bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

02-03-2019

B-log: 2 t/m 8 maart 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 20:32Vrijdag 8 maart: van Apeldoorn naar Ammersbek en Hamburg
Geen wekker; toch om zes uur op. Koffie, webstek. Dan maak ik hete olijven en pak ik de koffer in. Tien uur staan we op het station. We nemen de trein naar Duitsland en stappen in Osnabrück over. Om kwart over twee zijn we in Hamburg. Daar stappen we weer over, dit keer op een Regionalbahn naar Ahrensburg. Het is verder uit Hamburg dan ik had verwacht. Marga en Max halen ons van het station rijden ons naar het vakantiehuis waar we de komende twee nachten zullen slapen. Het is een ruime Ferienwohnung en we pikken de grote slaapkamer in. Dan is het niet ver meer naar het huis van Steffen. Daar zijn Clint en Claus ook al. Steffen verwelkomt ons en we feliciteren hem van harte met zijn zestigste verjaardag. We drinken koffie en eten Kuchen. Gaan we nog iets doen? Ja! Met z’n vijven springen we in een auto, rijden naar station Ahrensburg en pakken daar de trein terug naar Hamburg Hauptbahnhof. Daar nemen we een U-Bahn naar de havens. We zien de eerste tunnel onder de Elbe door. Auto’s en voetgangers moeten met een lift naar beneden. Dat doen wij ook en vervolgens lopen we de vijfhonderd meter onder de Elbe door. Daar weer omhoog en zo krijgen we een bijzondere blik op de stad. Als we weer terug aan de centrumzijde zijn, eten we Fischbrötchen aan de steiger en dan lopen we naar de U-Bahn. Eén halte terug stappen we weer uit en we gaan naar de Elbphilharmonie, een groot theatergebouw. Halverwege is een uitzichtbalkon en vanaf daar heb je opnieuw mooi zicht op de stad, zij het nu helemaal in het donker. Als we met de U-Bahn en de Regionalbahn en de auto weer terug in het huis van Steffen zijn, is het inmiddels al bijna tien uur. Katrina en Klaus zijn ook gearriveerd. We eten spaghetti met salade en even na twaalf uur wandelen we naar het vakantiehuis om te gaan slapen.
Muziek vandaag: Piano Portraits (Rick Wakeman), Cover Version (Steven Wilson)Donderdag 7 maart:
Het lukt vandaag. Op de werkplek weet ik weer veel te doen. Geen pauze. Aan het eind van de middag zit mijn hoofd nog vol, maar ik sluit af. Vijf uur thuis. Krant. De Vrouw maakt groentesoep en bakt hamburgers. Half acht lopen we naar de plaatselijke poptempel. In de theaterzaal is een cultureel café (zie 30 oktober 2018). Paar leuke acts: Kapcollega Karin vertelt een aangrijpend verhaal waarin ze ook nog eens uitlegt wat onze werkgever doet; trio Goed Snik (met Coen en Reinier) brengt levensliederen en de zaal brult mee met Manuela. Na afloop spreken we Willem even. We blijven niet lang hangen, want morgen vroeg op. Elf uur in bed.
Muziek vandaag: Manga (Mayra Andrade), Crest Of A Knave (Jethro Tull)

Willemsplein 07.20 uur
Amerikaanse hamburger
Kapcollega Karin in het Cultureel Café
Trio Goed Snik in het Cultureel CaféWoensdag 6 maart: De Vrouw is jarig
Niet zo goed geslapen. De wekker gaat op de gebruikelijke tijd. Dat is kwart over vijf. Ik sta op. Koffie. Meer niet. Half acht de deur uit. Ik heb dan al een heleboel werk voor de Kap gedaan. Twintig minuten later stap ik van de fiets en loop ik het diagnostisch centrum van het ziekenhuis in. Eerst foto’s maken van mijn twee handen. Twee minuten later sta ik weer buiten. Gelijk even bloed prikken. Dat duurt. Vijf of zes buizen vol bloed tapt de gezuster af. O. Ik fiets via biowinkel en slager terug. Thuis koffie met De Vrouw. Dan wandel ik naar de Kap. Ik werk er nog wat bij en loop weer naar huis. We zouden gaan lunchen met Onze Vader, maar hij belt af. Hij durft het nog niet helemaal aan. Dat begrijp ik maar al te goed; we houden het nog tegoed. Meer koffie met De Vrouw en vinyl. Begin van de middag wandelen we naar een eetgelegenheid in het centrum en nuttigen daar verjaardagslunch: voor mij een salade met rode en gele biet, met couscous en met blauwschimmelkaas. Fijn eten. Erna lopen we naar de poptempel om kaarten voor morgenavond op te halen. Ik wandel door langs het kanaal naar een supermarkt voor de laatste dingen. Thuis nog wat vinyl. Eind van de middag maak ik avondeten. Een stoof van kalfsvlees met uien, knoflook, peper, paprika en tomaten. Erbij komt naan en een salade van bosui, koolrabi en komkommer. We eten het op. Ik was af, werk dan de webstek bij, lees en luister iets en ga om tien uur weer naar bed, in de hoop dat ik beter kan slapen dan vannacht.
Muziek vandaag: Silhouettes (Klaus Schulze), Back In The High Life (Steve Winwood), Freedom Overspill (12″ single) (Steve Winwood), Roll With It (Steve Winwood), Heimwee Naar De Herfst (Erik van der Wurff), Naughty Boys (Y.M.O.), Yes (Yes), South Of Reality (The Claypool Lennon Delirium), Flowers At The Scene (Tim Bowness), 3 (The Gloaming)

bietensalade met blauwe kaas
Verjaardagslunch
langs het kanaal
kalfsstoof met naan
https://twitter.com/balangereis/status/1103251975318183936Dinsdag 5 maart:
Fijn geslapen, weer. Op de werkplek van alles. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag van alles. Half zes thuis. Snel eten maken. De Vrouw is vanavond uit en De Zoon is er om kwart over zes. Ik serveer voor ons beiden ravioli (gevuld met kazen) met een saus van rundergehakt, uien, peper, paprika, courgette en tomaten. Erbij een kleine salade van bosui, koolrabi, augurk en blauwe bes. De boel komt op. De Zoon vertrekt. Ik was af en ga een ronde hardlopen. Dat lukt goed. Thuis bel ik Onze Vader; morgen gaan we uit lunchen. Dan werk ik de webstek bij en doe ik nog wat werkzaamheden voor de Kap. Welja. Ik lees en luister heel iets en ga om tien uur slapen.
Muziek vandaag: South Of Reality (The Claypool Lennon Delirium), Runaljod – Ragnarok (Wardruna)

Schaarsbergen
Schaarsbergen
Ravioli met tomatensausMaandag 4 maart:
Nog goed geslapen ook. Op de werkplek kan ik in alle rust veel doen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ook in de middag schiet ik op. Half zes thuis. Ik werk de webstek van Kunst-Zinnig-Brein bij en heb appcontact met de Zus. Onze Vader heeft vandaag een darmonderzoek gehad. Het is niet goed, er zit een verdikking in de overgang van de dunne naar de dikke darm. Donderdag krijgt hij uitslag of het kwaadaardig is en welke behandeling er mogelijk gestart kan. Ik bel Onze Vader gelijk. Het eerste wat hij zegt is dat het slecht gaat, maar als ik goed luister en de juiste vragen stel, klaart hij al snel op. Hij vindt het fijn dat er iets gevonden is en dat hij snel weet welke behandeling er gaat komen. Het onderzoek en de voorbereidingen ervan vond hij achteraf meevallen en eigenlijk ging dat dus erg goed. Uiteindelijk hangen we lachend op. De Vrouw zou mogelijk rond half zeven thuis zijn, maar inmiddels is het bijna half acht, dus maak ik avondeten voor mijzelf. Ik bak rode ui, kastanjechampignons, paprika en courgette en strooi daar rijkelijk parmesan overheen. Erbij het laatste beetje salade van gisteren. Net als ik het op heb, stapt De Vrouw binnen. Zij maakt ook iets te eten en we praten bij. Dan werk ik de webstek bij en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Flowers At The Scene (Tim Bowness), The Grey Of Granite Stone (Grice)

Schaarsbergen Warnsborn
Schaarsbergen Warnsborn
rode ui, kastanjechampignons, paprika, courgette, parmesanZondag 3 maart:
Half acht wakker en op. Koffie. Fotogedoe. Meer koffie met De Vrouw. En vinyl. De Zoon is er om kwart over een voor lunch. Erna was ik af en stofzuig ik. Vervolgens wandelen De Vrouw en ik door lichte regen het centrum in naar een paar winkels voor wat kleinigheden. Snel weer terug. Vinyl. Ik maak avondeten: Ik vul twee grote paprika’s met de restjes van donderdag- en vrijdagavond, maak salade van bosui, komkommer, framboos en blauwe bes, bak kalfsschnitzels en zet alles op tafel. Nu komt alles wel op. Kleine afwas. Ik ga een ronde hardlopen. Het is inmiddels droog, maar er staat een straffe wind, die ik in de tweede helft tegen heb. Dat maakt dat het even wat minder gemakkelijk gaat. Ik kom nogal moe terug. Niet erg. Ik werk de webstek bij en ga dan nog heel even iets lezen en luisteren tot het tien uur is.
Muziek vandaag: The Extinction Suite (Steve Jansen), Blade Runner (Vangelis), In Concert (Roger Whittaker), Quadrophenia (The Who), Unreleased Electronic Music (Steven Wilson), Transcience (Steven Wilson), How Big The Space (12″ single) (Steven Wilson), Steve Winwood (Steve Winwood), Arc Of A Diver (Steve Winwood), The Incident (Porcupine Tree), Shimmer Into Nature (Ed Wynne)

Kalfsschnitzel + paprika’s gevuld met kliekenZaterdag 2 maart:
Geen wekker. Pas om acht uur echt wakker en op. Koffie. Later vinyl en meer koffie met De Vrouw, die snipverkouden en grieperig is. Halverwege de ochtend wandel ik naar de slager en de biowinkel, aansluitend nog naar de markt. De Zoon is er om kwart over een voor een lunch. We proberen hem te ondersteunen in het huidige proces waarin hij zit (snuffelen bij een andere werkgever en keuzes maken over zijn carrière), maar het gaat moeizaam. We staan te dichtbij, hij heeft nauwelijks overzicht, informatie komt heel anders bij hem binnen en hij spreekt een andere taal dan wij. Ik vind het lastig om los te laten en me erbij neer te leggen. Als we weer alleen zijn, kan ik nog een beetje vinyl draaien. Half vier fiets ik naar mijn Zus; mijn Neef viert vandaag zijn vijftiende verjaardag. De Vrouw gaat niet mee, want nogal niet fit. Ik ben er op tijd, heb nog even wat rust voordat er meer volk op bezoek komt. Eind van de middag fiets ik weer terug, door een flinterdun miezerregentje. Thuis wat bijkletsen en dan maak ik eenvoudig avondeten. Eerst een salade van koolrabi, bosui, komkommer en tomaat, vervolgens bak ik aardappelpartjes en lamsshoarma. Knoflookyoghurtmayosaus erbij en klaar. Afwas is snel gedaan en dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik nog tot half elf.
Muziek vandaag: Corridor (Steve Jansen), The Confessor (Joe Walsh), Got Any Gum? (Joe Walsh), The Pros And Cons Of Hitch Hiking (Roger Waters), Radio K.A.O.S. (Roger Waters), Radio Waves (12″ single) (Roger Waters), The Tide Is Turning (After Live Aid) (12″ single) (Roger Waters), Ramshackled (Alan White), The Great Adventure (The Neal Morse Band), Runaljod – Yggdrasil (Wardruna)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment