bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

10-01-2019

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – donderdag 10 januari

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 19:00bazbo 0367: Pink Floyd – The Wall
Eind 1979 had een achterbuurjongen deze elpee gekocht. ‘Mooi wel,’ zei hij, ‘alleen weet ik niet waarom het zo nodig weer een dubbelelpee moest worden.’ Ik kende de band niet goed, hoorde de elpee bij hem in zijn jongenskamer en vond hem erg mooi. Toen ik zelf muziek ging kopen en over de band ging lezen, kon die opmerking van hem eigenlijk helemaal niet plaatsen, want de enige dubbelelpee die Pink Floyd voor 1979 had uitgebracht was Ummagumma en die was van 1969! Sloeg dus gewoon helemaal nergens op. Ik begrijp wel iets van dat het krachtigste spul op de eerste plaat staat, maar zelf vind ik dat op de derde en vierde kant alle puzzelstukken zo mooi in elkander vallen. Voor mij is Hey You het sterkste stuk, maar ik zie het hele album als één geheel. Ik kocht mijn versie (waarschijnlijk ook weer een heruitgave) op 30 oktober 1987, opnieuw bij de V&D. Legendarisch album, echt gaaf, maar voor mij niet het allersterkste werk van de band.

0367
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment