bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

19-01-2019

B-log: 19 t/m 25 januari 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 08:22Vrijdag 25 januari:
De wekker van De Vrouw gaat om zeven uur. Ik sta op. Koffie. Ik bekijk of ik vandaag iets bij de Kap kan doen. Dat kan ik. Ook klap ik de werklaptop open en plan mijn werkzaamheden voor vandaag. Kwart voor negen wandel ik naar de Kap. Even een kort overleg voor een krantenartikel. Snel weer terug en daar volop aan de slag. Veel te doen. De Vrouw is naar haar Zus. Meer koffie en een lunch. Begin van de middag fiets ik voorzichtig om het groentepakket op te halen. Het valt mee. De Vrouw is weer terug; het gaat redelijk met Zus. Ik werk nog even door. Vinyl. Eind van de middag maak ik avondeten. Een chili. De salade van gisteren vul ik nog aan. De Zoon is er om kwart voor zes. Met z’n tweeën eten we en ik was af. De Vrouw gaat om half zeven de deur uit voor een etentje met haar werk. Ik ga zowaar een ronde hardlopen, al regent het lichtjes. Het is heel koud, maar ik loop mezelf lekker warm. Thuis ga ik lezen en luisteren. De Spaanse kat speelt dubbelspel (Hans Dorrestijn) lees ik uit. De Vrouw is er om tien uur weer en nog geen half uur later ga ik slapen.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis), The Gloaming (The Gloaming), Cloud About Mercury (David Torn), At The Edge Of Light (Steve Hackett), Behind Those Eyes (Lori Spee), Greetings From Asbury Park, N.J. (Bruce Springsteen), de eerste elpee van The River (Bruce Springsteen), de dvd die mee kwam met At The Edge Of Light (Steve Hackett), Untold Tales (Glass Hammer), Book Of Romance And Dust (Exit North)

ChiliDonderdag 24 januari:
Slapen gaat goed, lijkt het. Vannacht heel koud geweest, maar onderweg naar de werkplek merk ik daar niet veel van. Op de werkplek zelf is het een volle boel. Niet erg. Begin van de middag wandel ik door veld en bos en sneeuw. De rest van de middag ook weer vol. Onderweg naar huis koop ik in het centrum van Arnhem At The Edge Of Light (Steve Hackett). Als ik om kwart voor zes thuis kom, zit De Vrouw in het donker moe te zijn. Ze is vandaag voor het laatst naar haar vaste fysiotherapeut geweest; vanaf nu op zoek naar een andere/nieuwe. Ik maak avondeten. Een salade van bosui, komkommer, aardbei en rode kool. Een schotel van ui, peper, prei, oesterzwammen en courgette. Runderhamburgers met uien. We eten alles op. De plaat van Hackett is goed! Ik moet hem nog heel veel draaien wil ik al die laagjes goed horen en ontdekken. Mooi. Na de afwas werk ik de webstek bij en lees en luister ik. Tien uur ga ik maar weer slapen.
Muziek vandaag: At The Edge Of Light (Steve Hackett), Cloud About Mercury (David Torn), Nocturne – The Piano Album (Vangelis)

Schaarsbergen
Schaarsbergen
Schaarsbergen
Runderburger oesterzwammen prei peperWoensdag 23 januari:
Half acht op. Een uur later wandel ik door de sneeuw naar de Kap. Daar even wat werkzaamheden. Nog geen uur later loop ik door de sneeuw naar de biowinkel en vervolgens naar huis. De Vrouw gaat naar het werk. Ik drink koffie, hoor vinyl, werk de webstek van KZB bij, lunch en zie de eerste dvd uit de enorme doos die met Kerst van mijn broer kreeg. Eind van de middag loop ik een ronde hard door de sneeuw. Op de doorgaande wegen en fietspaden is het goed te doen; de achterafweggetjes en voetpaden zijn lastiger. Maar het lukt goed. Thuis maak ik avondeten. Ik zet het kleine restant van de visschotel van zaterdag in de oven, bak uien en kastanjechampignons en doe daar het beetje linzenpasta van gisteren bij en mik alles op een voorverwarmd bord. Boel parmesan eroverheen en happen maar. Klein afwasje. Dan de webstek bijwerken en lezen en luisteren. Ik lees De wraak van de Spaanse kat (Hans Dorrestijn) en begin in het tweede deel De terugkeer van de Spaanse kat (Hans Dorrestijn). De Vrouw is er om half negen. Bijpraten en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: The Heritage Suite (Rick Wakeman), From The Lions Mouth (The Sound), Komrad (Orgel Vreten), de eerste dvd uit de doos Neerlands Hoop Compleet (Neerlands Hoop), Incantations (Mike Oldfield), de eerste cd uit de doos Neerlands Hoop Compleet (Neerlands Hoop), 2 (The Gloaming),
Thursday Afternoon (Brian Eno)

werkplek van vanmorgen
uitzicht vanaf de werkplek van vanmorgen
visschotel met tomaten; kastanjechampignons met bosui en parmesanDinsdag 22 januari:
Slapen gaat beter. Buiten is het nog steeds koud. Op de werkplek weer van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en vallende sneeuw. Als ik aan het eind van de middag naar de bus loop, sneeuwt het storm. Goede sneeuw, die mooi blijft liggen. De bus is laat. Ook die op het station van Arnhem. Bijna half zeven ben ik thuis. De Zoon is er om te eten. De Vrouw is vandaag geopereerd door de parodontoloog. Het is goed gegaan en ze heeft geen pijn, maar is wel moe en kan niet veel doen. Ik kook linzenpasta en warm de saus van gisteren op. Parmesan erbij raspen en we kunnen aan tafel. Het is zo op. De afwas is te overzien. Dan ga ik de webstek bijwerken en lezen en luisteren. Het tweede en derde boek uit de doos Neerlands Hoop Compleet zijn uit. Half elf.
Muziek vandaag: Komrad (Orgel Vreten), 2 (The Gloaming), Silhouettes (Klaus Schulze)

Schaarsbergen
Schaarsbergen (vanuit de bus)
linzenpasta met bolognesesaus en parmesanMaandag 21 januari:
Niet zo heel goed geslapen weer. Toch opgewekt. Op de werkplek veel van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en veld, koude en zon. Mooi. Ook in de middag veel van alles. Om half zes ben ik thuis. Eerst een ronde hardlopen. Koud, maar ik merk er niets van. Dan maak ik eten voor mezelf vandaag en tegelijkertijd voor morgen. Een fikse bolognesesaus van rundergehakt, uien, peper, paprika, courgette en tomaten. Spaghetti koken, parmesan raspen en happen maar. Het smaakt. De afwas is klein. Dan werk ik de webstek (deels) bij en ga dan lezen en luisteren. De Vrouw is er om negen uur. Even bijkletsen en om tien uur ga ik proberen te slapen.
Muziek vandaag: Komrad (Orgel Vreten), 2 (The Gloaming)

Schaarsbergen Warnsborn
Schaarsbergen Warnsborn
spaghetti met bolognesesaus en parmesanZondag 20 januari:
Acht uur op. Ik lees het eerste boek uit de Neerlands Hoop-doos maar uit. Meer koffie met De Vrouw. En vinyl. De Zoon is er om een uur voor de lunch. Het gaat al wat beter met hem. Erna was ik af en stofzuig ik. Dan wandel ik door de zon langs het kanaal naar een supermarkt voor wat kleinigheden. Aansluitend afval wegbrengen en nog meer kleins. De namiddag hoor ik vinyl en werk ik de webstek bij. Zes uur zijn Ank en Bob er en wandelen we naar een restaurant in het centrum. We eten er prima, ook al is er geen andere hond in de zaak. Bob wil rode wijn, proeft er een en vindt die niet lekker. Een andere is er niet; ja, eentje die ze alleen per hele fles verkopen, maar vandaag willen ze wel een uitzondering maken. Bob krijgt een leeg glas en de jongeman schenkt hem wat uit een halfvolle fles. Ik begrijp iets niet. Of misschien toch wel. Dat er hier verder niemand is. Toch is het eten uitstekend, het gezelschap nog beter; we praten mooi bij. Half tien wandelen we terug en nemen we afscheid en om tien uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: async (Ryuichi Sakamoto), Teddy Boys Don’t Knit (Vivian Stanshall), Greatest Hits, Etc (Paul Simon), The Boy In The Bubble (12″ single) (Paul Simon), Sounds Of Silence (Simon & Garfunkel), Greatest Hits (Simon & Garfunkel), Sparkle In The Rain (Simple Minds), The Right Thing (Simply Red), Bird Of Paradise (Snowy White), Solution (Solution), Stupid Things That Mean The World (Tim Bowness)

langs het kanaal
garnalen en vis uit de oven
met Bob en Ank entrecote eten
fruit met bosvruchtenijs en slagroomZaterdag 19 januari:
Half acht uit bed. Koffie. Ik lees Dans dans dans (Murakami) uit. Wederom hoogst vermakelijk. Het is een van zijn vroegste romans en het duurt even voor er vaart in het verhaal komt, maar als die vaart er eenmaal in zit, is het lastig om het boek weg te leggen. Halverwege de ochtend naar de slager en super. En de markt. Als ik thuis kom, is Zwager er me de Twee Neven. Meer koffie. Tegen twaalf uur zijn ze weer vertrokken. Nog meer koffie met De Vrouw en vinyl. De Zoon is er om kwart over een voor de lunch. Hij is wat snotterig, verkouden en zit tegen een griep aan. Ik was af en ga dan nog naar een supermarkt in het centrum. De Vrouw is vanmiddag naar de bioscoop. Ik loop mijn ronde hard. Het is koud, maar daar heb ik al lopende geen last van. Thuis maak ik het avondeten. Een schotel van victoriabaars overgoten met een saus van uien en tomaten gaat in de oven, ik maak een risotto van uien en gele en rode wortel, plus een salade van aardbei, peer en framboos. De Vrouw is er kwart voor zeven en twintig minuten later zitten we aan tafel. Er is wat bij te kletsen. Acht uur is de afwas gedaan en werk ik de webstek bij. Vervolgens lees ik in een van de boeken uit de doos Neerlands Hoop In Bange Dagen Compleet (Neerlands Hoop) tot het half elf is.
Muziek vandaag: Warp (Jon Balke), A Meeting Of Spirits (Gary Husband), Silk Degrees (Boz Scags), Heart Of The Universe (Ton Scherpenzeel), Major Tom (Völlig Losgelöst) (12″ single) (Peter Schilling), Bon Voyage (Eberhard Schoener), On Lonely Towers (Barren Earth) Anchorage (12″ single) (Michelle Shocked), Silver ’n Voices (Horace Silver), Arriving Somewhere … (Porcupine Tree), The Diary Of Robert Reverie (Needlepoint)

Victoriabaars met tomaten uit de oven, met risotto van gele en rode wortel
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment