bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-03-2019

B-log: 23 t/m 29 maart 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 09:15Vrijdag 29 maart:
Geen wekker, maar toch even na zessen op. Koffie. Enorme pieptonen, dus pianoklanken om mij heen. Wat werkzaamheden voor de Kap. Dan ook de werklaptop aan voor werk uit Arnhem. Negen uur is de jongeman van de financiële ondersteuning er, voor het doen van de jaarlijkse belastingaangifte. Niet alleen die van ons; De Zoon is er ook voor advies voor oudedagvoorziening. Half elf is het klaar. Ik ga verder aan het werk. Eind van de ochtend gaat De Vrouw uit; ik wandel door de zon naar een supermarkt voor wat kleinigheden. Thuis lunch ik en ga ik verder met werken. Ik maak af wat ik vandaag wilde doen en om half vijf is dat zover. Even krant lezen. Half zes maak ik avondeten: een curry van chipolata, ui, knoflook, peper, wortel, kikkererwten, pastinaak en bloemkool, met een salade van koolrabi, bosui, komkommer en tomaat. De Zoon is er om iets na half zeven en we gaan vast aan tafel. Als ik al aan de afwas ben, komt De Vrouw binnen. Zij eet ook nog. Ik ruim de boel op, breng afval naar containers en ga een ronde hardlopen. Het is nog aangenaam buiten en het gaat fijn. Thuis werk ik de webstek bij en ga ik lezen en luisteren. Ook ontvang ik mail van de uitgeverij via welke ik drie boeken heb uitgebracht; de uitgeverij heeft de BV verkocht om niet failliet te geraken. Ik kan de vormgevings- en drukbestanden opvragen en mijn boeken bij een andere uitgeverij uitbrengen. Dus vraag ik de vormgevings- en drukbestanden op. Ben benieuwd. Het bedrijf staat niet goed meer bekend; online zijn er veel kachten te vinden over slechte service, geen contact, enzovoorts. Nu had ik ook al jaren niets meer vernomen, maar mij kan het ook al jaren niet meer zo veel schelen. Nou ja, half elf ga ik slapen, want moe.
Muziek vandaag: BTTB (Ryuichi Sakamoto), Country Airs (Rick Wakeman), Orchestral Favorites (Frank Zappa), Joe’s Garage Act I (Frank Zappa), Joe’s Garage Acts II & III (Frank Zappa), Tinsel Town Rebellion (Frank Zappa), Festival (Flutatious), Merchants Of Light (Big Big Train)Donderdag 28 maart:
Beetje warrige dag op de werkplek vandaag. Toch doe ik tussendoor veel. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag van alles en ik krijg nog alles af wat ik wil en moet doen. Half zes thuis. De Vrouw serveert een ovenschotel van pastinaak, spek en bloemkool uit de oven met kipvleugels eveneens uit de oven. Goed. Afwas is te overzien. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ga nog voor half elf weer slapen. Gaap.
Muziek vandaag: Avatachron (Allan Holdsworth), Is This The Life We Really Want? (Roger Waters), Hugsjá (Ivar Bjornson & Einar Selvik)Woensdag 27 maart:
Geen wekker. Toch om kwart over zes uit bed. Koffie. Wat werk voor de Kap. Acht uur zit ik op de fiets. Het is koud, maar zonnig. Ik heb een afspraak bij de huisarts. Het ontlasten van mijn handen heeft niet echt geleid tot vermindering van de zwelling. Bij nader inzien blijk ik een heel fors tekort te hebben aan vitamine D. Waar komt dat nou weer vandaan? Nieuw plan: eerst een enorme oppepper vitamine D tot me nemen, zes weken lang, en dan kijken hoe of het er voor staat en een mogelijke doorverwijzing naar de reumatoloog. Nou ja. Ik bezoek een nabijgelegen supermarkt en fiets weer naar huis. Koffie met De Vrouw. Dan wandel ik door de zon naar de biowinkel voor wat boodschapjes. Thuis koffie met De Vrouw; niet veel later een lunch. De Vrouw gaat naar het werk; ik was af en ontspan. Ook ga ik een ronde hardlopen. Eind van de middag haal ik de medicijnen op bij de apotheek. Ze zijn er ook nog. Thuis maak ik avondeten: ui bakken, shitake, courgette, postelein erbij. Dan geklutste eieren eroverheen en opbakken tot een zachte omelet. Kaas eroverheen en het smaakt goed. De afwas is klein. Ik werk de webstek bij en lees. De Vrouw is er rond acht uur. Ik ga om tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: het vijfde en zesde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Studio Tan (Frank Zappa), Sleep Dirt (Frank Zappa), Sheik Yerbouti (Frank Zappa), Bobby Brown (12″ single) (Frank Zappa), Retsis Repus (Supersister Projekt), Atheists And Believers (The Mute Gods), Propeller (Grice), The Nature Of Connections (Arve Henriksen), Skald (Wardruna)

Omelet van ui shitake courgette postelein
Ha, ik ben de oorzaak dat Japke-d Bouma een artikel schreef over Gemeente Apeldoorn, die gaat flexwerken in het nieuwe gemeentehuis …Dinsdag 26 maart:
Goed gevulde dag op de werkplek. Geen pauze. Vijf uur thuis. Onze R2D2 is gearriveerd: een zeer duurzame en energiezuinige wasmachine. Hij verbruikt namelijk geen stroom, maar draait op spierkracht. Ben benieuwd. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert een bamisoep. Erna was ik af en bel ik Onze Vader. Hij klinkt rustig, opgewekt. Vandaag is hij in Deventer naar het centrum voor bestraling geweest voor een scan en het aftekenen van het bestralingsgebied. Negen jaar geleden gebeurde het aftekenen nog met een dikke stift en moest je een dag of twee dagen later komen voor de eerste behandeling; Vader krijgt vier puntjes ondiep in de huid getattoeëerd en hoort binnen nu en anderhalve week wanneer de bestraling gaat beginnen. Andere koek. Hij is nog wat grieperig en hoesterig, dus nu heeft hij ruim de tijd om aan te sterken. Ik werk de webstek bij en lees het boek van Hjord en Rosenfeldt uit (niet eens heel onaardig) en begin in de nieuwe Brusselmans. Tussendoor luister ik. Iets na tienen ga ik slapen.
Muziek vandaag: Atheists And Believers (The Mute Gods), Retsis Repus (Supersister Projekt), Jet Lag (PFM), The Grey Of Granite Stone (Grice)Maandag 25 maart:
Ik heb nog altijd wisselende stemmingen, weet ik. Pieken zijn er niet en de dalen zijn niet diep. Maar ze zijn er wel, die dalen. Ik weet het. Ik weet ook de signalen en ik weet ook wat ik moet doen om er zo min mogelijk last van te hebben. Zo. Goedemorgen. Vanmorgen veel te doen op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag ook van alles. Op de terugweg koop ik in de muziekwinkel Retsis Repus (Supersister Projekt 2019). Vijf uur thuis. Eerst een ronde hardlopen, dat gaat goed. Dan eten maken: ik bak kastanjechampignons en voeg de curry van zaterdag erbij. Veel kaas erover. Klaar. Dan afwas en afval. Ik werk de webstek bij en lees en luister. De Vrouw is er rond negen uur. Bijpraten. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Atheists And Believers (The Mute Gods), Retsis Repus (Supersister Projekt 2019), BTTB (20th Anniversary Edition) (Ryuichi Sakamoto)Zondag 24 maart:
Half acht wakker en op. Koffie. Lezen. Wat later meer koffie met De Vrouw. Vinyl. De Zoon is er om een uur voor lunch. Ik was af en stofzuig. De Vrouw gaat naar de bioscoop; ik wandel naar buiten voor een ommetje en een boodschapje. Terug thuis zoek ik wat papieren bijeen voor belastingaangifte die we vrijdag gaan doen. Vinyl. Ook bel ik Onze Vader. Hij klinkt rustiger, opgeruimder. Grieperig is hij nog wel. Er is wat meer overzicht en hij krijgt veel aandacht van naaste familie. Eind van de middag is De Vrouw terug en maak ik avondeten. We maken de pompoensoep op, ik heb een salade van veldsla, bosui, komkommer en kerstomaat, plus ik bak lamsshoarma en heb daar een fikse knoflookyoghurt naast. Allemaal fijn. De afwas is niet al te groot en daarna werk ik de webstek bij, lees en luister ik tot tien uur. En met mij? Ook ik heb weer meer ruimte en rust in de kop.
Muziek vandaag; het derde en vierde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), One Size Fits All (Frank Zappa), Bongo Fury (Frank Zappa & Captain Beefheart), Zoot Allures (Frank Zappa), Zappa In New York (Frank Zappa), Immigrance (Snarky Puppy), Manga (Mayra Andrade), Metal Fatigue (Allan Holdsworth with I.O.U.), The Rules Have Changed (3.2), Chocolate Kings (PFM), The Height Of The Reeds (Arve Henriksen)Zaterdag 23 maart:
Half acht echt wakker. Hoofd vol. Tinnitus. Koffie. Krant. Dan naar de slager en biowinkel. Vervolgens de markt. Thuis koffie met De Vrouw en vinyl. De Zoon is er om twaalf uur voor financiële zaken. We lunchen ook. Na de afwas wandelen De Vrouw en ik even het centrum in. We bezoeken een paar winkels en omdat het boekenweek is koop ik Zo dom als Albert Einstein (Herman Brusselmans) (ik wist helemaal niet dat er een nieuwe uit was en nu heb ik een tweede druk in plaats van een eerste), Otmars zonen (Peter Buwalda) en het boekenweekessay, waardoor ik ook het boekenweekgeschenk van Jan Siebelink kreeg. Thuis even zitten. Vinyl. Dan maak ik avondeten. Uien bakken, knolselderij erbij, paarse bataat, andijvie, dan kruiden en amandelmelk erbij en bijna klaar is de curry. Ook braad ik een kalkoenrollade en maak ik een salade van bosui, komkommer en kerstomaat. De boel smaakt goed. Een nagerecht heb ik ook gemaakt. Mascarpone en Griekse yoghurt in een kom, vanille erbij, stevia, goed roeren; dan aardbei in een glas, het mengsel erop en afdekken met nog meer aardbeien. Ook goed. Na de afwas loop ik hard. Dan webstek bijwerken en lezen en luisteren. Half elf weer.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Over-Nite Sensation (Frank Zappa), Apostrophe (‘) (Frank Zappa), Roxy & Elsewhere (Frank Zappa), Supersisterious (Supersister)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment