bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-02-2019

B-log: 9 t/m 15 februari 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 20:55Vrijdag 15 februari:
Geen wekker en toch voor zeven uur op. Koffie. Niet heel veel later heb ik mijn werklaptop open geklapt. Vier uren lang werk ik lekker door en ik krijg heel veel af, zo voor de vakantie. Tussendoor koffie met De Vrouw en van alles vinyl. Twaalf uur sluit ik alles af. Ik heb telefonisch contact met de locatie van morgen en geef de precieze aantallen gasten door (39). We lunchen. Ik was af en fiets daarna naar twee supermarkten voor wat zooi. Dan nog iets lezen en vinyl. Eind van de middag maak ik het avondeten: een reusachtige chili. Zeven uur is De Zoon er nog niet, dus beginnen De Vrouw en ik vast met eten. Niet veel later meldt De Zoon zich wel en hij sluit alsnog aan. Niet erg. Ik was af. Erna – het is dan al half negen – werk ik de webstek bij en lees en luister ik nog heel even voordat ik om half elf naar bed ga.
Muziek vandaag: 2 (The Gloaming), Poesie und Musik – Francois Villon (Vollenweider, Bardet & Valentini), Poesie und Musik – Heinrich Heine: Ich Kann Nicht Mehr Die Augen Schliessen (Vollenweider, Bardet & Valentini), White Winds (Andreas Vollenweider), Down To The Moon (Andreas Vollenweider), Closing Time (Tom Waits), The Heart Of Saturday Night (Tom Waits), Nighthawks At The Diner (Tom Waits), Bounced Checks (Tom Waits), Anesthetize (Porcupine Tree)

ChiliDonderdag 14 februari:
Opgewekt. Op de werkplek moet ik heel veel doen. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon. Het wordt zacht. In de middag moet ik weer veel doen, wil ik alles voor het weekend af krijgen. Kwart voor zes thuis. Nog even iets voor De Vrouw halen. Dan een ronde hardlopen. Het gaat wat moeizaam, maar ik red het. Koud is het niet (meer). Thuis maak ik eten voor mijzelf, want De Vrouw is op stap en naar de bioscoop met Schoonzus. Ik bak kastanjechampignons en die voeg ik bij de preisoep met bloemkool van gisteren. Dat smaakt. Kleine afwas. Ik werk de webstek bij en lees en luister nog iets. Nog voor half elf slapen.
Muziek vandaag: de tweede plaat van het dubbelalbum Andy Warhol’s Velvet Underground featuring Nico (Velvet Underground), A Drop Of Light (All Traps On Earth), The Gloaming (The Gloaming)

Willemsplein Arnhem 07.15 uur
Schaarsbergen
Schaarsbergen
PRRRRRReisoep
Preisoep met bloemkool en kastanjechampignonsWoensdag 13 februari:
Kwart over zeven uit bed. Koffie. Een uurtje later heb ik mijn werk voor de Kap gedaan. Meer koffie met De Vrouw. Vinyl. Ik wandel naar de slager en super. Thuis nog meer koffie met De Vrouw en lunch. Vinyl. Begin van de middag fietsen we naar het huis van Onze Vader. Vandaag viert hij zijn vijfentachtigste verjaardag. Mijn Zus is er ook en niet veel later de (oud-)buren ook. Vader tobt met zijn gezondheid (ogen en darmen) en voelt zich beperkt in zijn mobiliteit doordat hij geen auto meer rijdt; hij vindt het moeilijk om daar los van te komen en nieuwe mogelijkheden te zien. Dat maakt hem wat somber en soms moppert hij. Vanmiddag zijn er momenten dat hij plezier heeft. Zaterdag vieren we het groter en ik hoop voor hem dat hij er oprecht van kan genieten. Eind van de middag zijn we thuis. Vinyl. Ik maak avondeten. Ik bak uien, knoflook, prei en Thaise currypasta, doe daar bouillon bij, pureer het en zo ontstaat een soep die ik aanvul met gekookte bloemkool van gisterenavond. Ook maak ik een salade van bleekselderij, bosui, komkommer, tomaat en feta, plus ik bak kogelbiefstukken. We eten de soep niet, maar de rest wel op. Dan was ik af en breng ik afval naar de containers. Vervolgens werk ik de webstek bij en lees en luister ik tot tien uur.
Muziek vandaag: Voyagers (Steve Howe & Paul Sutin), Pacific Coast Highway (Christopher Franke), Zolang De Voorraad Strekt (Herman van Veen), Home Invasion – In Concert At The Royal Albert Hall (Steven Wilson), Signalen (Herman van Veen), In Vogelvlucht – 20 Jaar – Zijn Mooiste Liedjes (Herman van Veen), de eerste plaat van Andy Warhol’s Velvet Underground featuring Nico (Velvet Underground), The Great Adventure (The Neal Morse Band)

Onze Vader (85) en bezoek
Zus E mwJ
Kogelbiefstuk met salade van bosui bleekselderij komkommer tomaat en fetaDinsdag 12 februari:
Het lukt me nog om uit bed te komen ook. Veel oorsuizingen en niet heel vast op de benen, dat wel. En opgewekt. Gelukkig is er op de werkplek veel. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Ook in de middag heel veel te doen, dus tijd om moe te zijn heb ik niet. Om vijf uur thuis. Daar zak ik in. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert een schotel van uien, lamsshoarma, bloemkool en tomaten uit de oven. Ik was af en ga een ronde hardlopen. Erna heb ik telefonisch contact met een tante en Onze Vader. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik. Tien uur slaap ik.
Muziek vandaag: Skald (Wardruna), het laatste beetje van de cd die met de PROG mee kwam

SchaarsbergenMaandag 11 februari:
Daar gaan we weer. Op de werkplek heb ik het niet heel vol; ik kan in alle rust alle dingen doen die ik wil en moet doen. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en lichte regen. In de middag gestaag verder; ik ben op orde. Eind van de middag reis ik met de bus naar een locatie in Rheden, waar weer een avond met cliënten is. Weinig belangstelling en ik kan er niet al te veel doen. Na afloop vraag ik de medewerker van het dorpshuis hoe ik bij het station kom. Ik heb een half uur om de bus te halen. Dan moet ik daar links. Dat doe ik. Na tien minuten lopen wordt het me te donker. Gelukkig komt me een hardlopende meneer tegemoet. Station blijkt de andere kant op te zijn. Hij loopt verder; ik ren hem achterna. Terug bij het beginpunt, daar dan links. Na een paar honderd meter is het station. Ik ben nog ruim op tijd voor de bus ook. Een uur later ben ik thuis. Het is half elf geweest. Doodop. Veel energie om met De Vrouw bij te praten heb ik niet, dus snel door naar bed.
Muziek vandaag: geen.

Schaarsbergen Warnsborn
Schaarsbergen WarnsbornZondag 10 februari:
Kwart voor negen wakker. Zo. Toch zit mijn hoofd nog vol, merk ik. Koffie. Iets lezen. Vinyl. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er rond kwart over een. Ik maak bacon ’n eggs. Erna was ik af. Vervolgens stappen we gedrieën op de fiets en in de middag vieren we de vierde verjaardag van de Neef. Aanvankelijk is het er nogal druk en heb ik veel last van alle geluid, maar na een uurtje is het rustiger en valt het mee. Als we om kwart over vijf terug fietsen, valt de regen niet mee. Ik maak allerlei restanten warm: de bieten van donderdag, de curry van vrijdag en de risotto van gisteren. Daar zet ik de salade van gisteren bij en bak ik rundersteaks van vandaag. Alles op. Ik was weer af en dan blijkt de regen nogal plens, dus sla ik een ronde hardlopen over. Ik werk de webstek bij en ga lezen en luisteren tot tien uur. Hoofd leeg? Het lijkt erop.
Muziek vandaag: Seraphim (Paul Sutin & Steve Howe), Get Back! (Ike & Tina Turner), Disco Samba (12″ single) (Two Man Sound), Present Arms (UB40), UK (UK), Van Halen (Van Halen), China (Vangelis), Five Miles Out (Mike Oldfield), Monolith of Phobos (Claypool Lennon Delirium), bijna de tweede helft van de cd die met de PROG mee kwam

curry van vrijdag, risotto van zaterdag, rundersteak van vandaagZaterdag 9 februari:
Kwart voor acht uit bed. Koffie. Ik maak mijn werk voor de Kap af. Zo. Misschien woensdag nog een kleine correctie op mijn artikel, maar meer niet. Ik lees de krant van gisteren en hoor vinyl. Iets na tienen wandel ik naar de slager en biowinkel. Aansluitend nog over de markt. Ik koop ook een reisgidsje over Luxemburg; die hebben we nog niet en over een week is het zover. Thuis meer koffie met De Vrouw en vinyl. De Zoon is er om een uur voor de lunch. Hij is wat gespannen, heeft de afgelopen twee weken een paar keer meegedraaid bij een hovenierbedrijf om te zien of het iets voor hem kan zijn en komende weken mag hij nog een paar keer meelopen, zijn vaste werkgever/kweker bericht nu dat binnenkort de werkzaamheden na de winterstop gaan beginnen; hierdoor is hij even overzicht kwijt over wat er allemaal gebeurt en over de dingen die gaan komen. Gelukkig weten we hem op te monteren. Na de lunch en afwas lees ik de krant van vandaag en de PROG uit. Ondertussen vinyl. Eind van de middag maak ik avondeten. Een salade van bleekselderij, bosui, komkommer en tomaat, een risotto met uien, knolselderij en courgette, plus lamsfiletlappen. De boel smaakt, zeker de risotto. Morgen kliekendag. Ik was af en breng groen afval naar de container. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik. Half elf weer.
Muziek vandaag: Thursday Afternoon (Brian Eno), Last Exit (Traffic), John Barleycorn Must Die (Traffic), Welcome To The Canteen (Traffic), The Low Spark Of High-Heeled Boys (Traffic), Shoot Out At The Fantasy Factory (Traffic), On The Road (Traffic), When The Eagle Flies (Traffic), The Best Of The Tumbleweeds (The Tumbleweeds), Nil Recurring (Porcupine Tree), Civilisation (Southern Empire), Runaljod – Yggdrasil (Wardruna), de eerste helft van de cd die met de PROG mee kwam

Lamsfilet en risotto met knolselderij uien en courgett
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment