bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

03-05-2019

B-log: 4 t/m 10 mei 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 19:43Vrijdag 10 mei:
De wekker gaat ‘gewoon’ om kwart over vijf. twee uur later heb ik dan al wat werkzaamheden voor de Kap en Arnhem gedaan. Half acht fiets ik naar de huisarts. Ik krijg het advies om chronisch Vitamine D te blijven slikken. Daarnaast krijg ik een doorverwijzing naar een reumatoloog, in de hoop dat die iets zinnigs kan zeggen over de verdikkingen op mijn vingers. Ze zijn niet minder geworden en enkele juist dikker. Over drie maanden eens bloed prikken om te kijken of mijn Vitamine D-spiegel goed is. Ik fiets terug naar het centrum en ga gelijk naar de Kap. Daar overleg ik over een artikel dat vandaag klaar moet. Er is aanvullende tekstinhoud en een foto, dus het gaat goed komen. Rond elf uur rijd ik naar de biowinkel en bioslager voor boodschappen. Thuis koffie, lunch en vinyl met De Vrouw. Zij gaat tegen een uur naar de bioscoop. Ik wandel nog het centrum in voor een kleinigheidje en ga dan thuis verder aan het werk. Niet lang: Zwager met de twee Neefjes aan de deur. Vooruit. We kletsen wat en drinken thee. Dan komt ook De Vrouw terug. Half vijf is het weer rustig in huis. Ik werk nog een uurtje en ga dan eten maken. De Zoon is er vanavond niet. Ik maak een salade van bosui, komkommer, eikenbladsla, kerstomaat en geitenkaas. Dan een groene Thaise curry van ui, knoflook, paksoy en pastinaak. Ten slotte bak ik lamslappen. De boel is zeer op smaak en smakelijk. De afwas is te overzien en ik breng allerlei afval naar containers. Begin van de avond werk ik de webstek bij, doe ik nog werk voor de Kap, lees en luister ik en nog voor half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis), Vlaamse Volksmuziek (’t Kliekske), Les Griots (Sourakata Koite & Dkombo Kouyate), Shaka Zulu (Ladysmith Black Mambazo), Valstybinis Dainu Ir Sokiu Ansamblis Lietuva (Ansamblis Lietuva), Agusa (Agusa), Magma Live (Magma), het eerste plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr)Donderdag 9 mei:
Als ik vanmorgen vroeg in de keuken ben, gaat het licht uit. Hè? Dat nou? Dan gaat op de galerij ook het licht uit. Vreemd. Ik doe de koelkast open: licht uit. Ik loop naar de meterkast. Het modem is werkend en zo op het eerste gezicht is er niets mis met de stoppen. Badkamer: geen licht meer. Ik zet koffie in de woonkamer, daar is gewoon stroom. Iets voor half zeven ga ik nog een keer kijken in de meterkast: wacht, één aardlekschakelaar staat anders. Ik zet hem weer aan en: alles werkt. Vreemd. Wat een avonturen weer. Op de werkplek heel veel te doen en ik doe het. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ook in de middag heel veel te doen en ik doe het. Vijf uur thuis. De Vrouw serveert school van gehaktballetjes met allerlei groente in tomatensaus en met linzen-doperwtenrijst. Niet verkeerd. Ik was af en dan is het droog buiten en schijnt de zon. Ik loop mijn ronde hard. Als ik op straat kom, voel ik kramp in mijn lies, maar eenmaal rennend is dat helemaal weg. Wat een avonturen weer. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ga om tien uur doodmoe slapen. Wat een avonturen weer.
Muziek vandaag: Flower Power (The Flower Kings), The Grey Of Granite Stone (Grice)Woensdag 8 mei: met Kunst-Zinnig-Brein naar Nursing Congres
Wekker op gebruikelijke tijd = 05.15 uur. Ik doe rustig aan, zelfs wat werkzaamheden voor de Kap. Kwart over zeven wandel ik naar de afgesproken plek. Ank pikt me op. We rijden naar een congrescentrum in Ede. Daar staat Kunst-Zinnig-Brein vandaag de gehele dag tijdens het Nursing Congres. Al snel hebben we alles opgebouwd: een mini-expositie, informatiestand en een tafel waaraan twee kunstenaars zitten te schilderen. Het is de derde keer in deze locatie en dat we dit podium hier krijgen. Podium: letterlijk en figuurlijk. Als de bezoekers van het congres pauze hebben, dan hebben wij het druk: heel veel bekijks. Tussendoor is het rustig en komen we op adem. De catering is fijn en de mensen van de organisatie hartelijk. In september mogen we weer, maar dan in Zwolle. Ook goed. Vier uur hebben we alles weer in de auto geladen en rijden we terug. Ank zet me ergens langs het kanaal uit de auto en het laatste stukje loop ik naar huis. Daar even uitblazen. En schrikken: Roelof is overleden. Ik merk dat het me raakt. Nog iets langer uitblazen dan maar. Dan maak ik avondeten: kastanjechampignons bakken, bosui, paprika, courgette, parmesan. Klein afwasje. Webstekken bijwerken. Lezen en luisteren. De Vrouw is er om half negen. Bijpraten. En om tien uur ben ik doodop en ga ik slapen.
Muziek vandaag: Ege Bamyasi (Can), Future Days (Can), Köhntarkösz (Magma), de rest van het vierde en het gehele vijfde plaatje uit de doos The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), The Diary Of Robert Reverie (Needlepoint)Dinsdag 7 mei:
Slapen iets beter. Op de werkplek volle boel. Tussen de middag door bos. In de middag weer vol. Lange dag. Ook in de avond op de werkplek. Iets voor negen loop ik er weg. Duurt nog voor bus komt, dus eindje verderop wandelen. Half elf thuis. Niet eens heel lang bijpraten met De Vrouw. Kwart voor elf in bed.
Muziek vandaag: geenMaandag 6 mei:
Niet al te redelijk geslapen. Wat wil dit zeggen? Geen idee. Ik ben in ieder geval nog niet uitgerust als ik opsta. Verder klaag ik niet. Vraag uw lokale dealer. Wat wil dit zeggen? Geen idee. Het is koud, vanmorgen. Toch zonnig. Op de werkplek is het kalm om me heen en doe ik veel. Er komt veel extra werk. Wat wil dit zeggen? Niet veel. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon. In de namiddag weer veel. Half zes thuis. Ik warm de chili van vrijdag en de kaassaus van zaterdag op. Daarnaast eet ik de salade van zondag. Allemaal fijn. Vervolgens was ik af en werk ik de webstek bij. Ook lees en luister ik. De Vrouw is er om half tien. Kort bijpraten. Wat wil dit zeggen? Dat we iets willen zeggen. Ik wil maar zeggen. Om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Ege Bamyasi (Can), Future Days (Can), het vijfde en zesde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr), een deel van het vierde plaatje uit de doos The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream)Zondag 5 mei:
Vandaag is het dertig jaar geleden dat De Vrouw en ik gingen samenwonen. Half acht ben ik echt wakker en uit bed. Koffie. Wat lezen en luisteren. Ik begin met avondeten: een stoofpot van rundvlees, ui, knoflook, paprika, prei, snijbiet en tomaat. Meer koffie met De Vrouw. En vinyl. De Zoon komt even na half een lunchen. Ik was af, stofzuig en stap dan op de fiets. Heel even regent het, maar die is snel voorbij. Fris blijft het. Bij Onze Vader gaat het goed. Hij pakt weer dingen op: lezen, mailen. Niet snel, maar dat hoeft ook niet. Hij is nog vermoeid, maar slaapt overdag minder. Vrijdag heeft hij de chirurg gesproken; die is blij dat het nog altijd goed gaat en dat ontlasting wat op gang begint te komen. Over de lymfeklieren rond de darm was hij duidelijk: je kunt ze missen, dat is geen probleem en het heeft geen consequenties. Het duurt niet lang of Vader zit weer lekker op zijn praatstoel. Na anderhalf uur ga ik weer. Nu schijnt de zon. Thuis eerst even vinyl en dan maak ik het avondeten af: een salade van bosui, radijs, komkommer en walnoot, plus een fruitsalade van ananas, aardbei en peer. Ook bak ik brood in de oven. Er is nog een restant soep van donderdag en dat eten we vooraf. De boel smaakt goed. De afwas is goed te doen en dan is het tijd om een ronde te gaan hardlopen. Het is zonnig, maar koud. Toch loop ik lekker. ’s Avonds werk ik de webstek bij en lees en luister ik nog een heel klein beetje.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), Danish Folk (Folkstow), Numero 4 (Michel Fugain et le Big Bazar), 20 Grands Succes (Michel Fugain), Ring, Ring, I’ve Got To Sing (Ferre Grignard), Kentigern (Kentigern), Sylva (Snarky Puppy & Metropole Orkest), het derde plaatje uit de doos The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream)Zaterdag 4 mei:
Half zeven wakker en dat zonder wekker. Een uur later loop ik buiten mijn ronde hard. Oei, het begint net te regenen. Op de hoek van de straat is het weer droog, al lijkt de lucht zeer dreigend. En het is koud. Omdat ik lekker door loop, heb ik daar geen last van, alleen mijn handen doen zeer. Thuis word ik weer warm. Nog voor negenen wandel ik naar de markt voor groente en fruit, erna ga ik naar de slager en biowinkel voor de rest. Half elf is het meeste werk van vandaag gedaan. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat na elven de deur uit, een middag naar haar Zus. Ik doe de was, lunch, lees en luister, wandel een rondje en ga avondeten voorbereiden. Eerst een salade van bosui, komkommer, radijs en aardbei. Dan een saus (roux, melk, kaas, ham), vervolgens asperges koken en ten slotte bieflappen bakken. De Vrouw is om half zeven thuis en we zitten een kwartier later aan tafel. Het is allemaal heel erg lekker. Kwart voor acht is de afwas ook gedaan. Dan werk ik de webstek bij, lees en luister ik verder. Vanmiddag had ik hoofdpijn. Gisteren vond ik het leven niet leuk. Het is vol in mijn hoofd. Maar het is geen probleem.
Muziek vandaag: Somnium (Jacco Gardner), Wurdah Ïtah (Magma), Bee Gees 1st (Bee Gees), A Drop Of Light (All Traps On Earth), Past The Evening Sun (Ring Van Möbius), Immigrance (Snarky Puppy), Stardust We Are (The Flower Kings)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment