bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

06-01-2019

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – zondag 6 januari 2018

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 20:50bazbo 0364: Pink Floyd – Meddle
‘PING!’ Langzamerhand komen we bij de echt klassiekers van Pink Floyd. Op deze plaat uit 1971 staan twee echte uitschieters en vier niemendalletjes. Op de twee uitschieters doet de band waar het echt goed in is: uitschieten. En verschrikkelijk goede psychadelische progmuziek maken. Ik kocht de plaat pas op 11 januari 1988 (bij Free Record Shop) en heb een herdruk uit 1986, wel op het Harvest label en met zwarte labels in plaats van de geel/groen gekleurde. Op discogs verkopen lui hem voor tientallen neuro’s en er is zelfs een complete randdebiel die er tweehonderd voor wil hebben. En niet eens gratis verzenden, hè. De krent. ‘PING!’

0364bazbo 0363: Pink Floyd – Relics
Vreemde verzamelplaat, verschenen in 1971. Er staat spul op van de eerste twee/drie studioplaten, wat singles en een enkel toen nog niet verschenen stuk. Leuk overzicht van de eerste periode. Voor toen mooi dat singles als Arnold Layne, See Emily Play en Julia Dream eindelijk op elpee verschenen, met als hoogtepunt de studioversie van Careful With That Axe, Eugene. De hoes is getekend door drummer Nick Mason. Ik kocht een Nederlandse heruitgave uit 1980 op het Music For Pleasure label op 23 december 1987 (Bij Free Record Shop).

0363
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment