bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-05-2019

B-log: 18 t/m 24 mei 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 21:43Vrijdag 24 mei:
Geen wekker, toch half zeven op. Koffie. Drie kwartier later heb ik werkzaamheden voor de Kap gedaan en de werklaptob open. Half negen is De Vrouw helemaal klaar. We fietsen door de zon naar het ziekenhuis en spreken de chirurg die in september een ingreep bij De Vrouw gaat doen. Alles lijkt in orde, in augustus zijn er gesprekken met anesthesist en verpleegkundige en we hopen tijdig te weten op welke dag de operatie gaat plaatsvinden. Half elf zijn we weer thuis. Koffie. Ik werk nog wat verder. Een uur een lunch. Ik was af en werk weer verder. Half vijf doe ik de werklaptob dicht. Ik lees de krant op het balkon. Zes uur fietsen we naar een restaurant aan de rand van de stad. We eten er mooi en praten fijn bij. Half tien thuis. Ik werk de webstek bij en ga nog voor half elf naar bed.
Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), The Deform Variations (Adam Holzman), Volg De Weg Van Je Hart (Margreet Dolman), De Laatste Ronde (Heeft Geklonken) (Margreet Dolman), Solo (André van Duin), 16 Gouden Successen (André van Duin), De Beste Van Henk Elsink (Henk Elsink), Seth! (Seth Gaaikema), Ends (Giancarlo Erra)Donderdag 23 mei:
Er is vanmorgen nogal een opstopping als de bus Arnhem binnen rijdt. Wegopbreking, één rijbaan in gebruik, kortom: aansluiting gemist en een half uur later op de werkplek. Al snel heb ik een boel ingehaald. Tussen de middag wandel ik niet buiten, ook al is het heel mooi weer. Wel ga ik even voor twee uur terug naar Apeldoorn. Eerst stemmen, dan op de fiets naar Teuge. Een collega die ik al twintig jaar ken, gaat met prepensioen en neemt er afscheid. Leuk: allerlei (oud-)collega’s zijn er ook! Zes uur fiets ik weer terug naar huis. Daar is De Vrouw nog niet terug van watdanook en dus ga ik een ronde hardlopen. Net als ik weg wil, komt ze thuis. Ik ga lopen, zodat ze ruim tijd en gelegenheid heeft om op adem te komen en het avondeten verder af te maken. Lopen gaat redelijk; het is warm en benauwd en ik moet een korte extra wandelpauze nemen. Maar ik kom met een opgeruimd hoofd terug. De Vrouw heeft een bak soep uit de diepvries gehaald en opgewarmd. Verder is er de beroemde bietensalade en of ik de biefstukken wil bakken? Vooruit. We praten bij, ik was af, lees de krant op het balkon, werk de webstek bij en lees en luister nog een dik uur tot het tien uur is en ik ga slapen.
Muziek vandaag: Grand Tour (Big Big Train)Woensdag 22 mei:
Geen wekker en toch om zes uur uit bed. Uurtje later ben ik volop aan het werk voor de Kap. Half negen ben ik er in kantoor. Wat voorbereiden, overleg, uitwerken en om kwart voor elf wandel ik via biowinkel naar huis. Thuis lunch met De Vrouw. Die gaat om half een naar haar werk. Ik maak mijn werkzaamheden voor de Kap voor vandaag af. Even nog bladsla halen bij een supermarkt hier in het centrum. Dan zie ik een muziekdvd ter ontspanning. Want ontspanning heb ik nodig. Het gaat goed, maar als ik bepaalde keuzes niet maak, gaat het niet goed. Ik ben nog onrustig en opgejaagd, dus kies ik om een boel dingen niet te doen. Ik zie wat muziekfilm, werk de webstek bij, luister en lees. Helemaal eind van de middag maak ik avondeten: kastanjechampignons bakken, uitje erbij, een biet en een halve krop andijvie. Peper, zout, parmesan. Nou eh … klaar. Erbij een groentedrank en wat komkommer. Heel klein afwasje. Verder met lezen en luisteren. De Vrouw is er om negen uur weer en een uurtje later lig ik in bed. Het voelt al een stuk opgeruimder in mijn hoofd.
Muziek vandaag: Live at the NCH (The Gloaming), 3 (The Gloaming), Horizontal (Deluxe Edition) (The Bee Gees), Ege Bamyasi (Can), Future Days (Can), The Rainmaker (The Flower Kings)Dinsdag 21 mei:
Beter. Het weer niet. Grijs, donker, kil. Op de werkplek doe ik veel, maar nog veel meer niet. Tussen de middag lunch ik met collega’s ergens in een brasserie. In de middag zelf doe ik heel veel, maar nog meel meer weer niet. Ik weet niet of ik het red. Ik krijg zelfs de vraag of ik een heel groot project wil ondersteunen; ik voel me vereerd, maar moet zeggen dat ik het er niet bij kan doen op dit moment. Half zes thuis. De Vrouw heeft een wat klassieke schotel gemaakt van uien en vis, met courgette, komkommer en kerstomaat ernaast. Toe heeft ze watermeloenaardbeienkaneelijs en ik zet er wat overgebleven baklava naast. Fijn. De afwas is geen probleem en dan ga ik hardlopen. Het is erg kil nog en er staat veel wind, bovendien regent het heel fijntjes. Toch loop ik verbazend snel. Thuis werk ik de webstek bij en lees en luister ik en rond tien uur ga ik toch maar weer slapen, want ondanks beter toch nog heel moe.
Muziek vandaag: Live in New York – Official Bootleg (The Flower Kings), Grand Tour (Big Big Train)Maandag 20 mei:
Er is weer wat ruimte in mijn hoofd, al merk ik dat het nog niet stabiel is. Voor het eerst zonder dikke kleren ’s morgens vroeg naar buiten. Het is grijs maar niet heel koud. Op de werkplek kan ik gelukkig veel doen, ook al lukt veel ook niet. Er is even aandacht voor mijn verjaardag, fijn ook niet al te veel, een bescheiden gelegenheid. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ook in de middag van alles en nog veel meer niet. Morgen verder. Kwart voor zes thuis. Even wat mail, bijvoorbeeld naar De Zoon en naar Aad (dat ik bij nader inzien toch niet mee doe met de improviseerpoëzie tijdens het meerdaagse evenement de komende weekenden). Dan eten opwarmen (dat van zaterdag), met de salade van gisteren. Klein afwasje. Dan webstek, lezen en luisteren. De Vrouw is er na negenen weer. Wat bijkletsen en dan lig ik rond tien uur weer in bed. Doodmoe. Maar wel met weer wat ruimte in mijn hoofd, al merk ik dat het nog niet stabiel is.
Muziek vandaag: Grand Tour (Big Big Train), de cd’tjes uit de doos Obfusc/Ation – The Early Years 1972 (Pink Floyd)Zondag 19 mei:
Opnieuw aardig geslapen. Half acht op. Koffie. Webstek en van alles. Lezen. Eind van de ochtend meer koffie met De Vrouw op de galerij. Het is warm en zonnig en aangenaam. Ik maak bietenhumus. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas, stofzuig, druk op mijn hoofd, gierende oorsuizingen, het is niet zo goed. De Zoon helpen met een mail lukt dan ook niet. Ik moet naar buiten en doe dat ook. Op de fiets naar een supermarkt voor sappen en water en anders. Erna wandelen De Vrouw en ik naar een nabijgelegen galerie, die waar Auke werkt en exposeert. Zelf is hij er niet, maar we kijken wat rond en na een kwartiertje is het wel weer voldoende. Ik lees op de galerij en later op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten: een salade van bosui, komkommer, tomaat en blauwe bes, ik bak aardappelen met paprika en rode ui, plus biefstukken. De Vrouw zorgt voor het nagerecht: yoghurt met kokos en rabarbercompote en aardbeien. De afwas is snel klaar. Buiten is het donker en dreigend en het lijkt te gaan onweren. Ik schat in: ik kan nog een ronde hardlopen. Dat lukt. Op tweederde vallen er een paar druppels en vlak bij huis wat meer. Ik kom dus redelijk droog over. Daarna wordt het heel donker en valt er veel meer regen en barst het onweer los. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ga om tien uur naar bed, met nog altijd jankende pieptonen, maar rustiger.
Muziek vandaag: The Gloaming (The Gloaming), 2 (The Gloaming), het zesde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr), The Universe Also Collapses (Gong), Ends (Giancarlo Erra)Zaterdag 18 mei:
Redelijk geslapen. Geen wekker. Toch om half zeven uit bed. Dik een uur later loop ik mijn ronde hard. Het is fris, maar zonnig en prima om te lopen. Dat lopen gaat niet gemakkelijk, maar ik red het goed. Na nog een kop koffie wandel ik eerst naar de markt voor veel fruit en vervolgens naar de bioslager en biowinkel voor de rest. Thuis koffie met De Vrouw en lunch. Afwas en dan de krant op de galerij. Ik wandel nog even het centrum in voor een traktatie op het werk maandag. Het is zonnig en mooi en zacht. Lezen op de galerij. Eten maken: knoflookyogurtmayo, een fruitsalade van watermeloen en peer, een schotel van kastanjechampignons, bosui, prei, courgette, paprika en puylinzen, plus lamskoteletten uit de grillpan. De Vrouw heeft rabarberaardbeienijs gemaakt met een pepernotencrumble. Nogal afwas. Niet erg. Dan werk ik webstek bij en kijk ik een muziekdvd. Lezen en luisteren en rond half elf weer slapen. Vandaag: moe, vol, druk in mijn hoofd, onrustig, vlagen angst.
Muziek vandaag: Solo Piano (Philip Glass), Philip Glass – Piano Works (Vikingur Ólafsson), Anthology (Billy Conolly), het vijfde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr), de eerste bluray uit de doos Continu/Ation – The Early Years 1967-1972 (Pink Floyd)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment