bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

02-02-2019

B-log: 2 t/m 8 februari 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 14:45Vrijdag 8 februari:
Geen wekker en toch nog voor zeven uur wakker. Koffie en wat werk voor de Kap. Iets na negen uur wandel ik langs het kanaal naar de tandarts. Hij doet de jaarlijkse controle en komt terug op mijn bezoek aan de orthodontist. De vraag over mijn mogelijk doorgroeiende bovenkies kan hij eenvoudig beantwoorden: op foto’s van de afgelopen jaren is te zien dat het stabiel is. Voor de voortgang van mijn scheve boel in de onderkaak: eerst maar eens de tandvleesproblematied paradontologisch oplossen en pas daarna de implantaten en de kronen laten bouwen. O. Schiet ik veel op? Nee, niet echt. Eerst maar terug naar de orthodontist. Kijken wat die zegt. Op de terugweg bezoek ik een supermarkt voor wat kleinigheden. Thuis koffie, vinyl en lunch met De Vrouw. Half twee wandel ik naar de Kap. Daar interview ik twee dames voor een artikel in de plaatselijke krant. Aansluitend werk ik snel mijn aantekeningen uit en ga ik via een andere supermarkt naar huis. Even zitten (vinyl) en dan ga ik avondeten maken. Eerst een salade van bosui, komkommer, kerstomaat, peer, bleekselderij en feta. Daarna een curry van rundreepjes, uien, knoflook, peper, paprika en bataat. Ten slotte kook ik broccolirijst. Kwart over zes willen we aan tafel, maar De Zoon is er nog niet. Hij laat weten dat hij overslaat. Nou. O. We eten veel van de goede schotel en tafelen na. Ik ga afwassen en hardlopen. Halverwege heb ik fikse wind tegen. Niet erg, want het is niet koud. Thuis werk ik de webstek bij en lees en luister ik. Half elf weer.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis), Trip Into The Body (Johan Timman), IV (Toto), Mr. Fantasy (Traffic), Traffic (Traffic), At The Edge Of Light (Steve Hackett), Southern Empire (Southern Empire)

Thaise gele curry (rund, uien, knoflook, peper, paprika, bataat) met broccolirijstDonderdag 7 februari:
Ruimte. Rust in het hoofd. Fijn. De hele dag kan ik op de werkplek weer veel doen en inhalen. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en kaalslag. Ook in de middag schiet ik op. Half zes thuis. Even de krant lezen. De Vrouw serveert rode biet met broccolirijst en rundervinken, met een salade van komkommer en kerstomaat, plus een fruitsalade van framboos en blauwe bes toe. We horen vinyl. Ik was af en dan ga ik de webstek bijwerken en lezen en luisteren. Nog voor half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: The Three Degrees (The Three Degrees), Chronometree (Glass Hammer), X (Peter Hammill), Stripped (Wilson & Wakeman)

Schaarsbergen
rode biet met broccolirijst en rundervinkenWoensdag 6 februari:
Geen wekker, maar wel om half zeven op. Al snel heb ik mijn werk voor de Kap klaar. Meer koffie met De Vrouw en vinyl. Om iets na negenen fiets ik door de lichte regen naar het ziekenhuis. Ik moet nogal lang wachten, maar mag uiteindelijk de gehoortest doen en even later op audiëntie bij de KNO-arts. Resultaat: inderdaad, mijn gehoor is in de afgelopen vijf jaar nogal achteruit gegaan. Ik zit echt op de grens naar een gehoorapparaat. Het kan me helpen bij gesprekken, naar muziek luisteren of in het verkeer, maar juist niet op verjaardagen, in het café, daar waar veel omgevingsgeluiden zijn. En die tinnitus, hoe staat het met de wetenschap? Vijf jaar geleden moest ik er nog mee leren leven. Dat is nu niet anders. Of ik kom bij psychologische hulp. Ik zeg dat mijn oorsuizingen me vaak helpen als eerste signaal bij overprikkeling en stress. Kortom: ik moet maar eens nadenken of ik gehoorapparaten op proef ga gebruiken. Wie weet. Op de terugweg rijd ik langs de biowinkel. Als ik thuis kom, is De Vrouw naar haar werk. Ik drink koffie, hoor vinyl, lunch en zie iets van een dvd. Eind van de middag ga ik mijn ronde hardlopen. Het regent weer lichtjes, maar dat is niet zo erg. Erger wordt het halverwege, als de lichte regen niet langer licht blijkt en de tegenwind toeslaat. Nou ja. Thuis maak ik het restant eten van gisterenavond warm, boel parmesan eroverheen. Dan werk ik de webstek bij, lees ik in de PROG die vandaag binnen kwam en luister ik. De Vrouw is er weer om negen uur. Bijpraten. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: de overige vijf platen uit de doos In The Beginning… (Tangerine Dream), de rest van de tweede dvd en een stuk van de derde dvd uit de doos Neerlands Hoop Compleet (Neerlands Hoop), … To The Power Of Three (3), QE2 (Mike Oldfield), A Drop Of Light (All Traps On Earth), We Lost The Skyline (Porcupine Tree), Somnium (Jacco Gardner)

sperziebonen kikkererwtenpasta paarsewortel tomatensaus parmesanDinsdag 5 februari:
Weer redelijk geslapen. De snijdende kou is buiten weg. Het vele werk op de werkplek niet. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag heb ik ook van alles en omdat ik vanmorgen heel veel achterstallig heb weggewerkt, is er veel ruimte in het hoofd. Mooi. Omdat ik met een collega kan meerijden tot Beekbergen, ben ik al om vijf uur thuis. Ook mooi. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert een schotel van wortel, uien, sperziebonen, kikkererwtenpasta en tomatensaus. Die gaat er goed in. Sfeer is prima. Om zes uur is alles afgewassen en opgeruimd. Ik draai vinyl, werk de webstek bij en lees en luister weer. Op tijd naar bed en dat is tien uur.
Muziek vandaag: de eerste elpee uit de doos In The Beginning … (Tangerine Dream), A Drop Of Light (All Traps On Earth), Night Of The Demon (Gazpacho)

Schaarsbergen
SchaarsbergenMaandag 4 februari:
Diep geslapen. Zowaar, ik sta gemakkelijk op. Koude wind buiten. Op de werkplek heb ik veel tijd en ruimte om van alles op orde te krijgen en dus mijn hoofd een stuk leger. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en snijdende wind. Ook in de middag ruim ik van alles op en weg. Half zes thuis. Eerst een ronde hardlopen. Een groot deel van de route heb ik de snijdende wind tegen. Ik loop door, dus blijf warm. Wel moe terug thuis. Daar eten maken. Kastanjechampignons bakken, bosui en bleekselderij erbij, courgette, paprika en uiteindelijk veel parmesan. Goede hap. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik. De Vrouw is om negen uur thuis en een uur later ga ik weer slapen. Ditmaal met een opgeruimder hoofd.
Muziek vandaag: A Drop Of Light (All Traps On Earth), Stripped (Wilson & Wakeman), Somnium (Jacco Gardner)

Schaarsbergen Warnsborn
Kastanjechampignons bosui bleekselderij paprika courgette parmesanZondag 3 februari:
Opnieuw pas om kwart over acht wakker. Goed geslapen weer, dat wel. Koffie, allerlei online klussen en vinyl. De Vrouw is eind van de ochtend ook op. Nog meer koffie. De Zoon is er kwart over een voor lunch. Na de afwas en stofzuigerij nog meer vinyl. Ook lees ik Alle verhalen (Hans Dorrestijn) uit. Halverwege de middag wandelen we door de zon naar buiten. Aan de andere kant van het centrum komen Geraldine en Isabel binnen tijdens de Midwintermarathon en die willen we zien. We lopen ze mis, maar later zien we ze wel. Vijf uur weer thuis. Ik maak avondeten. Witlof uit de oven, aardappelpartjes gebakken en steaks. Erbij de (fruit)salade van gisteren, rijkelijk aangevuld. De afwas is klein. Rond zeven uur werk ik de webstek bij en lees en luister ik. Tien uur en mijn hoofd lijkt leger.
Muziek vandaag: Corridor (Steve Jansen), Secrets Of The Beehive (David Sylvian), Let The Happiness In (12″ single) (David Sylvian), Plight & Premonition (David Sylvian & Holger Czukay), It’s My Life (Talk Talk), Give It Up (12″ single) (Talk Talk), Stop Making Sense (Talking Heads), Little Creatures (Talking Heads), Naked (Talking Heads), Blind (12″ single) (Talking Heads), Cloud About Mercury (David Torn), Currents (Tame Impala), Bundles (Soft Machine)

Witlof met ham en kaas uit de oven met steak en gebakken aardappelpartjesZaterdag 2 februari:
Pas om half negen ben ik echt wakker. Mijn hoofd nog steeds vol. Koffie met De Vrouw. Dan klussen zoals de was. De Vrouw gaat om tien uur de deur uit, op bezoek bij haar Zus. Ik hoor wat vinyl en ga dan door de nattesneeuwstormen een paar boodschappenrondes doen. De Zoon is er om kwart over een voor een lunch. Afwas is klein. In de middag wandel ik door de nattesneeuwstorm langs het kanaal naar een supermarkt. Vijf minuten na mij komt De Vrouw thuis. Even bijpraten, wat vinyl en de krant lezen. Dan ga ik avondeten maken. Ik warm de schotels van gisteren en eergisteren op, maak een salade van komkommer, bosui, kerstomaat, framboos en blauwe bes, plus ik bak kalkoenlapjes gevuld met roquefort. De boel smaakt goed. De afwas is te overzien en erna ga ik hardlopen. Het is inmiddels droog. Lopen gaat niet gemakkelijk; ik ben snel heel moe, maar houd het vol. Wel nogal afgepeigerd kom ik thuis. Webstek bijwerken, nog iets lezen en luisteren en net iets na tien uur ga ik weer naar bed, mijn hoofd nog steeds niet leeg.
Muziek vandaag: de tweede plaat van het album Paris (Supertramp), …Famous Last Words… (Supertramp), Carla (Steve Swallow), Bamboo Houses / Bamboo Music (12″ single) (David Sylvian & Ryuichi Sakamoto), Brilliant Trees (David Sylvian), The Ink In The Well (12″ single) (David Sylvian), Gone To Earth (David Sylvian), A Little Girl Dreams Of Taking The Veil (12″ single) (David Sylvian), Profiles (Nick Mason & Rick Fenn), White Of The Eye (Nick Mason & Rick Fenn), Lost In The Ghost Light (Tim Bowness)

Langs het kanaal
langs het kanaal
curry van uien, peper, paprika, courgette met eiermie, kalkoen roquefort
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment