bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-01-2019

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – zaterdag 5 januari

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 17:04bazbo 0362: Pink Floyd – Atom Heart Mother
Prachtplaat uit 1970. Eerste plaatkant bevat het instrumentale titelnummer, vol orkestrale arrangementen, een swingend stuk met koor en funky orgel en een gaar deel met psychadelische geluiden erin. Mooi stuk. Plaatkant twee kent drie ‘solonummers’. If is een lief liedje van Waters; in Summer ’68 vertelt Wright over zijn bedavonturen en Fat Old Sun is een goede gitaarsong van Gilmour. Hoogtepunt van de plaat vind ik het driedelige Alan’s Psychadelic Breakfast waarin de melodieën omgeven zijn door kook-, bak-, eet- en slurpgeluiden. ‘Marmelade, I like marmelade.’ Waanzinnige plaat die ik kocht op 13 november 1987. Volgens Discogs zijn er 408 verschillende versies en ik heb volgens mij een Britse versie uit 1970.

0362

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment