bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-05-2019

B-log: 25 t/m 31 mei 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 21:00Vrijdag 31 mei:
Kwart voor zeven op. Drie kwartier later heb ik de werklaptob open. Ik werk. Doe nogal veel. Koffie met De Vrouw. Eind van de ochtend wandel ik naar de biosuper en de bioslager. Alvast de weekendboodschappen, vandaar. Meer koffie met De Vrouw. Even later lunch. Na het afwasje fiets ik naar een andere super en daarna haal ik het groentepakket. Thuis werk ik verder. Ook vinyl. Half vijf doe ik de werklaptob uit. Ik maak avondeten: wilde spinazie in een roomkaassaus met champignons en spliterwtenpasta. Erbij een salade van bosui, komkommer, tomaat en paprika. Ten slotte bak ik zalmfilets. Goed voer, al zeg ik het zelf. We horen nog vinyl. Dan was ik af, breng afval naar de containers en ga een ronde hardlopen. Het is zonnig en warm. Komend weekend wordt het nog warmer. Lopen gaat lastig; ik moet een tweetal korte wandelpauzes nemen. Niet erg. Thuis werk ik de webstek bij, lees en luister ik nog iets en vervolgens ga ik om half elf slapen. Of althans een poging daartoe doen.
Muziek vandaag: The Extinction Suite (Steve Jansen), Corridor (Steve Jansen), What Heat (Bokanté & Metropole Orkest), Di-a-lects (Joe Zawinul), Een Verademing (Freek de Jonge), 1 (Brigitte Kaandorp), Cornelis Vreeswijk (Cornelis Vreeswijk), Down And Out In Paris And London (The Tangent), het eerste plaatje van Move (Deluxe Edition) (The Move)Donderdag 30 mei:
Zes uur wakker. Niet zo goed geslapen. Veel korte stukken diep, veel angstige dromen, weet ik. Ik ga een ronde hardlopen. Het is doodstil op straat. Een enkele auto of fietser. Het is Hemelvaartsdag en dan zou toch iedereen vroeg op straat zijn? Was dat maar zo. Het was ook zo. Nu kennelijk niet meer. Koffie met De Vrouw. Kwart over tien pakken we een bus naar Ede. In het ziekenhuis daar ligt De Zus van De Vrouw. Gezien omstandigheden zit ze er goed bij. We zijn anderhalf uur bij haar, dan gaan we weer. Half drie thuis. Eenvoudige lunch. Dan vinyl draaien. Vervolgens maak ik avondeten: bamisoep. Die is goed. De afwas ook. Ik lees en luister, werk de webstek bij en ga even na tien uur weer proberen te slapen.
Muziek vandaag: Discretion (Travis & Fripp), Philip Glass – Glassworks (Víkingur Ólafsson), The Keith Emerson Trio (The Keith Emerson Trio), Luister Naar … (Fons Jansen), De Tragiek (Freek de Jonge), BetchaWannaDanceStoopid!!! (The Flower Kings), Grand Tour (Big Big Train)Woensdag 29 mei:
Goed geslapen. Half zeven uit bed. Nog moe. Twee uur later heb ik allerlei werk voor de Kap al gedaan. Ik wandel er naartoe en doe er van alles, waaronder een vrijwilliger interviewen voor een krantenartikel. Elf uur ga ik naar huis. Daar haal ik lege flessen op, die ik inlever bij de biowinkel. Ook bezoek ik de bioslager. Als ik thuis kom, is De Vrouw naar het werk. Ik doe nog meer werkzaamheden voor de Kap (het krantenartikel is een makkie), lunch en was af. Dan fiets ik naar twee supermarkten, wandel ik nog door het centrum en uiteindelijk lees ik de krant op het balkon. Zonnige dag vandaag, maar veel wind. De Vrouw is rond zes uur thuis. Ik maak avondeten: ik warm de quiche van gisterenavond op, bak een groenteschotel van kastanjechampignons, bosui, paprika en courgette. Nagerecht is een fruitsalade van watermeloen en aardbei, met ernaast chocolade- en vanilleijs. Ook bijpraten. Dan afwassen. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ga opnieuw rond tien uur naar bed, want heel moe.
Muziek vandaag: het derde, vierde en vijfde plaatje uit de doos The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), Spectrum (Billy Cobham), Unifaun (Unifaun), Strange Circles (Bokanté), Lightdark (including bonus cd Clouds) (Nosound), Book Of Romance And Dust (Exit North)Dinsdag 28 mei:
Staking in het openbaar vervoer vandaag. Ik heb op de werkplek een paar afspraken waar ik bij wil zijn. Nu kan ik bij de bushalte gaan staan wachten tot een van de ca. 15% werkbereidwillige chauffeurs langskomt, maar dat doe ik niet. Half zeven zit ik op de fiets. Het regent lichtjes. Bij Hoenderloo begint het harder te regenen en bij Deelen is het weer minder. Als ik Schaarsbergen binnen rijd, regent het weer harder. Kwart over acht ben ik op de werkplek. Daar werk ik. Tussen de middag lunchen we met ons team ergens buiten de deur. In de middag valt een overleg kort uit, dus om vier uur fiets ik weer terug. Nu geen regen, maar tegenwind. Op de hoek van de straat bij mijn huis rijdt een bus. Precies, de bus die ik zou hebben gehad als … De Vrouw serveert een quiche van bacon, paprika, prei en nog veel meer. De Zoon helpt mee met opeten. Toe is er rabarber met aardbei en stracciatellayoghurt. Ik was af, werk de webstek bij en lees en luister. Nog voor tien uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream)Maandag 27 mei:
Vreemd. Opgeruimd. Op de werkplek is er van alles te doen, maar ook daar is er ruimte, ik kan weer van alles plannen en het lukt. Vreemd. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag weer verder. Nog meer opgeruimd. Vreemd. Op de terugweg loop ik de muziekwinkel in, stuit op een bak vinyl en … vreemd. The Guitar World According To Frank Zappa (Frank Zappa): Hebbes! Half zes thuis en ik ga eerst een ronde hardlopen. Het is niet gemakkelijk, veel tegenwind, maar het lukt me goed. Dan maak ik het laatste beetje pasta warm en eet dat op. Kleine afwas. Ik werk de webstek bij. De Vrouw is op tijd thuis, vroeger dan anders. Vreemd. Bijpraten. Dan verder met de webstek en lezen en luisteren en voor tien uur in bed. Opgeruimd. Vreemd.
Muziek vandaag: The Guitar World According To Frank Zappa (Frank Zappa), Spectrum (Billy Cobham), Glassworks (Philip Glass)Zondag 26 mei:
Kwart over zeven op. Koffie en ontbijt met De Vrouw. Zij is vandaag de deur uit; ik ga mijn ronde hardlopen. Het is aangenaam, al staat er veel wind (tegen). Vanmorgen draai ik vinyl. De Zoon zou er om half een voor lunch zijn, maar hij belt vijf minuten van tevoren. Hij heeft zijn sleutels binnen in huis laten liggen en kan zijn fiets niet uit de schuur halen. Ik fiets even naar hem toe met de reservesleutel, rijd snel terug en maak de lunch af. Als die op is, was ik af, stofzuig, breng afval naar containers. Dan zie ik de film La Vallée en draai vinyl. Ik warm het restant avondeten van gisteren op. Na de heel kleine afwas nog wat afval naar de container brengen en dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik. De Vrouw is terug om half negen. Marja is er ook. Bijpraten, afscheid en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Follow (Travis & Fripp), Verlopen En Verlaten (Youp van ’t Hek), The Story Of I (Patrick Moraz), Tunnel Zonder Vluchtstrook (Youp van ’t Hek & Onno Molenkamp), Pig Views (Regal Worm), Alive On Planet Earth (The Flower Kings), Solo Piano (Philip Glass)Zaterdag 25 mei:
Geen wekker en toch lekker. Half zeven op. Koffie en van alles. Tegen negenen wandel ik naar de markt voor brood, fruit, groente. Erna loop ik naar de bioslager en biowinkel. Koffie met De Vrouw. Vinyl. De Zoon is er om een uur voor een lunch. Erna help ik De Zoon met een kleine mail en dan doe ik de kleine afwas. De Vrouw en ik lopen nog even het centrum in, langs een servieswinkel en een bloemenwinkel. In de namiddag hoor ik vinyl. Het eten is om iets voor half zeven klaar: pasta met een gigantisch goed gevulde tomatensaus (rundergehakt, ui, prei, paprika, andijvie, tomaten), ernaast een salade van bosui, komkommer en augurk. Echter, plots ontdekken we dat onze voorstelling voor vanavond al om zeven uur begint. Even dooreten, dan laten we alles staan en om tien voor zeven zitten we in de theaterzaal. Theatergroep Wirwar speelt De hoofdzaak, waarin de spelers in verschillende scènes hun ervaringen met hun hersenletsel laten zien. Indrukwekkend, mooi, herkenbaar, geestig, gaaf. Na afloop spreken we verschillende mensen en we drinken nog iets. Kwart over negen zijn we weer thuis. Ik zet het nagerecht op tafel: een fruitsalade van watermeloen, aardbei en framboos. Dan was ik af. Ten slotte kan ik nog een uurtje website bijwerken, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Thread (Travis & Fripp), Live at Coventry Cathedral (Travis & Fripp), Man Vermist (Youp van ’t Hek), De Eerste Officiële Nederlandse Echtscheidingselpee (Youp van ’t Hek), Niet Verbaasd (Youp van ’t Hek), sol29 (2005) (2010 remastered)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment