eenmansband, dus. Ik heb mijn oordoppen al lang in. Ik maak het laatste nummer van het voorprogramma mee en ook tijdens de pauzemuziek heb ik mijn gehoorbeschermers nodig. Maar dan stapt Orgel Vreten op het podium en is het geluid mooi, goed uitgebalanceerd, hard maar zeer prima te doen. Ondanks het weinige publiek zie ik een concert dat zijn wiedeweerga niet kent. Bassist en drummer leggen een uiterst swingende basis, de twee Hammonds tegenover elkaar gieren erop los (iets te veel galm erop, wat mij betreft), maar hét podiumbeest is Arno Bakker met zijn trombone, sousafoon en ontregelende capriolen. Dik anderhalf uur vette pret. Na afloop koop ik de laatste elpee van de band, laat die signeren en krijg er een maxisingle bij. Half twaalf ben ik thuis. Even napraten en om twaalf uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Somnium (Jacco Gardner), Protegid (Carmen Souza), The Final Cut (Pink Floyd), A Momentary Lapse Of Reason (Pink Floyd), On The Turning Away (12″ single) (Pink Floyd), One Slip (12″ single) (Pink Floyd), Elvis The Moviestar – 20 Original Hits (Elvis Presley), Double Live (Glass Hammer), Around The World In A Day (Prince And The Revolution), Skyscraper Souls (Downes Braide Association)

Orgel Vreten in Gigant
Orgel Vreten in Gigant
Orgel Vreten in Gigant
Orgel Vreten in GigantDonderdag 10 januari:
De wekker gaat gewoon om kwart over vijf. Opstaan is zwaar. Toch lukt het. Op de werkplek heel veel te doen. Maar goed ook, anders zou ik inzakken. Geen pauze. In plaats daarvan ga ik om kwart over twee weer weg. Half vier thuis. Even uitblazen, vinyl, dan gelijk een ronde hardlopen. Beetje miezerregen. Douchen en in etappes eten maken. Bietensoep met spek en ui. Afwas. Webstek bijwerken. Lezen en luisteren. De Vrouw is er om half negen. Zij eet nog wat. Ik sleur de afgetuigde kerstboom naar een afvalplek buiten, schud de kluit uit de emmer, mik de grond in de groene container en de emmer bij het plasticafval. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: The Wall (Pink Floyd), Warszawa (Porcupine Tree), Failure In Wonderland (Monika Roscher Bigband)

BietensoepWoensdag 9 januari:
Geen wekker. Kwart over zeven ben ik wakker. Half negen wandel ik naar de Kap. Daar ontmoet ik collega’s en handel ik wat mail af. Een uur later loop ik naar de biowinkel voor wat kleine dingen. Thuis koffie met De Vrouw. Vinyl. Ik loop naar een drukwinkel voor de uitnodigingen voor 16 februari. Vanmiddag terugkomen. Thuis vinyl en lunch. Telefoon: de uitnodigingen zijn klaar. Mooi. Na de afwas haal ik ze op. Mooi geworden. Thuis ga ik de enveloppen schrijven. Auke is er om wat oude (wissel)lijsten van ons op te halen voor in zijn atelier. Ik loop even met hem mee. Dan weer terug om enveloppen verder te schrijven. Om drie uur is alles op de post. Ik werk de webstek bij en lees en luister. De Zoon is er om vijf uur met de auto. We rijden naar Zwolle. In het theaterrestaurant van de Spiegelzaal eten we. Saté voor mijn metgezellen, een tarte tartin voor mij. Cheesecake met chocolade en kaneelijs voor ons allen. Vervolgens maken we een theateroptreden van Het Klein Orkest mee. We zitten gevaarlijk hoog op het tweede balkon. Hoogst vermakelijke show met liedjes uit de jaren tachtig en een boel verhalen. De band is in prima vorm; de toetsenist is muzikaal het best onderlegd en dat hoor je. Jekkers brengt het er minder goed vanaf: hij haalt veel hoge tonen niet meer, is nogal eens zijn teksten kwijt, moet een nummer helemaal opnieuw beginnen omdat hij de verkeerde akkoorden heeft ingezet en slaat zelfs een deel van het programma over (via zijn oortje wordt hij gecorrigeerd). Toch een heel leuke avond, waarin blijkt dat de kinderliedjes bij het publiek het populairst zijn. Half twaalf zijn we weer thuis en ik ga gelijk door naar bed.
Muziek vandaag: Somnium (Jacco Gardner), The Dark Side Of The Moon (Pink Floyd), Wish You Were Here (Pink Floyd), Hergest Ridge (Mike Oldfield), Ommadawn (Mike Oldfield), Live from Austin, Texas (David Byrne)

werkplek van vanmorgen
uitzicht vanaf de werkplek van vanmorgen
Amaliapark
Tarte tartin van witlof met spinazie
Cheesecake van chocolade met kaneelijs
Het Klein Orkest in theater De Spiegel in Zwolle
Het Klein Orkest in theater De Spiegel in ZwolleDinsdag 8 januari:
Opnieuw opgewekt. Lange dag voor de boeg. Op de werkplek doe ik veel, maar ik kan het wel in heel rustig tempo doen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Eind van de middag zetten we alles klaar voor een ontmoetingfeest met cliënten. Mooie avond, leuke activiteiten, cliënten enthousiast, mooie collega’s om me heen, wat wil ik nog meer? Om tien uur sta ik in Beekbergen en nog geen half uurtje later ben ik thuis. Heel even bijpraten en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: geen

Schaarsbergen Warnsborn
Schaarsbergen Warnsborn
Schaarsbergen Warnsborn
Beekbergen 22.00 uurMaandag 7 januari:
Beter geslapen. Ik ben opgewekt en het verbaast me zelf. De normale weken beginnen weer. Hoewel. Deze week van alles. Op de werkplek heb ik allerlei te doen. Tussen de middag geen gelegenheid om naar buiten te gaan. Jammer, maar ik neem tussendoor wel rustmomenten. Half zes ben ik thuis. Ik maak een schotel van basilicumtofu, ui, bosui, peper, courgette en spaghetti. Die eet ik op. Snel afwassen en om half zeven ga ik een ronde hardlopen. Het regent lichtjes en het is niet erg. Als ik de wind tegen heb, is het een beetje vervelend, maar ik heb het niet koud. Thuis werk ik de webstek bij, werk ikde uitnodiging voor 16 februari bij en lees en luister ik. De Vrouw is er om negen uur. Bijpraten en dan om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: X (Peter Hammill), Somnium (Jacco Gardner), Silhouettes (Klaus Schulze)

spaghetti met basilicumtofu, bosui, ui, peper, courgette, kaasZondag 6 januari:
Het is kwart over acht en ik sta op. Bij vlagen wat geslapen, bij andere vlagen niet. Koffie. Ook doe ik iets aan een motivatiebrief en de cv van De Vrouw. De Vrouw zelf is om half elf uit bed. Samen koffie. We maken de motivatiebrief en de cv af en zenden die naar een organisatie. Dan meer koffie en vinyl. De Zoon is er om kwart over zeven voor lunch. Erna een kleine afwas, een rondje stofzuigen en vervolgens wandel ik het centrum in op zoek naar sla. Tegen drieën lopen De Vrouw en ik naar een café, alwaar Peter zijn jaarlijkse foto-expositie opent. Deze keer vind ik het echt heel boeiend; er hangt allemaal spul dat vragen oproept en daar houd ik heel erg van. Voor het eerst vind ik echt alles interessant. Na dik een uur wandelen we door naar een ander café. Daar viert Lex zijn tienjarig jubileum van zelfstandig muzikant. We krijgen hem niet te spreken, want hij staat voortdurend op het podium te spelen. Dat is ten slotte wat hij het liefste doet. We ontmoeten er allerlei andere aardige mensen en we beleven aardige anderhalf uur. Iets na zessen gaan we terug naar huis. Ik maak het avondeten. Niet moeilijk: de schorseneren in kaassaus van gisteren opwarmen, het restje pompoenpastinaakpalmkoolquiche in de oven, de fruitsalade aanvullen, paddenstoelen bakken en ten slotte lamsfiletlappen. Mooie hap weer. We horen vinyl. De afwas is te overzien. Erna werk ik de webstek bij, lees en luister ik iets tot het tien uur is geweest.
Muziek vandaag: The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream), Relics (Pink Floyd), Meddle (Pink Floyd), Proxy (The Tangent), From The Trees (Peter Hammill

Lex viert zijn tienjarig muziekjubileum in Cafeetje van Marja
schorseneren in kaassaus - quiche van pompoen pastinaakpalmkool - lamsfiletlap metpaddenstoelen
meloen aardbei framboosZaterdag 5 januari:
Negen uur uit bed. De laatste paar uur aardig geslapen, verder heel niet. Ik zet de was aan en drink koffie. Kwart over tien wandel ik naar de slager en super. Het is grijs en miezerregenachtig en niet erg. Boodschappen thuisbrengen en dan door naar de markt voor fruit en vis. Nog meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om een uur voor de lunch. Ik was af en begin van de middag pikt De Zus mij op. We rijden naar een gelegenheid waar we waarschijnlijk het vijfentachtigjarige verjaardagsfeest van Onze Vader gaan vieren. We worden ontvangen met koffie en thee, krijgen korte uitleg, mogen dan wat rondkijken en we weten het al wel: dit wordt ‘m. Vier uur ben ik weer terug. Even uitblazen en vinyl draaien, dan het avondeten maken. Op het menu: keukenmeidenverdriet, waarom ook niet? Met kaassaus en runderschnitzel en salade. Fruit toe. Toe maar. Na de afwas ga ik hardlopen. Even denk ik dat het te hevig regent, maar eenmaal lopend valt het reuze mee en mag het niet eens een miezerbuitje heten. Erna maak ik een concepttekst voor een uitnodiging en lees en luister ik tot het half elf is.
Muziek vandaag: Romance Of The Victorian Age (Rick Wakeman & Adam Wakeman), Szikra (Amsterdam Klezmer Band & Söndörgö), Atom Heart Mother (Pink Floyd), The Breaking Of The World (Glass Hammer), Tubular Bells (Mike Oldfield)

Gevederd bezoek
Runderschnitzel met schorseneren in kaassaus
Meloen aardbei framboos• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment