bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-01-2019

B-log: 26 januari t/m 1 februari 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 22:06Vrijdag 1 februari:
Ik ben pas om half negen wakker. Dat was kennelijk nodig. Eerst maar eens koffie en de webstek van Kunst-Zinnig-Brein bijwerken. Vinyl. Eind van de ochtend ben ik toch nog even in de Kap voor een kort overleg over een artikel dat ik aan het maken ben. Thuis nog koffie met De Vrouw en een lunch. En vinyl. Erna fietsen we naar het ziekenhuis. De Vrouw heeft een soort intakegesprek voor een eventuele kosmetische ingreep die haar mogelijk van vele klachten kan verlossen. Eind van de middag zijn we weer thuis. Nog wat vinyl en dan maak ik avondeten. Ik warm de soep van gisteren op, maak salade van bosui, komkommer, tomaten, peer en rode kool, kook mie en produceer een Thaise curry van uien, knoflook, peper, paprika, courgette, kokosmelk en rookworst. De Zoon is er om kwart voor zes. Hij is vandaag meegelopen bij een ander bedrijf en zo te horen is het hem bevallen. Ik was af, breng afval weg, werk de webstek bij en ga dan nog wat lezen en luisteren. Nog voor half elf ben ik weer erg moe. Mijn hoofd zit nog heel vol.
Muziek vandaag: The Extinct Suite (Steve Jansen), Supertramp (Supertramp), Crisis? What Crisis? (Supertramp), Breakfast In America (Supertramp), de eerste plaat van de dubbelelpee Paris (Supertramp), Platinum (Mike Oldfield), Fear Of A Blank Planet (Porcupine Tree), Fictitious Sports (Nick Mason), Hugsiá (Ivar Bjornsson & Einar Selvik)Donderdag 31 januari:
Het lukt om op te staan als de wekker gewoon gaat. Op de werkplek heb ik gelukkig veel te doen, zodat ik niet inzak. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en sneeuw. Hier in en om Arnhem is gisteren laat dus wel veel gevallen. Ook in de middag weer veel. Half zes thuis. Daar val ik wel bijna in slaap. De Vrouw serveert een soep van ui, prei en pompoen, plus vervolgens een schotel van rundersaucijs en pompoen, met een salade van mandarijn en banaan. Heel goed. We tafelen wat uitgebreider na. Dan was ik af en ga ik hardlopen. Buiten is het koud; het vriest. Ik loop lekker door, zodat ik er geen last van heb. Thuis werk ik de webstek deels bij en bewerk ik de foto’s van gisteren en vandaag. Dan lees en luister ik nog wat en kwart over tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: Shimmer Into Nature (Ed Wynne), Live at the NCH (The Gloaming)

Schaarsbergen
SchaarsbergenWoensdag 30 januari: met Kunst-Zinnig-Brein naar het Nursing Congres + Ensemble Insomnio in Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam
Op de gebruikelijke tijd gaat de wekker. Twee uur later heb ik mijn werk voor de Kap af. Ik loop naar een ontmoetingspunt. Met Ank rijd ik naar Ede. Daar staat Kunst-Zinnig-Brein weer op het Nursing Congres. Om negen uur hebben we de mini-expositie en de kraam ingericht. Dit keer zijn de drie kunstenaars niet op het podium – die plek staan ze graag af aan Erik Scherder – waardoor er mogelijk wat minder aanloop is. Toch zijn er goede ontmoetingen en contacten. Kwart over drie loop ik naar het station. ‘Vanwege de verwachte sneeuwval rijden er vandaag minder treinen.’ Er is nog geen vlok gevallen. Kwart voor vijf ben ik op het Centraal Station en daar ontmoet ik De Vrouw. We eten in een burgerrestaurant en drinken iets in een café. Dan wandelen we door de nattesneeuwstorm naar het Muziekgebouw aan ’t IJ. Ensemble Insomnio speelt Frank Zappa’s The Yellow Shark. Een geweldige uitvoering krijgen we. Het klinkt fris, goed gerepeteerd, intens. Vijf jaar geleden zagen we ze hier ook, maar nu is de suite compleet. Ik vind de videoanimaties nogal afleiden, maar het lukt me mijn aandacht op de muziek te richten. In de pauze zien we Wim en zijn vrouw, Marco en zijn vrouw. Na de pauze gaat het verder. Nogal wat hoogtepunten vanavond. Uncle Meat, Outrage At Valdez, Pound For A Brown en Exercise #4. Amnerika valt wat tegen, omdat de wonderschone melodie verdrinkt in de hikkende begeleiding. Eindklapper is G-Spot Tornado, compleet met explosieve dans. Twee toegiften. Mooie avond. Snel na de laatste tonen halen we onze jassen en lopen we terug naar het station. We hebben de trein van elf uur, om half een zijn we thuis en we gaan gelijk door naar bed.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis)  

Kunst-Zinnig-Brein op het Nursing Congres – 30 januari 2019
Met Joep op het Nursing Congres
Lamsburger
Ensemble Insomnio speelt Frank Zappa’s The Yellow Shark
Ensemble Insomnio speelt Frank Zappa’s The Yellow SharkDinsdag 29 januari:
De bus rijdt door. Op tijd op de werkplek dus. Daar heel veel. Ik ren van het een in het ander. Ook nog een nieuwe werktelefoon. Kost me een uur voordat ik het startscherm heb gevonden. Tussen de middag wandel ik door zon en bos. Ook in de middag veel. Half zes thuis. De Vrouw heeft bamisoep en om zes uur is De Zoon er om mee te helpen opeten. Het lukt. De afwas doe ik snel. Dan hardlopen. Koud, maar ik loop door. Thuis de webstek bijwerken, lezen en luisteren. Hoofd niet leeg om tien uur.
Muziek vandaag: Shimmer Into Nature (Ed Wynne), Live at the NCH (The Gloaming)

111 Nieuwe werktelefoon
112 Schaarsbergen
112 SchaarsbergenMaandag 28 januari:
Welnu. Gaan we. File op de snelweg. Op de werkplek ook veel. Tussen de middag lunch ik met collega’s in een restaurant. Ook in de middag veel. Kwart voor zes thuis. Even uitblazen, dan eten maken: rode ui bakken, kastanjechampignons erbij, reepjes groene kool, courgette. Peper, zout, geraspte kaas en een prachtmaal. De afwas is klein. Ik werk de webstek bij en lees en luister. De Vrouw is er om negen uur. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Shimmer Into Nature (Ed Wynne), Live at the NCH (The Gloaming), At The Edge Of Light (Steve Hackett), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)

109 salade geitenkaas
110 kastanjechampignons ui courgette groene koolZondag 27 januari:
Pas om kwart voor negen uit bed. Koffie, webstek. Meer koffie met De Vrouw. Vinyl. De Vrouw gaat eind van de morgen even ergens op bezoek en is begin van de middag weer terug. Ik heb dan allerlei mail en online meuk afgehandeld en lees in Alle verhalen (Hans Dorrestijn). De Zoon is er om kwart over een voor een lunch. Na afwas en stofzuigerij wandel ik door de regen naar een supermarkt in het centrum voor een kleinigheid. Thuis meer vinyl. Iets na vijf uur lijkt het wat droog buiten en waag ik een ronde hardlopen. Het regent. Niet hard. De tegenwind is aanvankelijk lastig, maar ik loop door en uiteindelijk lukt het goed. Thuis maak ik avondeten. Restanten van gisteren en eergisteren in de opwarmoven. Ik maak een salade van peer, aardbei en frambozen en bak lamsshoarma. Een knoflookyoghurtsaus ernaast. Dit eten we op. Dan was ik weer af en ’s avonds zie ik een prachtige documentaire over Robert-Jan Stips en zijn nieuwe Supersisterproject. Verder lees en luister ik. Tien uur weer naar bed.
Muziek vandaag: The Gloaming (The Gloaming), de tweede plaat van Bring On The Night (Sting), …Nothing Like The Sun (Sting), We’ll Be Together (12″ single) (Sting), Guilty (Barbra Streisand), The Broadway Album (Barbra Streisand), One Voice (Barbra Streisand), Bewitched (Andy Summers & Robert Fripp), At The Edge Of Light (Steve Hackett), 2 (The Gloaming)

Kliekendag: lamsshoarma, chili, groenekoolcurryZaterdag 26 januari:
Half acht uit bed. Koffie, klussen, de hele meuk. Half tien wandel ik naar de bioslager en super. Aansluitend ga ik brood halen en fruit op de Markt. Koffie met De Vrouw. Vinyl. De Zoon is er om kwart over een voor een lunch. Erna was ik af en wandel ik langs het kanaal naar een supermarkt voor de laatste dingen. Thuis nog wat vinyl. Eind van de middag maak ik avondeten: een curry van ui, peper en groene kool, met een salade van bosui, komkommer, aardbei en framboos. Lamsfiletlappen en couscous erbij en klaar. Het smaakt uitstekend. De afwas is zo gedaan. Dan werk ik de webstek bij en kijk ik een deel van de tweede dvd uit de doos Neerlands Hoop en lees en luister ik nog iets. Kwart voor elf weer naar bed. Het hoofd wordt iets leger.
Muziek vandaag: The Gloaming (The Gloaming), de tweede plaat van The River (Bruce Springsteen), Born In The USA (Bruce Springsteen), Fish Out Of Water (Chris Squire), Nothing’s Gonna Stop Us Now (12″ single) (Starship), Magnetic (Steps Ahead), Foot Loose & Fancy Free (Rod Stewart), The Dream Of The Blue Turtles (Sting), de eerste plaat van Bring On The Night (Sting), een deel van de tweede dvd van de doos Neerlands Hoop Compleet (Neerlands Hoop), Cloud About Mercury (David Torn)

Langs het kanaal
Curry van uien peper en groene kool met lamsfilet
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment