bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

12-01-2019

B-log: 12 t/m 18 januari 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 21:06Vrijdag 18 januari:
Geen wekker. Zeven uur op. Een half uurtje later heb ik de werklaptop open en doe ik wat korte werkzaamheden. Half negen wandel ik naar de Kap. Daar heb ik een overleg met de directeur en een interne communicatiemedewerker; samen maken we een jaarplanning voor de artikelen die ik in 2019 maandelijks ga schrijven voor een wijkkrant. Halverwege de ochtend ben ik weer thuis. De Vrouw is de deur uit; op bezoek bij haar Zzus in het ziekenhuis in Ede. Ik werk nog wat, lunch en werk nog wat meer. Tussendoor draai ik vinyl. De Vrouw is rond half drie terug. Het gaat beter met de Zus dan afgelopen dinsdag, ze is beter aanspreekbaar en helderder en dat is een mooi bericht. Ik werk nog door tot na half vijf. Dan doe ik de werklaptop dicht. De Zoon en Onze Vader zijn er rond zes uur. We wandelen naar een restaurant in het centrum. Daar trakteert Vader op een verlaat kerstetentje. Het eten is redelijk, de omgeving toch wat lawaaierig, maar we hebben plezier en daar draait het om. Iets voor half tien zetten we Vader weer op de bus naar huis. Thuis werk ik de webstek bij en lees en luister ik nog heel even tot het bijna elf uur is.
Muziek vandaag: Chronicles Of Man (Rick Wakeman), Live Au Bataclan (Sapho), Zarx & Johnson / Lawaii Op Hawaii (12″ single) (Orgel Vreten), De Man & Zijn Machine (Orgel Vreten), Sailor (Sailor), Moonflower (Santana), het plaatje dat mee kwam met de PROG (allerlei), Somnium (Jacco Gardner)

de kaart bestuderen met Onze Vader
Trio van hert (carpaccio, paté en bitterbal)
eendenborstfilet met rode bessensaus
mokkamousse met vanilleijs
natafelenDonderdag 17 januari:
Niet heel veel beter geslapen. Vraag niet waarom. Ik zei toch niet te vragen waarom? Waarom doe je het dan toch? Dat doe ik toch ook niet? Of toch wel. Op de werkplek weer lekker veel te doen. Een jaargesprek, bijvoorbeeld. Over hoe ik mijn komende jaar zie. Ik zie wel wat er voorbij komt, is mijn plan. Dat levert stof voor een leuk gesprek. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ook in de middag lekker veel. Ik krijg niet alles af wat ik had gepland, maar morgen is er weer een dag. Half zes thuis. De Vrouw serveert een schotel van kalkoen, ui, doperwten en groene asperges, met een pittige salade van komkommer, bosui en blauwe bessen. We hebben het over De Schoonzus, die gisteren weer is opgenomen in het ziekenhuis. Ik was af, werk de webstek bij en lees en luister tot half elf.
Muziek vandaag: Of Monsters And Birds (Monika Roscher Bigband), Valkyrie (Glass Hammer), Friendship (Rikard Sjöblom’s Gungfly)

Schaarsbergen
Schaarsbergen
SchaarsbergenWoensdag 16 januari:
Geen wekker. Kwart voor acht op. Uurtje later wandel ik naar de Kap. Daar handel ik wat mail af en vervolgens ga ik terug. Thuis even een verwijsbrief halen en dan wandel ik naar een kaakchirurg/orthodontist voor advies over mijn gebit. Ik mis al een paar jaar twee (melk)kiezen en mijn ondertanden zijn af en toe in beweging. Ik wil weten wat eraan te doen is en wat eventuele kosten zijn. Ik krijg een uitgebreid consult. Probleem is dat mijn onderkaak veel korter is dan de bovenkaak; de ondertanden botsen als het ware tegen mijn verhemelte. Op zich geen ramp; tanden groeien gewoon door totdat ze ergens tegenaan komen. Een orthodontistische behandeling alleen gaat het niet worden; iIn mijn twee ‘gaten’ kan het beste een implantaat, maar dat lost het probleem van de bewegende voortanden niet zo op. Een ander groot probleem is een bovenkies, die doorgroeit boven het ‘gat’ in mijn onderkaak. Opnieuw overleg met de tandarts, dus. Fijn. Ben ik iets opgeschoten? Een beetje. Op de terugweg wandel ik langs de biowinkel. Thuis koffie met De Vrouw. Die gaat om half een naar het werk. Ik lunch, handel wat zaken af, lees en luister. Eind van de middag ga ik een ronde hardlopen. Thuis maak ik eten voor mijzelf. Ik bak kastanjechampignons en andijvie en voeg dan het restant boerenkoolschotel van gisteren toe. Hoop kaas eroverheen en klaar. Kleine afwas. Telefoon met Onze Vader; we gaan vrijdagavond uit eten. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik. De Vrouw is er om half negen. Even bijkletsen. Tien uur ga ik weer slapen of wat daarvoor mag doorgaan.
Muziek vandaag: Somnium (Jacco Gardner), All The World’s A Stage (Rush), Exit… Stage Left (Rush), Deliverance (Opeth), Chocolate Kings (PFM), Jetlag (PFM), Damnation (Opeth)

Voorlopig geen orthodontistische behandeling
Tante Ans en Onze Vader tijdens de bruiloft van tante Anneke en oom Nico in 1963 (slechte foto van een foto)
boerenkoolschotel aangevuld met kastanjechampignons andijvie en kaasDinsdag 15 januari:
Heel klein beetje beter geslapen. Op de werkplek flink bezig. Collega gaat twintig uur minder werken en we overleggen in het team wat ieders wensen en verwachtingen zijn. Nog even afwachten hoe het allemaal uitpakt. Tussen de middag wandel ik door het bos. Ook in de middag verzet ik veel werk. Half zes thuis. De Zoon eet mee en vertelt over van alles. We blijven wel zorgen houden om zijn kwetsbaarheid; anderen maken er soms misbruik van, zo lijkt het. Zo heeft hij zijn handtekening weer eens gezet onder een contract dat een verkoper hem aan de voordeur aanbood. De Vrouw serveert de schotel van gehakt, ui, peper, spek, knolselderij en boerenkool. Ik was af; De Vrouw bekijkt met De Zoon zijn administratieve situatie. Hij begrijpt het allemaal goed, maar het lukt hem niet te ordenen en dus stapelt allerlei (digitale) post zich op. De rest van de avond lees en luister ik tot een uur of half elf.
Muziek vandaag: Photos Of Ghosts (PFM), The World Became The World (PFM), Summer Dancing (Judy Dyble & Andy Lewis)

Schaarsbergen
SchaarsbergenMaandag 14 januari:
Slapen gaat niet zo heel goed. Toch sta ik opgeruimd op. Op de werkplek is veel te doen. Ik doe ook veel. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en zon. Ook in de middag veel. Half zes thuis. Ik ga zo ongeveer gelijk mijn ronde hardlopen. Het heeft de hele middag geregend, maar nu is het opgeklaard. Lopen gaat lekker. Thuis maak ik de stoemp van zaterdag warm en die eet ik op. Met kaas. Afwas. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik. De Vrouw is er om negen uur. Bijpraten. Tien uur probeer ik weer te gaan slapen.
Muziek vandaag: Live at Pompeii (David Gilmour)

Schaarsbergen Warnsborn
Stoemp van pastinaak knolselderij ui spek en andijvie met kaasZondag 13 januari:
Acht uur wakker. Koffie. Meer koffie met De Vrouw. Vinyl. Ik doe wat voorbereidend werk voor mijn bezoek aan de orthodontist woensdag. De Zoon is er om half twee voor een lunch. Ik was af en stofzuig. Erna wandel ik het centrum in – het is even droog – en koop in een supermarkt wat sla en ander kleins. Thuis weer vinyl. Dan maak ik eten. Ik warm de soepen van donderdag en vrijdag op, maak een salade van bosui, komkommer, aardbei en blauwe bes, bak biefstukken en schenk rabarberlimonade. Het smaakt zeer goed. Ik was weer af. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik. Tien uur.
Muziek vandaag: Somnium (Jacco Gardner), Nexus (Virgil Howe & Steve Howe), Grootste Hits (Kenny Rogers), Eyes That See In The Dark (Kenny Rogers), Duets (Kenny Rogers), At His Best (Kenny Rogers), Let It Go (Rogue), Rondo Veneziano (Rondo Veneziano), Venezia 2000 (Rondo Veneziano), Why Do Fools Fall In Love (Diana Ross), Street Life – 20 Great Hits (Roxy Music & Bryan Ferry), Live In Chicago – June 28, 2017 (King Crimson), De Man & Zijn Machine (Orgel Vreten)

Winkelpand aan de Hoofstraat ligt nu bijna helemaal plat.
Biefstuk met saladeZaterdag 12 januari:
Half negen wakker. Koffie en de foto’s van gisterenavond ordenen en bewerken. De Vrouw is ook op tijd uit bed. We horen vinyl. Halverwege de ochtend loop ik door de lichte regen naar de slager en biowinkel. Op de terugweg is het geen lichte regen meer. Aansluitend ga ik nog naar de markt voor fruit. De Zoon ziet een fietstocht door de plensbui niet zo zitten, dus lunchen we met z’n tweetjes. Erna was ik af. De bestelde gehoorbeschermers zijn er. Ik hang een spiegel in de hal en een schilderijtje op het toilet op en draai de kraan bij de waskom in de badkamer vast. Dan lees ik de krant en hoor ik vinyl. Eind van de middag maak ik avondeten: een stoemp van pastinaak, knolselderij, spek, ui en andijvie. Erbij een salade van bosui, komkommer, aardbei en blauwe bes. Nog meer vinyl. Na de afwas ga ik een ronde lopen. Het is even droog. Lopen lukt. In de avond werk ik de webstek bij en ga ik lezen en luisteren tot het half elf is.
Muziek vandaag: Night Airs (Rick Wakeman), De Man & Zijn Machine (Orgel Vreten), Zarx & Johnson / Lawaii Op Hawaii (12″ single), Refugee (Refugee), The Desert Music (Steve Reich), Turn Of The Cards (Renaissance), Can’t Slow Down (Lionel Ritchie), Robbie Robertson (Robbie Robertson), Fallen Angel (12″ single) (Robbie Robertson), Gideon (Kenny Rogers), Lazarus (cd-single) (Porcupine Tree), Deadwing (Porcupine Tree), Talking With Strangers (Judy Dyble)

Bestelde gehoorbeschermers zijn binnen
Stoemp van pastinaak knolselderij spek ui en andijvie
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment