bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

28-06-2019

B-log: 29 juni t/m 5 juli 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 06:46Vrijdag 5 juli:
Zes uur wakker. Een uur later heb ik mijn werk voor de Kap gedaan en start ik aan mijn werkzaamheden voor Arnhem. Ik rond van alles definitief af. Verder vinyl. Koffie met De Vrouw. Even naar buiten voor een boodschap bij een supermarkt in het centrum. Dan verder met werken. Koffie met De Vrouw. Ook vinyl. De Vrouw gaat om half twaalf op stap. Ik werk verder, lunch tussendoor, ook vinyl. Ook kook ik vast het grootste deel van het avondeten: een pastasaus van gehakt, uien, paprika, courgette en tomaten, plus een salade van bosui, koolrabi en komkommer. Dan nog weer verder met werk. Half drie ben ik echt klaar en heb ik vakantie. Drie kwartier later stap ik op de fiets en rijd ik naar de hoorwinkel. Vandaag krijg ik een ‘eenvoudige’ set gehoorondersteuning, een set die de zorgverzekering grotendeels vergoedt. Ik ga ze een week uittesten. Eerst wat algemene uitleg, dan nog wat testen zodat de apparaatjes echt op mijn ‘afwijking’ afgestemd zijn. Als ik ze dan ook echt in heb, schrik ik. Niet zozeer van de geluiden om mij heen, maar van mijn eigen stem. Luid, blikkerig, schel. Bijna alles klinkt blikkerig. Het zal wennen zijn. Er zitten drie programma’s op. Een stand ‘normaal’, waarin ik bij weinig omgevingsgeluiden gesprekken goed kan voeren; een stand ‘rumoer’, waarin ik bij veel omgevingsgeluiden iemand tegenover me toch redelijk kan verstaan; en een stand ‘muziek’, die juist stemmen wegfiltert en de nadruk legt op muziek (deze laatste stand schijnt volgens de medewerker niet zo heel goed te werken, maar hij zit er wel op). Na een uur fiets ik weg. Als ik schakel, schrik ik van het lawaai van het klikje. De wind klinkt zoals hij vroeger klonk als die langs een heel slechte microfoon woei. Ben benieuwd. Stappen op de trap, het gas uit het fornuis, het gepruttel van een kokende saus: lawaai! Ik maak het avondeten af: saus opwarmen, linzenpasta koken, kaas raspen. De Zoon is er om kwart voor zes en ik zet het eten op tafel. Bestek op het servies! Het verkeer dat door de open ramen naar binnen komt! De boel smaakt goed. Ook vinyl. Ik ga afwassen en De Vrouw en De Zoon gaan naar de bioscoop. Ik hoor nog wat vinyl, stuur mail naar onze Ferienwohnung in Bad Doberan (het geklik van de toetsen van het toetsenbord!), werk de webstek bij en luister en lees. De Vrouw is er weer om half tien en een uur later ga ik slapen.
Muziek vandaag: het laatste anderhalve plaatje van The Art In Music Trilogy (Rick Wakeman), Siwan – Nahnou Houm (Jon Balke), I Need You – 28 Romantic Popsongs (allerlei), The Original Honky Tonk Piano (allerlei), Warm Aanbevolen 3 (allerlei), Warm Aanbevolen 1984 (allerlei), Warm Aanbevolen 1985 (allerlei), Pat Metheny – Absolutely Live (allerlei), The Regal Bastard (Nad Sylvan), In Amazonia (Isildur’s Bane & Peter Hammill)Donderdag 4 juli:
Redelijk geslapen. Op de werkplek draag ik van alles over en rond ik van alles af, maar er komt net zo hard weer allerlei nieuws bij. Ook dat draag ik over of rond ik af. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en zon. In de middag nog meer overdragen en afronden en om half zes ben ik thuis. Eerst de krant lezen op het balkon. De Vrouw serveert tuinbonen in pesto, zoete aardappel gevuld met bonenpuree uit de oven, een varkenspeperlap en een fruitsalade van watermeloen en mandarijn. De afwas is snel klaar en het afval vlug naar de containers gebracht. Webstek, lezen, luisteren, nog voor half elf slapen. Bijna vakantie.
Muziek vandaag: The Regal Bastard (Nad Sylvan), The ReconstruKction Of Light (2019 remaster) (King Crimson)Woensdag 3 juli:
Half zeven op. Twee uur later heb ik al veel werk voor de Kap gedaan en wandel ik ernaartoe. Nog even wat laatste dingen daar. Mijn artikel is klaar, maar de grote bazin moet er nog even naar kijken. Vanmiddag of morgen of overmorgen kan ik het dan bijwerken en wegsturen en dan is het drie weken vakantie voor mij bij de Kap. Op de terugweg loop ik langs de bioslager en -winkel. Half elf thuis. Koffie op het balkon. Vinyl ook. De Vrouw gaat om half twaalf naar het werk. Ik lees nog wat op het balkon, lunch en ga dan een rondje wandelen. Bijvoorbeeld langs een winkel iets buiten het centrum die veel biologische artikelen zou verkopen. Nou, het is niet interessant voor mij. Geen verse groente te bekennen en ik was nu net de zoete aardappelen vergeten. Dus loop ik terug via de vaste biowinkel. Daar koop ik mijn bataten. Net als ik de deur uit wil lopen, zie ik de bananen liggen. Ook vergeten. Opnieuw afrekenen. Thuis werk ik de webstek alvast wat bij. Ook vinyl. Half vijf ga ik avondeten voorbereiden. Een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat. Een stoemp van bataat (goh), ui en andijvie. De Vrouw is er rond kwart voor zes. Ik bak lamsshoarma en het is klaar. Prima voeding. De afwas is te overzien. Erna ga ik hardlopen. Ook goed te doen. In de twee uren die me nog resten, werk ik de webstek bij, lees en luister ik en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: het eerste anderhalve plaatje van de set The Art In Music Trilogy (Rick Wakeman), Wereldsterren Zingen Wereldhits (allerlei), Disco On 33 – 28 Superhits Of The Superstars (allerlei), Break Out (allerlei), Formula 30 (allerlei), Patrick Moraz (Patrick Moraz), het derde plaatje uit Mythology (Solution)Dinsdag 2 juli:
Frisser vandaag, dus wel jas aan. ’t Is wat. Op de werkplek weet ik heel veel werk te verzetten en ik raak mooi op schema. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag werk ik nog veel meer en ik lig zelfs voor op schema. Kwart voor zes thuis. De Zoon is er een half uurtje later. De Vrouw zet een soep van uien en wortelen op tafel en daarna een schotel van spitskool, spek en roomkaas, plus Duitsche biefstukken. Rauwkost erbij. Allemaal fijn. De afwas is wat groter, maar ook snel weg. Dan webstek, lezen en luisteren. Nog voor half elf ga ik naar bed.
Muziek vandaag: The Power To Believe (2019 40th Anniversary Edition) (King Crimson), het tweede plaatje uit Mythology (Solution)Maandag 1 juli:
Heel fijn. Minder warm. Helpt dat? Waarmee? Een beetje. Wel een mooie maandagmorgen. Op de werkplek fijn aan de slag. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en zon. In de middag begin ik met afronden en overdragen voor de vakantie. Het lukt heel aardig. Half zes thuis. Eerst hardlopen. Lukt minder aardig. Het is warm, benauwd, ik heb tegenwind en het valt tegen. Nou ja. Ik warm de vulling van de wraps van gisteren op, vul ze aan met meer kievitsbonen, zodat een schnelle chili ontstaat. Er is nog rauwkost van gisteren. Na de afwas en het afval dat naar de container moet ga ik de webstek bijwerken en lezen en luisteren. De Vrouw is rond negen uur thuis. Ik lees op het balkon en ga om tien uur slapen.
Muziek vandaag: Patrick Moraz (Patrick Moraz), het eerste plaatje uit Mythology (Solution)Zondag 30 juni:
Nog voor half zeven op. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Het is goed te doen, maar uiteindelijk is het toch nog erg warm. Thuis nog even in bed. Dan koffie en lezen op het balkon. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om een uur voor een lunch. Erna was ik af, vouw ik was, stofzuig ik en ga ik weer naar het balkon. Het is een rustige zondagmiddag, dat is even nodig. Eind van de middag maak ik avondeten: ik bak lamsgehakt, uien, knoflook en peper erbij, chilipoeder, tomatenpuree, de kievitsbonen die gisteren hebben staan weken en ik vanmorgen heb gekookt, beetje water, peterselie: klaar. Verder rauwkost: eikenbladsla, komkommer, bosui, radijs. En wraps opwarmen. Die wraps vullen we met het voorgaande. Erna eten we een fruitsalade van watermeloen, peer, aardbei en framboos. Dan afwas. Ik lees weer op het balkon. Ook werk ik de webstek bij en luister ik iets. Het laatste half uur van vandaag opnieuw op het balkon en dan is het tien uur en bedtijd.
Muziek vandaag: Siwan – Hahnou Houm (Jon Balke), het tweede plaatje van Raindances – The Transatlantic Recordings 1973-1975 (Gryphon)Zaterdag 29 juni:
Half zeven wakker. Koffie. Webstek. Half tien wandel ik naar de markt voor fruit en daarna naar de bioslager en biowinkel. Iets na elf uur weer terug. Koffie met De Vrouw op het balkon. De Zon is er om een uur voor lunch. Erna snel afwas en dan naar een kleine braderie in een winkelstraat. Veel stelt het niet voor en het is ook nog eens zeer warm, dus om drie uur zijn we weer terug. Krant lezen op het balkon. Eind van de middag avondeten maken: knoflookyoghurtsaus, fruitsalade van watermeloen, peer, aardbei, framboos en braam. Daarnaast een korma van uien, knoflook, peper, paprika en courgette. Plus ik bak lamsfilet. Allemaal heel smakelijk. Afwas. Dan de webstek bijwerken en lezen en luisteren. Half elf naar bed.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit The Natural World Trilogy (Rick Wakeman), Continuum Construct III (Bass Communion), You Can’t Do That On Stage Anymore vol. 1 (Frank Zappa), het eerste plaatje van Raindances – The Transatlantic Recordings 1973-1975 (Gryphon)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment