bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-02-2019

B-log: 23 februari t/m 1 maart 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 09:20Vrijdag 1 maart:
Geen wekker. Toch om half zeven uit bed. Koffie. Nog geen uur later heb ik de werklaptop open en ben ik lekker aan de slag. Heel veel kan ik doen en inhalen. En vinyl draaien. Rond half twaalf wandel ik even naar een supermarkt voor wat lunchdingen (sla, brood). De Vrouw gaat vanmiddag uit. Ik lunch en ga weer verder met het werk en met vinyl. Half vijf heb ik alles klaar wat ik klaar wil hebben en sluit ik af. De Vrouw komt dan thuis. We kletsen bij en horen vinyl. Dan maak ik avondeten. De zuurkoolschotel met spek en witte bonen, met een salade van komkommer, bosui en tomaten. Ook braad ik rundersaucijzen. De Zoon is er pas om kwart voor zeven. We eten de boel grotendeels op en ik was af. Dan ga ik hardlopen. Ik sta er zelf nogal van te kijken hoe gemakkelijk het gaat. De rest van de avond werk ik de webstek bij, lees en luister ik. Half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Silhouettes (Klaus Schulze), 1492 (Vangelis), Country Airs (Rick Wakeman), The Family Album (Rick Wakeman), The Gospels (Rick Wakeman), A Suite Of Gods (Rick Wakeman), Time Machine (Rick Wakeman), So What (Joe Walsh), You Can’t Argue With A Sick Mind (Joe Walsh), “But Seriously, Folks…” (Joe Walsh), You Bought It – You Name It (Joe Walsh), Chronomonaut (Glass Hammer), Runaljod – Gap Var Ginnunga (Wardruna)Donderdag 28 februari:
Opnieuw redelijk geslapen. Alles oké. Op de werkplek is er veel, maar ik kom niet tot veel. De druk loopt wat op. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag werk ik verder. Vijf uur thuis. Krant lezen. De Vrouw is niet helemaal fit, dus maak ik het avondeten. Uien bakken, rundergehakt, spekjes, knoflook, peper, kastanjechampignons, aubergine, garam masala. Ernaast een couscoussalade. We eten het op en praten bij. Dan was ik af en breng afval naar de groencontainer. Ik werk de webstek bij, plaats vakantiefoto’s en ga dan lezen en luisteren tot het tien uur is geweest.
Muziek vandaag: Manga (Mayra Andrade), Crises (Mike Oldfield), A Drop Of Light (All Traps On Earth), Propeller (Grice)

Schaarsbergen
Schaarsbergen
Spek-rundergehakt-uien-knoflook-peper-kastanjechampignns-aubergine-garammasala met couscoussaladeWoensdag 27 februari:
Geen wekker en toch voor zeven uur op. Koffie. Dan kijk ik of er veel werk voor de Kap is. Veel is het niet, toch is er werk. Half negen wandel ik erheen. Ik schrijf de basis van een artikel, overleg met wat lui en om half twaalf wandel ik via de biowinkel terug naar huis. Nog even koffie met De Vrouw, die dan naar haar werk gaat. Vinyl. Ik lunch en fiets naar de huisarts. Sinds een maand of wat heb ik verdikkingen op de gewrichten van enkele vingers en sinds een week of twee zijn ze pijnlijk. Bij dagelijkse dingen in en om huis heb ik er geen last van, maar na ingespannen werken (ik heb een toetsenbordbaan en thuis schrijf ik ook veel – het is het enige wat ik een beetje kan) is het pijnlijk. De dokter zet een tweesporenbeleid uit: bloedprikken om allerlei zaken uit te sluiten (Lyme, cholestorol, hart/vaatziekte, enzovoorts) en tegelijkertijd röntgenfoto’s van mijn handen om te kijken of het beginnende reuma kan zijn. O. Bij de naastgelegen supermarkt haal ik nog enkele dingen. Door de zon en zachte temperaturen fiets ik naar huis. Heel even uitblazen (vinyl) en dan ga ik een ronde hardlopen. Zo, ik zit weer op mijn gebruikelijke niveau. Het is warm met mijn wintertenue aan. Toch lukt het goed. Thuis maak ik eten voor mijzelf: uien bakken, kastanjechampignons, bosui en courgette, met een hoop geitenkaas eroverheen. Vinyl. Klein afwasje. Dan werk ik de webstek bij, doe ik de laatste dingen aan de vakantiefoto’s en lees en luister ik. De Vrouw is er om half negen en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis), Cost Of Living (Rick Wakeman), Silent Nights (Rick Wakeman), Live at Hammersmith (Rick Wakeman), 3 (The Gloaming), The Grey Of Granite Stone (Grice), Truth Decay (Adam Holzman)

Ui, bosui, kastanjechampignons, courgette, geitenkaasDinsdag 26 februari:
Slapen lukt beter. Buiten nog steeds heel koud. Dat gaat snel anders zijn. Op de werkplek kan ik weer veel verder. Tussen de middag wandel ik zonder winterjas door het bos en de zon. Verder ook in de middag. Half zes thuis. De Zoon is er drie kwartier later en nog weer een half uur verder serveert De Vrouw een quiche van spek, pompoen en boerenkool. Ik was af, lees en luister wat, werk de webstek bij en ga rond half elf slapen.
Muziek vandaag: Manga (Mayra Andrade), Propeller (Grice), Runaljod – Gap Var Ginnunga (Wardruna), Shimmer Into Nature (Ed Wynne)

Schaarsbergen
SchaarsbergenMaandag 25 februari:
Niet zo goed geslapen. Toch goed op. En dus gaat het werkleven verder. Op die werkplek valt de schade mee: niet heel veel achterstallig werk ligt er. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en zon. Het is boterzacht, bijna lente. Ook in de middag ben ik bezig van alles in te halen en aan het eind van de middag ben ik goed op orde. Op de terugweg duik ik de muziekwinkel in, aangezien mijn bestelde plaat Manga (Mayra Andrade) aangekomen is. Ben benieuwd. Ik ben om kwart voor zes thuis en ga eerst een ronde hardlopen. Dat valt nog niet mee, al kom ik wel verder dan zaterdag. Opbouwen dus, maar dat zei ik al. Thuis maak ik het restant wortel en pastinaak in ras-el-hanoutsaus warm en dat eet ik, samen met een linzendoperwtenpaprikasalade die De Vrouw heeft gemaakt. Klein afwasje. Ondertussen lees ik de krant en hoor ik de nieuwe plaat. Mooie liedjes, soms is de ritmische begeleiding me wat te elektronisch, maar de stem blijft allemachtig fantastisch. Ik werk de webstek bij, doe nog wat aan foto’s en ga dan wat lezen en luisteren. De Vrouw is er om half negen. Wat bijpraten en om tien uur ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: Manga (Mayra Andrade), 3 (The Gloaming), The Grey Of Granite Stone (Grice)

Schaarsbergen Warnsborn
Schaarsbergen Warnsborn
Wortel-pastinaak-ras-el-hanout met linzendoperwtenpaprikasaladeZondag 24 februari:
Half acht uit bed. Koffie. Verder met foto’s. Meer koffie met De Vrouw. En vinyl. Dan nog meer koffie en vinyl. De Zoon is er rond een uur met wasgoed en trek in lunch. Na vinyl en afwas fiets ik met De Zoon mee om naar zijn kurenvertonende wasmachine te kijken. Hm, er is iets met zijn wasmachinekraan; er komt geen water (meer) in de machine. Dat is een zaak voor de woningstiching, lijkt me. Op de terugweg fiets ik nog naar een supermarkt. Thuis nog wat vinyl, verder met foto’s en dan ga ik avondeten maken. Een ratatouille van uien, aubergine en courgette, met een salade van bosui, komkommer, tomaat en augurk. Erbij lamsworsten met knoflookyoghurtmayo. En vinyl. Dat smaakt. De afwas is snel klaar en dan ga ik de webstek bijwerken, nog wat foto’s ordenen en lezen en luisteren, zodat ik rond tien uur kan gaan slapen.
Muziek vandaag: Chariots Of Fire (Vangelis), Soil Festivities (Vangelis), No Earthly Connection (Rick Wakeman), White Rock (Rick Wakeman), Rick Wakeman’s Criminal Record (Rick Wakeman), Rhapsodies (Rick Wakeman), Truth Decay (Adam Holzman), 1984 (Rick Wakeman), G’Olé! (Rick Wakeman), Rock n’ Roll Prophet (Rick Wakeman), The Great Adventure (Neal Morse Band), Skald (Wardruna)

We zijn beland bij vak VIER!
Ratatouille met lamsworsZaterdag 23 februari:
Half acht wakker. Koffie. Webstek wat bijwerken en foto’s overzetten op de harde schijf. Meer koffie met De Vrouw. Mooie plaat van Holzman, overigens. Halverwege de ochtend wandel ik naar de slager en super voor de weekendboodschappen. Aansluitend naar de markt voor fruit en brood en vis. Dan weer koffie met De Vrouw. En vinyl. De Zoon is er om een uur of een voor de lunch. Ik was af en ga kranten lezen en vinyl horen. Eind van de middag maak ik avondeten: een Marokkaanse groenteschotel van uien, knoflook, peper, paprika, wortel en pastinaak met ras-el-hanout. Erbij een salade van bosui, komkommer, tomaat en rode kool. Ook bak ik steaks. We eten het op. Ik was af en ga een ronde hardlopen. Dat valt vies tegen. Ik moet halverwege een wandelpauze nemen. Niet erg; in de komende dagen bouw ik langzaam weer op. Thuis werk ik een deel van de webstek bij en het laatste uurtje ontspan ik door te lezen en te luisteren. Na half elf slapen.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis), Truth Decay (Adam Holzman), Blue Valentine (Tom Waits), Swordfishtrombones (Tom Waits), Rain Dogs (Tom Waits), Franks Wild Years (Tom Waits), The Six Wives Of Henry VIII (Rick Wakeman), Journey To The Centre Of The Earth (Rick Wakeman), The Myths And Legends Of King Arthur And The Knights Of The Round Table (Rick Wakeman), Alexandrine (Grice), Runaljod – Ragnarok (Wardruna)

Marokkaanse groenteschotel met steak
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment