bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

06-04-2019

B-log: 6 t/m 12 april 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 19:56Vrijdag 12 april:
Geen wekker. Half zeven uit bed. Een uur later heb ik de werklaptop draaiende. Ik werk. Eind van de ochtend wandel ik naar de slager en biowinkel. Thuis meer koffie met De Vrouw en lunch. Dan verder met werk. Begin van de middag wandel ik een stuk om het groentepakket op te halen. Dan weer verder met werk. Half vijf heb ik alles en meer gedaan en sluit ik het werk af. Nog even vinyl. Dan avondeten. Een schotel van prei en peper met lamsshoarma en een salade van bosui, rode kool, komkommer en tomaat. De Zoon is er om mee te helpen opeten. Tegen acht uur gaan we bij de buren op bezoek. Het is gezellig; we hebben goede buren. Elf uur zwaai ik af. Morgen een volle dag.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt), Silhouettes (Klaus Schulze), Easy Rider (OST), Jesus Christ Superstar (OST), Bilitis (OST), Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (OST)Donderdag 11 april:
Redelijk geslapen. Op de werkplek is het rustig om me heen, maar ik heb veel te doen. Tussen de middag wandel ik door zon en bos. Ook in de middag doe ik van alles. Half zes thuis. Even bijpraten. Ik maak avondeten: twee omeletten die we vullen met een schotel van spek, ui, bosui, kastanjechampignons, paprika en courgettes. Erbij een salade van bosui, rode kool, komkommer en blauwe bes. Zeer goede kost. Ik was af. Dan werk ik de webstek weer bij, lees en luister ik. Even na tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Hard Hat Area (Allan Holdsworth), het vijfde plaatje uit de doos Zappa In New York (Frank Zappa), het bonusplaatje dat mee kwam met Empath (Devin Townsend)Woensdag 10 april:
Geen wekker, toch voor half zeven op. Koffie. Alvast wat werk voor de Kap. Kwart over acht ben ik bij de mondhygiëniste. Lijkt het nou zo of gaat ze ruiger tekeer dan anders? Erna wandel ik langs het kanaal naar het kantoor van de Kap. Daar drink ik koffie en werk ik aan een volgende opdracht. Niet lang. Snel weer de zonnige kou in. Via de biowinkel loop ik naar huis. Koffie met De Vrouw. Vinyl. De Vrouw gaat rond half een naar het werk; ik stap op de fiets en rijd naar de orthodontist. Een kort onderhoud: mijn ene bovenkies groeit toch niet hard naar beneden. Ik moet eerst paradontologisch aan de slag, als dat eenmaal op orde is gaan we beugelen (niet lachen) en pas dan komen de implantaten aan de beurt. Kortom: jarenplan. Ik ga nu wachten tot de tandarts mij een verwijsbrief naar de paradontoloog-implantoloog stuurt. Door de zonnige kou fiets ik naar twee supermarkten voor wat dingen. Dan weer naar huis. Daar doe ik van alles, bijvoorbeeld de sollicitatiedocumenten voor De Zoon voorbereiden. Ook vinyl. Half vijf ga ik hardlopen. De lange zomerroute maar. Veel tegenwind, maar het lukt me goed. Thuis maak ik avondeten. Makkie: kliekendag. De tomatensaus van gisterenavond bind ik wat meer, ik drop er de overgebleven forel in en gooi er een heleboel parmesan overheen. Het restant salade van het weekend erbij en klaar. Kleine afwas. Ik bel Onze Vader. Twee bestralingen al achter de rug. Het gaat bij hem heel anders dan negen jaar geleden bij De Vrouw: niet twee minuten binnen en weer naar buiten, maar uitgebreid stil liggen en voor je het weet ben je flinke tijd kwijt. Daarnaast bleek gisteren dat bepaalde onderzoeken niet goed zijn uitgevoerd en dat nieuw onderzoek met spoed moest uitgevoerd. Nog steeds is niet duidelijk of hij maandag in het ziekenhuis opgenomen kan voor de operatie. Aan de ene kant goed dat medici geen enkel risico nemen; aan de andere kant wordt hij er erg onzeker van werk. Morgen of overmorgen weet hij meer. Ik werk de webstek bij en ga dan lezen en luisteren. De Vrouw is er om half negen en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: BTTB (Ryuichi Sakamoto), You Can’t Do That On Stage Anymore – Sampler (Frank Zappa), Strictly Genteel – The Best Of Frank Zappa (Frank Zappa), How’s Your Bird? (10″ clear vinyl mini album) (Frank Zappa), Rollo (10″ clear vinyl single) (Frank Zappa), Lumpy Gravy Primordial (12″ burgundy 180g vinyl single) (Frank Zappa), Empath (Devin Townsend), het vierde plaatje uit de doos Zappa In New York (Frank Zappa)Dinsdag 9 april:
Moeilijk wakker. Pijn aan mijn ogen. Toch. Op de werkplek van alles. Zo alles, dat ik geen gelegenheid heb om tussen de middag naar buiten te gaan. Dan maar een half uur eerder weg. Vijf uur thuis. De stroomstoring van gisterenavond is verholpen. De oorzaak dat de hele kelder zonder elektriciteit zat: kortsluiting in onze vriezer. Ónze vriezer. O. De Zoon is er om kwart over zes. De Vrouw serveert een schotel van forel in een goed gevulde tomatensaus; erbij een salade van rucola, kerstomaat en blauwe bes. Ik was af, breng groen afval naar de container. Webstek bijwerken. Luisteren en lezen (ik begin in Peter Buwalda’s Otmars zonen). Kwart over tien slapen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de doos Zappa In New York (Frank Zappa), de rest het plaatje dat met de PROG mee kwamMaandag 8 april:
Wordt het koud vandaag? Geen idee. Als ik naar buiten ga, is het best fris. Op de werkplek is het rustig, maar ik doe veel. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en zon; de winterjas kan binnen blijven. In de rest van de middag ook weer van alles. Als ik naar huis ga, is de winterjas nog steeds niet nodig. Half zes thuis. De buurman aan de deur: mogelijk is de stroom in de schuur uitgevallen. Ik ga een ronde hardlopen. Ik voel aan mijn rechterkuit dat de kramp er nog wat is, dus ik kies voor de wat kortere winterroute. Die loop ik prima. Als ik weer bij huis ben, controleer ik de schuur. Inderdaad: geen stroom. Dat betekent dat ik snel iets moet doen met de vriezer. Ik haal het weinige dat erin ligt eruit en stop het boven erbij in. Dan maak ik avondeten: een schotel van de kliek van donderdag en gisteren. Hoop kaas eroverheen en de salade van gisteren erbij en: uitstekend. Kleine afwas. Ik werk de webstek bij (en die van KZB). Er is bericht over Vader: bepaalde onderzoeken zijn niet goed gelukt; die moeten over. Bovendien is het nog niet goed met de vergrote bijnier. Het betekent dat, afhankelijk van de opnieuw gedane onderzoeken, de operatie mogelijk uitgesteld moet. Niet fijn; Vader had zich er inmiddels op ingesteld. Aan de andere kant is het goed dat de medici zo zorgvuldig zijn en geen enkel risico nemen. De Vrouw is er om half negen. Bijpraten. Dan lezen en luisteren. Tien uur maar weer.
Muziek vandaag: het eerste plaatje van Empath (Devin Townsend), het tweede plaatje uit de doos Zappa In New York (Frank Zappa), het eerste deel van het plaatje dat met de PROG mee kwamZondag 7 april:
Half acht wakker en uit bed. Koffie. Webstek van KZB. Meer koffie met De Vrouw. Ik lees de PROG uit. Buiten schijnt de zon. We nuttigen nog meer koffie op de galerij. De Zoon is er om kwart voor twee voor lunch. Na de afwas fiets ik naar Onze Vader. Eerst even serieuze zaken over de naaste toekomst. Zelf vraagt hij of wij nog dingen hebben uitgezocht, welke mogelijkheden er zijn voor opvang na de operatie. Als ik het hem uitleg, kan hij het goed volgen. Er is wat te kiezen, maar hij blijft afhankelijk van of er ergens plaats is. Ik vind hem opvallend rustig, wat berustend en zelfs opgewekt. Dan komt hij ouderwets op zijn praatstoel en krijg ik veel mooie verhalen over zijn jeugd die ik nooit eerder had gehoord. Hij is zowaar vrolijk. Half vijf neem ik afscheid en fiets ik door de zon weer naar thuis. Daar nog even op de galerij zitten. Dan eten maken. Een schotel van ui, bosui, peper, prei en linzen. Een salade van bosui, koolrabi, rode kool, komkommer en blauwe bessen. Een cordon-brie. Met rabarberlimonade erbij smaakt de boel goed. De afwas is snel gedaan. Ik werk de webstek bij en lees en luister. Tien uur bedtijd.
Muziek vandaag: het bonusplaatje van Neroli (Brian Eno), Transcendental – Daniil Trifonov plays Franz Liszt (Daniil Trifonov), Built For Fighting (Damian Wilson), het zesde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr), het eerste plaatje uit de doos Zappa In New York (Frank Zappa), Neurasthenia (Adam Wakeman)Zaterdag 6 april:
Geen wekker en toch om kwart over zeven wakker. Nog heel moe, maar uit bed. Koffie. Half negen wandel ik naar de markt voor allerhande fruit. Thuis nog koffie met De Vrouw. Half tien opnieuw naar het Marktplein. Daar pakken we de bus naar Epe. In de praktijkruimte van een fysiotherapeut opent Kunst-Zinnig-Brein een nieuwe expositie. Ank doet de aftrap, maar al snel zijn de kunstenaars volop in beeld. Er hangt mooi werk. Na afloop lunchen we met Ank in het nabijgelegen grand café. Dan nemen we de bus terug. Vier uur zijn we weer thuis. Even de krant lezen en uitrusten. Ik maak avondeten: een salade van bosui, koolrabi, rode kool, komkommer en tomaten, plus een schotel van bosui, paprika en snijbiet in roomkaas, én ik bak runderschnitzel. Toe is er yoghurt met mango, aardbei en blauwe bes. Ik was af en daarna loop ik een ronde hard. Halverwege merk ik lastige kramp in mijn kuiten en houd ik korte wandelpauze. Daarna gaat het weer. Niet gemakkelijk, maar het doet me goed. Ik werk de webstek bij en lees en luister. Voor half elf ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: Neroli (Brian Eno), Built For Fighting (Damian Wilson), Neurasthenia (Adam Wakeman), het vijfde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr), Return To Ommadawn (Mike Oldfield)


• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment