bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

30-05-2019

B-log: 1 t/m 7 juni 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 20:10Vrijdag 7 juni:
Half zeven op. Als De Vrouw en ik om tien uur naar het station lopen, heb ik er al een boel werk op zitten. In Deventer spreken we onze financiële adviseur. Lang verhaal kort: we hebben het goed voor elkaar en als we zo door gaan, hebben we een goed pensioen. We lunchen op de Brink, wandelen via winkelstraatjes terug naar het station. Thuis maken we tassen leeg. Dan lopen we naar een supermarkt hier in het centrum en drinken we iets op een terras. Eind van de middag werk ik nog het een en ander. Half zes gaat de werklaptob dicht en maak ik avondeten. De Zoon is er om zes uur en ik zet een fikse chili op tafel, naast een salade van galiameloen en framboos. De afwas is snel gedaan en dan heb ik ruim gelegenheid om de webstek bij te werken, te lezen en te luisteren. Nog voor half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: het derde plaatje van Between The Silence (Travis & Fripp), Cavaleiro Selvagem Aqui Te Sigo (Mariana Aydar), Original Oldies Vol. 21 (various), Arbeidsvitaminen Op Z’n Best (various), History Of British Rock Vol. 2 (various), Adam & Eve (The Flower Kings), A Sense Of Loss (limited edition) (Nosound), The Grey Of Granite Stone (Grice)Donderdag 6 juni:
Redelijk geslapen. Op de werkplek van alles. Tussen de middag bos. In de middag ook van alles. Vijf uur thuis. Met De Vrouw naar de fietsenwinkel om haar nieuwe e-fiets op te halen. We leveren haar oude fiets en mijn ongeveer twintig jaar oude ATB in. In de afgelopen tien jaar heb ik er nauwelijks op gereden en de laatste vijfenhalf jaar echt helemaal niet. Thuis lees ik de krant op het balkon. De Vrouw serveert avondeten: een schotel van kalfsschnitzel, paksoy en allerlei restjes groente, met een salade van tomaat, komkommer en rode eikenbladsla. Ik was af en ga hardlopen. De nieuwe schoenen lopen (zoals verwacht) alsof het nooit anders is geweest. Ondanks de benauwdheid buiten gaat het lopen aardig. Thuis is het dan al wat later. Ik werk de webstek bij, luister en ga slapen.
Muziek vandaag: Grand Tour (Big Big Train)Woensdag 5 juni:
Geen wekker, maar toch om zes uur op. Als ik om half negen naar de Kap wandel, heb ik er al bijna anderhalf uur werk op zitten. Tien uur wandel ik ook weer bij de Kap vandaan. Via de biowinkel ga ik naar huis. Even koffie met De Vrouw, dan stappen we op de fiets. We rijden naar de rand van de stad om een fietsenwinkel te bezoeken. De Vrouw is al een paar dagen actief op zoek naar een passende elektrische fiets. Ze ziet een mooie en goede, maar wil ook nog terug naar de zaak (bijna) op de hoek van de straat. Eerst thuis een snelle lunch. Dan naar de zaak (bijna) op de hoek van de straat. Het model dat ze op het oog heeft, wordt het. Morgen eind van de middag kan ze hem ophalen en haar oude fiets inruilen. We fietsen verder. Eerst naar een grote sportzaak. Daar koop ik (eindelijk) nieuwe hardloopschoenen en een shirt. Ook werpen we een blik in een elektronicazaak. De pc staat op het punt van begeven, dus even zien wat er zoal voor welk bedrag te verkrijgen is. Hm, het is doenlijk. Dan terug naar huis. Ik wandel nog even het centrum in, om de oude hardloopschoenen in een kledingcontainer te mikken. Ik lees de krant op het balkon. Dan is het half zes geweest en maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, komkommer, waterkers, rode eikenbladsla en frambozen. Ik zet de twee overgebleven groentetaartjes in de oven. Ten slotte maak ik een curry van ui, prei, bosui, aubergine, peper en rookworst. Ik zet alles op tafel en we eten het op. (Hoe moeilijk kan het leven zijn?) Dan was ik af en breng ik afval naar de container. Hoog tijd voor de webstek van KZB en die van mijzelf. Ook luister en lees ik. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes van Between The Silence (Travis & Fripp), The Guitar World According To Frank Zappa (Frank Zappa), Out In The Sun (Patrick Moraz), Cloud About Mercury (David Torn), het laatste stukje van het plaatje dat met de PROG mee kwamDinsdag 4 juni:
Beter geslapen, dat wel. Het belooft weer een drukkende en drukke dag. Op de werkplek zo veel verschillende zaken, dat ik geen tijd kan nemen om tussen de middag naar buiten te gaan. Half zes thuis. De Vrouw serveert kip uit de oven met salade en De Zoon helpt mee opeten. Er is ijs toe. De afwas is nog te doen en daarna ga ik heus waar een ronde hardlopen. Het is nog zo warm en benauwd, dat het me niet lukt om onafgebroken te rennen. Toch goed gelopen. Ik werk de webstek bij en lees en luister en dat was het alweer. ’s Kijken of ik nóg beter kan slapen.
Muziek vandaag: Sun Of Goldfinger (David Torn, Tim Berne & Ches Smith), A Mojo Anthology – Rare, Classic, Unused and Live 1969-2019 (het plaatje dat mee kwam met de Mojo van juli 2019) (King CrimsonMaandag 3 juni:
Niet goed geslapen. Eenmaal op is het allemaal wel oké. Buiten is het niet meer zo warm. Op de werkplek ook goed uit te houden. Ik kan vanmorgen heel veel doen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ook in de middag doe ik veel. Ik raak zelfs redelijk op orde. Kwart voor zes thuis. De Vrouw belooft er pas om half acht te zijn, dus ik heb ruim gelegenheid om avondeten te maken. Eerst een fruitsalade van mango en aardbei, dan een knoflookyoghurtmayo en vervolgens de groentetaartjes van aubergine, courgette en tomaat. Net als ik De Vrouw heb geappt dat ze even moet appen als ze gaat fietsen in verband met de vijfentwintig minuten oventijd, komt ze binnen. Dat betekent dat ik nog de krant kan lezen op het balkon. Dan bak ik biefstukken en kunnen we aan tafel. De salade van gisteren erbij en de boel is goed. Veel bijpraten. De afwas is niet erg en om acht uur kan ik de webstek bijwerken en lezen en luisteren. Tien uur hoop ik in slaap te vallen.
Muziek vandaag: Out In The Sun (Patrick Moraz), Sun Of Goldfinger (David Torn, Tim Berne & Ches Smith)Zondag 2 juni:
Kwart voor zeven wakker en op. Beter geslapen. Koffie. De Vrouw appt om acht uur dat de kinderen wakker zijn. Ik fiets erheen. We ontbijten met z’n vijven en spelen in de tuin. Elf uur zijn de beide ouders weer terug en een half uurtje later fietsen De Vrouw en ik terug naar huis. Het is heel warm. De Zoon is er om even na enen voor een lunch. Ik was af, stofzuig het huis en wandel langs het kanaal naar een supermarkt op sappenjacht. Dan ga ik op het balkon de krant lezen. De Vrouw vertrekt om half vijf naar haar werk. Ik lees nog wat verder en maak dan avondeten. Eerst een salade van bosui, radijs, komkommer, bindsla en waterkers. Daarnaast warm ik de spinazie en spliterwtenpasta in roomkaassaus van vrijdag op. De afwas is klein. Het is veel te warm om te gaan hardlopen, dus doe ik rustig aan. Ik zie een dvd, werk de webstek bij en lees en luister en rond tien uur ga ik toch proberen te slapen.
Muziek vandaag: 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt), het tweede en derde plaatje van Move (Deluxe Edition) (The Move), een deel van de derde dvd van de doos Neerlands Hoop Compleet (Neerlands Hoop)Zaterdag 1 juni:
Kwart voor zeven wakker. Niet zo heel goed geslapen, maar het gaat. Buiten is het zonnig en warm. Koffie met De Vrouw op de galerij. Ik wandel naar de markt voor fruit en brood. Nog meer koffie met De Vrouw. Dan fietsen we naar Zwager. Dit weekend passen we op De Neven. Zwager en Schoonzus zelf gaan een middag en avondje uit en blijven ergens overnachten. We hebben allerlei etenswaren mee, dus we vermaken ons prima. Eerst maar eens lunchen met de jongens. Dat lukt. Dan moet de kleinste even slapen. Dat lukt ook. Als hij weer wakker is, wandelen we een stukje naar een biowinkel en daar koop ik nog wat kleinigheden. Als we weer terug zijn, is De Nicht er ook. De Vrouw organiseert vervolgens watergevecht in de tuin en ik ga het avondeten maken. Als iedereen weer droog is, zet ik het eten op tafel: frieten van paarse en gele wortelen en zoete aardappel, lamsburgers en een enorme fruitsalade van ananas, watermeloen, mango, framboos en blauwe bes. De jongens zijn moe en gaan naar bed. Ik was af en dan is het rustig in huis. Ik fiets in mijn eentje naar huis, ruim daar de overgebleven spullen weg en vouw de was op. Dan werk ik de webstek bij en is het half elf en ben ook ik moe en ga ik slapen.
Muziek vandaag: Thursday Afternoon (Brian Eno), Fictitious Sports (Nick Mason), Profiles (Nick Mason & Rick Fenn), White Of The Eye (Nick Mason & Rick Fenn)


• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment