bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

13-06-2019

B-log: 15 t/m 21 juni 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 19:12Vrijdag 21 juni: van Apeldoorn naar Valkenburg
Nee, opnieuw niet zo goed geslapen. Bij vlagen iets. Kwart over zes op, zonder wekker. Koffie. Webstek bijwerken, dan werkzaamheden voor Arnhem en de Kap. Om half negen wandel ik naar de Kap. Daar wat afspraken maken en via de biowinkel weer terug. Koffie met De Vrouw en nog wat werkzaamheden voor Arnhem. Elf uur klaar. Snel is de tas voor het weekend ingepakt en wandelen we naar het station. We hebben de trein van kwart voor twaalf naar Utrecht. Rond vier uur zijn we in Valkenburg. Eerst een kop koffie tegenover het station en dan gaan we op zoek naar ons hotel. Via de VVV vinden we die snel. Midden in het centrum. We lopen een rondje langs de ruïne en door de drukke eetstraatjes en gaan dan langs de Geul op een terras iets drinken. Daarna eten we in een van die drukke eetstraatjes: rundercarpaccio, gamba’s, gebakken zalm en grillgerechten. Toe is er ijs met caramel en noten. Dan weer terug naar hetzelfde terras. Daar blijven we tot de zon onder gaat en het fris wordt. Op tijd zijn we in het hotel om te gaan slapen.
Muziek vandaag: Ghosts On Magnetic Tape (Bass Communion), The Things We See (Allan Holdsworth & Gordon Beck)Donderdag 20 juni:
Niet goed geslapen. Toch goed opstaan om kwart over vijf. Keelpijn, beginnende verkoudheid. Gisteren al. Op tijd op de werkplek. Daar in alle rust veel doen. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Ook in de middag veel doen. Vandaag een lange dag. In de avond weer een ontmoetingsmoment voor cliënten. Kwart over negen de bus terug en een uurtje later thuis. Even bijpraten en iets na half elf ga ik slapen. Niet dat het lukt.
Muziek vandaag: geenWoensdag 19 juni:
Kwart over zes wakker, zonder wekker. Toch op. Half negen heb ik al wat werkzaamheden voor de Kap gedaan en wandel ik naar kantoor. Daar doe ik ook een en ander en nog voor tien uur loop ik naar de biowinkel. Buiten is het mooi weer, maar de zon is verdwenen. Als ik thuis kom, barst een onweersbui los. Koffie met De Vrouw. Zij gaat vervolgens naar het werk. Ik maak mijn werk voor de Kap voor vandaag af en lunch. Na een miniafwas stap ik op de fiets. Ik rijd naar de hoorwinkel en maak een afspraak om gehoorapparaatjes uit te gaan proberen. Ik wil weten hoe het mij kan helpen en wat mogelijkheden zijn. Met een beetje mazzel kan ik de testexemplaren meenemen op vakantie en pak ik ook de eerste werkweek na de vakantie mee. Half vier weer thuis. Ik wacht heel even, want er komt veel bewolking aan. Rond vieren ziet het er beter uit, het lijkt minder heet en ik ga mijn ronde hardlopen. Na een kwartiertje blijkt het toch erg benauwd en broeierig. Gelukkig hoef ik maar één korte extra wandelpauze te nemen. Thuis vouw ik was, begin ik met de webstek bijwerken en ga ik avondeten maken. Kikker- en spliterwtenpasta koken, vervolgens een drietal bosuitjes fruiten, halve krop andijvie erbij, blik gepureerde gepelde tomaten erbij in, hoop Italiaanse kruiden en paprikapoeder, even in laten koken, pasta erbij, doorroeren, op een bord en parmesen eroverheen. Goed. De afwas is heel klein weer. Ik werk de webstek verder bij, lees en luister. De Vrouw is er om negen uur. Bijpraten en om tien uur ga ik proberen te slapen.
Muziek vandaag: Continuum Construct III (Bass Communion), The Things You See (Allan Holdsworth & Gordon Beck), Scream (Ozzy Osbourne), het derde, vierde en vijfde plaatje uit de doos Audio Diary 2014-2018 (King Crimson), Retsis Repus (Supersister Project), The Ghosts Of Pripyat (Steve Rothery)Dinsdag 18 juni:
Heel mooi weer vandaag. Jas thuis. Op de werkplek in alle rust veel werkzaamheden verrichten. Tussen de middag wandel ik naar een gelegenheid voor een lunch met wat collega’s. In de middag weer rustig verder. Half zes thuis. Ik lees de krant op het balkon. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een schotel van kip, ui, peultjes en paprika. Naar bericht over De Schoonzus: de infectie in de botten van haar been is ernstig en mogelijk gaat ze beide verliezen; bovendien maakt het verdere behandeling tegen kanker onmogelijk en komt het levenseinde dichter in beeld. We zijn nogal uit het veld geslagen. De afwas is te overzien. Ik bewerk de foto’s van afgelopen weekend, werk de webstek grotendeels bij en lees en luister. Nog voor half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos Audio Diary 2014-2018 (King Crimson), South Of Reality (The Claypool Lennon Delirium), At The Pier (Nosound)Maandag 17 juni:
Niet zo heel goed geslapen, maar het gaat. Mooi weer vandaag. Op de heenweg naar de werkplek heb ik mijn jasje nog aan. Op de werkplek zelf ben ik snel weer op orde. Niet dat er heel veel is. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. Ook in de middag niet veel, dus ik kan het kalm aan doen. Half zes thuis. Hardlopen is nauwelijks te doen, zo warm en benauwd is het. Aan een stuk rennen lukt niet; ik moet af en toe een korte wandelpauze nemen. Niet erg. Thuis eten voor mijzelf maken: kastanjechampignons bakken, bosui erbij, halve krop andijvie, dan drie geklopte eieren eroverheen en uiteindelijk parmesan. Goed. Afwas is zeer klein. Webstek bijwerken, lezen en luisteren. De Vrouw is er tegen negen uur. Bijpraten en om tien uur ga ik wederom een poging doen te slapen.
Muziek vandaag: Scream (Ozzy Osbourne), The Things You See (Allan Holdsworth & Gordon Beck), de rest van het tweede plaatje uit de doos The Elements – Tour Box 2019 (King Crimson), At The Pier (Nosound)Zondag 16 juni: van Stuttgart naar Apeldoorn
Om half tien zijn we ingepakt en wel en verlaten we het hotel. Op de hoek van de straat, tegenover het station, vinden we een bakkerij die prima broodjes en salades verkoopt. We ontbijten er, drinken sap en koffie en maken plannen voor de rest van de ochtend. Vervolgens lopen we naar het Schlossplatz en daar drinken we koffie op een terras. We krijgen nog een concert van een muziekkapel in de muziektent ook. Rond kwart voor twaalf gaan we naar het station. Daar nog wat rondkijken, koffie en op naar het perron. Half een is de trein er en we kunnen instappen. Het is een supersnelle ICE en we zijn precies volgens dienstregeling om kwart voor vier in Duisburg. We halen dus prima de aansluiting. Kwart over vijf zijn we in Arnhem. De bus naar Apeldoorn is net weg, dus besluiten we ergens in Arnhem te gaan eten. We vinden een klein Thais eethuisje en eten gebakken garnalen met groente en cheesecake. Kwart over zeven hebben we de bus en acht uur zijn we thuis. De tas is snel uitgepakt, de kranten gauw gelezen en dan zet ik de foto’s op de pc en luister wat. Tien uur is ons prachtweekend voorbij.
Muziek vandaag: het eerste plaatje en een flink deel van het tweede plaatje uit de doos The Elements – Tour Box 2019 (King Crimson)Zaterdag 15 juni: Stuttgart + King Crimson in die Liederhalle
We zijn om half negen wakker. Een uurtje later lopen we buiten. Het is heel mooi weer, dus weinig bij ons. Gisterenavond zagen we ergens vlakbij een aardige koffietent, dus die zoeken we op. We ontbijten er met een broodje en salade. Vervolgens wandelen we naar de Markthalle, een groot overdekt vreetfeest, met allerlei winkeltjes erin. Aardig om te zien. Op het Schlossplatz drinken we koffie. Daarna slenteren we door de Oberer Schlossgarten en Mitteler Schlossgarten, langs vijvers en over grasvelden. Midden in de stad een mooi rustpunt. Uiteindelijk belanden we halverwege de middag weer op het Schlossplatz voor een drankje. Dan gaan we op zoek naar een plek voor avondeten. We vinden het uiteindelijk op het Rotebühlplatz. Op het terras van een steakhouse eten we lamsfilet en rundersteak, plus cheesecake. Als we klaar zijn, is het nog ruim op tijd. We lopen via de Calwerstrasse en de Langestrasse naar de Liederhalle. Daar gaan we buiten op het terras zitten. We bestellen wat te drinken, maar dat komt niet. Wel komt er een Duitscher bij ons zitten, die ons vraagt of we het trieste nieuws hebben gehoord: twee bandleden kunnen er helaas niet bij zijn, vanavond. O? Nee, Greg Lake en John Wetton zijn overleden, weet hij. Ach, so. Gelukkig kunnen we de Liederhalle in. In de foyer doe ik eerst even de gebruikelijke boodschappen: het tourboek, de tourbox 2019 en een 5cd-doos met op ieder plaatje een selectie van opnames tijdens een van de afgelopen vijf tourjaren. We hebben prima zitplaatsen op het balkon, bijna vooraan. Mooi zicht, zij het niet zo dichtbij het podium als andere keren. Stipt acht uur start het concert van King Crimson. Even is het geluid wat diffuus en verzuipt de zang in het instrumentale geweld, maar na een paar nummers is het stukken beter. Helaas krijg ik weer niet de gehele Lizard-suite, maar wel Elektrik en een nieuw drumstuk (door de drie drummers). En Level 5 (aka Larks’ Tongues In Aspic V) blijft een beest van een beukstuk. Na de pauze zijn de hoogtepunten een verrassende versie van Catfood, een ijzersterk Red, het mooie The Court Of The Crimson King (mét de coda!) en de afsluiter Larks’ Tongues In Aspic II. Gelukkig, de toegift is Starless. Wat een schitterende uitvoering. Zoals ‘gebruikelijk’ is het podium gedurende het hele concert voorzien van helder licht, maar in Starless is dat een beetje anders. We zien nu vanaf een afstandje het hele podium langzaam in rood licht veranderen. Indrukwekkend. Dan is het concert afgelopen. Het publiek is uitzinnig en blijft minutenlang roepen om meer. De zaal loopt al grotendeels leeg. Ook wij gaan naar beneden. Daar horen we het publiek nog steeds schreeuwen en we nemen een kijkje in de zaal. Verroest, ze komen terug. We krijgen nog een daverende 21st Century Schizoid Man. Haha, een tweede toegift, dat komt niet vaak voor. Gaaf. Zeer onder de indruk gaan we naar buiten en lopen we terug naar het centrum. Het is donker, maar nog steeds heel aangenaam. Op het terras van een Italiaans restaurant in de Calwerstrasse nemen we plaats en drinken we nog iets. Het begint te regenen. Als we tegen twaalf uur terug gaan naar het hotel, regent het hard.

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment