bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

07-06-2019

B-log: 8 t/m 14 juni 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 19:01



Vrijdag 14 juni: van Apeldoorn naar Stuttgart
Half zes wakker en op. En dat zonder wekker. Koffie, wat lezen. Om negen uur zitten we in de bus naar Arnhem. Op het station hebben we een uurtje. We kopen lunch voor onderweg, drinken koffie en doen het vooral heerlijk kalm aan. De trein staat ruim op tijd klaar. Het blijkt nogal een stoptrein te zijn die ook ruim de tijd neemt. In Duisburg hebben we een mooi kwartier om over te stappen. Dan blijkt dat De Vrouw niet een ICE, maar IC heeft geboekt. Die doet er nogal lang over, maar de rit is geweldig: we rijden vlak langs de Rijn en hebben schitterend uitzicht over de rivier, de plaatsen en de steile heuvels erlangs. Wel vertraging. Even na vijf uur komen we aan op het station in Stuttgart. Eerst het plaatselijke toeristeninformatiebureau in, dat ligt schuin tegenover het station, voor een stadsplattegrond en vervolgens naar het hotel, op de hoek van de straat. Prima kamer. We wandelen door de drukke winkelstraat de Köningstrasse naar het Schlossplatz. Daar kijken we rond en drinken we iets. Vervolgens lopen we een klein stukje verder en komen we uit aan de achterkant van het Altes Schloss. Daar is het terras van de Alte Kanzlei en gaan we zitten. We eten eendenborstfilet en linguine met paddestoelen, kerstomaten en parmesan. Toe is er een kaasplank en pannacotta. De schemer zet in en we wandelen nog een rondje door het centrum. Op een terras aan het Schossplatz drinken we nog iets en rond elf uur gaan we terug naar het hotel.
Muziek vandaag: Continuum – Construct III (Bass Communion), Visions (Of Paradise) (Rick Wakeman), Peixes, Passaros, Pessoas (Mariana Aydar)

Donderdag 13 juni:
Rustige dag op de werkplek. Ik kan veel, heel veel doen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ook in de middag veel in alle rust. Half zes thuis. Ik ga koken, maar eerst loop ik naar een supermarkt voor wat boodschapjes. Ik bak bacon en runderreepjes, doe er ui, knoflook en paprika bij, rucola, dan tomatenblokjes en Italiaanse kruiden. Ook heb ik een salade gemaakt van bosui, komkommer, rucola en framboos. De boel staat om half zeven op tafel en een half uur later zijn we uitgetafeld. Ik was af, breng afval naar containers (regen) en lees de krant op het balkon (zon). Dan werk ik de webstek bij, lees en luister ik iets en nog ruim voor half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: 666 (Aphrodite’s Child), Listening To Pictures (Jon Hassell)



Woensdag 12 juni:
Voor de verandering gaat de wekker om kwart over vijf. Een werkdag vandaag, in plaats van vrijdag. Bus heeft vertraging, dus ben ik wat later op de werkplek. Halverwege de ochtend reis ik naar een andere locatie, alwaar ik met een commissie wat onderzoeksgesprekken voer. Geen pauze buiten. Kwart voor zes thuis. De Vrouw serveert een schotel van kippendijfilet, ui, paprika, bosui, kastanjechampignons en aubergine, met ernaast komkommer en tomaat. Natafelen. Afwas is niet groot en erna loop ik mijn ronde hard. Krant lezen op het balkon. Webstek, lezen en luisteren en tien uur proberen de slaap te vatten.
Muziek vandaag: The Northern Religion Of Things (Nosound), Last Night The Moon Came Dropping Its Clothes In The Street (Jon Hassell)

‘Brown shoes don’t make it’



Dinsdag 11 juni:
Maar weer een keer geen wekker. Toch half zeven op. Drie kwartier later heb ik de werklaptob open en ben ik druk doende. Ook (nieuw) vinyl. Half tien stap ik op de fiets en rijd ik naar het ziekenhuis. Ik spreek een reumatologe over de zwellingen op de gewrichten van mijn vingers. Ze noemt het knucklepads en ze komen veel voor bij mensen die intensief met hun handen werken, zoals mechaniciens. Het kan lastig en pijnlijk zijn. Er is een mogelijkheid om dat tijdelijk tegen te gaan en dat kunnen we proberen. Ik krijg ter plekke een of ander gemeen goedje in het gewricht van mijn rechtermiddelvinger gespoten. Dat doet pijn! Over vier weken heb ik telefonisch contact en dan moet het beter zijn. Is het beter, dan doen we de andere vingers ook. Vandaar vooral rustig aandoen ermee. O. De pijn in mijn vinger houdt lang aan. Op de terugweg fiets ik langs de biowinkel. Thuis koffie met De Vrouw en (nieuw) vinyl. Ik werk verder. Dan een lunch met De Vrouw en na de afwas weer verder. Kwart voor vijf is het mooi geweest. Ik lees de krant op het balkon. De Vrouw serveert om zeven uur een doperwtensoep en met ham en kaas gevulde aubergine uit de oven en hamburgers. De Zoon eet mee. Half acht is afwas weggewerkt, werk ik de webstek bij, lees en luister ik en om tien uur lig ik in bed. Pijn in mijn hand is af en toe minder.
Muziek vandaag: Aspirant Sunshadows (Rick Wakeman), Ghosts On Magnetic Tape (Bass Communion), The Continuum Recyclings Volume One (Bass Communion & Vidnaobmana), Lisztomania (OST), June 1, 1974 (Kevin Ayers, John Cale, Eno & Nico), Esquire (Esquire), Circus Brimstone Live – BrimStoned In Europe (The Flower Kings), Continuum – Construct III (Bass Communion Mix) (= het plaatje dat mee kwam met de dubbelelpee The Continuum Recyclings Volume One (Bass Communion & Vidnaobmana))



Maandag 10 juni:
Ik ben pas om zeven uur echt wakker. Goed geslapen, dat wel. De Vrouw is al op. Het is tweede pinksterdag en zij moet (uitzonderlijk) gaan werken. Half negen is ze de deur uit. Eerst doe ik wat huishoudelijke dingen. Dan wandel ik het centrum in. Vandaag is daar ‘de langste platenbeurs van Europa’. Dat lange valt wat tegen, maar er is genoeg te snuffelen en te kopen. Ik maak een eerste rondje en koop Lisztomania (Rick Wakeman) (OST), June 1, 1974 (Kevin Ayers, John Cale, Eno & Nico), Esquire (Esquire) op vinyl en 666 (Aphrodite’s Child) op cd. Thuis rust ik even, eet ik een eenvoudige lunch en draai ik al een plaat. Dan maak ik een tweede rondje. Ik heb even de tijd gehad om te overwegen en ja, ik koop ze toch: de dubbelaars op vinyl Ghosts On Magnetic Tape (Bass Communion) en The Continuum Recyclings Volume One (met cd) (Bass Communion & Vidnaobmane). Op de terugweg vind ik nog een geinig singletje ook: Far Far Cry, van de film The Lost World en de zangert op kant 1 is Jon Anderson. Ik ben niet heel lang thuis of De Vrouw is terug. We kletsen wat bij en dan maak ik avondeten: een fruitsalade van galiameloen, nectarine, peer, aardbei en framboos, een schotel van ui, knoflook, paprika, courgette, wortel en kikkererwtenpasta, en ik bak kalkoentournedos. De boel gaat goed op. Afwassen duurt niet lang en dus kan ik op tijd een ronde hardlopen. Het is de hele dag al aardig warm en nu nog steeds. Benauwd ook. Onafgebroken mijn ronde doen lukt niet, maar het loopt fijn. Thuis werk ik de webstek bij, hoor ik vinyl, lees en luister ik verder. Even na tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Aspirant Sunset (Rick Wakeman), Out In The Sun (Patrick Moraz), Forever Comes To An End (Bjorn Riis), Lisztomania (Rick Wakeman) (OST), June 1, 1974 (Kevin Ayers, John Cale, Eno & Nico), Esquire (Esquire), 666 (Aphrodite’s Child), Dream Theory In Malay (Jon Hassell)



Zondag 9 juni:
Half zeven wakker en uit bed. Drie kwartier later loop ik buiten mijn ronde hard. Het gaat niet gemakkelijk, maar het lukt goed zonder wandelpauzes. Thuis nog heel even in bed. Dan definitief opstaan. Koffie en vinyl met De Vrouw. Meer koffie en vinyl met De Vrouw. De Zoon is er voor een uur voor de lunch. Klein afwasje. Ik hang was op en stofzuig, lees op het balkon, hoor vinyl. Dan maak ik ook weer avondeten. Eerst de lunch voor De Vrouw van morgen. Vervolgens stop ik zoete aardappel en wortel in de oven, maak ik een salade van bosui, komkommer, radijs, kerstomaat en ei, en ten slotte bak ik lamsshoarma. Ovengerecht wat te lang of te heet, is nogal zwart en hard. Onze oven gaat wat hard, moet ik onthouden. De rest is uitstekend. Afwas snel gedaan, afval naar de container. Dan de webstek bijwerken, lezen en luisteren. Half elf weer slapen.
Muziek vandaag: Aspirant Sunrise (Rick Wakeman), Kavita 1 (Mariana Aydar), HiFi Super Stereo Sound (various), 30 Hits van 1976 (various), Skittersterre (various), Thank You For The Music (Pieter van Vollenhoven & Harry van Hoof), Beach Party (various), 16 Original Top Hits (various), Not As Good As The Book (The Tangent), het eerste plaatje van Shazam (Deluxe Edition) (The Move), Fourth World vol. 1 – Possible Musics (Jon Hassell & Brian Eno)



Zaterdag 8 juni:
Half zeven wakker. Geen wekker, hoor. Koffie, webstek. Negen uur loop ik door de vliegende storm naar de (halflege) markt voor fruit. Dan nog een keer naar de bioslager en biowinkel. Thuis koffie en vinyl met De Vrouw. De Zoon komt om kwart over twaalf lunchen. Ik was af, lees een stukje krant en stap op de fiets. Op bezoek bij Onze Vader. Het gaat heel goed met hem. Lichamelijk is alles weer op orde, twee weken geleden is hij een weekend met vrienden weg geweest en nu komen de dagelijkse beslommeringen van tuin, tandarts en andere zaken weer. Mooi. Na bijna twee uur fiets ik terug. Wind mee. Zo thuis. Nog even een supermarkt in voor de laatste (vergeten) dingen. Ik maak vast avondeten, De Vrouw is met De Zoon naar de bioscoop. Eerst een uientomatensaus. Ik leg twee kabeljauwfilets in een ovenschaal en giet de saus eroverheen. Vervolgens maak ik een salade van bosui, komkommer, radijs en augurk, plus een fruitsalade van galiameloen, aardbei en framboos. De Vrouw is rond half zeven terug. Dan zet ik de ovenschaal in de oven (goh) en kook ik kikkererwtenpasta. Bedenk zelf in welke volgorde het spul op tafel komt. Uitgebreid natafelen. De afwas is snel klaar. Webstek, lezen, luisteren en om half elf slapen.
Muziek vandaag: Sylvian / Czukay (David Sylvian & Holger Czukay), There Is No Love (Rhodri Davies, David Sylvian & Mark Wastell), SuperStars Live (various), Make Me Young, etc (Thumpermonkey), 25 Super Hits (various), Sun Of Goldfinger (David Torn, Tim Berne & Ches Smith), Propeller (Grice)


• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment